ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Δ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Καισαριανής στον υπουργό Παιδείας

Με αφορμή τη «σιγήν ιχθύος» του υπουργείου Παιδείας για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη διοίκηση του Πρότυπου Παιδικού Γυμναστηρίου Καισαριανής, ο δήμος έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του δημάρχου Ηλία Σταμέλου προς τον αρμόδιο υπουργό (εστάλη στις 2 Φλεβάρη). Αφορμή είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ορίσει τα μέλη που συγκροτούν την «Εφορεία Διοίκησης του Δημόσιου Πρότυπου Παιδικού Γυμναστηρίου Καισαριανής» και από τα οποία αποκλείεται η συμμετοχή του υπεύθυνου δημοτικού συμβούλου για τον αθλητισμό, η οποία αντικαθίσταται από άλλον δημόσιο λειτουργό. Ετσι, με αυτόν τον τρόπο, ανατρέπεται ουσιαστικά η σχετική πρόταση που είχε κάνει η δημοτική αρχή προς το υπουργείο.

Από πλευράς δήμου Καισαριανής επισημαίνεται πως το ζήτημα της διοίκησης του Δημόσιου Πρότυπου Παιδικού Γυμναστηρίου αφορά τους κατοίκους της πόλης και το δικαίωμά τους στον μαζικό αθλητισμό, και γι' αυτό απαιτεί την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης. Η δημοσιοποίηση της επιστολής κρίνεται αναγκαία από τη δημοτική αρχή, καθώς εδώ και περίπου δέκα μέρες ο υπουργός δεν έχει απαντήσει, αποδεικνύοντας και την έλλειψη διάθεσης συνεννόησης προκειμένου να υπάρξει λύση στο θέμα.

Στην επιστολή του ο Ηλίας Σταμέλος αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Η επιλογή σας, πέρα από πρωτοφανής, μιας και ουδέποτε στο παρελθόν έχει αμφισβητηθεί από το υπουργείο η δυνατότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής να έχει τον αποφασιστικό ρόλο στη διοίκηση του Γυμναστηρίου, έρχεται και χωρίς καμία πρότερη επιδίωξη συνεννόησης. Η όλη παρουσία των εκπροσώπων του δήμου Καισαριανής στην Εφορεία του Γυμναστηρίου τα προηγούμενα χρόνια αποδεικνύει τη διαρκή και δραστήρια προσπάθειά μας να αναδειχθεί το Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής σε κέντρο του σχολικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, με πολύ ευρύτερο κύκλο απεύθυνσης από τα όρια της πόλης μας».

Παράλληλα, γίνεται λόγος για μη τήρηση των δεσμεύσεων μέχρι σήμερα από πλευράς υπουργείου, του συμφώνου συνεργασίας που υπογράφτηκε με το δήμο Καισαριανής για την απολύτως αναγκαία αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του συγκεκριμένου γυμναστηρίου και τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλούμενων και για τη στελέχωση της δομής με το απαραίτητα επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

«Με ευθύνη του υπουργείου, ελάχιστα προχώρησαν, και αυτά ευκαιριακά, και σήμερα, παρά τα τεράστια πλεονεκτήματα των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, της στήριξης που προσφέρει ο δήμος Καισαριανής και του πολιτικού προσανατολισμού της διοίκησής του στα ζητήματα του αθλητισμού, το Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής παραμένει υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο, παρουσιάζει δε εικόνα εγκατάλειψης», αναφέρεται χαρακτηριστικά

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Καισαριανής χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου απαράδεκτη, ζητώντας με επιτακτικό τρόπο την ανάκλησή της, ενώ καλεί το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αποδεχθεί με το σύμφωνο συνεργασίας για την αναβάθμιση του αθλητικού χώρου.

23οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Προσπάθησαν για το καλύτερο Ράλλη και Ντάνου

Στην 52η θέση της γενικής κατάταξης των αθλητριών που συμμετείχαν ολοκλήρωσε την παρουσία της στο γιγαντιαίο σλάλομ του αλπικού σκι η Σοφία Ράλλη, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάνγκ στη Νότια Κορέα. Η Ελληνίδα σκιέρ ήταν 58η στην πρώτη της προσπάθεια, με χρόνο 1:22.46, ενώ στη δεύτερη έκανε 1:19.20 (52η). Ετσι, με συνολικό χρόνο 2:41.66 κατέλαβε την 52η θέση στο αγώνισμά της. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αμερικανίδα Μικαέλα Σίφριν, με συνολικό χρόνο (από τις δυο προσπάθειες) 2:20.02. Δεύτερη ήταν η Νορβηγίδα Ράγκχιλντ Μόβινκελ με 2:20.41 και τρίτη η Ιταλίδα Φεντερίκα Μπρινιόνε με 2:20.48.

Στην έτερη ελληνική συμμετοχή της χτεσινής μέρας, η Μαρία Ντάνου βρέθηκε στην 76η θέση της γενικής κατάταξης σε σύνολο 90 αθλητριών στο σκι αντοχής με ελεύθερη τεχνική. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 31:04.1. Την πρωτιά πήρε η Νορβηγίδα Ράγκχιλντ Χαγκ, που κατέκτησε το πρώτο της χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, με χρόνο 25:00.5. Δεύτερη ήταν η Σάρλοτ Κάλα (Σουηδία) με 25:20.8, ενώ το χάλκινο μοιράστηκαν οι Μάριτ Μπιόργκεν (Νορβηγία) και η Κρίστα Παρμακόσκι (Φινλανδία), με κοινό χρόνο 25:32.4.

ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ: Συναρπαστική κόντρα για την πρωτιά έγινε στα 10.000 μ. παγοδρομίας, όπου για να κριθεί το χρυσό μετάλλιο χρειάστηκε να σπάσει δύο φορές το Ολυμπιακό ρεκόρ. Τελικά νικητής αναδείχθηκε ο Καναδός Τεντ Γιαν Μπούλμεν με χρόνο 12:39.77, επίδοση που αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας το αντίστοιχο που είχε σημειώσει στην προσπάθειά του ο Ολλανδός Γιόριτ Μπέργκσμα με 12:41.38, ο οποίος πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Τρίτος ήταν ο Ιταλός Νίκολα Τουμολέρο (12:54.32).

ΔΙΑΘΛΟ: Με δύο εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα του ατομικού διάθλου σε άνδρες και γυναίκες. Στα 20 χλμ. των ανδρών πρώτευσε ο Νορβηγός Γιοχάνες Τίνγκνες Μπόε με 48:03.8, ενώ στα 15 χλμ. των γυναικών επικράτησε η Σουηδέζα Χάνα Εμπεργκ με 41:31.9.

SUPER LEAGUE
Νέα τιμωρία και αντιδράσεις στον Ολυμπιακό

Την ώρα που στον Ολυμπιακό περιμένουν να δουν την τύχη της έφεσης που έχουν ασκήσει εναντίον της ποινής που τους επιβλήθηκε για τα όσα έγιναν στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, τους ήρθε νέα «καμπάνα». Οι Πειραιώτες τιμωρούνται με 100.000 ευρώ πρόστιμο για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αντέδρασε με έντονες διαμαρτυρίες, με πηγές της να κάνουν λόγο για επιλεκτικές τιμωρίες και για το ότι η συμπεριφορά των οπαδών «άλλης ομάδας» περνάει στο απυρόβλητο (φωτογραφίζοντας αυτούς του ΠΑΟΚ και τα επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν στα Γιάννενα).

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 3 βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 90.000 ευρώ πρόστιμο για τα επεισόδια των οπαδών του με την αστυνομία πριν και μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, και τη ρίψη φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Προς αθλητικό εισαγγελέα ΠΑΣ και ΠΑΟΚ;

Σύμφωνα με χτεσινές πληροφορίες, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ετοιμάζεται να ασκήσει δίωξη σε ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι. Αν και στις εκθέσεις του παρατηρητή και της αστυνομίας δεν καταγράφηκε κάτι σχετικό, ο αθλητικός εισαγγελέας φέρεται να λαμβάνει υπόψη την έκθεση της ΔΕΑΒ (Επιτροπή κατά της βίας) και της διεύθυνσης του γηπέδου των Ιωαννίνων, του οπτικοακουστικού υλικού που υπάρχει και των δημοσιευμάτων. Σύμφωνα με τα παραπάνω, υπήρξε συμπλοκή οπαδών των δύο ομάδων, ανεξέλεγκτη είσοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο και κατάληψη στη θύρα των εισιτηρίων διαρκείας των γηπεδούχων.

ΛΑΜΙΑ: Δεν βγάζει εισιτήρια για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Η φημολογία για παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ στον αυριανό αγώνα με γηπεδούχο τη Λαμία για το πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με την αντίθεση της αστυνομίας σε τέτοιο ενδεχόμενο, οδήγησε το σύλλογο της Φθιώτιδας στο να «φυλάξει τα ρούχα του». Ετσι, με χτεσινή του ανακοίνωση ξεκαθάρισε πως δεν θα εκδοθεί κανένα εισιτήριο για την αναμέτρηση και πως πρόσβαση στις εξέδρες θα έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας και των προσκλήσεων.

CHAMPIONS LEAGUE
«Ξύπνησε» η Ρεάλ, «καταιγίδα» η Λίβερπουλ

Η αγωνιστική ανάκαμψη της Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε στο ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν, και η ηχηρή νίκη της Λίβερπουλ στην Πορτογαλία, που τη στέλνει από τώρα στα προημιτελικά, ήταν τα γεγονότα του δεύτερου σκέλους των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Champions League.

Στη Μαδρίτη η Ρεάλ, που πραγματοποιούσε μέτριες εμφανίσεις μέχρι τώρα στη σεζόν, φύλαγε το καλύτερο για την κατάλληλη στιγμή, καθώς επιβλήθηκε της Παρί με 3-1 και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην οκτάδα. Οι «μερένγκες», που βρέθηκαν να χάνουν στο 33' από γκολ του Ραμπιό και δέχτηκαν πίεση από τη γαλλική ομάδα για μεγάλο κομμάτι του αγώνα, άντεξαν, ανέκαμψαν και έφτασαν στην ανατροπή. Πρωταγωνιστής τους ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που αρχικά ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 45', ενώ έδωσε και το προβάδισμα στη Ρεάλ με δεύτερο προσωπικό γκολ στο 83'. Τη νίκη της πρωταθλήτριας Ευρώπης «σφράγισε» ο Μαρσέλο τρία λεπτά αργότερα.

Στον άλλο αγώνα, η Λίβερπουλ πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Πόρτο. Το τελικό 0-5 αποτελεί μία από τις πλέον ευρείες ευρωπαϊκές νίκες των «κόκκινων» και καθιστά τη ρεβάνς στο «Ανφιλντ» τυπική διαδικασία. Κορυφαίος για την αγγλική ομάδα ήταν ο Μανέ, που σημείωσε χατ τρικ (25', 53', 85'), ενώ τα άλλα δύο γκολ πέτυχαν οι Σαλάχ (29') και Φιρμίνο (69').

ΒΟΛΕΪ
Βήμα τετράδας για τον Ολυμπιακό

Το δρόμο για τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του Challenge Cup ανδρών άνοιξε ο Ολυμπιακός, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της βελγικής Μένεν με 3-1, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ετσι, ενόψει της ρεβάνς στο κλειστό του Ρέντη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την τύχη στα χέρια τους, αφού αρκεί η κατάκτηση δύο σετ προκειμένου να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για την τετράδα, δηλαδή ακόμα κι αν χάσουν με 3-2. Σε περίπτωση ήττας με 3-0 η 3-1, ο αγώνας θα οδηγηθεί στο χρυσό σετ.

Στον αγώνα στο Βέλγιο, ο Ολυμπιακός πήρε άνετα το πρώτο σετ (25-17) και παρά την προσωρινή ανάκαμψη των γηπεδούχων, που ισοφάρισαν σε 1-1 (26-16), ξαναβρήκε το ρυθμό του και επικράτησε στα επόμενα δύο σετ, τα οποία ήταν σαφώς πιο αμφίρροπα (25-22 και 25-21).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ