ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Αυγούστου 2017
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Νέες υπογραφές στο κείμενο καταδίκης της αντικομμουνιστικής φιέστας στην Εσθονία

Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, 71 Κόμματα υπογράφουν μέχρι στιγμής

Συνεχίζονται οι υπογραφές καταδίκης της αντικομμουνιστικής φιέστας της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο, μετά από πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Χτες, Παρασκευή, τα Κόμματα που συνυπογράφουν το κείμενο ήταν 71. Οι νέες υπογραφές που προστέθηκαν είναι οι παρακάτω (ολόκληρη η λίστα των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συνυπογράφουν το κείμενο θα δημοσιευτεί αύριο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»):

  • Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας
  • Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία
  • Κόμμα των Κομμουνιστών, ΗΠΑ
  • Ενωση του Λαού της Γαλικίας
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Κιργιζίας
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας
  • Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Σερβία
  • Ενωση των Κομμουνιστικών Κομμάτων - Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης
  • Φιλιππινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα (PKP-1930)

Θυμίζουμε ότι στο κείμενο σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα: «Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταδικάζουμε την αντικομμουνιστική φιέστα που διοργανώνει η εσθονική προεδρία της ΕΕ. Η αντικομμουνιστική σύναξη έχει στόχο την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού και των πρωτόγνωρων κατακτήσεών του για τους εργαζόμενους, την παραχάραξη της Ιστορίας, την απαράδεκτη και ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού και τις θηριωδίες του.

Η προκλητική εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό συνιστά αθώωση του φασισμού και της μήτρας που τον γεννάει και τον θρέφει, του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος. Εκατό χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση η υπεροχή του σοσιαλιστικού συστήματος δεν μπορεί να αποκρυφτεί όσους τόνους λάσπης κι αν ρίξουν. Οι λαοί με την πάλη τους θα βρουν το δρόμο για μια κοινωνία όπου ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ολοι να δώσουμε αγωνιστικό «παρών» στο συλλαλητήριο στις 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη Λάρυμνα, όπου βρέθηκε χτες

Από τη Λάρυμνα που βρέθηκε χτες το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε εκδήλωση των ΚΟ Λάρυμνας - Μαρτίνου για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατ' αρχήν εδώ που βρισκόμαστε, από τη Λάρυμνα, θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ, για μια ακόμη φορά, στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους σε μια περίοδο όπου το νικέλιο έχει εκτιναχθεί στα ύψη και την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι βιώνουν μείωση μισθών, ανατροπές εργασιακών σχέσεων, περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, ανατροπές πάρα πολλών ειδών εξαιτίας των αντιλαϊκών νόμων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μια περίοδο που είναι ώριμο αίτημα και η οργάνωση της πάλης για κοινωνικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, για να γίνει πραγματικά μια βιομηχανία που θα υπηρετεί το εργατικό - λαϊκό συμφέρον, τους εργαζόμενους τους ίδιους, με μισθούς, με επιδόματα, με όλα αυτά που αξίζει να έχουν οι εργαζόμενοι που έχουν παλέψει δεκαετίες τώρα και συνεχίζουν αυτόν τον αγώνα με σταθερότητα και συνέπεια οργανωμένοι μέσα από τα ταξικά συνδικάτα τους.

Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός λαός βιώνει μια απαράδεκτη πολιτική, αντιλαϊκή, εξαιτίας των πολιτικών των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της ΕΕ. Στις 9 του Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι όλης της χώρας δίνουν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Μητσοτάκη - που υπόσχονται και θα ξαναϋποσχεθούν λαγούς με πετραχήλια πριν τη ΔΕΘ - στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα είμαστε παρόντες.

Ολοι πρέπει να δώσουμε το αγωνιστικό μας "παρών" απαιτώντας αυξήσεις μισθών, αυξήσεις σε κοινωνικές παροχές, αυξήσεις συντάξεων, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και βεβαίως κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων. Αυτή η πάλη θα πρέπει να αγκαλιάσει το σύνολο του ελληνικού λαού, εργάτες, υπαλλήλους, μικρομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, σπουδαστές και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών».

Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφθεί τη Φθιώτιδα το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη και την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Σάββατο 2 Σεπτέμβρη

  • Στις 12 το μεσημέρι, συνάντηση στο Δημαρχείο Δομοκού με τον δήμαρχο Δομοκού, Δημήτρη Τζιαχρήστα.
  • Στις 7 μ.μ., θα παραβρεθεί στην εκδήλωση για τον Νάκο Μπελλή, στην πλατεία της Ομβριακής Δομοκού.
  • Στις 8 μ.μ., θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής μαρμάρινης πλάκας για τον Νάκο Μπελλή.

Κυριακή 3 Σεπτέμβρη

  • Στις 11 π.μ., θα συναντηθεί και θα μιλήσει με τους κατοίκους του χωριού Περιβόλι Δομοκού, στην πλατεία του Περιβολίου.
  • Στη 1.30 μ.μ., θα συναντηθεί και θα μιλήσει με τους κατοίκους του χωριού Φιλιαδώνας (Χιλιαδού) Δομοκού, στο καφενείο του χωριού.
ΤΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Νάκο Μπελλή

Η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία της Ομβριακής, πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Νάκο Μπελλή.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Για τη ζωή του Ν. Μπελλή θα μιλήσει ο Χρήστος Νιάνιος, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στο χώρο θα γίνει αποκάλυψη τιμητικής μαρμάρινης πλάκας για τον Νάκο Μπελλή, ενώ η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας και προσωπικών του αντικειμένων. Επίσης, θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο, όπου θα διακινείται και το βιβλίο «Εγώ είμαι ο Νάκος ο Μπελλής καμάρι της Ομβριακής...» της ΤΕ Φθιώτιδας του Κόμματος, έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής».

Στο μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, θα ακουστούν ρουμελιώτικα αντάρτικα τραγούδια, μεταξύ αυτών και σε πρώτη εκτέλεση το τραγούδι «Εγώ είμαι ο Νάκος ο Μπελλής καμάρι της Ομβριακής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ