ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Μάρτη 2018
Σελ. /28
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΗΛΙΑΣ ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Την 25η Μαρτίου 2018 «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς και σύντροφος ΗΛΙΑΣ ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε το 1931 στον Πειραιά. Το 1936 η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Ελληνικό λόγω της κατασκευής του αεροδρομίου από τους Γερμανούς.

Επηρεασμένος από το θείο του Χρήστο Μαχαιρόπουλο, που ήταν μέλος του ΚΚΕ και Ακροναυπλιώτης, γίνεται μέλος της ΕΠΟΝ το 1943. Είχε έντονη δράση στην ΕΠΟΝ και το 1949 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Εζησε τα Δεκεμβριανά και πήρε μέρος σε πολλές αποστολές.

Στη δικτατορία ήταν υπεύθυνος για την έκδοση του «Ριζοσπάστη». Συνελήφθη την περίοδο της χούντας και καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλακή.

Διετέλεσε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος με τη «Δημοκρατική Ενότητα» στην Ηλιούπολη. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του διέμενε στο «Σπίτι του Αγωνιστή», για το οποίο αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη για τη ζεστασιά, τη συντροφικότητα με την οποία περιβάλλει όλους τους φιλοξενούμενους αγωνιστές. Παρά τη χρόνια κατάκλιση λόγω εγκεφαλικού ο Ηλίας έζησε εκεί με τους συντρόφους και συναγωνιστές του πολλές όμορφες στιγμές, σαν μία ακόμη οικογένεια.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης μας για το χώρο αυτό, εμείς η οικογένειά του προσφέρουμε το ποσό των 300 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο Τετάρτη 28 Μάρτη, στις 11 π.μ., στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

Η σύζυγος Ελάς Μαχαιροπούλου

Τα παιδιά Δέσποινα - Δημήτρης, Ασπασία - Δημήτρης, Μαργαρίτα

Τα εγγόνια Πάνος, Ελλη και Κλοτίλδη

***

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας μητέρας ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ τα παιδιά της 100 ευρώ και ο φίλος μας Τάσος Πλέστης 20 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λιούμη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ