ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Ιούνη 2018 - Κυριακή 1 Ιούλη 2018
Σελ. /48
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων απ' όταν «έφυγε» από κοντά μας ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΑΡΙΔΑΣ, η οικογένεια και ο κουνιάδος του Ηλίας προσφέρουν 200 ευρώ στο Κόμμα και 140 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

  • Για τον σύντροφο και φίλο Θανάση Γαρίδα, που συμπληρώνονται τρία χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε 100 ευρώ.

Παναγιώτης - Αποστόλης

***

ΦΩΤΟ

Η συντρόφισσα ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΥΓΟΥΛΑ, παιδί αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1958 στις Αρχάνες του Νομού Ηρακλείου και μπήκε από νωρίς στη βιοπάλη.

Σε ηλικία 18 χρόνων, το 1976, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και ένα χρόνο αργότερα, το 1977, έγινε μέλος του ΚΚΕ. Παράλληλα με τον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση ανέλαβε σημαντικά καθήκοντα στη Νεολαία του Κόμματός μας: Μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης και μέλος του Γραφείου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου της ΚΝΕ με ευθύνη στην καθοδήγηση Οργανώσεων και διαφόρων τομέων δουλειάς.

Το 1982 πέρασε ολοκληρωτικά στη δουλειά του Κόμματος, όπου και μέχρι το θάνατό της με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια έφερε εις πέρας όλα τα καθήκοντα που της ανατέθηκαν. Διατέλεσε διαδοχικά Γραμματέας ΚΟΒ, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Υπαίθρου, της Νομαρχιακής και μετέπειτα της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου και της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ με καθήκοντα στην καθοδήγηση Οργανώσεων, στο εργατικό και αγροτικό κίνημα, στη δουλειά στις γυναίκες.

Υπήρξε πολλές φορές υποψήφια βουλευτής του Κόμματος, υποψήφια με τα ψηφοδέλτια που στήριξε το Κόμμα σε περιφερειακές, νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, υπήρξε δημοτική σύμβουλος του πρώην δήμου Αρχανών.

Τα δύσκολα χρόνια της αντεπανάστασης και της προσπάθειας διάλυσης του Κόμματος από τον οπορτουνισμό, η συντρόφισσα Δέσποινα κράτησε ψηλά τη σημαία του μαρξισμού - λενινισμού και του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων και στην ανασύνταξη του εργατικού και αγροτικού κινήματος στο νομό Ηρακλείου.

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Παράλληλα, η συντρόφισσα Δέσποινα ήταν όλα αυτά τα χρόνια ενεργά ενταγμένη στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Αρχανών της ΟΓΕ, πρόεδρος του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών.

Η συντρόφισσα ήταν μέλος της ΕΟΕ της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Σε όλη της την κομματική πορεία υπεράσπισε το Κόμμα μας από τις επιθέσεις του ταξικού αντιπάλου και του αντικομμουνισμού.

Εως το τέλος της ζωής της τίμησε με αυτοθυσία τον τίτλο του μέλους του Κόμματος, υπεράσπισε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ, πάλεψε για το δίκιο και την προοπτική της εργατικής τάξης σε συμμαχία με τη φτωχή αγροτιά.

Στη μνήμη της συντρόφισσας Δέσποινας σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν το ποσό των 1.000 ευρώ μέσω της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 12/6/2018 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΝΙΚΑΣ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

Στον έναν χρόνο που συμπληρώνεται στις 30 Ιούνη από τον απροσδόκητο χαμό του συντρόφου και φίλου μας ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ προσφέρουμε στη μνήμη του 160 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Σύντροφοι από τις ΚΟΒ Καρλοβάσου, Εκπαιδευτικών και Κατασκευών

***

ΦΩΤΟ

Τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) αποχαιρετούν με βαθιά θλίψη τον φίλο, συναγωνιστή, συμπαραστάτη της ΜΑΚΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, που για πολλά χρόνια στήριξε την ΕΕΔΔΑ, και μέσα από το πρόγραμμα «υιοθεσίας» παιδιών από την Παλαιστίνη.

Στη μνήμη του μέλη της ΕΕΔΔΑ προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Προς τιμήν της 100χρονης Ιστορίας του ΚΚΕ, των σκληρών αγώνων ενάντια στον βάρβαρο καπιταλισμό, ενάντια στους πολέμους και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗ ΗΛΙΑ και όλων των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών που βρέθηκαν στον Ψηλορείτη το 1947.

Τέτοια εποχή, Ιούνη, εγκλωβισμένοι από υπέρτερες δυνάμεις, πάνω από 2.500, 60 περίπου κομμουνιστές του ΔΣΕ, δίνοντας άνισες μάχες για σπάσιμο του κλοιού, πολλοί τα κατάφεραν, όμως υπήρχαν και σημαντικές απώλειες.

Για όλα τα παραπάνω, ο σύντροφος Γιάννης Τυροκομάκης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 100 ευρώ, ένα μικρό λιθαράκι στο ΚΚΕ και τους τίμιους αγώνες του που συνεχίζει να δίνει καθημερινά.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΘΩΜΑΣ Χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, γεννημένος το 1924, αντιστασιακός, Μακρονησιώτης, μέλος του Κόμματος από τη δεκαετία του '80, «έφυγε» στις 20/6/2009.

Στη μνήμη του, που για μας παραμένει άσβεστη, για ενίσχυση του ΚΚΕ προσφέρουμε 150 ευρώ.

Η σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια

***

ΦΩΤΟ 3

Η Δόμνα Αλμαζίδου, από την Κορομηλιά Ν. Κιλκίς, στη μνήμη του συζύγου της ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΜΑΖΙΔΗ και των συντρόφων ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ και ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ προσφέρει 50 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ.

Επίσης, στη μνήμη των παραπάνω προσφέρουν στο Κόμμα ο Στύλος Αλμαζίδης 20 ευρώ και ο Κώστας από την Κορομηλιά 20 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Δ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Μανιφιστήρος), από την Αλαγονία Ταϋγέτου, ο Παναγιώτης Τσούκλερης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Μεσσηνίας, 30 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ «έφυγε» από τη ζωή στα 53 του χρόνια, πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού. Τα τελευταία του λόγια στη γυναίκα του και τα παιδιά του ήταν «πάντα δίπλα στο κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αγωνίζεται και λέει την αλήθεια στο λαό».

Με τη συμπλήρωση 33 χρόνων από το θάνατό του, ο γιος του Σπύρος Στίγκας προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων.

ΗΛΙΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗΣ
ΓΑΡΙΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΑΡΙΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΛΜΑΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΛΜΑΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΥΓΟΥΛΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΥΓΟΥΛΑ
ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΝΙΚΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΝΙΚΑΣ
Προσφορά

Ο Ηλίας Κόκαλης προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ