ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Μάη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Του «βούλιαξε» τις ελπίδες

Η ήττα από τη Γιουνγκ «βούλιαξε» τις ελπίδες του Ολυμπιακού για διάκριση στο φετινό φάιναλ 6 του Τσάμπιονς Λιγκ

Eurokinissi

Η ήττα από τη Γιουνγκ «βούλιαξε» τις ελπίδες του Ολυμπιακού για διάκριση στο φετινό φάιναλ 6 του Τσάμπιονς Λιγκ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η κροατική Γιουνγκ Ντουμπρόβνικ «βούλιαξε» τα όνειρα του Ολυμπιακού στο φάιναλ 6 του Τσάμπιονς Λιγκ αφού χτες τον νίκησε με 11-8 στα προημιτελικά στη Βουδαπέστη αφήνοντάς τον εκτός τετράδας. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια ομάδα είχε νικήσει τον Ολυμπιακό στον περσινό τελικό του θεσμού και του στέρησε το τρόπαιο. Πλέον σήμερα ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του άλλου προημιτελικού Εγκερ - Μπρέσια προκειμένου να αγωνιστεί για τις θέσεις 5-6. Από την πλευρά της η Γιουνγκ θα αντιμετωπίσει στον ένα ημιτελικό την ιταλική Προ Ρέκο σε μια κόντρα δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

Στο χτεσινό παιχνίδι, παρά τη μεγάλη ανατροπή από το -5 γκολ που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στην τρίτη περίοδο, όταν από το εις βάρος τους 7-2 ισοφάρισαν σε 7-7, εντούτοις δεν είχαν ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα η κροατική ομάδα να πάρει τη νίκη - πρόκριση. Σε γενικές γραμμές οι παίκτες του Ολυμπιακού, με εξαίρεση την εμφάνιση στο τρίτο οκτάλεπτο, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το ρυθμό των αντιπάλων τους πληρώνοντας ουσιαστικά το πολύ κακό τους πρώτο μέρος. Η Γιουνγκ αιφνιδίασε τους πρωταθλητές Ελλάδας παίρνοντας γρήγορα σημαντική διαφορά στο σκορ (3-1, 5-1, 6-2, 7-2), την οποία κράτησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, όπου ο Ολυμπιακός είχε άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (0-4) και στην κόντρα. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου βελτιώθηκαν αισθητά στην τρίτη περίοδο, έκλεισαν την άμυνά τους ενώ με καλύτερη διαχείριση στην επίθεση και πρωταγωνιστή τον Γεννηδουνιά κατάφεραν να πετύχουν 5 γκολ σε ισάριθμες επιθέσεις φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (7-7) στα μισά της περιόδου. Ωστόσο, η Γιουνγκ αντέδρασε άμεσα και με ένα επιμέρους 3-0 προηγήθηκε με 10-7 στο κλείσιμο του οκταλέπτου. Στην τελευταία περίοδο η κροατική ομάδα πρόσεξε περισσότερο την άμυνά της καταφέρνοντας να διατηρήσει το σκορ σε ασφαλή επίπεδα.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 5-3, 1-1

Οι σκόρερ: Ολυμπιακός: Μυλωνάκης 1, Γεννηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Κολόμβος 2. Γιουνγκ: Φάτοβιτς 1, Γιόκοβιτς 1, Γκαντέα 2, Μάρκοβιτς 2, Βρλιτς 2, Περόνε 2, Ομπράντοβιτς 1.

BASKET LEAGUE
Μετά τον τελικό ... πήγε τελικό

Αν και έκανε τα εύκολα ...κάπως πιο δύσκολα, στο τέλος ο Ολυμπιακός σφράγισε, χτες, την πρόκριση στον τελικό της Basket League επικρατώντας του Αρη στο ΣΕΦ με 79-65 στην τρίτη αναμέτρηση για τα ημιτελικά. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 3-0 στις νίκες και πλέον ετοιμάζονται για τις κόντρες τίτλου με τον αιώνιο αντίπαλό τους Παναθηναϊκό. Η σειρά των τελικών είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει την Κυριακή 28 Μάη στο ΣΕΦ, με τον πρωταθλητή να κρίνεται στις 3 νίκες. Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού λόγω της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Στον απόηχο της δεύτερης θέσης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, οι «ερυθρόλευκοι», παρά τις διακυμάνσεις στην απόδοση και το χαλάρωμα στην τέταρτη περίοδο, δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους αντιπάλους. Αρχικά οι γηπεδούχοι μετά από ένα δεκάλεπτο προσαρμογής, κυριαρχώντας στα ριμπάουντ και βρίσκοντας τα καλάθια από την περιφέρεια, πήραν τα ηνία του παιχνιδιού αποκτώντας μια σημαντική διαφορά στο σκορ, την οποία έφθασαν στη μέγιστη τιμή της (22 π.) στις αρχές της επανάληψης (49-27 στο 23') ενώ έκλεισαν την τρίτη περίοδο 65-49. Ωστόσο, στην τέταρτη περίοδο οι αλλαγές βασικών παικτών από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, τα σημάδια κούρασης και ένα αμυντικό χαλάρωμα έδωσαν το δικαίωμα στον Αρη, με πρωταγωνιστή τον Κάμινγκς, να μειώσει τη διαφορά (έφθασε και στο -9). Ομως, ο Παπαπέτρου έδωσε τις λύσεις για τον Ολυμπιακό σε εκείνο το σημείο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 14 (4), Σπανούλης 10 (1), Γκριν 6, Μπιρτς 2, Γιανγκ 3, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 18 (2), Αγραβάνης 2.

ΑΡΗΣ: Φλιώνης 2, Κάμινγκς 21 (3), Γιάνκοβιτς 3 (1), Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 3 (1), Σκοτ 2, Ξανθόπουλος 9 (3), Τσαϊρέλης 8 (1), Χρηστίδης 4, Σίμτσακ 2, Μούρτος 5 (1).

SUPER LEAGUE
Ο Χιμένεθ και τα ερωτήματα

ΑΕΚ: Η ήττα από τον αποδεκατισμένο λόγω απουσιών Παναθηναϊκό, πέραν της βαθμολογικής απώλειας και της βαριάς ψυχολογίας, φαίνεται να άνοιξε και άλλα θέματα στην ΑΕΚ. Ετσι, στην ομάδα αναστάτωση προκλήθηκε χτες από τις δηλώσεις του τεχνικού Μανόλο Χιμένεθ σε ισπανική εφημερίδα, ο οποίος φέρεται να άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει στην ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ΠΑΕ και Ισπανός τεχνικός συμφώνησαν στη συνέχιση της συνεργασίας τους. Ωστόσο στις τελευταίες υποχρεώσεις της ομάδας και ιδιαίτερα μετά την απώλεια του Κυπέλλου οι μέτριες έως κακές εμφανίσεις (παρά τη νίκη στην Τούμπα για τα πλέι οφ) έχουν προκαλέσει αρκετή κριτική για τις επιλογές Χιμένεθ. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να διέψευσε στους ανθρώπους της ΠΑΕ ότι έθεσε θέμα αποχώρησης.

ΠΑΟ: Η λύση της μάσκας φέρεται να προκρίνεται για τον Ροντρίγκο Μολέδο προκειμένου να συμμετάσχει στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Ο παίκτης στον αγώνα με την ΑΕΚ προχτές τραυματίστηκε στη μύτη σε μονομαχία με τον Ούγκο Αλμέιδα, με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κάταγμα. Ωστόσο οι εξετάσεις έδειξαν ότι τα πράγματα δεν ήταν τελικά τόσο σοβαρά.

ΠΑΟΚ: Τη δίωξη, από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, του παίκτη του Παναθηναϊκού Νίκλας Χουλτ ζήτησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αντιαθλητική συμπεριφορά του, όπως τονίζει, στη σύρραξη που υπήρξε μεταξύ παικτών στον αγώνα των δύο ομάδων για τα πλέι οφ. Η πλευρά του ΠΑΟΚ επικαλείται το video του αγώνα, σύμφωνα με το οποίο ο παίκτης του Παναθηναϊκού φαίνεται να προβαίνει σε χτύπημα σε βάρος του Κρέσπο.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους διαιτητές της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, με τον Δημήτρη Θάνο να επιλέγεται για το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, ενώ ο Δημήτρης Καραντώνης θα «σφυρίξει» στον αγώνα Παναθηναϊκού - Πανιωνίου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Η ώρα των ποινών για τα επεισόδια

Στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ απολογήθηκαν χτες οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια των οπαδών τους στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Οι δύο ομάδες, που κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών, υποστήριξαν στην απολογία τους πως δεν φέρουν ευθύνη για όσα διαδραματίστηκαν. Επέρριψαν ευθύνες στην αστυνομία, η οποία είχε καταστήσει σαφές ότι θα τοποθετούσε διμοιρίες στην πεζογέφυρα, και δεν το έπραξε, όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των δύο «Δικεφάλων». Στο θέμα έκανε επιπρόσθετη παρέμβαση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον εκπρόσωπό της να ζητάει την επιβολή ποινών στις δύο κατηγορούμενες ΠΑΕ για εκτεταμένα επεισόδια. Η απόφαση της Επιτροπής, βάσει πληροφοριών, αναμένεται να γίνει γνωστή σήμερα.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Προσδοκίες βάθρου στο Ευρωπαϊκό

Με προσδοκίες για επιστροφή στις διακρίσεις, η Εθνική ομάδα κωπηλασίας ανοίγει σήμερα τις υποχρεώσεις της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ράτσιτσε της Τσεχίας. Η ελληνική ομάδα αποτελείται από έξι πληρώματα, με το βαρύ «χαρτί» στις ελπίδες διάκρισης να αποτελεί η συμμετοχή της έμπειρης Κατερίνας Νικολαΐδου. Η αθλήτρια, μετά τη φυγή της Σοφίας Ασουμανάκη στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο έσπασε το επιτυχημένο δίδυμο στα σκιφ, επιστρέφει στο ατομικό αγώνισμα του μονού σκιφ. Επίσης, την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά θα διεκδικήσουν οι Γιάνναρος - Μαγδανής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, κυνηγώντας την 1η θέση, που είναι και η μοναδική που δίνει εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Αναλυτικά η ελληνική αποστολή: Αγγελος Γιάννατζης, Στέφανος Ντούσκος, Απόστολος Γιάννατζης, Νίνο Νικολαΐδης (τετράκωπος), Βασίλης Αγγελόπουλος (σκιφ), Λευτέρης Κόνσολας (σκιφ ελαφρών βαρών), Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), Κατερίνα Νικολαΐδου (σκιφ), Θωμαΐς Εμμανουηλίδου, Μαρία Πέργουλη (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών).

EUROPA LEAGUE
Επιστροφή στα τρόπαια για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Την επιστροφή της στα ευρωπαϊκά τρόπαια μετά από 9 χρόνια πανηγύρισε στη Στοκχόλμη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κατέκτησε το Europa League, νικώντας στο τελικό της διοργάνωσης τον Αγιαξ με 2-0. Αυτός ήταν ο 6ος ευρωπαϊκός τίτλος για την αγγλική ομάδα, καθώς έχει κατακτήσει 3 φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης/Τσάμπιονς Λιγκ (1968, 1999, 2008), μία φορά το πάλαι ποτέ Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (1991) και μία φορά το ευρωπαϊκό Super Cup (1991). Η φετινή επιτυχία έχει για τους «κόκκινους διάβολους» και την επιπλέον αξία ότι μ' αυτήν εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν (απευθείας στους ομίλους), την οποία δεν πέτυχαν μέσω του πρωταθλήματος.

Την ίδια στιγμή, ο τεχνικός της ομάδας Ζοζέ Μουρίνιο πανηγύρισε το 4ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο με 3 διαφορετικές ομάδες. Προηγήθηκαν δύο Τσάμπιονς Λιγκ με Πόρτο και Ιντερ και ένα Κύπελλο UEFA (νυν Εuropa League) με την Πόρτο. Αξίζει να σημειωθεί πως το τρόπαιο του Εuropa League άλλαξε φέτος χέρια μετά από τρία χρόνια, καθώς είχαν προηγηθεί ισάριθμες κατακτήσεις από τη Σεβίλλη.

Στον τελικό της Στοκχόλμης, η Γιουνάιτεντ, παίζοντας έξυπνα και όντας καλύτερη σε γενικές γραμμές από τη νεανική αλλά άπειρη ομάδα του Αγιαξ, έφτασε στην επικράτηση χάρη στα τέρματα των Πογκμπά (28') και Μιχιταριάν (48').



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ