ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
Σελ. /24
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία των Πρωτομαγιάτικων απεργιακών συγκεντρώσεων

Στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα - Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου

Στην τελική ευθεία μπροστά στην απεργία της Πρωτομαγιάς, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κλιμακώνουν τη δράση τους. Με στάσεις εργασίας και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, με πολύμορφες εκδηλώσεις, καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν μαζικά τη Δευτέρα στις απεργιακές συγκεντρώσεις το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς: «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!».

Με εκατοντάδες πρωτοβουλίες, που συνεχίζονται μέχρι και την Κυριακή στο πλαίσιο της βδομάδας δράσης που έχουν αποφασίσει, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη να γίνει η απεργία υπόθεση των εργαζομένων, να στείλουν οι απεργιακές συγκεντρώσεις μήνυμα απόρριψης των νέων μέτρων και κλιμάκωσης της πάλης εναντίον τους. Παράλληλα, να διαμηνύσει ο λαός πως δεν αποδέχεται να θυσιάζεται για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς των καπιταλιστών ούτε στην «ειρήνη», ούτε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στην Αθήνα, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει επίσης στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Πανελλαδικά έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε 80 πόλεις.

Κάλεσμα στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις απευθύνουν, επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ.

Χτες, εξάλλου, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες 104 υπογραφές συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελλάδας, όπως και νέες υπογραφές Τούρκων συνδικαλιστών, στη Διακήρυξη Συνδικάτων και Συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η οποία υπογράφεται από συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας και άλλων χωρών της ευρύτερης περιοχής και θα διαβαστεί στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

Στάσεις εργασίας σε εργοτάξια

Από το εργοτάξιο στην κατασκευή του Μετρό στα Μανιάτικα
Από το εργοτάξιο στην κατασκευή του Μετρό στα Μανιάτικα
Σε μια σειρά εργοτάξια βρέθηκε χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μεταφέροντας στους εργαζόμενους το κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Το Συνδικάτο προκήρυξε στάσεις εργασίας, κατά τη διάρκεια των οποίων οι οικοδόμοι συζήτησαν για την Πρωτομαγιά και την προετοιμασία της απεργίας.

Στάσεις εργασίας έγιναν στα εργοτάξια του τραμ στον Πειραιά και της ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα. Στα εργοτάξια της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό σε Αγ. Βαρβάρα, Μανιάτικα και Δημοτικό Θέατρο, οι στάσεις εργασίας διοργανώθηκαν από κοινού με το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό.

Τέλος, στάση εργασίας έγινε και από τους εργαζόμενους στα 8μηνα στο Μενίδι, η οποία οργανώθηκε μαζί με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Εκδήλωση στο εργοστάσιο του «Φειδά»

Την ώρα του διαλείμματος έγινε η εκδήλωση του Συνδικάτου
Την ώρα του διαλείμματος έγινε η εκδήλωση του Συνδικάτου
Στην Εργατική Πρωτομαγιά αφιέρωσαν την Τετάρτη την ώρα του μεσημεριανού τους διαλείμματος οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Φειδάς».

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής οργάνωσε μια μικρή εκδήλωση, μέσα στο χώρο δουλειάς, όπου προβλήθηκε το βίντεο του ΠΑΜΕ και ακολούθησε ομιλία από το Γιάννη Καρανικόλα, γραμματέα του Συνδικάτου. Τα γεγονότα της 1η Μάη του 1886 και ο αγώνας για το 8ωρο συνδέθηκαν με τα προβλήματα που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, αλλά και με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, με τον ομιλητή να καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση, πίσω από το πανό του Συνδικάτου.

Σε χώρους δουλειάς στο Ηράκλειο Κρήτης

Από τη στάση εργασίας στην «Ανακύκλωση»
Από τη στάση εργασίας στην «Ανακύκλωση»
Εκδήλωση για την Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη έξω από το εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια 4ωρης στάσης εργασίας που προκηρύχθηκε από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Στο χώρο λειτούργησε έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τις Πρωτομαγιάτικες μάχες του '36 και του Σικάγο, ενώ διαβάστηκε η απολογία του Σπάις από μέλος της Σωματειακής Επιτροπής.

Στην κεντρική ομιλία, ο Δημόκριτος Σαλούστρος, αντιπρόεδρος της Ενωσης, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της Πρωτομαγιάς, στάθηκε στο περιεχόμενο της φετινής Πρωτομαγιάς, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που αποκτά και επίκαιρο χαρακτήρα, αφού το επόμενο διάστημα ξεριζωμένοι πρόσφυγες θα μεταφέρονται και στην Κρήτη.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησαν χαιρετισμοί εκ μέρους της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Ακολούθησε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Υπενθυμίζεται πως οι εργάτες στην «Ανακύκλωση» βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε κινητοποιήσεις, για την ανάκτηση των απωλειών από τους προηγούμενους και τον σημερινό εργολάβο. Μεταξύ άλλων αποφάσισαν τη μαζική συμμετοχή τους στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, καθώς και στη γενική απεργία ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Πετυχημένη εκδήλωση και στο ΠαΓΝΗ

Εκθεση δημιουργιών για την Πρωτομαγιά οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ
Εκθεση δημιουργιών για την Πρωτομαγιά οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση δημιουργιών για την Εργατική Πρωτομαγιά που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ, στο χώρο του νοσοκομείου, με πίνακες ζωγραφικής και ποιήματα, αλλά και ζωγραφιές των παιδιών του Παιδικού Σταθμού του ΠαΓΝΗ. Στη διάρκεια της έκθεσης ακούστηκαν τραγούδια του εργατικού αγώνα. Την ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Βρύσαλης.

Απεργιακή προετοιμασία από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία

Από τη συζήτηση του α' γραμματέα της ΠΕΜΕΝ με τους σπουδαστές της ΑΕΝ Ασπροπύργου
Από τη συζήτηση του α' γραμματέα της ΠΕΜΕΝ με τους σπουδαστές της ΑΕΝ Ασπροπύργου
Σύσκεψη - εκδήλωση για την απεργία της Πρωτομαγιάς, οπότε και θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα, διοργάνωσαν την Τετάρτη τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ (Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών), ΠΕΣ/ΝΑΤ, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ. Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση φωτογραφικού υλικού σημαντικών στιγμών των απεργιών της 1ης Μάη, ενώ προβλήθηκε και βίντεο αφιερωμένο στην Πρωτομαγιά.

Ομιλητής ήταν ο α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, Θανάσης Ευαγγελάκης, ο οποίος τόνισε: «Συνεχίζουμε την προετοιμασία της απεργίας για την 1η Μάη, με εξορμήσεις, παρεμβάσεις στα πλοία, στην Ακτή Μιαούλη, στον Οίκο Ναύτη, στο ΚΕΣΕΝ, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, με τη συγκρότηση των απεργιακών κλιμακίων». Πρόσθεσε ότι «ανεξάρτητα πότε θα αποφασίσει η κυβέρνηση να νομοθετήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, προετοιμάζουμε νέους απεργιακούς αγώνες».

Τη Δευτέρα 1η Μάη, τα ναυτεργατικά σωματεία καλούν σε προσυγκέντρωση στις 6 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά.

Στην εκδήλωση διαβάστηκε και εγκρίθηκε η διακήρυξη Συνδικάτων και Συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενώ, με αφορμή το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου με θύματα πρόσφυγες, καταδικάστηκαν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

Στην ΑΕΝ Ασπροπύργου, με τη νέα βάρδια των ναυτεργατών

«Λένε ότι τίποτα δεν αλλάζει, σπέρνουν τη μοιρολατρία. Κι όμως: Οι ναυτεργάτες απέκτησαν την πρώτη ΣΣΕ μέσα στην πυρά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το 1943 στο Λονδίνο, τη στιγμή που χιλιάδες απ' αυτούς έδιναν και τη ζωή τους στα πλοία, στο πλαίσιο του ανεφοδιασμού. Το 1886 στο Σικάγο 185.000 εργάτες κέρδισαν το 8ωρο, τουλάχιστον 200.000 μείωσαν το χρόνο εργασίας τους από τις 12 στις 10 και 9 ώρες. 131 χρόνια μετά μάς λένε ποια ΣΣΕ; Ποια Κοινωνική Ασφάλιση; Τσακίζουν κάθε δικαίωμα των εργαζομένων. Μόνος τίποτα δεν μπορείς να αλλάξεις. Η πείρα έχει δείξει το μεγαλείο και την αποτελεσματικότητα του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα».

Με αυτά τα λόγια, ξεκίνησε να μιλάει χτες ο Θανάσης Ευαγγελάκης, α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ στους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στον Ασπρόπυργο, σε εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σπουδαστών της ΑΕΝ.

Ο Θ. Ευαγγελάκης αναφέρθηκε στις πάγιες αξιώσεις της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, όπως αυτές διατυπώθηκαν και στην τελευταία συνέλευσή της, οι οποίες σηματοδοτούν την παραπέρα λεηλασία των δικαιωμάτων των ναυτεργατών. Ως ενδεικτικό παράδειγμα, μάλιστα, ανέφερε την αξίωση των εφοπλιστών για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς τους σπουδαστές των ΑΕΝ για το 1ο και 2ο εκπαιδευτικό ταξίδι τους.

Παράλληλα, επισημαίνοντας την επικίνδυνη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή, τόνισε: «Κρέας για τα κανόνια και τα κέρδη τους δε θα γίνουμε. Οποιο πρόβλημα κι αν πιάσεις, τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, θα φτάσεις στην ίδια ρίζα: Τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής».

Υπογραμμίζοντας ότι η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι ανάμεσα στα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, κάλεσε τους σπουδαστές της ΑΕΝ να συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στη Ζώνη

Από την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην πύλη της Ζώνης
Από την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην πύλη της Ζώνης
Με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο μνημείο που έχει στηθεί από το Συνδικάτο τους στην πύλη της Ζώνης του Περάματος, τίμησαν χτες οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευή την Πρωτομαγιά.

Στην εκδήλωση, που οργάνωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τιμήθηκαν συνταξιούχοι σήμερα εργαζόμενοι, που τις προηγούμενες δεκαετίες συνέβαλαν σημαντικά στους αγώνες του κλάδου. «Να 'ναι αθάνατοι αυτοί που πέσανε για τα δίκια της τάξης μας», είπε ο Γιάννης Νταουντάκης, για χρόνια γραμματέας του Συνδικάτου, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από το Συνδικάτο.

Παράλληλα, τα συνδικάτα Μετάλλου και Ναυπηγοξυλουργών κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο.

Την αλληλεγγύη των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη Ζώνη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης μετέφερε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

«Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων ποτέ δεν τους χαρίστηκαν, δεν τους παραχωρήθηκαν από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, τα κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν μόνο με αδιάκοπους σκληρούς ταξικούς αγώνες», είπε ο πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου, Ακης Αντωνίου. Συνέχισε αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων: «Εναν τέτοιο αγώνα δίνουμε και αυτήν την περίοδο στον κλάδο μας για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Το μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο και από πίσω οι εργοδότες της Ναυπηγικής Βιομηχανίας αποφάσισαν ότι θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους επιλέγοντας το λιμάνι του Πειραιά ως κέντρο εισόδου κινεζικών προϊόντων σε όλη την Ευρώπη. Τρίβουν τα χέρια τους με την κατάσταση που δημιουργείται στην περιοχή, είναι από αυτούς που βγάζουν κέρδη σε περίοδο "ειρήνης", βγάζουν κέρδη και στην περίοδο του πολέμου. Μας θέλουν φθηνούς και ευέλικτους στη δουλειά και όταν χρειαστεί να υπερασπιζόμαστε με τα όπλα τα κέρδη τους».

Πλούσια δραστηριότητα από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Από την εκδήλωση με τους μαθητές του ΟΑΕΔ στο Εργατικό Κέντρο
Από την εκδήλωση με τους μαθητές του ΟΑΕΔ στο Εργατικό Κέντρο
Με τη φωτογραφική έκθεση - ανασκόπηση «Από την Πρωτομαγιά του Σικάγο μέχρι σήμερα» ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τα ταξικά συνδικάτα. Χτες, πρώτη μέρα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων έστησε την έκθεση μπροστά από το σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», όπου οι εργαζόμενοι δίνουν πολύμηνο αγώνα για τα δεδουλευμένα τους, τις θέσεις εργασίας τους και τα δικαιώματά τους.

Στη συνέχεια, η σκυτάλη πέρασε στο Εργατικό Κέντρο, το οποίο υποδέχτηκε δεκάδες μαθητές από τις σχολές κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ξενάγησαν τους μαθητές στην έκθεση φωτογραφίας και ακολούθησε ομιλία από την πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού, Ανδριάνα Λεφτάκη, για την ιστορία, το περιεχόμενο και τη σημασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Από σήμερα ξεκινά και η έκθεση με παιδικές ζωγραφιές ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά, που έκαναν μαθητές της πόλης ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου. Επίσης, σήμερα το πρωί, η έκθεση φωτογραφίας θα μεταφερθεί σε μεγάλους χώρους δουλειάς και στα δημόσια ΙΕΚ, ενώ στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με εργατικά τραγούδια μπροστά στη Νομαρχία.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εξορμήσεις συνδικαλιστών του ΕΚΙ σε μεγάλους χώρους δουλειάς («Δωδώνη», Πίνδος, Νιτσιάκος κ.α.), ενώ για σήμερα έχει προκηρυχτεί στάση εργασίας στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα γίνει στο χώρο δουλειάς.

Συγκεντρώσεις σε 80 πόλεις

Αθήνα, 10 π.μ., Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Αγιος Νικόλαος, 10.30 π.μ., μαρίνα

Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Αίγιο, 10 π.μ., πλατεία Λαύρας

Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., Δημαρχείο

Αλιβέρι, 10 π.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου

Αλμυρός, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Αμφισσα, 10 π.μ., πλατεία Λαού

Αργοστόλι, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Αρτα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου

Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Γιάννενα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Γιαννιτσά, 11 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ

Γρεβενά, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Δήλεσι, 10.30 π.μ., πλατεία

Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Εδεσσα, 11 π.μ., Μικροί Καταρράκτες

Ελασσόνα, 10.30 π.μ., πλατεία απέναντι από το ταχυδρομείο

Ελευσίνα, 10 π.μ., πλατεία Ηρώων

Ζάκυνθος, 10 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο

Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ., πεζόδρομος ΟΤΕ

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Θάσος, 10.30 π.μ., παραλία Λιμεναρίων

Θήβα, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Ιθάκη, 10 π.μ., Βαθύ

Ικαρία, 12 μ., Αγιος Κήρυκος

Ιστιαία, 10.30 π.μ., πλατεία

Καβάλα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Καλαμάτα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καλαμπάκα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καρδίτσα, 10.30 π.μ., πλατεία Πλαστήρα

Κάρυστος, 11 π.μ., πλατεία

Καστοριά, 10 π.μ., πρώην Νομαρχία

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κέρκυρα, 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Κοζάνη, 10 π.μ., πεζόδρομος

Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 10.30 π.μ., Περιβολάκια

Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Λαμία, 10 π.μ., πλατεία Πάρκου

Λάρισα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Λαύριο, 11 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων

Λευκάδα, 10 π.μ., Αϊ - Μηνάς

Λήμνος, 10.30 π.μ., λιμάνι Μύρινας

Λιβαδειά, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Μαντούδι, 10 π.μ., πλατεία

Μέγαρα, 10 π.μ., πλατεία Ηρώων

Μεσολόγγι, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάξος, 11 π.μ., πλατεία Παλιού Δημαρχείου

Νάουσα, 9.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ναύπακτος, 10 π.μ., λιμάνι

Ναύπλιο, 10.30 π.μ., πλατεία Φιλελλήνων

Ξάνθη, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Ορεστιάδα, 10 π.μ., πλατεία

Πάτρα, 10 π.μ., πλατεία Γεωργίου

Πολύγυρος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Πρέβεζα, 10 π.μ., Φόρος

Πτολεμαΐδα, 10 π.μ., παλιό πάρκο

Πύργος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ρέθυμνο, 10 π.μ., Δημαρχείο

Ρόδος, 11 π.μ., πλατεία Κύπρου

Σαλαμίνα, 11 π.μ., πλατεία Ηρώων (αγάλματα)

Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Σκιάθος, 11 π.μ., Μπούρτζι

Σκόπελος, 10.30 π.μ., παραλία

Σπάρτη, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Σύρος, 10.30 π.μ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίπολη, 10 π.μ., πλατεία Πετρινού

Φάρσαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Φλώρινα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 10.30 π.μ., Στρογγυλό

Χανιά, 10.30 π.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

Χίος, 10.30 π.μ., πλατεία Βουνακίου

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραβρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, για την Εργατική Πρωτομαγιά, στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα 1η Μάη, στις 10 π.μ.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα, έχουν οριστεί στις 9.30 π.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από τους κλάδους Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Τροφίμων - Ποτών, Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών - Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ.

Ομόνοια: Συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Κεντρικού, Δυτικού, Βόρειου Τομέα, Μεσογείων, Συνταξιούχων, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί σύλλογοι.

Μετρό «Ευαγγελισμός»: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από τον κλάδο της Υγείας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Ανατολικού Τομέα.

Στύλοι Ολυμπίου Διός: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα των ΟΤΑ και της Δημόσιας Διοίκησης, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα.

Ταχυδρομείο Συντάγματος: Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Στον Πειραιά

Στον Πειραιά, προσυγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη, έχουν οριστεί στις 10 π.μ., στα εξής σημεία:

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Εργατικά Σωματεία, Σωματεία Δημόσιου Τομέα, ΟΤΑ, Επιτροπές Αγώνα, Εκπαιδευτικοί, Υγεία.

Σταθμός ΗΣΑΠ: Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου - Δραπετσώνας - Περάματος, Συνταξιούχοι Πειραιά, ΕΒΕ, Σύλλογοι Γυναικών.

Αγία Τριάδα: Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας - Κορυδαλλού, Συνταξιούχοι Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σύλλογοι Γυναικών.

Πλατεία Κοραή: Λαϊκή Επιτροπή Α' Πειραιά, Επιτροπή Αγώνα ΠΑΠΕΙ, Σύλλογοι Γυναικών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ