ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καθημερινή δράση με συγκεντρώσεις και περιοδείες

Από πρόσφατη περιοδεία σε εργοτάξιο
Από πρόσφατη περιοδεία σε εργοτάξιο
Με περιοδείες στους χώρους δουλειάς και συγκεντρώσεις, οι ΚΟ του ΚΚΕ συνεχίζουν να απευθύνονται στους εργαζόμενους, καλώντας τους «να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα και η Κοινωνική Συμμαχία, για την ανατροπή, για την εξουσία». Παράλληλα, οι Οργανώσεις του Κόμματος καλούν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, να παλέψουν για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Τους καλούν να συζητήσουν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό. Μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται:

Σήμερα Παρασκευή:

-- Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση που οργανώνει η ΤΕ Καρδίτσας, στην αίθουσα της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ), θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

-- Στις 12 μ., ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το Εργοτάξιο Ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Ledra», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Αύριο Σάββατο, στις 8.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στη «Θεοφάνειο» αίθουσα στην Πρέβεζα, θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Τη Δευτέρα 2 Απρίλη:

-- Στις 12 μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Αστέρας» Βουλιαγμένης, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση, στις 7.30 μ.μ, στο θέατρο ΟΥΗΛ (Ανθίμου Γαζή & Κουμουνδούρου). Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς.

-- Οι ΚΟ Κατασκευών Κ. Μακεδονίας καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων, με ομιλητή τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης:

Αύριο Σάββατο:

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου στου Γκύζη (Παύλου Καρολίδου 2 & Βαφειοχωρίου), η ΚΟΒ Γκύζη καλεί σε συγκέντρωση με ομιλήτρια τη Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟ Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας καλεί σε σύσκεψη στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟ Ανω Πόλης, με ομιλητή τον Νίκο Νατζμέ, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη Δευτέρα 2 Απρίλη:

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Αμπελοκήπων και Ελληνορώσων Αττικής καλούν σε συγκέντρωση στο Πολυδύναμο Κέντρο του 7ου Διαμερίσματος του Δ. Αθήνας (Πανόρμου 59), με ομιλητή τον Χρήστο Μπάθα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Η ΚΟ Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, στις 7 μ.μ., στον 3ο όροφο του ΕΚΘ, με ομιλητή τον Νίκο Νατζμέ.

Την Τρίτη 3 Απρίλη:

-- Η ΚΟ Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας καλεί σε σύσκεψη στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της Ανω Πόλης, με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.

-- Οι ΚΟ Πληροφορικής - Τηλεπικοινωνιών Κ. Μακεδονίας καλούν σε σύσκεψη στις 7 μ.μ., στην ΕΔΟΘ, με ομιλητή τον Μιχάλη Μπέλλα, μέλος του ΤΓ Βιομηχανίας.

66 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
Κατάθεση στεφάνων από την ΚΕ του ΚΚΕ και το ΚΣ της ΚΝΕ

Σήμερα Παρασκευή συμπληρώνονται 66 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη. Στη μνήμη του, αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ θα καταθέσουν στεφάνια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε, στο Πάρκο Γουδή (Λεωφόρος Μεσογείων, απέναντι από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»), όπου έχει στηθεί μνημείο από το Κόμμα. Η κατάθεση θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 11 π.μ.

Εκδηλώσεις τιμής στον ήρωα κομμουνιστή

Σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης - Θησείο), οι ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση για τα 66 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη».

Εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή και στο χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο του ιστορικού χωριού Μπελογιάννης με τη συμμετοχή της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Ουγγαρίας, ενώ θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού Μπελογιάννης που πήρε το όνομά του το 1952 με πρωτοβουλία των πολιτικών προσφύγων, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του που το αστικό καθεστώς δολοφόνησε στις 31/3 του 1952.

Για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Οι ΚΟΒ Χαϊδαρίου του ΚΚΕ καλούν σε σύσκεψη γυναικών με θέμα «100 χρόνια ηρωικής δράσης του Κόμματος - Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και η πολιτική πρόταση διεξόδου», στις 7 μ.μ., στο Παλατάκι. Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Το γυναικείο ζήτημα: Από την πρωτόγονη κοινωνία στη σύγχρονη εποχή», της Αλ. Κολοντάι, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Τεχνόπολις» (Αμμουδάρα). Θα μιλήσει η Κατερίνα Μπακέλα, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 1η Απρίλη:

-- Οι ΚΟ Ζωγράφου Αττικής και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Παράρτημα Ζωγράφου) καλούν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πέντε κρεμασμένους αγωνιστές, στην πλατεία Πέντε Ηρώων, Παπαδιαμαντοπούλου και Ξενίας («Αλεξ»). Προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στο μνημείο Ηρώων Ζωγράφου.

-- Στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά (Καραΐσκου 119), η ΚΟΒ Οδηγών Φορτηγών Αττικής οργανώνει σύσκεψη για τα 100χρονα του Κόμματος, με ομιλητή τον Δημήτρη Μπουρνά, μέλος του ΤΓ Μεταφορών.

Τη Δευτέρα 2 Απρίλη, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Πειραιά καλεί σε εκδήλωση με θέμα «Η πείρα των κομμουνιστών από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μέσα από τις εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής": Κ. Παρορίτη, "Ο Κόκκινος Τράγος", Ε. Γκόντος "Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και η προϊστορία του (1870-1918)" και Ι.Μ. Μάισκι "Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;"». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ (Καραΐσκου 119) και θα μιλήσει η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για μετανάστες και πρόσφυγες

Εκδήλωση για μετανάστες και πρόσφυγες, στο πλαίσιο των 100χρονων του ΚΚΕ, διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του Κόμματος την Κυριακή 1 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα» (Ιουλιανού 42).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στο κάλεσμα της Οργάνωσης του Κόμματος, που μοιράζεται μαζί με τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100χρονα, μεταφρασμένη σε γλώσσες μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, αναφέρεται: «Το ΚΚΕ κλείνει φέτος 100 χρόνια αγώνων και θυσιών για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Πάλεψε και παλεύει για την ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στον ταξικό εχθρό, ενάντια στο διαχωρισμό των εργατών με βάση το θρήσκευμα, την εθνικότητα, το φύλο, πάντα πιστό στις αρχές της διεθνιστικής αλληλεγγύης και του προλεταριακού διεθνισμού, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. 100 χρόνια ΚΚΕ. Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!».

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Πενθήμερη εκδρομή στη Θράκη

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει από την Τετάρτη 9 έως την Κυριακή 13 Μάη πενθήμερη εκδρομή - προσκύνημα σε ιστορικούς τόπους που αφορούν την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και την ηρωική δράση του ΔΣΕ στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, με διανυκτερεύσεις σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα. Πληροφορίες στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος, Πεδίον του Αρεως) και στο τηλ. 210.822.2952 κάθε μέρα (εκτός Σαββατοκύριακου) από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ