ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Γενάρη 2018
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΛΑΤΡΩΝΗ, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του και μαχητή του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, η κόρη του Γιάννα Λατρώνη προσφέρει 100 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονέων ΝΙΚΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, που «έφυγαν» μα είναι πάντα κοντά μας, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 500 ευρώ, ως πρώτη δόση, μέσω ΚΟΒ Αερομεταφορών.

Γιάννης, Βάλια, Νικολέτα

***

ΦΩΤΟ

Στις 21 Δεκέμβρη 2017 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που ο σύντροφός μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΙΣΚΑΣ «έφυγε» από τη ζωή.

Γεννήθηκε το 1981 στο Δίστομο. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στην ΚΝΕ. Ιδιαίτερη δράση ανέπτυξε στα φοιτητικά του χρόνια μέσα από τις γραμμές της ΤΟ ΑΣΟΕΕ και της Πανσπουδαστικής κάνοντας πράξη το παλιό σύνθημα «Πρώτος στα μαθήματα, πρώτος στους αγώνες». Πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του απέκτησε τον τιμημένο τίτλο του μέλους του ΚΚΕ.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του ο Γιάννης παρέμεινε προσηλωμένος στα ταξικά του ιδανικά παρά τη σκληρή πραγματικότητα της αγοράς εργασίας. Εργάστηκε ως λογιστής και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο σωματείο του, ενώ ανέλαβε στελεχικές ευθύνες στις ΚΟΒ της περιοχής του. Ακόμη και το διάστημα που βρέθηκε στο εξωτερικό ο Γιάννης βοήθησε σημαντικά στη δράση του Κόμματος. Αργότερα διορίστηκε στην Εφορία Ελευσίνας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Σε όλη του τη διαδρομή, υπήρξε αταλάντευτος αγωνιστής, τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι τον ταλαιπωρούσαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στη μνήμη του, οι παλιοί συμφοιτητές, σύντροφοι και φίλοι από την ΑΣΟΕΕ προσφέρουμε 110 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Κι όμως, πέρασαν δέκα χρόνια, που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μου, πατέρας και παππούς ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ (30/1/2008). Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ οικονομική ενίσχυση το ποσό των 300 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

Στη μνήμη του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ, αγωνιστή συνδικαλιστή από το 1925, με εξορίες, φυλακίσεις, βασανιστήρια. Πάλεψε ανυποχώρητα για να συσταθεί το ΙΚΑ. Ηταν από τους πρωτοπόρους που οργάνωσαν την πάλη των εργαζομένων μέσα στα σωματεία. Ο αγώνας του εμπνέει το λαό στην πάλη για τα δικαιώματά του, την ώρα που κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΕΕ, ΔΝΤ σχεδιάζουν την κατάργησή τους.

Στο κόμμα του, το ΚΚΕ, και προς τιμήν των 100 χρόνων του προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης.

Πολίνα

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΤΡΩΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΤΡΩΝΗΣ
ΠΑΝΤΙΣΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΤΙΣΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο σύντροφος Γ. ΣΤ., από τις ΗΠΑ όπου διαμένει, στέλνει στο Κόμμα μέσω του συντρόφου Θ. και της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Κέντρου 100 ευρώ για την πρόσφατη Οικονομική Εξόρμηση.

ΚΗΔΕΙΕΣ

«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο σύντροφος ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΡΛΙΜΠΑΚΟΣ, παλαίμαχος κομμουνιστής και μαχητής του ΔΣΕ. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 19 Γενάρη, στις 3.30 μ.μ., στο Νεκροταφείο Καισαριανής.

Η γυναίκα του και συντρόφισσά του Μαρία και οι σύντροφοί του από το «Σπίτι του Αγωνιστή»

***

Αύριο, Σάββατο 20 Γενάρη, στις 11 π.μ., στο Γ' Νεκροταφείο, κηδεύουμε με πολιτική κηδεία τον πολυαγαπημένο σύζυγο και πατέρα ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΣΟΥΒΛΕΛΗ.

Η σύζυγος Χρυσούλα

Τα παιδιά Μιχάλης, Παναγιώτης και Θεοδώρα

Η εγγονούλα του Χρύσα



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ