ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΙΝΑΡΑΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΙΝΑΡΑΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδερφού μας ΚΩΣΤΑ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ, που κηδέψαμε πριν από λίγο καιρό στο Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης, προσφέρουμε 500 ευρώ, ως πρώτη δόση, μέσω της ΚΟΒ Αίγινας για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ο Κώστας υπήρξε για όλη του τη ζωή ένας αταλάντευτος υπερασπιστής των ιδανικών του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΑΣΤΟΥ, φίλου από τα φοιτητικά μας χρόνια στην Οδησσό, που πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Υμηττού 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Δημήτρης Κυπουρός

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΣΤΑ και ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΜΕΛΙΔΟΥ και του αδελφού μου ΣΤΡΑΤΟΥ (φωτ.) που «έφυγε» στις 31/7/2012 και προς τιμήν των 100 χρόνων από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Περισσού, 40 ευρώ.

Μαίρη Θεμελίδου

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΒΑΣΙΛΗ και ΚΑΤΙΝΑΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ και των θείων μου ΚΩΣΤΑ και ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΜΕΛΙΔΟΥ και του εξαδέλφου μου Στράτου προσφέρω στο αθάνατο και ηρωικό ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Περισσού, 40 ευρώ.

Γιάννης Παυλίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου και ξαδέρφου μου, μέλους του ΚΚΕ και αταλάντευτου κομμουνιστή, που «έφυγε» πρόωρα στις αρχές του Αυγούστου το 2015, ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, και του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΙΝΑΡΑ (φωτ.), μέλους του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του, που «έφυγε» στις αρχές του Μάρτη του 1998, προσφέρω στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω.

ΖΕΡΒΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (Μπουγιούκας)
ΖΕΡΒΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (Μπουγιούκας)
Γιώργος Μαντικόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος και στη μνήμη των αγωνιστών ΚΩΣΤΑ ΖΕΡΒΟΥ (Μπουγιούκα) (φωτ.) και των αδελφών του ΓΙΩΡΓΟΥ και ΣΠΥΡΟΥ (πεσόντων μαχητών του ΔΣΕ σε Χελμό και Πάρνηθα τον Απρίλη του 1948) καθώς και της αδερφής τους Βασιλικής Ζερβού, αγωνίστριας της Αντίστασης, συγγενείς προσφέρουν 70 ευρώ μέσω ΚΟΒ σούπερ μάρκετ.

***

Στη μνήμη των ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΝΗ, ο γιος τους Κωνσταντίνος Γκατζούνης προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την οικονομική του ενίσχυση μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου - Ψυχικού.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συναδέλφου ΤΖΑΒΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, που απεβίωσε πρόσφατα, για την προσφορά του στους αγώνες για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγ. Βαρβάρας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ (φωτ.), των αγαπημένων μου, πατέρα ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΥ, της αγαπημένης μου μάνας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΥ, της αδελφής μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΥ - ΚΟΡΡΕ, του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΥ, που ήταν οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, οικονομικοί ενισχυτές, προσφέρω στο Κόμμα μας για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

Αρτεμις Μπλάνα - Χατζησπύρου


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΛΑΝΑΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΛΑΝΑΣ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΕΜΕΛΙΔΗΣ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΕΜΕΛΙΔΗΣ

ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΑΣΤΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΑΣΤΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

(Τεύχος 176, Οκτώβρης - Νοέμβρης - Δεκέμβρης)

Το εξώφυλλο του τεύχους 176, Οκτώβρης - Δεκέμβρης 2017
Το εξώφυλλο του τεύχους 176, Οκτώβρης - Δεκέμβρης 2017
Κλείνοντας ο χρόνος γιορτασμού των 100 χρόνων της Οκτωβριανής Επανάστασης, το περιοδικό της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», τεύχος 176, κυκλοφορεί με πλούσια ύλη από την κορυφαία εκδήλωση του ΚΚΕ για την Οκτωβριανή Επανάσταση που έγινε στο ΣΕΦ, αλλά και με πλούσιο ρεπορτάζ από την εκδρομή - επίσκεψη που διοργάνωσε η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ σε Μόσχα - Λένινγκραντ, όπου συμμετείχε και στις σχετικές εκδηλώσεις.

Στο τεύχος αυτό, επίσης, περιλαμβάνονται άρθρα για την Επέτειο του Δεκέμβρη 1944 με χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά και για τη συμβολή του παράνομου Τύπου στην Αντίσταση.

Στα Διεθνή δημοσιεύεται σημείωμα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για το ρόλο της ΦΙΡ (FIR) σήμερα. Στις «ΘΕΣΕΙΣ» μας περιλαμβάνεται άρθρο της σύνταξης. Επίσης, εκτός των άλλων, οι καταγγελίες της Οργάνωσης για τη διαγραφή της Αναφοράς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ που κατέθεσε το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, καταγγελία ενάντια στην παραχώρηση του Αραξου για πυρηνικά των ΗΠΑ, αλλά και σχετικά με την επίσκεψη - εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακρόνησο.

Στην πλούσια ύλη, που αναφέρεται στη δραστηριότητα της Οργάνωσης και των Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, περιλαμβάνονται ακόμα: Ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για την ίδρυση του ΕΑΜ και την Απελευθέρωση της Αθήνας, για την εκδήλωση για τους εκτελεσμένους από στρατοδικείο της Αλεξανδρούπολης και από την εκδήλωση τιμής για τον Νάκο Μπελλή στην Ομβριακή Φθιώτιδας κ.λπ.

Η στήλη «Βιβλιοπαρουσίαση» αναφέρεται στο βιβλίο - έκδοση της ΣΕ «Συλλογή κειμένων - Εγγραφα από το Αρχείο του ΚΚΕ (70 χρόνια ΔΣΕ)».

Περιλαμβάνονται, ακόμα, πλούσια ύλη σχετικά με τις δραστηριότητες των Παραρτημάτων μας σ' όλη τη χώρα, η στήλη «Αναμνήσεις Μαρτυρίες Αγωνιστών», «Αγωνιστές που έφυγαν», «Προσφορές», «Αλληλογραφία» κ.λπ.

  • Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» θα διατίθεται από τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093) και τα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Καλούνται τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ να τα προμηθευτούν έγκαιρα και να διακινήσουν το περιοδικό αλλά και το ημερολόγιο του 2018 που επίσης κυκλοφόρησε και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και, ειδικότερα, στην προσφορά του στην Αντίσταση και το έπος του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ