ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 11 Φλεβάρη 2018
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ 1 ΕΥΡΩ
Η εξόρμηση της 1ης Φλεβάρη φανέρωσε δυνατότητες για αύξηση της διακίνησης

Υπερτριπλάσια κυκλοφορία, στα 8.872 φύλλα πανελλαδικά

Υπερτριπλάσια ήταν η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» την Πέμπτη 1η Φλεβάρη, πρώτη μέρα που το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας μας κυκλοφόρησε με μειωμένη τιμή, 1 ευρώ (από 1,5).

Συγκεκριμένα, διακινήθηκαν συνολικά 8.872 φύλλα «Ριζοσπάστη» σε όλη την Ελλάδα, από τα οποία τα 5.360 στην Αττική. Το ενθαρρυντικό αυτό αποτέλεσμα έγινε κατορθωτό χάρη στην καλύτερη οργάνωση της διακίνησης, αφού οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μια μεγάλη εξόρμηση με αφορμή τη μείωση της τιμής.

Η εξόρμηση αυτή είχε προετοιμαστεί καλά, οι Οργανώσεις είχαν βάλει στόχους και συνεργεία του Κόμματος πήγαν σε χώρους δουλειάς και σπίτια, διακίνησαν το φύλλο στο δρόμο, άνθρωπο τον άνθρωπο. Το βήμα αυτό, που έγινε την Πέμπτη 1/2, αποκαλύπτει δυνατότητες αύξησης της διακίνησης του «Ριζοσπάστη» σε καθημερινή βάση.

Ηδη, πολλές Κομματικές Οργανώσεις έχουν καθιερώσει συγκεκριμένη μέρα της βδομάδας οπότε οργανώνουν πανεξόρμηση, εκτός από το Σαββατοκύριακο, ανάλογα και με την ύλη της εφημερίδας, αξιοποιώντας τα ειδικά 4σέλιδα, ένα ρεπορτάζ που αφορά το χώρο δράσης τους κ.ο.κ. Για άλλες Οργανώσεις η πανεξόρμηση της 1ης Φλεβάρη ήταν η αρχή μιας τέτοιας διαδικασίας. Οπως φαίνεται και από τα στοιχεία, αυτός είναι ο δρόμος για σταθερά αυξημένη διακίνηση στον εργατόκοσμο. Για να γίνει ο «Ριζοσπάστης» πραγματικά εργαλείο δουλειάς των κομμουνιστών, σημείο επαφής με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Ολες οι Οργανώσεις έχουν θετικά παραδείγματα από την εξόρμηση της Πέμπτης 1/2. Στην Αττική, μάλιστα, εκείνη τη μέρα «έκλεισαν» αρκετοί νέοι συνδρομητές, ενώ η εφημερίδα μας έφτασε σε καινούργιους χώρους δουλειάς. Στην Κεντρική Μακεδονία όλες οι Οργανώσεις έκαναν καλή προσπάθεια και αύξησαν κατακόρυφα τη διακίνηση σε όλη την περιοχή σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες. Σε άλλες ΚΟ η εξόρμηση φανέρωσε νέες δυνατότητες και συνέβαλε στην εδραίωση αυτής της σταθερής εξόρμησης.

Τόσο η αναβάθμιση με την κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» όσο και η μείωση της τιμής για το καθημερινό φύλλο, που αποφάσισε η ΚΕ του ΚΚΕ, συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της αγοράς και της μελέτης της εφημερίδας, αλλά και στην προσπάθεια να κερδίσουμε νέους αναγνώστες από την εργατική τάξη και τη νεολαία.

Μπροστά στα 100 χρόνια του Κόμματος, που συμπληρώνονται φέτος, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η αποφασιστική στροφή στη διακίνηση και την αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη», όπως αποφάσισε το 20ό Συνέδριο του Κόμματος.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την άμιλλα στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή του, για την άμιλλα των Τομεακών Οργανώσεων στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, το Γραφείο Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει:

Η ΚΟ Αττικής χαιρετίζει τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους χιλιάδες φίλους και φίλες του ΚΚΕ, τους χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους που, για άλλη μια φορά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και από το υστέρημά τους ενίσχυσαν οικονομικά το ΚΚΕ.

Η υπερκάλυψη του οικονομικού πλάνου στην ΚΟ Αττικής κατά 130,40% και η υπερκάλυψη κατά 136,81% του πλάνου της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ καθώς και η υπερκάλυψη κατά 130,47% του πανελλαδικού πλάνου του Κόμματος επιβεβαιώνουν ότι οι δεσμοί του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, με το λαό συνεχώς ανανεώνονται και διευρύνονται.

Το θετικό αποτέλεσμα και πολύ περισσότερο μέσα στις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η αντιλαϊκή πολιτική για το εισόδημα των εργαζομένων, του φτωχού λαού, που αποτελεί τον βασικό οικονομικό ενισχυτή του Κόμματός μας, αποτελεί απάντηση στα πολύμορφα εμπόδια που επιχειρεί να ορθώσει το σύστημα στη σχέση του Κόμματός μας με το λαό. Αυτό έχει ιδιαίτερη αξία για τη χρονιά που διανύουμε. Χρονιά συμπλήρωσης των 100 χρόνων του ηρωικού Κόμματός μας.

Σημαντικός παράγοντας στην υπερκάλυψη του οικονομικού πλάνου στην ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ήταν η κομμουνιστική άμιλλα που αναπτύχθηκε, για άλλη μια χρονιά, με την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας και που, για άλλη μια χρονιά, η ΚΟ Αττικής βγήκε πρώτη, με διαφορά 10,3%. Η άμιλλα, επίσης, και ο κομμουνιστικός συναγωνισμός μεταξύ των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής βοήθησαν στην υπερκάλυψη των πλάνων απ' όλες τις ΤΟ της ΚΟ Αττικής.

Σύμφωνα με τα συνδυασμένα κριτήρια που είχε καθορίσει η Γραμματεία της ΚΕ:

  • Πρώτη, αναδείχθηκε η ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου, με έπαθλο τη σημαία του Κόμματος, πλακέτα και τεχνικό εξοπλισμό.
  • Δεύτερη, η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού, με έπαθλο πλακέτα και τεχνικό εξοπλισμό.
  • Τρίτη, η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής, με έπαθλο πλακέτα και τεχνικό εξοπλισμό.

Η βράβευση των Οργανώσεων θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη που θα οργανώσει η ΚΟ Αττικής στο μνημείο της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο, για τις πρωτοπόρες Οργανώσεις και πρωτοπόρους συντρόφους της ΚΟ Αττικής, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Πατριδογνωμόνιο
Ο πολτός

Οποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Το πρόβλημα είναι πάντα ποιοι είναι μέσα στο χυλό και ποιος κολυμπάει στο γιαούρτι. Οι master chef της επικοινωνίας, οι ίδιοι που αποκαλούσαν «μακεδονική σαλάτα» τη γεωστρατηγική εθνοτική και ιδεολογική ρευστότητα στα Βαλκάνια τα τελευταία 100 χρόνια, τώρα ξαναμαγειρεύουν με οδηγό τις παλιές συνταγές του ιμπεριαλισμού.

Η ενδοκαπιταλιστική σύγκρουση με αιχμή του δόρατος τις θηριώδεις πολυεθνικές, μεταξύ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ από τη μια, και αφετέρου η ΝΑΤΟική σύγκρουση με τη Ρωσία στο πλαίσιο ενός ημίθερμου και ημίψυχρου μαζί πολέμου, για κυριαρχία στον πολυπολικό κόσμο του θηριώδους κινέζικου δράκου, μας βάζει στη θέση που έχει το αναδευτήρι της προετοιμασίας του πολτού.

Είναι μια θέση Ιανού. Εξ ορισμού διπρόσωπη. Και σε κάθε περίπτωση χωράει δυο αναγνώσεις του ίδιου νομίσματος. Χώρα που στα χαρτιά των συμφερόντων είναι βαλκανική αλλά και μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Με οικονομία ισχυρότερη κατά πολύ απ' αυτήν των γειτόνων της στη χερσόνησο. Ουδείς ασχολείται με το γεγονός ότι ο λαός φέρεται δανεισμένος ως το λαιμό του απείρου, ραγδαία φτωχοποιούμενος και τρομοκρατούμενος μήπως καταντήσει άμεσα με μισθούς Βουλγαρίας, Αλβανίας, Ρουμανίας ή Σκοπίων, που όμως ήδη είναι φίλοι και συνέταιροι στο πολυαγαπημένο μας ΝΑΤΟ(!)

Απ' την άλλη, οι φτωχοί του ΝΑΤΟ είναι προτιμότεροι ημών να παίξουν το ρόλο των πάλαι ποτέ βυζαντινών μισθοφόρων, περικυκλώνοντας τη Ρωσία και συνεταιριζόμενοι κατά περίσταση με την Τουρκία. Η Τουρκία, άλλωστε, ως καταρρεύσασα εδώ και 100 χρόνια οθωμανική αυτοκρατορία, είναι η πρώτη ύλη του πολτού εκτός ΕΕ, εντός ΝΑΤΟ κι επί τ' αυτά έδαφος και της Βαλκανικής χερσονήσου με μέτωπο στο Αιγαίο και κρόταφο στη Μαύρη Θάλασσα. Επιταχυντής των εξελίξεων, δηλαδή πόσο γρήγορα πρέπει να δουλέψει το ελληνικό αναδευτήρι στο βαλκανικό πολτό που βρωμάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, είναι ο καθόλου μυθολογικός δρόμος του μεταξιού, που περνάει από τον Πειραιά και φτάνει ίσαμε την πύλη του Βρανδεμβούργου...

Η πολτοποίηση αφορά στους λαούς των Βαλκανίων τόσο όσο δεν φαντάζονται ότι κοστίζει στον εικοστό πρώτο αιώνα η εκτέλεση των συνταγών των σημερινών ιερών συμμαχιών.

Κι αν οι οικονομικοί αναλυτές μετράνε πόσο πάει το λάδι, πόσο το ξίδι και πόσο το λαδόξιδο της αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, οι πολίτες των βαλκανικών κρατών που ελπίζουν να χορτάσουν τρώγοντας τις σάρκες τους, καλά θα κάνουν να προσμετρήσουν υπαρκτά παραδείγματα όπως η Κύπρος. Δηλαδή, αυτή η χώρα που θα έμπαινε στην ΕΕ για να τελειώσουν η εισβολή κι η κατοχή. Πάνε χρόνια που μπήκε. Παραμένει διχασμένη, υπό κατοχή στο βορρά, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις - χώρες είναι στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Τουρκία όχι κι η Αγγλία φεύγει. Λίγο νοτιότερα, στους και λεγόμενους άγιους τόπους, λαοί εξολοθρεύονται και έρημος σπέρνεται με βόμβες άνθη του κακού. Ηγέτες, ηγετίσκοι, υπουργοί και μεσολαβητές, καρυκεύματα στη «μακεδονική σαλάτα» θα χωνευτούν στην ψευδαίσθηση ότι γράφουν ιστορία.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί στην ετήσια συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που θα γίνει την Κυριακή 11 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου «STANLEY» (Οδυσσέως 1, πλ. Καραϊσκάκη).

Με τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη και ώρα 12 το μεσημέρι. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ