ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017
Σελ. /24
Ανοίγουν σήμερα οι πύλες του Φεστιβάλ στην Αθήνα

Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος

Ηρθε η ώρα! Μετά από ένα μεγάλο και όμορφο ταξίδι σε όλη τη χώρα, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» φτάνει στην κορύφωσή του: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, για ένα τριήμερο πλούσιων εκδηλώσεων, αντάξιων της πολύχρονης διαδρομής του που το έχει καταστήσει το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός στη χώρα μας για τη νέα γενιά.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη, που θα γίνει η κεντρική πολιτική συγκέντρωση: Στις 20.45 θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ νωρίτερα, στις 20.30, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

«100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς (Βλ. Μαγιακόφσκι)». Αυτό είναι το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, το οποίο τιμά τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στην Επανάσταση θα είναι αφιερωμένη και η κεντρική του έκθεση που θα δεσπόζει στο χώρο, με τίτλο «100 χρόνια, Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση». Διαβάστε αναλυτικά για το περιεχόμενο της έκθεσης στο επόμενο δισέλιδο της εφημερίδας.

Αλλες δύο εκθέσεις, επίσης αφιερωμένες στην Οκτωβριανή Επανάσταση, θα φιλοξενηθούν στο χώρο του Φεστιβάλ και συγκεκριμένα:

Στο Στέκι του Πολιτισμού θα φιλοξενείται εικαστική έκθεση της Ρωσικής Πρωτοπορίας με ψηφιακά αντίτυπα από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης - Συλλογή Κωστάκη. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν επίσης και κατασκευές - αντίγραφα άλλων σοβιετικών δημιουργιών, όπως του πύργου του Τάτλιν, ένα σκηνικό της Λιουμπόβ Πόποβα και ένα ακόμα αντίγραφο μιας προπαγανδιστικής κατασκευής.

Αντίστοιχα, στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ θα λειτουργεί ψηφιακή - διαδραστική έκθεση, ειδικά επεξεργασμένη για να απευθύνεται σε μαθητές, αφιερωμένη στα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο...».

Παράλληλα, φέτος έχει γίνει μια προσπάθεια αναβάθμισης συνολικά του χώρου του Φεστιβάλ, και στο πλαίσιο αυτό, με θέμα «Στα βήματα της Ιστορίας...», θα υπάρχουν διάσπαρτες στο χώρο μια σειρά κατασκευές και παραστάσεις που θα παραπέμπουν σε μεγάλα ιστορικά γεγονότα, όπως η ίδια η Οκτωβριανή Επανάσταση, αλλά και η Παρισινή Κομμούνα, η Κουβανική Επανάσταση, που την τιμούν στο πρόσωπο του Τσε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατό του τον προσεχή Οκτώβρη, αλλά και σε προσωπικότητες από την ΕΣΣΔ, όπως η Βαλεντίνα Τερέσκοβα κ.ά.

Το Φεστιβάλ βέβαια είναι πάντα μια μεγάλη γιορτή, είναι ψυχαγωγία! Ετσι, για άλλη μια χρονιά στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται μεγάλες συναυλίες γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών, αλλά και νεανικών συγκροτημάτων. Από το συναυλιακό μέρος ξεχωρίζουν τα μεγάλα αφιερώματα, ξεκινώντας σήμερα από το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και συνεχίζοντας αύριο Παρασκευή με αφιέρωμα σε τραγούδια για την επαναστατική αλλαγή του κόσμου, που το έχει επιμεληθεί ο Θάνος Μικρούτσικος, αλλά και αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, με αφορμή τα πέντε χρόνια από το θάνατό του, ενώ το Σάββατο ακολουθεί η μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, με αφορμή τα 35 χρόνια από το θάνατό του και τα 80 χρόνια από τη γέννησή του.

Πούλμαν για το 43ο Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση

Πούλμαν δρομολογούν Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο Τρίτση, το τριήμερο Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21 - 23/9. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής προγραμματίζονται δρομολόγια από:

Αλιμο, Πέμπτη - Παρασκευή στις 6 μ.μ. και Σάββατο στις 5.30 μ.μ. από Δωδεκανήσου 65.

Αργυρούπολη, Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. και Σάββατο στις 5.15 μ.μ., από δημαρχείο Αργυρούπολης (λεωφ. Κύπρου).

Αρτέμιδα, το Σάββατο, στις 5.30 μ.μ., από Μέδουσα (τηλ. 6978886420).

Βύρωνα, Πέμπτη - Παρασκευή στις 6 μ.μ. και Σάββατο στις 5.30 μ.μ., από πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου).

Γαλάτσι, Σάββατο στις 6.30 μ.μ., από Παλιό Τέρμα (Βεΐκου και Γαλατσίου).

Γέρακα, κάθε μέρα στις 6.30 μ.μ., από ΕΛΤΑ (Μαραθώνος 93) (τηλ. 6986848245).

Γλυκά Νερά, κάθε μέρα στις 6.40 μ.μ., από πλατεία Βασιλόπουλου (τηλ. 6973058125).

Γλυφάδα, Παρασκευή στις 5.45 μ.μ. και Σάββατο, στις 6 μ.μ., από Αγ. Τρύφωνα.

Δάφνη, Πέμπτη - Παρασκευή στις 7 μ.μ. και Σάββατο στις 6.45 μ.μ., από Γυμναστική Ακαδημία.

Ελευσίνα, Σάββατο στις 6 μ.μ., από δημοτικό πάρκινγκ.

Ελληνικό, Παρασκευή στις 6.15 μ.μ. και Σάββατο στις 5 μ.μ., από πλατεία Σουρμένων.

Ζωγράφου, Πέμπτη - Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. και Σάββατο στις 6 μ.μ., από πλατεία Γαρδένιας.

Ηλιούπολη, Πέμπτη - Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. και Σάββατο στις 6 μ.μ., από Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Καισαριανή, Πέμπτη - Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. και Σάββατο στις 6 μ.μ., από πλατεία Παναγιώτη Μακρή.

Καλλιθέα, κάθε μέρα στις 5.30 μ.μ., από πλατεία Δαβάκη (τηλ. 6946072604).

Καλύβια, κάθε μέρα στις 6.30 μ.μ., από δημαρχείο Καλυβίων (τηλ. 6944871786).

Κερατέα, κάθε μέρα στις 6.20 μ.μ., από πλατεία Αγίου Δημητρίου (τηλ. 6977250292).

Κερατσίνι (Αμφιάλη), Σάββατο στις 6 μ.μ., από Γρ. Λαμπράκη και Ρήγα Φεραίου.

Κερατσίνι, Πέμπτη και Παρασκευή στις 6.30 μ.μ., από πλατεία Λαού (Ταμπούρια).

Κορυδαλλό, Σάββατο στις 6 μ.μ., από Πνευματικό Κέντρο «Πλειάδες» (Γρ. Λαμπράκη).

Κορωπί, κάθε μέρα στις 6 μ.μ., από Σκλαβενίτη (τηλ.6937368438).

Λαύριο, κάθε μέρα στις 6 μ.μ., από Αγαλμα Μεταλλωρύχων (τηλ.6987676506).

Μαρκόπουλο, κάθε μέρα στις 6.40 μ.μ., από φανάρια νεκροταφείου (τηλ. 6977562156).

Μοσχάτο, το Σάββατο στις 6 μ.μ., από πλατεία Μεταμόρφωσης.

Μπραχάμι, Πέμπτη - Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. και Σάββατο στις 6 μ.μ., από Αγ. Δημητρίου 163 (Παλαιό Τέρμα).

Ν. Μάκρη, κάθε μέρα στις 6 μ.μ., από κεντρική πλατεία (τηλ. 6940291987).

Ν. Σμύρνη, Πέμπτη - Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. και Σάββατο στις 5.15 μ.μ., από «Polis Park».

Νίκαια, κάθε μέρα στις 5.45 μ.μ., από πλατεία Κουμπάκη, με στάσεις στην πλατεία Χαλκηδόνας, στο Περιβολάκι και στο Κρατικό Νίκαιας.

Παιανία, κάθε μέρα στις 6.20 μ.μ., από διασταύρωση Λαγού (τηλ. 6972429107).

Π. Φάληρο, Πέμπτη - Παρασκευή στις 6.15 μ.μ. και Σάββατο στις 5 μ.μ., από Αμφιθέας (ύψος πλατείας Ντάβαρη).

Παλλήνη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 6 μ.μ. και Σάββατο στις 5.30 μ.μ., από εκκλησία Αγ. Τρύφωνα (τηλ. 6982148452).

Πειραιά, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. από Αγ. Σοφιά (Σαλαμίνος και Βλαχάκου) και στις 6.45 μ.μ. από Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το Σάββατο, στις 6.30 μ.μ. από Δημοτικό Θέατρο και από Αγ. Σοφιά (Σαλαμίνος και Βλαχάκου) και στις 6.45 μ.μ. από ΧΡΩΠΕΙ (Πειραιώς).

Πέραμα, Σάββατο στις 6 μ.μ., από τα γραφεία της οργάνωσης (Λ. Ειρήνης 73).

Ραφήνα, κάθε μέρα στις 6.20 μ.μ., από κτίριο πρώην ΟΤΕ (τηλ. 6942552629).

Ταύρο, το Σάββατο στις 6.15 μ.μ., από Πειραιώς (παλιό δημαρχείο).

Υμηττό, Πέμπτη - Παρασκευή στις 6.45 μ.μ. και Σάββατο στις 6.30 μ.μ., από πλατεία Δημαρχείου Υμηττού.

Τρεις χώροι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Από τις περσινές γωνιές δραστηριοτήτων στον «Μικρόκοσμο»
Από τις περσινές γωνιές δραστηριοτήτων στον «Μικρόκοσμο»
Για δεύτερη χρονιά φέτος, στο Φεστιβάλ, τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα έχουν έναν ειδικά μελετημένο γι' αυτούς χώρο, τον «Μικρόκοσμο». Ο «Μικρόκοσμος» θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19.00 έως τις 22.30 και θα περιλαμβάνει «4 γωνιές» δραστηριοτήτων. Τα προγράμματά τους θα είναι μικρής διάρκειας και θα επαναλαμβάνονται μέσα σε αυτές τις τρεισήμισι ώρες. Οι «γωνιές» που θα λειτουργούν είναι: Αθλητισμού, Ιστορίας, Τέχνης και Επιστήμης.

Τις γνώσεις τους στην Ιστορία θα δοκιμάσουν οι φοιτητές στο χώρο των ΑΕΙ - ΤΕΙ, τις μέρες του Φεστιβάλ, στο κουίζ ερωτήσεων που θα παίζεται εκεί. Δύο ομάδες των τεσσάρων ατόμων θα διαγωνίζονται κάθε φορά σε ένα κουίζ ερωτήσεων με θέμα «Μαθαίνουμε για την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση»... φροντίζοντας να ακούν καθαρά τον παρουσιαστή και να πατούν γρήγορα το μπάζερ για να πουν τη σωστή απάντηση. Οι ερωτήσεις θα έχουν διαβαθμισμένο βαθμό δυσκολίας και θα αφορούν τα ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης, τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού, αλλά και τον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται στο xarkar9876@gmail.com, στο τηλέφωνο 6980.049.632 και στο χώρο των ΑΕΙ - ΤΕΙ στο Φεστιβάλ, όπου σήμερα νωρίς το απόγευμα θα γίνουν οι κληρώσεις για να βγουν οι πρώτες ομάδες και να ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις!

Εκπλήξεις υπόσχεται και ο χώρος ενάντια στα ναρκωτικά, όπου οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα escape room με πολλαπλά μηνύματα ενάντια στην εξάρτηση. Βέβαια, δεν θα λείπουν από το χώρο, όπως κάθε χρόνο, περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και συλλόγων οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και ταμπλό με τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών.

Διαρκής κάλυψη από το πόρταλ «902.gr»

Ρεπορτάζ από τις δραστηριότητες, οι συζητήσεις, οι συναυλίες, οι εκθέσεις και όλο το πλούσιο πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στις 21 - 22 - 23 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», θα μεταδίδονται από το πόρταλ «902.gr». Με ανταποκρίσεις από τη ροή του προγράμματος, από τις δραστηριότητες και τις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις εκθέσεις και τα αφιερώματα στις σκηνές και τους χώρους του Φεστιβάλ, με φωτογραφίες και βίντεο, το πόρταλ «902.gr» θα μεταδίδει τον παλμό από τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας. Στον ειδικό φάκελο που έχει διαμορφωθεί για την κάλυψη των εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», οι επισκέπτες του σάιτ θα μπορούν να βρουν συγκεντρωμένα όλα τα ρεπορτάζ.

Επίσης, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα μπορούν στο χώρο δίπλα από την Κεντρική Σκηνή να επισκεφτούν το περίπτερο του «902.gr», όπου μάλιστα αύριο Παρασκευή, στις 19.00, θα «μετακομίσει» το studio του webradio για τη μετάδοση μιας ζωντανής εκπομπής από το 43ο Φεστιβάλ. Το πόρταλ του ΚΚΕ καλεί ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με τη δημοσιογραφία, τη διαφήμιση, τις γραφικές τέχνες, το διαδίκτυο και ευρύτερα με τον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων για μια πρώτη γνωριμία και συζήτηση στο περίπτερο του «902.gr».

Παντελής ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με τη σημερινή του συναυλία, ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»:

«Κάθε χρόνο η ΚΝΕ χτυπά την καμπάνα. Και τρέχουμε σαν κάθε χρόνο να σημαίνει την Ανάσταση... Από το Περιστέρι στα Ιλίσια και στα Λιόσια, ήμουνα πάντα παρών, είτε ως ακροατής από παιδί, είτε έως τα τώρα, σαν τραγουδοποιός ή τραγουδιστής, όπως θέτε πείτε με... Η παρουσία μου και φέτος, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αντί να είναι πιο κουρασμένη, είναι πιο πεισμωμένη... Ισως γιατί κάθε χρόνο μπροστά μου βλέπω και πιο καθαρά, το ότι η ΚΝΕ μεγαλώνει Ανθρώπους. Είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στη χώρα. Μαζί μου στην ΚΝΕ θα είναι κι οι φίλοι μου Πέτρος Βαρθακούρης: μπάσο, ο Σωτήρης Μαργώνης: βιολί, ο Λευτέρης Χαβουτσάς: κλασική κιθάρα, ο Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι, ο Φίλιππος Λευκαδίτης: κρουστά και ηχολήπτες ο Γιώργος Καρυώτης και ο Ευτύχιος Γιαννακούρας».

Το σημερινό πρόγραμμα
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.00: «Οταν σφίγγουν το χέρι». Αφιέρωμα σε τραγούδια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θα παραστεί και θα το παρακολουθήσει, με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τραγουδούν: Βασίλης Λέκκας, Κίτρινα Ποδήλατα, Ζωή Παπαδοπούλου.

23.00: Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.00: Συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη.

22.15: Ρεμπέτικο γλέντι, Ο Τζώρτζης και το «Ανηφόρι».

23.30: Γλέντι με τον Κώστα Μακεδόνα.

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

20.00: Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα: Faitherhe (8ο ΓΕΛ Αθηνών), NOC (5ο ΓΕΛ Γλυφάδας), Maloo (1ο ΓΕΛ Υμηττού), Final, Αιθεροβάμων και Δύσληπτος (1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, 3ο ΓΕΛ Νίκαιας).

20.45: Workshop ενάντια στο φασισμό: «Με πενάκι και με σπρέι κόντρα στο μαύρο του φασισμού». Συμμετέχουν ο Πάνος Ζάχαρης, σκιτσογράφος, και οι Γιώργος Σκουρλής (Atek) και Spent1, καλλιτέχνες γκράφιτι.

21.00: Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

22.15: Συναυλίες με τους Rebellion Connexion και Φρανκ, Death South Dealers, Mother of Millions, Pulse R, Sober on Tuxedos.

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.45: Θεατρική παράσταση «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Ριντ, από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ και την Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

18.00: Καλλιτεχνικό εργαστήρι, ζωγραφιστό κολάζ «Αθλητισμός για όλους».

19.30: Αθλοπαιδιές. Ομαδικά παιχνίδια για παιδιά και γονείς!

20.00: Μουσικοκινητικά παιχνίδια.

20.15: Αφήγηση λαϊκού παραμυθιού.

20.45: Παράσταση Καραγκιόζη από το θίασο του Γιώργου Ταρουνά.

ΧΩΡΟΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ

19.00: Συζήτηση: «Αντικομμουνισμός, η επίσημη ιδεολογία της ΕΕ. "Πυροβολούν το παρελθόν, για να σκοτώσουν το Μέλλον"». Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Συμμετέχουν οι Μπεάτα Καρόν, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Πολωνίας, και Μιχαήλ Μπελάγεφ, Γραμματέας της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (μπολσεβίκοι) - Ρωσία.

ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

20.00: Εκδήλωση - συζήτηση: «Από γενιά της ευελιξίας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης, να γίνουμε η γενιά της Ανατροπής!». Θα μιλήσει ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Αττικής. Θα γίνουν παρεμβάσεις από νέους συνδικαλιστές.

ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.00: Συναυλία με τους «The Worksongs project».

20.00: Συζήτηση: «Ο διεθνής αντίκτυπος της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης». Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις από εκπροσώπους Οργανώσεων Νεολαίας από άλλες χώρες.

ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.00: Τουρνουά πινγκ πονγκ για μικρές ηλικίες.

20.00: Αγώνας σκακιού σιμουλτανέ με τον GM Γιάννη Νικολαΐδη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Φεστιβάλ

Η συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει παρουσία του ίδιου του μουσικοσυνθέτη στο Φεστιβάλ.

Η πρόσβαση στο «Πάρκο Τρίτση»
  • Με λεωφορείο: Α10 Στ. Λαρίσης - Αχαρναί, Β10 Στ. Λαρίσης - Αχαρναί, 735 Σταθμός Κάτω Πατήσια - Ζεφύρι - Αχαρναί στη στάση «1η Πολυκατοικιών». Β12 Μάρνη - Ανω Λιόσια, 711 Ζωφριά - Αττική στη στάση «6η Χασιάς». 420 Πειραιάς - Αγιοι Ανάργυροι, 892 Αγία Βαρβάρα - Χαϊδάρι - Αγιοι Ανάργυροι στη στάση «Τέρμα».
  • Οδικώς: Από την Αττική Οδό, στον κόμβο 7 που οδηγεί στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και στον κόμβο 6 που οδηγεί στη Λεωφόρο Χασιάς (Φυλής). Από την Εθνική Οδό, στην έξοδο στον κόμβο για Αγίους Αναργύρους - Ιλιον («Τρεις Γέφυρες»).
  • Από τον προαστιακό, στη στάση Αγίων Αναργύρων και από εκεί με τα λεωφορεία Α10, Β10, 735, Β12, 711.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ