ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Απέρριψε ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών

Απορρίφτηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας η πρόταση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στις κατασχέσεις εργατικών - λαϊκών σπιτιών, την οποία είχαν καταθέσει οι εκλεγμένοι Τάσος Tσιαπλές, Αστέρης Χαλάτσης και Γιώργος Λούμας. Στην ψηφοφορία που έγινε, το ψήφισμα καταψηφίστηκε τόσο από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΝΔ, όσο και από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

Θυμίζουμε ότι στην πρόταση ψηφίσματος ανάμεσα σε άλλα η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητούσε: «Να σταματήσει τώρα κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης. Πάγωμα πληρωμής οφειλών προς τις τράπεζες και τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση, για ανέργους και απλήρωτους για πάνω από 3 μήνες. Διαγραφή όλων των ποσών από τόκους (συμβατικοί, υπερημερίας κ.λπ.) και τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν. Να μειωθούν άμεσα κατά 50% οι οφειλές προς τις τράπεζες, μετά τη διαγραφή των τόκων, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες. Μείωση κατά 30% των οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, από επαγγελματικά δάνεια μικρών ΕΒΕ, μικρών γεωργών, κτηνοτρόφων και αλιέων, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ. Με ευθύνη του κράτους διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους, για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο. Τα μέτρα αυτά αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στα είδη διατροφής, φάρμακα, είδη υγιεινής, ένδυσης, υπόδησης, σχολικά είδη και ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικό. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη και τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, σταθερού τηλεφώνου».

  • Ιστοσελίδα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://lsthessalias.wordpress.com/, την κατασκευή και την επιμέλεια της οποίας ανέλαβαν αφιλοκερδώς, χωρίς καμία στήριξη από χορηγούς, φίλοι της παράταξης. Στην ιστοσελίδα ο επισκέπτης εκτός από τις ανακοινώσεις μπορεί να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και να λάβει πληροφορίες για τις Επερωτήσεις που κατατίθενται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τα εκλεγμένα μέλη της. Επιπλέον, μέσω της ιστοσελίδας, ο επισκέπτης μπορεί να έρθει σε επαφή με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θέτοντας τα ερωτήματά του, τους προβληματισμούς του και τις απόψεις του.
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας και φίλης ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΚΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

Λάμπρος, Μαρίνα, Αγγελική Γερολυμάτου

***

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ του Αποστόλου, που εκτελέστηκε στο Μεσόβουνο Πτολεμαΐδας, στις 23 Οκτώβρη 1941, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Σιδηρόπουλος Παύλος

***

ΦΩΤΟ

Για τα 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση προσφέρω 400 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη της κομμουνίστριας Μακρονησιώτισσας μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, μέσω της ΚΟΒ Εθνικής της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής.

Μαριάννα Παπαδημητρακοπούλου

***

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ («Μητσοδάσκαλος») για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Παραμυθιάς 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η κόρη του Γαλάτεια

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ, που «έφυγε» απ' τη ζωή πριν δύο χρόνια και έξι μήνες, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 40 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου.

Η γυναίκα του Μάχη

Τα παιδιά του Βάσος, Ρούλα

***

Στη μνήμη του ΔΕΡΜΑΤΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, η αδελφή του Μπεζεντάκου Ευανθία προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας Νοτιοδυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής.

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 26 Οκτώβρη 2017, η ΚΟΒ Αμαρουσίου προσφέρει στο ΚΚΕ 180 ευρώ.

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΙΦΗ - ΤΣΙΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΙΦΗ - ΤΣΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ
Σήμερα στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο 29χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα στις 7 μ.μ. ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή έλαβε ο 29χρονος που κατηγορείται με τον 187Α για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων με αποδέκτες σε χώρες της ΕΕ αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

Παράλληλα, ο ανακριτής επέδωσε στους συνηγόρους του κατηγορούμενου διάταξη λήψης DNA, οι οποίοι ζήτησαν εντός πενθημέρου να οριστεί πραγματογνώμονας. Ο συνήγορός του, Φ. Ραγκούσης, έκανε σαφές ότι σε περίπτωση που ληφθεί από τον νεαρό γενετικό υλικό με βίαιο τρόπο θα προσφύγει στις αρμόδιες αρχές. Να σημειωθεί ότι για τη δικογραφία που αφορά στην επίθεση Παπαδήμου, σύμφωνα με τον συνήγορο, ο 29χρονος αρνείται τη συμμετοχή του στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σήμερα επίσης, στις 12 το μεσημέρι, θα απολογηθεί ενώπιον του α' τακτικού ανακριτή για τα ευρήματα που του αποδόθηκαν κατά τη σύλληψή του. Χτες, με δήλωσή της η Πόλα Ρούπα αναφέρει ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» δεν έχει καμία σχέση με τον 29χρονο που συνελήφθη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ