ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Οι χρυσαυγίτες ομολογούν ότι είναι τσιράκια των αφεντικών

Το βίντεο δημοσιοποίησε χτες για πρώτη φορά το πόρταλ «902.gr»

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο που επιβεβαιώνει ότι η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος και τσιράκια των αφεντικών, δημοσιοποίησε χτες το πόρταλ «902.gr».

Στο αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιοποιείται για πρώτη φορά, υπάρχουν αποσπάσματα από δηλώσεις του Χρήστου Κυριτσόπουλου, υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τη Χρυσή Αυγή στον Πειραιά και «προέδρου» του «σωματείου» που έχουν στήσει τα φασιστοειδή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, καθώς και του Γιάννη Λαγού, υπόδικου βουλευτή της ΧΑ.

Οπως αναφέρεται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «902.gr»:

«Σε αυτό το βίντεο, το οποίο περιέχει δηλώσεις που έγιναν σε κανάλια το Σεπτέμβρη 2013 και δεν έχει μέχρι στιγμής προβληθεί, οι δύο χρυσαυγίτες δηλώνουν ότι στόχος τους είναι "να χαμηλώσουμε τα μεροκάματα" και "να σταματήσουμε τις απεργίες". Φυσικά, σε συμφωνία με τους εφοπλιστές, τους οποίους ουκ ολίγες φορές έχουν εξυπηρετήσει ακόμα και με Ερωτήσεις του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή. Εξάλλου, όπως λέει ο Χρ. Κυριτσόπουλος, "θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους". Ολα για τους εφοπλιστές και το κεφάλαιο δηλαδή!

Φυσικά, είναι ξεκάθαρο το μένος τους απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τον πραγματικό εχθρό τους, στην προσπάθεια να δέσουν πισθάγκωνα τους εργαζόμενους στο άρμα των επιδιώξεων του μεγάλου κεφαλαίου.

Βεβαίως, τα χρόνια που έχουν περάσει από τότε και η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αποδεικνύουν ακριβώς ότι με τους αγώνες τους και συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, πέτυχαν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το αποκαλυπτικό αυτό βίντεο αποτελεί μια ακόμα ομολογία ότι η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή είναι ξεκάθαρα ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που βάλλονται από τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου και την πολιτική των αστικών κυβερνήσεων. Ετσι είναι οι ναζιστές: Υπάλληλοι των αφεντικών, που μπορούν να φτάσουν ακόμα και σε δολοφονίες εργαζομένων, προκειμένου να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στο λαό.

Καθήκον του εργατικού - λαϊκού κινήματος, κάθε ανθρώπου που θέλει να λέγεται άνθρωπος, να τους απομονώσει και να τους στείλει αποφασιστικά πίσω στα λαγούμια τους».


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κόντρα υπουργού Δικαιοσύνης - δικαστών

Σε πεδίο αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η προχτεσινή τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, λόγω κόντρας του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή με τον πρόεδρο του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου. Αιτία ήταν η αναφορά του υπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε «πρόβλημα» την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των δικαστών. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Ν. Σακελλαρίου, ο οποίος κατήγγειλε «ωμή παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης από το βήμα αυτό». Και πρόσθεσε: «Υποδείξεις δεν δεχόμεθα από πουθενά...».

Επιπλέον, στην ομιλία του, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση έκδοσης του βουλεύματος για τους στημένους αγώνες. Απαντώντας σχετικά, ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Δ. Ασπρογέρακας ανέφερε: «Κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει από δικαστή να προχωρήσει γρήγορα στην έκδοση βουλεύματος, πρέπει να εφαρμόσει το νόμο και να αξιολογήσει όλα τα πραγματικά περιστατικά». Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Ν. Σαλάτας ανέφερε πως ο υπουργός «δεν γνωρίζει τη διάκριση των εξουσιών».

Με χτεσινή ανακοίνωσή τους, οι δικαστές του ΣτΕ διευκρινίζουν ότι η απόφαση αφορά όλους τους υπόχρεους προς υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» και με βάση την απόφαση του ΣτΕ υποβάλλουν και οι ίδιοι δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Οι δικαστικές Ενώσεις να μη σταθούν αδιάφορες απέναντι στην κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία

Στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων έκανε παρέμβαση εκ μέρους του ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η συνέλευσή σας πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά στο σχεδιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης νέων αντιλαϊκών μέτρων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η 3η "αξιολόγηση". (...) Η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να βάζει στο στόχαστρο το πιο ιερό, το πιο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εργαζομένων, που έχει κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες δεκαετιών: Το δικαίωμα στην απεργία. (...) Οι δικαστικές Ενώσεις δεν πρέπει να είναι αδιάφορες μπροστά στην εξέλιξη αυτή. Είναι σίγουρο ότι κάθε χτύπημα στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία θα έχει τον αντίκτυπό του και στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των δικαστών, θα επιδράσει αρνητικά - με τον έναν ή τον άλλον τρόπο - και στην ικανότητα των δικαστικών Ενώσεων να διεκδικούν τα δικαιώματα των δικαστικών λειτουργών σε όλα τα επίπεδα.

Το Κόμμα μας, ειδικότερα, συμπαραστέκεται διαχρονικά σε όλα τα δίκαια μισθολογικά αιτήματα των δικαστών και εισαγγελέων. (...) Το ΚΚΕ επίσης υποστηρίζει διαχρονικά όλες τις προτάσεις των δικαστικών Ενώσεων για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστών, εισαγγελέων και δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και για αύξηση των θέσεων αυτών, για ουσιαστική βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηρίων και για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της Δικαιοσύνης. Στέκεται διαχρονικά υπερασπιστής του δικαιώματος ακώλυτης και δωρεάν πρόσβασης όλου του λαού στα δικαστήρια, εναντιώνεται στην αύξηση του κόστους της δίκης και στα κάθε λογής δικονομικά εμπόδια που εμπνέονται οι κυβερνώντες για να εμποδίσουν τα λαϊκά στρώματα να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Διαφωνούμε ιδίως με τα κάθε λογής παράβολα και δαπάνες της δίκης.

(...) Από την άλλη, παρακολουθούμε κι εμείς το σοβαρό πρόβλημα της καθυστέρησης της εκδίκασης των υποθέσεων. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι η βασική αιτία της καθυστέρησης της απονομής της Δικαιοσύνης συνδέεται με νομοτελειακές αντιφάσεις του ίδιου του συστήματος, που αναπαράγει συνεχώς διαφορές. Ομως και σε αυτό το επίπεδο η ταξικότητα της πολιτικής των κυβερνήσεων είναι εμφανής, αφού ενώ από τη μια μεριά οι εργατικές και λαϊκές υποθέσεις χρονίζουν, από την άλλη για τις υποθέσεις των επιχειρηματικών ομίλων ή για την κήρυξη των απεργιών ως παράνομων και καταχρηστικών προκρίνονται διαδικασίες fast track.

(...) Το ΚΚΕ, εξάλλου, συμφωνεί μαζί σας και καταδικάζει προσωπικές επιθέσεις σε βάρος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικές δυνάμεις και ΜΜΕ. Ο στόχος αυτών των επιθέσεων είναι ο εκφοβισμός των δικαστών και εισαγγελέων προκειμένου να μη θιγούν τα ιδιαίτερα συμφέροντα ορισμένων καπιταλιστών. Ωστόσο, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαία κριτική που πρέπει να γίνεται σε αντεργατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ιδιαίτερα σε κάποιες κραυγαλέα άδικες.

(...) Το ΚΚΕ προτείνει ως διέξοδο τον αγώνα για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της χώρας μας, με αποδέσμευση από όλες τις αντιλαϊκές διακρατικές ενώσεις, όπου ο λαός θα είναι κυρίαρχος του πλούτου που παράγει και θα μπορεί σχεδιασμένα να οργανώνει και να αξιοποιεί τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, με κριτήριο τις δικές του ανάγκες. Οι δικαστές και εισαγγελείς δεν έχετε κανένα λόγο, πιστεύουμε, να εναντιωθείτε σε μια τέτοια προοπτική».


Χρυσαυγίτης συνεργάτης του Μιχαλολιάκου συνελήφθη για τα επεισόδια στο Μετς

Ενας χρυσαυγίτης συνελήφθη, μαζί με άλλα οκτώ άτομα, για τα βίαια επεισόδια στο Μετς, το βράδυ του Σαββάτου, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Παναθηναϊκού και Εθνικού. Πρόκειται για έναν 37χρονο, μετακλητό υπάλληλο της Βουλής και, κατά δημοσιεύματα, οδηγό του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πρωτοστάτησε σε ενέδρα σε βάρος των οπαδών του Παναθηναϊκού αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα βόλεϊ. Εκτός όλων των άλλων κατηγορείται ότι επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού, με αποτέλεσμα να πέσει από τη μοτοσικλέτα του και η τελευταία να υποστεί φθορές. Ο συλληφθείς είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας, η οποία του είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν αλλά το Μάρτη του 2017 έδωσε πάλι εξετάσεις και του επιστράφηκε. Ανάμεσα στους εννέα, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, βρίσκεται ένα άτομο που είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Εθνος», στη λεωφόρο Συγγρού.

Αρχικά έγιναν 11 προσαγωγές, ενώ στη συνέχεια οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι οκτώ από τους συλληφθέντες είναι Ελληνες, ηλικίας από 16 έως 39 χρόνων, και ο ένας Αλβανός. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα τα άτομα επιτέθηκαν σε οπαδούς που έβγαιναν από το γήπεδο, ακολούθησαν επεισόδια, ενώ έβαλαν φωτιά σε επτά δίκυκλα και προκάλεσαν φθορές σε πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής. Συνόδευε τον αρχηγό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης (ως σωματοφύλακας) ακόμα και στην επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, το 2012. Μάλιστα, ο εν λόγω, το Φλεβάρη του 2017, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ήταν παρών σε επεισόδια που προκάλεσαν χρυσαυγίτες στο δικαστήριο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπρόσθετα, ο χρυσαυγίτης παραπέμπεται με το ερώτημα της απόλυσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής, αφού είναι εν ενεργεία μετακλητός υπάλληλός της. Αναμένεται να ακολουθηθεί διαδικασία ανάλογη με εκείνη στην περίπτωση του στελέχους της ΧΑ Χρήστου Ζέρβα, μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ