ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Μάχη σε όλη τη χώρα για δυνατή απάντηση στην αντεργατική κλιμάκωση, για το πέρασμα στην αντεπίθεση

Στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ., η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα - Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Από την εξόρμηση στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά
Από την εξόρμηση στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά
Με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εξαντλούν μέχρι την τελευταία στιγμή κάθε περιθώριο για την επιτυχία της αυριανής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας και των δεκάδων συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπως και στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Με τη συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς ετοιμάζονται να πουν «φτάνει πια!» στην εργασιακή κόλαση που διαμορφώνουν παλιά και νέα μόνιμα μέτρα, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης και τις βλέψεις των εργοδοτών για περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, δυναμώνοντας το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την απεργία».

Προετοιμάζουν, παράλληλα, τα επόμενα βήματά τους, στην κατεύθυνση της αντεπίθεσης, με σκοπό να γίνει η απεργία αφετηρία για να βρεθεί ακόμα πιο δυναμικά στο προσκήνιο η πάλη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για να μην αμείβεται κανένας εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751 ευρώ, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Με τους εργαζόμενους θα «συναντηθούν» στις απεργιακές συγκεντρώσεις οι αυτοαπασχολούμενοι, με έξι Ομοσπονδίες τους να προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους, προτάσσοντας αιτήματα - αιχμές, όπως ο άμεσος τερματισμός των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, η άμεση ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο κ.ά. Το ίδιο και οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, με Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες να οργανώνουν την παρουσία τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντρώσεις έχουν απευθύνει επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ).

«Στις 14 Δεκέμβρη κλειστά σχολεία και όλοι οι μαθητές στο δρόμο με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και όλο το λαό», είναι το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας μπροστά στην απεργία. Οι μαθητές δίνουν ραντεβού αύριο στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (δημαρχείο Αθήνας).

Στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλεί η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών». Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Ομόνοιας και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα απευθύνει στους απόστρατους η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Αποφάσεις από τους οικοδόμους σε εργοτάξια και «οχτάμηνα»

Αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία έχουν λάβει οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο κατασκευής του Μουσείου Γουλανδρή στο Παγκράτι και στο έργο της ανάπλασης του Φαλήρου. Προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, απαντώντας στην προσπάθεια της κυβέρνησης για χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, αλλά και συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την υπογραφή εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και για μια σειρά άλλων δικαιωμάτων.

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση με το δικό τους πανό, δίπλα στο Συνδικάτο, πήραν και οι οικοδόμοι στο οχτάμηνο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» του δήμου Χαλανδρίου, έπειτα από συνέλευση που πραγματοποίησαν.

Απεργιακή μάχη στα καράβια, στον όμιλο ΟΤΕ και τα νοσοκομεία

Δεμένα θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας λόγω της απεργίας των ναυτεργατών. Τα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν σε προσυγκέντρωση στις 6 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη για την περιφρούρηση της απεργίας και σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Από σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, καθώς έχουν αποφασίσει 48ωρη απεργία. Η ΕΣΚ ΟΤΕ καλεί σε συμμετοχή στη 48ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ αύριο, τονίζοντας ότι ο αγώνας στον όμιλο για ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους πρέπει «να συνδυαστεί και να κορυφωθεί με την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία».

Σε συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Καλεί τις Ενώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα για την «αναβάθμιση» των δημόσιων νοσοκομείων, αναδεικνύει την επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς, την εντατικοποίηση, τις εξαντλητικές εφημερίες και την περιπλάνηση από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, τη μείωση των αποδοχών των γιατρών, τη γενίκευση της «ευελιξίας».

Εξόρμηση με το απεργιακό κάλεσμα στον Πειραιά

Μαζική εξόρμηση έγινε χτες στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά, στο πλαίσιο της μάχης των ταξικών σωματείων της πόλης για την επιτυχία της απεργίας. Λίγο μετά το ξημέρωμα, εργαζόμενοι άπλωσαν ένα τεράστιο πανό στην πλατεία του Σταθμού διαμηνύοντας «Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία. Υπογραφή ΕΓΣΣΕ, 751 κατώτερος μισθός». Το πανό άνοιξε λίγα μέτρα μπροστά από την είσοδο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου και όχι τυχαία. «Βρισκόμαστε μπροστά στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο, που μαζί με τον ΣΕΒ θέλουν να μας εξαθλιώσουν. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή που μας στερούν. Ξέρουν καλά ότι χωρίς εργάτες γρανάζι δεν γυρνά. Οργανώνουμε τη δράση μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα. Οχι στον προϋπολογισμό που φορτώνει νέα βάρη στο λαό», ήταν οι φράσεις που ακούγονταν από την ντουντούκα, από την οποία απευθυνόταν διαρκώς το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Παράλληλα, ομάδες εργαζομένων μοίρασαν πολλές εκατοντάδες απεργιακά καλέσματα στις εισόδους του Ηλεκτρικού Σταθμού και στις γύρω στάσεις των λεωφορείων. Αρκετοί ήταν αυτοί που, παίρνοντας την ανακοίνωση, κοντοστέκονταν για να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες, εκφράζοντας προβληματισμούς, όπως «ναι, πρέπει να είμαστε όλοι στην απεργία αλλά το καταλαβαίνουν όλοι;», αλλά και τη συμφωνία τους ότι «πρέπει να τους πούμε το "ως εδώ και μη παρέκει"», «γιατί να μην έρθω στη συγκέντρωση; Μας τα έχουν πάρει όλα. Τι έχω να φοβηθώ», κ.ά.

Μαζικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν χτες και στη Θεσσαλονίκη, σε Εύοσμο, Πολίχνη, Καλαμαριά, Τούμπα, 5ο Διαμέρισμα και στο κέντρο της πόλης. Σήμερα προγραμματίζονται περιοδείες σωματείων σε σχολές ΙΕΚ και ΟΑΕΔ.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στις επισιτιστικές αλυσίδες

Στην απεργία, μαζί με το κλαδικό τους Συνδικάτο, καλεί τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «Goody's» - «Everest» η σωματειακή επιτροπή του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις συνθήκες δουλειάς στους συγκεκριμένους χώρους, τη συνεχόμενη δουλειά χωρίς ρεπό, την εντατικοποίηση, τις νυχτερινές και πρωινές βάρδιες που εναλλάσσονται από τη μία μέρα στην άλλη και τα σπαστά ωράρια.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Για τους περισσότερους το 8ωρο εύκολα γίνεται 10ωρο και πάνω. Το διάλειμμα συχνά δεν ξεπερνάει το 10λεπτο ή παρακάμπτεται εντελώς. Είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφερθούμε σε οποιοδήποτε κατάστημα ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τις ανάγκες τους, χωρίς να λογαριάζουν τίποτα». Επισημαίνει τις επικίνδυνες συνθήκες για τους διανομείς, που «κουβαλάνε στην πλάτη τους ατέλειωτες ώρες υπερωρίας».

«Την ίδια στιγμή, τα "Goody's" - "Everest" και ο όμιλος "Vivartia" στον οποίο ανήκουν, επενδύουν στο εξωτερικό και είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο κερδοφόρους ομίλους στην Ελλάδα», προσθέτει το Συνδικάτο, και καταλήγει: «Πιστεύουν πως συναινούμε και θα δεχόμαστε τις συνεχείς επιθέσεις στα δικαιώματά μας. Κάνουν λάθος! Εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε! Οτι αν πάρουμε την απόφαση να οργανωθούμε στο συνδικάτο και να παλέψουμε θα φέρουμε τα πάνω κάτω!».

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Σε 67 πόλεις

Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Αγιος Νικόλαος, 10.30 π.μ., μαρίνα

Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Αίγινα, 10.30 π.μ., παλιά προβλήτα

Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., δημαρχείο

Αλιβέρι, 10 π.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου

Αμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου

Αρτα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Βόλος, 10.30 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Γιάννενα, 10 π.μ., έξω από το «Market In»

Γρεβενά, 10.30 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς

Δράμα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία (κάτω μέρος)

Ελασσόνα, 10.30 π.μ., πλατεία (απέναντι από το Ταχυδρομείο)

Ελευσίνα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο

Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., πεζόδρομος ΟΤΕ

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Θήβα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ικαρία, 12 μ., Εύδηλος

Ιστιαία, 10.30 π.μ., πλατεία

Καβάλα, 11 π.μ., Δημοτικός Κήπος

Καλαμάτα, 10 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

Καρδίτσα, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κάρυστος, 11 π.μ., πλατεία

Καστοριά, 10.30 π.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία

Κατερίνη, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κέρκυρα, 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο

Κεφαλονιά, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο (Αργοστόλι)

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 10.30 π.μ., Περιβολάκια

Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Λαμία, 10 π.μ., πλατεία Πάρκου

Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Λαύριο, 10.30 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων

Λευκάδα, 10 π.μ., Αγιος Μηνάς

Λήμνος, 10.30 π.μ., λιμάνι Μύρινας

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάξος, 11 π.μ., πλατεία Παλιού Δημαρχείου (παραλία)

Νάουσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Οινόφυτα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ορεστιάδα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Πάτρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Πρέβεζα, 10 π.μ., Φόρος

Πτολεμαΐδα, 10 π.μ., παλιό πάρκο

Πύργος, 10.30 π.μ., πλατεία ΟΤΕ

Ρέθυμνο, 10.30 π.μ., δημαρχείο

Ρόδος, 10 π.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σαλαμίνα, 11 π.μ., πλατεία Ηρώων (αγάλματα)

Σάμος, 10 π.μ., Βαθύ (Εργατικό Κέντρο)

Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Σκιάθος, 10.30 π.μ., Μπούρτζι

Σκόπελος, 10.30 π.μ., παραλία

Σύρος, 10.30 π.μ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού

Φάρσαλα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Φλώρινα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 10.30 π.μ., πλατεία Αγοράς

Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

Χίος, 10.30 π.μ., είσοδος Απλωταριάς

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για μαζική και μαχητική συμμετοχή στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, επισημαίνοντας:

«Μαζί με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων ορθώνουμε αγωνιστικό ανάστημα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που φέρνει προς συζήτηση στη Βουλή, για μια ακόμη φορά παίρνει από τους πολλούς για να τα δώσει στους λίγους (...)

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός προβλέπει παραπέρα μείωση του εισοδήματος και νέα επίθεση σε αγρότες και κτηνοτρόφους, οξύνοντας τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ζούμε, οδηγώντας χιλιάδες μικρομεσαίους στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, την φτώχεια και την εξαθλίωση:

-- Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ κατά 2%, φτάνοντας έτσι να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές στο 23,2% του εισοδήματος για το 2018, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές πλέον δεν θα εκπίπτουν της φορολογίας, όπως ίσχυε φέτος, αλλά θα υπολογίζονται ως εισόδημα και θα φορολογούνται (φέτος το 15% και από του χρόνου στο 100%).

-- Αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε χωράφια, αποθήκες και στάβλους (...)

-- Περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες που αφορούν και τις αγροτικές οικογένειες, όπως για τη δημόσια Υγεία και το πετρέλαιο θέρμανσης. (...)

Για όλα αυτά, αλλά και για την άγρια φοροληστεία που συνεχίζεται, τα κάθε είδους χαράτσια, τις εξευτελιστικές και ανοιχτές τιμές των προϊόντων μας που όμως φτάνουν πανάκριβα στην λαϊκή κατανάλωση, το κλέψιμο του μόχθου μας με το υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις ζημιές που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουμε αγωνιστική απάντηση σε όλη τη χώρα με κάθε πρόσφορο τρόπο. Με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις, κατά τόπους με αγροτικά μηχανήματα αλλά και με κινητοποιήσεις με τρακτέρ.

Ο συντονισμός με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους, οι κοινές συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες δίνουν δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας, ώστε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πορεία να την ανατρέψουμε, ανοίγοντας το δρόμο για ουσιαστική ανάπτυξη και αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος του λαού που παράγει τον πλούτο».

Τονίζει, τέλος, ότι την Κυριακή 17/12, στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στη Λάρισα,«θα αποφασιστούν το πλαίσιο αιτημάτων και ο πανελλαδικός συντονισμός των αγωνιστικών διεκδικήσεών μας».

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συγκέντρωση στην Ομόνοια

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραβρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αύριο Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (10.30 π.μ., Ομόνοια) έχουν οριστεί στις 10 π.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Βάθης: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από το Μέταλλο, το Φάρμακο, τον Τύπο - Χαρτί, τα Τρόφιμα - Ποτά, τη Χημική Βιομηχανία, την Ενέργεια, την ΕΥΔΑΠ, την Κλωστοϋφαντουργία, τις Μεταφορές, τις Τηλεπικοινωνίες, τα Ταχυδρομεία και τις Ταχυμεταφορές.

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από τις Κατασκευές, το Εμπόριο, τους Λογιστές, τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, τον Επισιτισμό - Τουρισμό, το Χρηματοπιστωτικό, τα ΜΜΕ, τους ΟΤΑ, το Δημόσιο, τη δημόσια και ιδιωτική Υγεία, τους Καλλιτέχνες. Επίσης, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας. Σύλλογοι της ΟΓΕ, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α' Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων.

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εργαζομένων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Οδός Αθηνάς, στο ύψος της Ομόνοιας: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Στον Πειραιά

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά έχουν οριστεί στις 10 π.μ., στα παρακάτω σημεία:

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Σωματεία Πειραιά

Ηλεκτρικός σταθμός: Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος

Αγία Τριάδα: Λαϊκές Επιτροπές Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη

Δημοτικό Θέατρο: Λαϊκή Επιτροπή Α' Πειραιά, Επιτροπές Αγώνα Σπουδαστών Πανεπιστημίου Πειραιά, Συντονιστικό Μαθητών Πειραιά

Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες

Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό.

Σε μετρό και τραμ, άλλα σωματεία έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας και λειτουργία των μέσων από τις 9 π.μ έως τις 4 μ.μ., ενώ άλλα στάσεις εργασίας με λειτουργία από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ...

Σε αντίθεση με τις αποφάσεις και τα «παιχνίδια» των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή πανεργατική απεργία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ