ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Μάη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πρεμιέρα αύριο με πλήθος συμμετοχών

Mε κεντρικό σύνθημα «Οργανώνουμε το δικό μας αγώνα! Παίζουμε μπάλα στο δικό μας γήπεδο», ξεκινά αύριο Κυριακή το Εργατικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ, που βαδίζει στην 11η χρονιά του. Ειδικά το φετινό τουρνουά είναι αφιερωμένο στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στέλνοντας το μήνυμα «Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!». Η εμπειρία των προηγούμενων ετών έχει αποδείξει ότι η διοργάνωση του ΠΑΜΕ έχει εξελιχθεί σε θεσμό της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων, αποδεικνύοντας τη «δίψα» που υπάρχει για δωρεάν άθληση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από την πληθώρα συμμετοχών και στη φετινή διοργάνωση, με τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή να φτάνουν τις 56, προερχόμενες από χώρους δουλειάς και εργοστάσια, χώρους εκπαίδευσης και κατάρτισης, Λαϊκές Επιτροπές, καθώς και ομάδες από δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία. Επίσης, για μια ακόμα φορά, ειδική βαρύτητα έχουν οι συμμετοχές των ομάδων από παιδιά των θεραπευτικών κοινοτήτων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Αρχής γενομένης από αύριο και την 1η αγωνιστική, οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Κυριακή σε τέσσερα γήπεδα της Αθήνας. Ο τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά φέτος είναι αλλαγμένος, αφού τα παιχνίδια θα είναι νοκ άουτ. Από τον πρώτο γύρο θα προκριθούν οι 28 νικήτριες στον δεύτερο γύρο, ενώ στον τρίτο, στις 14 νικήτριες ομάδες θα προστεθούν και οι δυο καλύτερες ηττημένες του δεύτερου γύρου, με κριτήριο την καλύτερη επίθεση ή, αν υπάρξει ισοβαθμία, την καλύτερη διαφορά των γκολ.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας
ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

9.00 - 10.00: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ-ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

10.00 - 11.00: «L'OREAL» - ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

11.00 - 12.00: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟ - ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

12.00 - 13.00: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ)

13.00 - 14.00: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ WEST - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ)

ΓΗΠΕΔΟ ΘΗΣΕΙΟΥ

9.00 - 10.00: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ

10.00 - 11.00: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ - «ΣΤΕΓΗ PLUS» ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ

11.00 - 12.00: ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ-ΜΜΕ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «COSMOTE NMC»

12.00 - 13.00: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΟΥΙΝΕΑ

13.00 - 14.00: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΥΝΦΑ

14.00 - 15.00: ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

15.00 - 16.00: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΡΟΜΕΤΑΛ» - ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS

16.00 - 17.00: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ICAP» - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ)

17.00 - 18.00: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»

ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΥΦ

9.00 - 10.00: ΣΕΤΗΠ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

10.00 - 11.00: ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ

11.00 - 12.00: «HILTON» - «ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

12.00 - 13.00: ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

13.00 - 14.00: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΒΓΑ» 1 - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΒΓΑ» 2

14.00 - 15.00: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 2

15.00 - 16.00: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1 - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

16.00 - 17.00: ΕΥΔΑΠ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «360 CONNECT»

17.00 - 18.00: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΘΟΠΟΙΩN - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «NEWREST»

ΓΗΠΕΔΟ ΙΛΙΟΥ

9.00 - 10.00: «ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ» 2 - ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ

10.00 - 11.00: «ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ» - ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΛΙΟΝ 2

11.00 - 12.00: ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «TASTY»

12.00 - 13.00: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΛΙΟΝ

13.00 - 14.00: ΣΕΤΤΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ-ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΔΕΡΜΑΤΟΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

BASKET LEAGUE
«Πρώτη πράξη» για «αιώνιους»

Η ώρα για το ...καθιερωμένο εδώ και αρκετά χρόνια ραντεβού των δυο «αιωνίων» για τον τίτλο του πρωταθλητή μπάσκετ φτάνει, την Κυριακή στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα των τελικών στη Basket League (21.00 Cosmote Sports 4). Ο τίτλος κρίνεται στις 3 νίκες ενώ το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου αγώνα ανήκει στον Ολυμπιακό, που τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο. Οι δύο «αιώνιοι» για 12 συνεχόμενη χρονιά επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και προκρίθηκαν στους τελικούς, οι οποίοι όμως τους βρίσκουν σε διαφορετικά σημεία εκκίνησης.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και τη δεύτερη θέση που κατέλαβαν στη διοργάνωση. Πλέον, με τον «αέρα» της - όπως και να 'χει - ευρωπαϊκής επιτυχίας, αλλά και με όπλο το πλεονέκτημα έδρας, έχουν μπροστά τους την πρόκληση για τον πρώτο ουσιαστικά στόχο της φετινής χρονιάς, που ήταν το πρωτάθλημα, προκειμένου να διατηρήσουν τον τίτλο τους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Απ' την άλλη οι «πράσινοι» διένυσαν ένα μήνα ιδιαίτερα φορτισμένο ψυχολογικά, μετά τις ήττες από τη Φενέρ και τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ, αλλά και τα όσα τον ακολούθησαν. Κάτι που φάνηκε ουσιαστικά και στα τρία πρώτα παιχνίδια της ημιτελικής σειράς με την ΑΕΚ, μέχρι να έρθει το «ξέσπασμα» και η ευρεία νίκη επί της «Ενωσης» (38 πόντοι διαφορά) στο τέταρτο παιχνίδι. Ενόψει των τελικών, στόχος του Παναθηναϊκού είναι η ανάκτηση των εγχώριων πρωτείων μετά από τρία χρόνια. Γι' αυτό φυσικά χρειάζονται οπωσδήποτε νίκη στο ΣΕΦ, και για ψυχολογικούς λόγους.

Κόντρα «κιτρινόμαυρων» στο μικρό τελικό

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι δύο «κιτρινόμαυροι» του πρωταθλήματος, ΑΕΚ και Αρης, θα παλέψουν για την τρίτη θέση της βαθμολογίας, συμμετέχοντας στο μικρό τελικό όπως και πέρυσι, που η σειρά βρήκε κερδισμένη την «Ενωση» με 3-1 νίκες. Το πλεονέκτημα έδρας έχει η ΑΕΚ ως 3η της κανονικής περιόδου, και η αρχή γίνεται από το ΟΑΚΑ αύριο (18.00 Cosmote Sports 4).

SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
H πρωτιά περνάει από το ΟΑΚΑ

Με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει σαφές προβάδισμα για την πρωτιά στη διαδικασία, και εν αναμονή της απόφασης για την τύχη του αγώνα Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ που διακόπηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, διεξάγεται αύριο η 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι «Δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο.

Στο ΟΑΚΑ η «Ενωση», με βαριά ψυχολογία από την ήττα που υπέστη από τον «λαβωμένο» από απουσίες Παναθηναϊκό, παίζει ουσιαστικά το τελευταίο της «χαρτί» για τις ελπίδες της πρωτιάς, ενώ σε περίπτωση νέας ήττας μπαίνει σε περιπέτειες, με ανοιχτό το ενδεχόμενο της τελευταίας θέσης (και πρόωρους ευρωπαϊκούς μπελάδες στα μέσα Ιούλη). Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, με την ψυχολογία υπέρ του μετά το σπουδαίο «διπλό» στη Νέα Σμύρνη, αλλά πολλές και σημαντικές απουσίες (Σάχοφ, Βαρέλα, Ουάρντα, Μυστακίδης), στοχεύει στη νίκη που ισοδυναμεί με «κλείδωμα» της πρωτιάς στα πλέι οφ.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο ανεβασμένος ψυχολογικά Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο, με στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, μετά την επικράτηση επί της ΑΕΚ. Βασικό κίνητρο για τους «πράσινους» σ' αυτή τη φάση είναι να ξεμπερδεύουν με το άγχος της τελευταίας θέσης στη διαδικασία, την οποία όμως θέλουν να αποφύγουν και οι φιλοξενούμενοι «κυανέρυθροι».

  • Το πρόγραμμα: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (18.15 Novasports 2), AEK - ΠΑΟΚ (20.30 Novasports 1)
  • H βαθμολογία: ΠΑΟΚ 8, ΑΕΚ 6, Παναθηναϊκός 5, Πανιώνιος 4. Σημείωση: Δεν υπολογίζεται ο διακοπείς αγώνας Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ.
FOOTBALL LEAGUE
Δοκιμασία για Απόλλωνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τη Λαμία να έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στη Super League, πλέον το ενδιαφέρον στις τελευταίες αγωνιστικές της Football League στρέφεται στη μάχη του τίτλου μεταξύ των δύο ομάδων. Η ομάδα της Ριζούπολης προπορεύεται με 77 βαθμούς, έναντι 74 των Φθιωτών που ακολουθούν. Η Λαμία όμως θα πάρει ξεκούραστα τους 3 βαθμούς στην αυριανή 32η αγωνιστική, αφού επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό, ο οποίος έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Για να παραμείνει λοιπόν πρωτοπόρος ο Απόλλων, θα ψάξει το θετικό αποτέλεσμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Αρη, ο οποίος μετά την απώλεια της ανόδου θέλει τη νίκη για λόγους ψυχολογίας.

Το πρόγραμμα (ώρα έναρξης 17.00): Αρης - Απόλλων Σμύρνης (ΕΡΤ3), Τρίκαλα - Χανιά, Πανελευσινιακός - Καλλιθέα, ΟΦΗ - Σπάρτη, Αχαρναϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας, Κισσαμικός - Αγροτικός Αστέρας, Πανσερραϊκός - Αιγινιακός. Ματαιώνονται οι αγώνες Λαμία - Πανθρακικός και Καλλονή - Παναιγιάλειος, λόγω αποχώρησης Πανθρακικού και Καλλονής.

ΒΟΛΕΪ
Στα μπαράζ οι ελπίδες για την Εθνική ανδρών

Με την ήττα από την «οικοδέσποινα» των αγώνων Ολλανδία με 3-0 να αποβαίνει καθοριστική για το στόχο της πρωτιάς και της απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το 2018 σε Βουλγαρία και Ιταλία, πλέον η Εθνική βόλεϊ ανδρών, ενόψει των δυο τελευταίων αγώνων στον β' προκριματικό όμιλο, έχει ακόμα μία ευκαιρία: Την κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ, στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται η Αυστρία. Από τις δύο εναπομείνασες υποχρεώσεις για το ελληνικό συγκρότημα, η πιο κρίσιμη είναι η σημερινή κόντρα στη Σλοβακία (21.00 ώρα Ελλάδας), η οποία βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η Εθνική, που αυτή τη στιγμή είναι 4η, θέλει τη νίκη και την ίδια ώρα η Αυστρία να μην νικήσει την Ολλανδία. Η Ελλάδα θα κλείσει τους αγώνες της στον όμιλο αύριο Κυριακή με αντίπαλο το Λουξεμβούργο (20.30 ΕΡΤ3), που θεωρείται στα μέτρα της. Οι άλλοι σημερινοί αγώνες του ομίλου είναι: 16.00, Λουξεμβούργο - Μολδαβία. 18.30, Αυστρία - Ολλανδία.

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Ολλανδία 9, Αυστρία 7, Σλοβακία 6, Ελλάδα 5, Λουξεμβούργο 0, Μολδαβία 0.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ