ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Μάη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE - HMΙΤΕΛΙΚΑ
Βρήκε ... Καλάθη στην επανάληψη

Με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στις νίκες επί της ΑΕΚ για τα ημιτελικά της Basket League

Eurokinissi

Με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στις νίκες επί της ΑΕΚ για τα ημιτελικά της Basket League
Με αρκετές διακυμάνσεις στην απόδοσή του αλλά παίζοντας σαφώς καλύτερα στο β' μέρος, όπου ξεχωρισε ο Καλάθης, ο Παναθηναϊκός έκανε χτες το 1-0 στις νίκες απέναντι στην ΑΕΚ, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ ως γηπεδούχος με 80-70, στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά της Basket League. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο, αλλά με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Θυμίζουμε ότι η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 3 νίκες.

Στο χτεσινό παιχνίδι οι «πράσινοι», στην πρώτη αγωνιστική τους υποχρέωση μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε στην Ευρωλίγκα, και κυρίως τα μεθεόρτια αυτού (απόφαση διοίκησης για επιστροφή με πούλμαν, άρνηση των Σίνγκλετον, Τζέιμς, Γκάμπριελ, Φώτση), πήραν τη νίκη, που εκτός της πρακτικής της αξίας είναι σημαντική και για την ψυχολογία της ομάδας ενόψει συνέχειας. Αν και φανερά επηρεασμένοι και από την αγωνιστική απραξία δύο εβδομάδων, οι γηπεδούχοι, παρά τη μέτρια απόδοση και την αστοχία τους στα τρίποντα (1/14), έφτασαν στην επιτυχία, διαθέτοντας τις απαντήσεις στα κρίσιμα σημεία και περισσότερες λύσεις από τους αντιπάλους τους.

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε τους «κιτρινόμαυρους», προηγούμενος με 23-11, με μπροστάρη τον Μπουρούση. Ωστόσο η «Ενωση», με τα μακρινά σουτ των Ντίξον, Σάκοτα και τον Μαυροειδή να ισορροπεί την κατάσταση κάτω από το καλάθι, ανέτρεψε τη διαφορά και προηγήθηκε στο ημίχρονο 39-35. Το 3ο δεκάλεπτο ήταν που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα, αφού ο Παναθηναϊκός, με βελτιωμένη άμυνα, τον Καλάθη να ...ζεσταίνεται και τους περιφερειακούς του να βρίσκουν το εύκολο σουτ, πήρε σημαντική διαφορά (60-50 στο 30'), την οποία κράτησε μέχρι τέλους.

Παναθηναϊκός: Φελντέιν 8, Χαραλαμπόπουλος 6, Μπουρούσης 11, Καλάθης 23 (1), Σίνγκλετον 14, Ρίβερς 2, Τζέιμς 12, Φώτσης, Παππάς 2, Γκιστ 2.

ΑΕΚ: Ούκιτς 5 (1), Βασιλειάδης 2, Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 18, Μαυροκεφαλίδης 5 (1), ΜακΓκράθ 2, Ελονού 2, Μιλόσεβιτς 2, Ντίξον 15 (3), Νιούλεϊ 3 (1), Σάκοτα 14 (4).

ΛΑΥΡΙΟ - 1ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Την Κυριακή 14 Μάη με πλήθος συμμετοχών

Με τις συμμετοχές να αγγίζουν ήδη τις 400, εκ των οποίων 70 είναι παιδιά, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου του Λαυρίου, που διοργανώνουν την Κυριακή 14 Μάη από κοινού το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού, Νίκαιας και Κερατσινίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα ανώμαλου δρόμου 10.000 μέτρων για τους ενήλικες, καθώς και αγώνα 1.000 μέτρων για παιδιά. Αφετηρία και τερματισμός θα είναι εντός του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου - ΤΠΠΛ (πρώην εγκαταστάσεις Γαλλικής εταιρείας). Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου είναι αφιερωμένος στους αγώνες των μεταλλωρύχων του Λαυρίου, ενώ σκοπός του, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, είναι να αναδειχθεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός μέσω ενός δρομικού αγώνα, χωρίς χορηγούς και πολυεθνικές. Και παράλληλα η διεκδίκηση από την Πολιτεία χρηματοδότησης των τμημάτων αθλητισμού, με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην άθληση, χωρίς κόστος. Επίσης η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία για ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της Λαυρεωτικής, σμιλεμένου από τα χέρια των μεταλλωρύχων, που άφησαν ανεξίτηλη «υπογραφή» στο πέρασμα των χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι η τελική ημερομηνία για τις εγγραφές συμμετοχής είναι σήμερα Παρασκευή 12 Μάη. Οι αιτήσεις μπορούν να σταλούν στα εξής mail: agonasdromoulavrio@gmail.com ή sdrokoniker2013@gmail.com.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Και επίσημα η δίωξη σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Οπως αναμενόταν, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε χτες δίωξη στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα σοβαρά επεισόδια των οπαδών τους στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Ο δύο ΠΑΕ έχουν κληθεί, με βάση τα ίδια άρθρα, να απολογηθούν για εκτεταμένα επεισόδια ενώ ο ΠΑΟΚ επιπλέον με το άρθρο 15 παρ. 6, εδ. δ, το οποίο κάνει λόγο για επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου. Και οι δύο ΠΑΕ κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών αφού θεωρούνται υπότροπες. Μάλιστα, για τον «Δικέφαλο του Βορρά» οι βαθμοί που θα αφαιρεθούν ενδέχεται να είναι περισσότεροι λόγω και των περισσότερων κατηγοριών. Σημειώνεται πως η κλήση του ΠΑΟΚ βασίστηκε στην έκθεση του παρατηρητή, που σημείωσε την είσοδο των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο πριν από την έναρξη του αγώνα και τις συμπλοκές με την αστυνομία. Εάν τελικά επιβληθούν ποινές αφαίρεσης βαθμών, θα ισχύσουν στο νέο πρωτάθλημα καθώς η Super League επικύρωσε ήδη τη βαθμολογία της φετινής σεζόν για τις θέσεις 1-5 προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των πλέι οφ.

Επίσης, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη και στον Λούμπος Μίχελ για όσα φέρεται να έχει πει προς τον 4ο διαιτητή της αναμέτρησης, Χ. Καλογερόπουλο, ο οποίος τον είχε αποβάλει. Η εκδίκαση της υπόθεσης, όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μάη.

SUPER LEAGUE
Συνεχίζουν μαζί ΑΕΚ - Χιμένεθ

Και για τη νέα σεζόν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους ΑΕΚ και Μανόλο Χιμένεθ, αφού ο απολογισμός του στον πάγκο της ομάδας κρίθηκε επιτυχημένος από τους διοικούντες, παρά την απώλεια του Κυπέλλου. Αυτό συμφωνήθηκε σε ραντεβού του Ισπανού τεχνικού με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, Δ.Μελισσανίδη, όπου ουσιαστικά του ανακοινώθηκε ότι η ΠΑΕ θα ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο, που υπήρχε στο συμβόλαιό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικούντες της ΑΕΚ αποφάσισαν να λύσουν τώρα το θέμα, προκειμένου η ομάδα να μπει πιο ήρεμη στη διαδικασία των πλέι οφ. Σημειώνεται πως ο Μανόλο Χιμένεθ είχε αναλάβει στις 18 Γενάρη, αντικαθιστώντας τον Μοράις, σε μια περίοδο που η ΑΕΚ κινδύνευε να χάσει ακόμα και τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παρά την ...παρέλαση ονομάτων τις τελευταίες μέρες για τον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού, ο Ρεμί Γκαρντ φαίνεται να ξαναγίνεται το φαβορί για να αναλάβει τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Γάλλος τεχνικός αποτελούσε στόχο των «ερυθρολεύκων» από τα μέσα της σεζόν που πέρασε, εντούτοις κάποια στιγμή φάνηκε να απομακρύνεται η προοπτική συνεργασίας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας πήρε χτες ο νεαρός τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκος Κολιοφούκας, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του στο φιλικό με τον Τηλυκράτη, καθώς του γύρισε η γλώσσα μετά από άσχημο πέσιμο στο έδαφος σε μια φάση.

ΑΕΛ: Την αποδέσμευση 12 παικτών ανακοίνωσε χτες η ΠΑΕ ΑΕΛ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Οι παίκτες που θα εγκαταλείψουν την ομάδα είναι: Ξενοδόχοφ, Κουτογλίδης, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Μασαλέσα, Ικαούνιεκς, Γκουλουζάντε, Ευμορφίδης, Ρέγιες, Μακρής, Αβραάμ και Τσάκο.

ΠΟΛΟ
Εδωσε ... παράταση ο Ολυμπιακός

Παράταση στην αγωνία δόθηκε χτες για την υπόθεση του τίτλου στην Α1 πόλο γυναικών, μετά τη σπουδαίας σημασίας νίκη του Ολυμπιακού επί της Βουλιαγμένης με 9-8 στο κολυμβητήριο του Λαιμού, σε ένα ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι. Ετσι οι «ερυθρόλευκες», αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 νίκες, ισοφάρισαν σε 2-2 και όλα θα κριθούν στο 5ο και καθοριστικό παιχνίδι στον Πειραιά. Οι φιλοξενούμενες κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν με 9-5 στο τρίτο οκτάλεπτο. Ωστόσο η Βουλιαγμένη έδειξε να «ξυπνά» στην τελευταία περίοδο, όπου έσφιξε την άμυνά της, εκμεταλλεύτηκε άριστα το πλεονέκτημα της παίκτριας παραπάνω και προσπάθησε για την ανατροπή, μειώνοντας σε 9-8, 1'20'' πριν το φινάλε. Σ' εκείνο το σημείο οι παίκτριες του Ολυμπιακού ξαναθυμήθηκαν την καλή τους άμυνα, διατηρώντας το προβάδισμα και φτάνοντας στη μεγάλη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-3, 3-4, 3-0

Βουλιαγμένη: Ο' Ντόνελ 3, Κούλχαας 1, Χυδηριώτη 2, Πάτρα 1, Ξενάκη 1.

Ολυμπιακός: Μπιανόνι 3, Ασημάκη 1, Σμιτ 3, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθεριάδου 1.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
«Γλυκιά» ήττα για Ρεάλ Μαδρίτης

Μπορεί η γηπεδούχος Ατλέτικο Μαδρίτης να έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση του σε βάρος της 3-0 του πρώτου ημιτελικού στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», εντούτοις η Ρεάλ ήταν που «σφράγισε» το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ της Ουαλίας στις 3 Ιούνη. Η νίκη της Ατλέτικο με 2-1 δεν έφτασε στους «Ροχιμπλάνκος» για να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα, κι έτσι οι «Μερένγκες» υπέστησαν μία από τις πιο «γλυκές» ήττες στην ιστορία τους, αφού τους έστειλε στον τελικό για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τους δίνει την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους, προηγούμενοι πολύ νωρίς με τα τέρματα των Σαούλ (12') και Γκριεζμάν (16' πέναλτι), ωστόσο το γκολ του Ισκο (42') τούς ...έκοψε τη φόρα. Το β' ημίχρονο κύλησε με λιγότερες φάσεις, σκληρά μαρκαρίσματα και χωρίς να αλλάξει κάτι στην κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο 45λεπτο.

Σοβαρός τραυματισμός εργάτη στο νέο γήπεδο της Ατλέτικο

Ενας 59χρονος Ισπανός εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από πτώση από ύψος τριών μέτρων, στις εργασίες που γίνονται για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οπως επιβεβαιώνουν οι ισπανικές αρχές, ο εργάτης έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ