ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Νοέμβρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ξαναπάτησε κορυφή η ΑΕΚ, απώλεια ο Ατρόμητος

Η νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ έφερε την «Ενωση» ξανά στην κορυφή

Eurokinissi

Η νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ έφερε την «Ενωση» ξανά στην κορυφή
Η νίκη της ΑΕΚ στο επεισοδιακό ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ, που έφερε την «Ενωση» ξανά στην κορυφή, και η απώλεια βαθμών του Ατρόμητου, που «κόλλησε» με αντίπαλο τον Πανιώνιο, ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν τη 10η αγωνιστική στη Super League. Στα αξιοσημείωτα και οι νίκες των Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα Σμύρνης επί Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.

Στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα, αποβολές (8' Αραούχο - 35' Ζαμπράνο, 90' Μπίσεβαρ) και σκληρά μαρκαρίσματα, η ΑΕΚ νικώντας 1-0 τον ΠΑΟΚ ξαναπάτησε στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας, πιάνοντας τον Ατρόμητο. Οι «κιτρινόμαυροι», παρά το γεγονός ότι έμειναν νωρίς νωρίς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Αραούοχο (8'), έφτασαν στη νίκη χάρη στο γκολ του Λιβάγια (25'), με το οποίο πήραν προβάδισμα στο σκορ που διατήρησαν μέχρι το φινάλε, με άψογη τακτική διαχείριση του αγώνα. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το διάστημα που είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ όταν έμεινε και αυτός με 10 παίκτες έδειξε να επηρεάζεται περισσότερο από τους αντιπάλους του. Η είσοδος του Μπίσεβαρ, σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση της ΑΕΚ στο τελευταίο τέταρτο, έκανε τον ΠΑΟΚ πιο απειλητικό, ωστόσο πέρα από μια σημαντική ευκαιρία του Πρίγιοβιτς δεν κατάφερε κάτι πιο ουσιαστικό. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν ο Μπίσεβαρ και ο τεχνικός της «Ενωσης» Μανόλο Χιμένεθ. Πριν το παιχνίδι υπήρξαν επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα.

Το νικηφόρο σερί του Ατρόμητου σταμάτησε ο Πανιώνιος, που απέσπασε 0-0 στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος διατήρησε το αήττητο και την πρώτη θέση στη βαθμολογία, την οποία όμως πλέον μοιράζεται με την ΑΕΚ.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον Πλατανιά, τον οποίο νίκησε με 5-1, με σκόρερ τους Πάρντο (2', 90'), Μποτία (19'), Σισέ (32') και Ανσαριφάρντ (68', πέναλτι), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Παπανικολάου (88').

Η επαρχία συνεχίζει να αποτελεί «Γολγοθά» για τον Παναθηναϊκό, αφού στην Τρίπολη ο Αστέρας τον νίκησε με 1-0 (Μουνάφο 88') και τον «προσγείωσε» ανώμαλα, μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για τους Αρκάδες πρόκειται για σημαντική βαθμολογική ανάσα, στην προσπάθεια που κάνουν να «ξεκολλήσουν» από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σημαντική νίκη που τον απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις πέτυχε και ο Απόλλων Σμύρνης στη Ριζούπολη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-3, ενώ σπουδαίο «διπλό» πήρε η Ξάνθη στο Αγρίνιο με 3-1 επί του Παναιτωλικού. «Ορθια» έμεινε η ΑΕΛ στην Κέρκυρα (1-1), ενώ Λεβαδειακός και Λαμία έμειναν στο 0-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατρόμητος 20, ΑΕΚ 20, ΠΑΟΚ 18, Ολυμπιακός 17, Πανιώνιος 15, Λεβαδειακός 15, Παναθηναϊκός 13, Ξάνθη 13, ΠΑΣ Γιάννινα 13, Λαμία 12, Κέρκυρα 10, Απόλλων Σμύρνης 10, Παναιτωλικός 9, Αστέρας Τρίπολης 9, Πλατανιάς 6.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Πέταξε στον τελικό ο «Δικέφαλος»

Ανατρέποντας τα προγνωστικά, η ΑΕΚ πέτυχε μεγάλη νίκη στον ημιτελικό του ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με 73-69 και πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, που είναι προγραμματισμένος για τις 17 Φλεβάρη 2018 στο Ηράκλειο Κρήτης. Η «Ενωση» θα δώσει το «παρών» σε τελικό μετά από 17 χρόνια, ενώ οι «πράσινοι» θα απουσιάσουν μετά από 6 συνεχόμενες παρουσίες, που συνοδεύτηκαν από ισάριθμες κατακτήσεις. Στον τελικό προκρίθηκε και ο Ολυμπιακός, που αν και δυσκολεύτηκε νίκησε στο Αλεξάνδρειο τον Αρη με 56-49. Το ζευγάρι ΑΕΚ - Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το Κύπελλο για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια.

Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά, καθώς είχε προηγηθεί πριν από μερικούς μήνες η νίκη της στον 2ο ημιτελικό του πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν. Η σημασία της προχτεσινής νίκης της ΑΕΚ γίνεται ακόμα μεγαλύτερη λαμβάνοντας υπόψη την εικόνα της «Ενωσης» το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο δεν έπειθε με τις εμφανίσεις της. Η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με όπλο την πολύ καλή άμυνα, που κράτησε χαμηλά στο σκορ τον Παναθηναϊκό, και τις πολύτιμες λύσεις στην επίθεση από τους Χάρις (κορυφαίος με 20 πόντους), Ελονού (12 π.) και Γκριν (18 π.). Οσο για τους «πράσινους», δεν κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους σε κανένα σημείο του αγώνα, έχοντας μπλοκαρισμένα τα περισσότερα βασικά ατού τους. Στα τελευταία λεπτά πάντως είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, πλήρωσαν όμως τα λάθη σε κρίσιμες στιγμές.

Στο Αλεξάνδρειο ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει αλώβητος για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, μετά την αναμέτρηση με τον Αρη για το πρωτάθλημα την περασμένη βδομάδα. Ο προχτεσινός αγώνας όμως εξελίχθηκε σε διαφορετικό τέμπο από τον προηγούμενο, με τους γηπεδούχους να βάζουν δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», έχοντας το προβάδισμα με 40-38 στο 33'. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι, βρίσκοντας τα μακρινά σουτ στο τελευταίο πεντάλεπτο και με ένα επιμέρους σερί 15-4, χάρη σε 5 συνεχόμενα τρίποντα, κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Πρωταγωνιστής για τους νικητές στο εν λόγω ξέσπασμα ήταν ο Στρέλνιεκς με τρία τρίποντα, ενώ από ένα πέτυχαν οι Μάντζαρης και Τόμπσον.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Αντίστροφη μέτρηση για Κροατία

Στη «σκιά» της πρόσφατης τιμωρίας από τη FIFA του Κώστα Μανωλά, που θα λείψει από το πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, και των προβλημάτων τραυματισμού αρκετών παικτών, πραγματοποιήθηκε χτες η πρώτη συνάντηση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ενόψει των αναμετρήσεων με την Κροατία, στο πλαίσιο των μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 της Ρωσίας. Στην προπόνηση δεν συμμετείχαν οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Βασίλης Τοροσίδης και Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ενώ ο Παναγιώτης Ρέτσος αποχώρησε κατά τη διάρκεια του προγράμματος, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο. Ειδικά πάντως η κατάσταση του Ρέτσου δεν εμπνέει ανησυχία, αφού το πρωί υποβλήθηκε σε μαγνητική, η οποία ήταν «καθαρή». Ο δε Παπασταθόπουλος τραυματίστηκε στο ντέρμπι της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν Μονάχου, το περασμένο Σάββατο για το γερμανικό πρωτάθλημα, και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το αν θα δώσει το «παρών» στις αναμετρήσεις με τους Κροάτες.

BOΛΕΪ
Στους δυο ... χωράει και ο Εθνικός Π.

Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη του νεοφώτιστου Εθνικού Πειραιώς στη Βόχα επί του Παμβοχαϊκού με 3-1 ξεχώρισε στα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στη Volleyleague ανδρών. Μάλιστα, ο Εθνικός έχοντας κάνει 2 νίκες στα 2 παιχνίδια, φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τους επίσης αήττητους και δυο βασικά φαβορί για τον τίτλο, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ο πρώτος νίκησε εντός τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-0 και ο δεύτερος την Παναχαϊκή εκτός με το ίδιο σκορ. Στα αξιοσημείωτα και η νίκη του Ηρακλή επί του Φοίνικα Σύρου με 3-2. Αλλα αποτελέσματα: Νίκη Αιγινίου - Παναθηναϊκός 3-2, Κηφισιά - Ηρακλής Χαλκίδας 3-1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 6, Εθνικός Π. 6, ΠΑΟΚ 6, Φοίνικας Σύρου 4, Εθνικός Αλεξ. 3, Κηφισιά 3, Ηρακλής Χαλκίδας 3, Ηρακλής 3, Νίκη Αιγινίου 3, Παναθηναϊκός 1, Παναχαϊκή 0, Παμβοχαϊκός 0.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Κεφάλι στη βαθμολογία της Α1 γυναικών πήρε ο Πανναξιακός μετά τη νίκη του επί του Μαρκόπουλου με 3-1 για την 3η αγωνιστική. Αλλα αποτελέσματα: Αρης - Αίας Ευόσμου 3-0, Πανναξιακός - Μαρκόπουλο 3-1, Μακεδόνες - ΑΟΦ Πορφύρας 3-0, ΑΟ Θήρας - ΓΣΚ Ηρακλής 3-0, Ηλιούπολη - Κόρινθος 3-1. Ρεπό είχε ο Ολυμπιακός. Η βαθμολογία: Πανναξιακός 9, Μακεδόνες 8, Ολυμπιακός 6, κ.τ.λ.

ΠΟΛΟ
«Τορπίλη» ο Απόλλων

Η συνέχιση του νικηφόρου σερί από τον νεοφώτιστο Απόλλωνα Σμύρνης, που με το 4 στα 4 βρίσκεται στο «ρετιρέ» μαζί με τον Ολυμπιακό, ξεχώρισε στο κυρίως πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο ανδρών. Στα αξιοσημείωτα και η σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Εθνικού επί του ΠΑΟΚ.

Τα αποτελέσματα: ΠΑΟΚ - Εθνικός 6-7, Υδραϊκός - ΝΟ Χανίων 8-7, ΟΦΗ - ΝΟ Χίου 7-11, Παλαιό Φάληρο - Πανιώνιος 7-5, Απόλλων Σμύρνης - ΑΝΟ Γλυφάδας 12-7.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 12, Απόλλων Σμύρνης 12, Βουλιαγμένη 9, Χίος 9, Εθνικός 9, Πανιώνιος 6, Γλυφάδα 6, Υδραϊκος 3, Παλαιό Φάληρο 3, ΠΑΟΚ 0, Χανιά 0, ΟΦΗ 0.

ΣΤΙΒΟΣ
Για αθλήτρια της χρονιάς πάει η Στεφανίδη

Μετά την πρόσφατη ανάδειξή της σε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017, η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκεται στην τελική τριπλέτα στη διεκδίκηση του βραβείου της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς στον κόσμο από την IAAF. Η 27χρονη πρωταθλήτρια είχε επιλεγεί μαζί με ακόμα εννέα αθλήτριες του στίβου στην αρχική λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, η οποία χτες ανακοίνωσε ότι η Στεφανίδη, η Αιθίοπας δρομέας Αλμάζ Αγιάνα (χρυσό στα 10.000 μ., αργυρό στα 5.000 μ. στο Παγκόσμιο) και η Βελγίδα αθλήτρια του επτάθλου Ναφισάτου Τιάμ (χρυσό στο Παγκόσμιο, χρυσό στο Ευρωπαϊκό κλειστού) θα διεκδικήσουν τον τίτλο της κορυφαίας.

Η ανάδειξη της νικήτριας θα προκύψει μετά από τριπλή ψηφοφορία. Το Συμβούλιο της IAAF και τα μέλη της IAAF ψήφισαν μέσω email, ενώ οι φίλαθλοι ψήφισαν μέσω social media. Η ψηφοφορία του Συμβουλίου αντικατοπτρίζει το 50% του τελικού αποτελέσματος, των μελών της IAAF το 25% και του κοινού το υπόλοιπο 25%.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτώβρη. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 24 Νοέμβρη, σε γκαλά της IAAF.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE

Αποστολές εκτός έδρας για τους δυο «κιτρινόμαυρους», ΑΕΚ και Αρη, περιλαμβάνει η 5η αγωνιστική των ομίλων στο FIBA Champions League. Η ΑΕΚ στο πλαίσιο του 3ου ομίλου θα αγωνιστεί στη Γαλλία με αντίπαλο την Στρασμπούργκ (21.30 Novasports 1), με την οποία ισοβαθμεί έχοντας μέχρι τώρα κοινό απολογισμό 2 νίκες - 2 ήττες. Στον 4ο όμιλο ο Αρης θα δοκιμαστεί στην Τουρκία με αντίπαλο την πρωτοπόρο του ομίλου Μπεσίκτας (19.30 ΕΡΤ3/Novasports 2).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ