ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Αυγούστου 2017
Σελ. /20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΗΣ
Να αναβαθμιστεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο με άξονα τις λαϊκές ανάγκες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα του συγκοινωνιακού δικτύου διοργανώνει την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο Φυλής η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής. Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν το Συνδικάτο Οικοδόμων (Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Φυλής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), η Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Καματερού, ο Σύλλογος Γυναικών Ανω Λιοσίων (ΟΓΕ), ο Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ), τονίζεται:

«Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν και συγκροτούν τη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής, απαιτούν την άμεση αποκατάσταση των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι έρχονται αντιμέτωποι με περικοπές δρομολογίων που αποφάσισε και πραγματοποίησε η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η κίνηση αυτή έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ανάγκη μετακίνησης του λαού της περιοχής μας και στη σύνδεση του δήμου Φυλής με το κέντρο της Αθήνας, με το Αεροδρόμιο αλλά και με περιοχές εντός της Αττικής. Επίσης, επισημαίνουμε το γεγονός ότι πάρα πολλοί εργαζόμενοι της περιοχής μας χρησιμοποιούν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο για την πρόσβαση στην εργασία τους και, όπως γίνεται αντιληπτό, από αρχές Σεπτέμβρη το πρόβλημα θα είναι ακόμα πιο οξυμένο.

Η παράδοση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο ιδιωτικό κεφάλαιο με διαχρονικές ευθύνες τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) όσο και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αυτά τα αποτελέσματα. Κριτήριο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του συγκοινωνιακού δικτύου είναι η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και όχι οι λαϊκές ανάγκες.

Σοβαρές ευθύνες έχει και η διοίκηση του δήμου Φυλής, καθώς την ίδια στιγμή που κόβονται δρομολόγια και κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού μας, αυτή επιλέγει να συμμετέχει σε φιέστες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως αυτή που έκανε πρόσφατα για τον προαστιακό σταθμό του Ζεφυρίου. Ταυτόχρονα παραμύθιαζε το λαό για δεσμεύσεις που τάχα μου πήρε από την κυβέρνηση για να κάμψει την αγωνιστική διάθεση του λαού μας.

Η κατάσταση αυτή εντείνει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες γκετοποίησης της περιοχής μας, που αντιμετωπίζει μια σειρά οξυμένα λαϊκά προβλήματα όπως την υγειονομική βόμβα της χωματερής, την απουσία αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, την έλλειψη χώρων αναψυχής και άλλα.

Η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους να παλέψουν για ΜΜΜ που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους διεκδικώντας:

-- Να αποκατασταθούν πλήρως τα δρομολόγια του Προαστιακού (από και προς Ανω Λιόσια), να λειτουργήσει άμεσα και να αξιοποιηθεί ο Προαστιακός Σταθμός του Ζεφυρίου.

-- Αμεσα να δρομολογηθούν σε μόνιμη βάση λεωφορεία που θα συνδέουν την περιοχή μας με τη Νερατζιώτισσα αλλά και με άλλες περιοχές της Αττικής, όπως π.χ. με το Κέντρο της Αθήνας.

-- Τη συνολικότερη αναβάθμιση του δικτύου συγκοινωνιών στο δήμο Φυλής και τη συχνή σύνδεση των επιμέρους συνοικιών με το κέντρο του δήμου.

-- Τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50% για τις λαϊκές οικογένειες και δωρεάν για τους ανέργους σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο (και στον Προαστιακό).

-- Να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση 100% και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών».


ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Απάντηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας που κατέβασε τους πυροσβέστες

Τη δική της εκδοχή των γεγονότων σχετικά με τη μεταφορά πυροσβεστών από την Κεφαλονιά δίνει η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Οπως κατήγγειλε χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ), η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέβασε από το πλοίο πυροσβέστες που είχαν πάει στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν στην κατάσβεση της φωτιάς στα Σιμωτάτα και επέστρεφαν στη βάση τους.

Η εταιρεία απαντά πως επανειλημμένως έχει στηρίξει το έργο κρατικών λειτουργών που στηρίζουν την Κεφαλονιά σε περιπτώσεις ανάγκης και πως αυτό είχε πρόθεση να κάνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Παρ' όλα αυτά, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να τηρεί το νόμο και δεν μπορεί να δέχεται προς επιβίβαση τον οποιονδήποτε, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει λίστα επιβατών αλλά και έκδοση μηδενικού εισιτηρίου».


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 20/8/2017 και ώρα 11.40 θα τελεστεί στο Κοιμητήριο Βύρωνα το ετήσιο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και συντρόφου ΣΩΤΗΡΗ ΚΡΑΝΙΑ.

Στη μνήμη του οι κόρες του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

(Τεύχος 174, Απρίλης - Μάης - Ιούνης 2017)

Το εξώφυλλο του περιοδικού «Εθνική Αντίσταση», τεύχος 174
Το εξώφυλλο του περιοδικού «Εθνική Αντίσταση», τεύχος 174
Με πλούσια ύλη από εκδηλώσεις τιμής για την ΕΑΜική Αντίσταση και τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση που σημάδεψε τον 20ό αιώνα ανοίγοντας το δρόμο για την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, κυκλοφόρησε το περιοδικό της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ «Εθνική Αντίσταση», τεύχος 174 (Απρίλης - Μάης - Ιούνης).

Περιλαμβάνονται: Αρθρο της σύνταξης για τα «αποκαλυπτήρια» των πλαστογράφων της πραγματικής ιστορίας, αφιέρωμα με πολλά υλικά - ανάμεσά τους η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - για την Οκτωβριανή Επανάσταση και τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (εκδηλώσεις στο Σκοπευτήριο, χαιρετισμός της ΦΙΡ, εκδήλωση του Δήμου Πάτρας κ.λπ.).

Στις σελίδες για τον ΔΣΕ υπάρχουν ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις για τη γυναίκα μαχήτρια του ΔΣΕ και την εκδήλωση τιμής, που έγινε στον Ταΰγετο, της ΕΠ του ΚΚΕ για την 3η Μεραρχία του ΔΣΕ Πελοποννήσου. Ακόμα, δημοσιεύονται ρεπορτάζ από τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα, για το οδοιπορικό προσκύνημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε τόπους και μνημεία του Αγώνα στην Πελοπόννησο και την εκδήλωση στους Κορυσχάδες, ρεπορτάζ από την εκδήλωση τιμής της ΠΕΚΑΜ στη Μακρόνησο κ.λπ.

Πλούσια ύλη υπάρχει και στις άλλες στήλες του περιοδικού μας. Στη στήλη: «Αρθρα - Μελέτες», στο πλαίσιο των 100 χρόνων της Οκτωβριανής Επανάστασης, συνεχίζουμε τη δημοσίευση μαρτυριών για το σοσιαλισμό όπως τον έζησαν οι Ελληνες πολιτικοί πρόσφυγες, αλλά και άλλες αναμνήσεις - μαρτυρίες αγωνιστών. Και, βεβαίως, περιλαμβάνονται, όπως πάντα, και άλλες στήλες για τους «Αγωνιστές που έφυγαν», «Προσφορές», «Αλληλογραφία» κ.λπ.

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» θα διατίθεται στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093) και στα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Καλούνται τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ να προμηθευτούν έγκαιρα και να διακινήσουν το περιοδικό μας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ