ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ
Κινητοποίηση ενάντια στις νέες σφαγές του Ισραήλ

Παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο, στις 7.30 μ.μ., στην πρεσβεία του Ισραήλ

Τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που καλεί αύριο, Πέμπτη 19 Ιούλη, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, στις 7.30 μ.μ.

Επιπλέον, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις λυκοσυμμαχίες και τις κυβερνήσεις που στηρίζουν το Ισραήλ, ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΗΠΑ, αλλά και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μάλιστα πολυδιαφημίζει τη συνεργασία μαζί του. Τέλος, καλεί το λαό μας σε επαγρύπνηση και ολόπλευρη κλιμάκωση της πάλης του ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών συνολικά.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Υστερα από τα ματωμένα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, με πάνω από 130 νεκρούς και χιλιάδες τραυματισμένους Παλαιστίνιους, το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, αποθρασυνόμενο από τη διεθνή στήριξη και ανοχή από τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και κυβερνήσεις, προχώρησε σε νέες δολοφονικές επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες.

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μέρος της κλιμάκωσης των ευρύτερων ανταγωνισμών και συγκρούσεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή. Σε αυτές τις συνθήκες είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που διαφημίζει τη συνεργασία της με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Μαζί πατάνε τη σκανδάλη εναντίον ενός ολόκληρου λαού.

Αυτοί είναι οι "προοδευτικοί στόχοι" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η "σταθερότητα" για την οποία μιλούσε ο Τσίπρας αγκαλιά με τα γεράκια του ΝΑΤΟ, την προηγούμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες. Η συμμετοχή και η συνενοχή στο σφαγείο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.

Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας παραμένει σταθερά στο πλευρό του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις πρωτοβουλίες και τη δράση μας ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που θύμα τους έχουν τους λαούς.

Ολοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ την Πέμπτη 19 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ.».

Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ απευθύνει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Κάλεσμα και της ΕΕΔΥΕ

Στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ καλεί και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που μεταξύ άλλων τονίζει σε ανακοίνωση:

«Η κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, με τη στήριξη και την ανοχή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά και άλλων κυβερνήσεων, δεν είναι ξεκομμένη από τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο την Ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της, τις αγορές, τις σφαίρες επιρροής.

Τη στιγμή που στη Μέση Ανατολή το φιτίλι του πολέμου είναι αναμμένο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει βαρύτατες ευθύνες γιατί αναβαθμίζει και συνάπτει ακόμη και νέες πολιτικές - οικονομικές - στρατιωτικές συμφωνίες συνεργασίας με το Ισραήλ, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με το Ισραήλ, αβαντάροντας στην πράξη και δίνοντας άλλοθι στην κλιμάκωση της επιθετικότητάς του, αποδεικνύοντας στην πράξη ποιοι είναι οι πραγματικοί "προοδευτικοί στόχοι" για τους οποίους κάνει λόγο. Φέρει σοβαρές ευθύνες γιατί δεν προχωρά στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, παρά τη σχετική απόφαση της Βουλής τον Δεκέμβρη του 2015».


ΙΣΡΑΗΛ
Σφίγγει κι άλλο τον κλοιό γύρω από τη Γάζα

Βομβαρδισμένη παιδική χαρά στη Γάζα, μετά τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις

Copyright 2018 The Associated

Βομβαρδισμένη παιδική χαρά στη Γάζα, μετά τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Μετά τις νέες δολοφονικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό το Σαββατοκύριακο, το Ισραήλ ανακοίνωσε χτες νέα μέτρα που σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, ενθαρρυμένο από τα ευρύτερα ενδοϊμπεριαλιστικά παζάρια που «τρέχουν» σε όλη την περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Αμυνας σημείωσε ότι αναστέλλεται η διακίνηση καυσίμων και αερίου από το πέρασμα Κερέμ Σάλομ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ανάγκη αντιμετώπισης των «τρομοκρατικών επιχειρήσεων της "Χαμάς"». Σύμφωνα με το «Αλ Τζαζίρα», το συγκεκριμένο συνοριακό πέρασμα - κρίσιμο για τον ανεφοδιασμό όσων ζουν στη Γάζα - έχει κλείσει από τις 9 Ιούλη. Ωστόσο, αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι θα επιτρεπόταν η διέλευση προϊόντων που θεωρούνται «ανθρωπιστικού χαρακτήρα», όπως καύσιμα, τρόφιμα, είδη υγιεινής και φάρμακα. Τελικά, αργά προχτές το βράδυ, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ανακοίνωσε ότι μετά από διαβουλεύσεις και με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφασίστηκε να κλείσει το Κερέμ Σάλομ και για τη διακίνηση καυσίμων. Πρόσθεσε ότι αυτό θα παρέμενε ανοιχτό για τη διακίνηση τροφίμων και φαρμάκων αλλά και πάλι, μετά από εξέταση κάθε περίπτωσης.

Επιπλέον, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι περιορίζουν κι άλλο την πρόσβαση των Παλαιστινίων της Γάζας στην αλιευτική ζώνη της περιοχής, που μειώνεται στα 3 ναυτικά μίλια - από 6 που ήταν μέχρι την προηγούμενη βδομάδα, όταν είχε ανακοινωθεί η μείωσή της από τα 12 ναυτικά μίλια που ήταν μέχρι πρόσφατα.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Ισραήλ θα μεγαλώσουν τα αδιέξοδα στη Γάζα όπου τα προβλήματα είναι τεράστια για τα 2 εκατομμύρια των Παλαιστινίων που την κατοικούν, με τεράστιες ελλείψεις ακόμα και σε νερό και ηλεκτρική ενέργεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών στην καθημερινότητα, μέσα μάλιστα στο κατακαλόκαιρο.

Αποθρασυμένο από τα ιμπεριαλιστικά παζάρια

Η νέα κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας εκδηλώνεται σε μία περίοδο που μαίνονται σκληρά παζάρια γύρω από τις εξελίξεις σε όλη τη Μέση Ανατολή, και ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα ξεχωρίζουν το ρόλο που το Ισραήλ μπορεί να διαδραματίσει για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην προχτεσινή συνάντησή τους στο Ελσίνκι οι Πρόεδροι Τραμπ και Πούτιν αναγνώρισαν ότι ειδικά στο θέμα της Συρίας συνεργάζονται με το Ισραήλ, όπως και οι δύο αναγνώρισαν την ανάγκη να εγγυηθούν την ασφάλεια του Ισραήλ.

Εδώ και μέρες, άλλωστε, δίνουν και παίρνουν τα «σενάρια» για ανταλλάγματα που ζητά αλλά και είναι έτοιμο να προσφέρει το Ισραήλ, προκειμένου να «ανακοπεί» η αναβάθμιση του Ιράν στην περιοχή, εξετάζοντας ακόμα και την «ανοχή» του απέναντι στο καθεστώς Ασαντ. Μάλιστα, ο ίδιος ο Νετανιάχου, μετά από πρόσφατη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο στο Κρεμλίνο, τόνισε ότι «δεν είχαμε πρόβλημα με το καθεστώς Ασαντ, για 40 χρόνια δεν έχει πέσει ούτε μία σφαίρα στα υψώματα του Γκολάν... Το πρόβλημά μας είναι με το "Ισλαμικό Κράτος" και τη "Χεζμπολάχ", και αυτό δεν έχει αλλάξει. Βασικά ζητήματα για μας είναι: Πρώτον, η διατήρηση της ελευθερίας δράσης ενάντια σε οποιονδήποτε ενεργήσει εναντίον μας».

Αυτή την «ελευθερία δράσης ενάντια σε όποιον ενεργήσει εναντίον μας» διασφαλίζουν στο Ισραήλ όλοι όσοι σπεύδουν να συνεργαστούν μαζί του. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζει βέβαια και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που κάθε τόσο περηφανεύεται για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μαζί του, την αναβαθμισμένη διμερή συνεργασία (και τα «τρίγωνα» με Κύπρο κ.ά.) σε Ασφάλεια, Ενέργεια κ.τ.λ.


Η «Λίνκε» και το ΚΕΑ στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

Σύμφωνα με καταγγελία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Λίνκε» (Die Linke), του κόμματος της «αριστεράς» στη Γερμανία - που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) - σε πρόσφατο ταξίδι του στο Ισραήλ επισκέφτηκε ισραηλινό εποικισμό και «φύτεψε δέντρα» (!!!), στέλνοντας μήνυμα στήριξης της πολύχρονης κατοχής παλαιστινιακών εδαφών και εξωραϊσμού των εγκλημάτων του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Πρόκειται για συνειδητή πράξη, που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η «Λίνκε» και τα άλλα οπορτουνιστικά κόμματα του ΚΕΑ φοράνε τη μάσκα του «προοδευτισμού» για να παραπλανούν τους λαούς και στην πράξη ακολουθούν επικίνδυνη πολιτική στην υπηρεσία της αστικής τάξης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης (που αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ), των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Τα παραδείγματα είναι πολλά:

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) έχει στηρίξει την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στη Λιβύη, στηρίζει τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα στον πόλεμο στη Συρία.

Το κόμμα αυτό συμμετέχει στην αντικομμουνιστική εκστρατεία με πολλούς τρόπους και συμβαδίζει με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις για τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας κατά του σοσιαλισμού, κατά της Σοβιετικής Ενωσης και των άλλων κρατών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (διακεκριμένο μέλος του ΚΕΑ) δίνει τα πάντα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δίνει στρατιωτικές βάσεις, γη, θάλασσα και αέρα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, πρόσφατα στήριξε προκλητικά τις επικίνδυνες αποφάσεις στη ΝΑΤΟική Σύνοδο στις Βρυξέλλες και συνεχίζει να συνθηματολογεί για να αποκρύψει τον βρώμικο ρόλο που εκπληρώνει!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίζει τη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ, καλύπτει τα εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων, αρνείται να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος και την ίδια στιγμή τολμά να συνθηματολογεί για τον Παλαιστινιακό λαό, για να κρύψει κι εδώ τον βρώμικο ρόλο του!

Αυτή είναι η προσφιλής μέθοδος του οπορτουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας.

Κάνουν τη βρώμικη δουλειά στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Αυτό κάνουν η «Λίνκε», ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, γενικότερα.

Η συνεχής αποκάλυψή τους, η όξυνση της αντιπαράθεσης μαζί τους από τα Κομμουνιστικά Κόμματα είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας.


Τ. Δ. Σ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ