ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΦΩΤΟ

Στις 10 Φλεβάρη του 2011 «έφυγε» από τη ζωή ο επίτιμος πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Αγ. Αναργύρων και μέλος του ΚΚΕ, ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΣ.

Ο σύντροφος Σπύρος γεννήθηκε στον Αλμυρό Βόλου το 1920. Το 1938 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Από τους πρώτους στην περιοχή του Αλμυρού εντάχθηκε στις γραμμές του ΕΛΑΣ το 1942 και πήρε μέρος στις μάχες ενάντια στους ξένους κατακτητές αλλά και στους ντόπιους συνεργάτες τους στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, ενταγμένος στην ΟΠΛΑ.

Μετά το τέλος του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, παρέμεινε στο βουνό και το 1946 κατέβηκε στην Αθήνα και δούλεψε στον παράνομο μηχανισμό του Κόμματος.

Από τη μεταπολίτευση και μετά, υπηρέτησε με σεμνότητα το Κόμμα, σε όποια δουλειά τού ανατέθηκε, μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, παραμένοντας ακλόνητος στα ιδανικά του Μαρξισμού - Λενινισμού και πιστός πάντα στην υπόθεση της πάλης για την επικράτηση των ιδανικών της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ.

Σαν ελάχιστη προσφορά στη μνήμη του συντρόφου ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΡΑ, ο γιος του Βασίλης και η νύφη του Δαρδαμάνη Βασιλική προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2017 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Φαρμάκου Μεταμόρφωσης της ΤΟ Βιομηχανίας της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΛΑΚΗΣ ΑΣΚΑΡΙΔΗΣ
ΛΑΚΗΣ ΑΣΚΑΡΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., πραγματοποιούμε πολιτικό μνημόσυνο στο «Σπίτι του Αγωνιστή» στη μνήμη του συντρόφου ΛΑΚΗ ΑΣΚΑΡΙΔΗ.

Οι σύντροφοί του από το «Σπίτι του Αγωνιστή»




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ