ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
Σελ. /20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΗΛΙΟ
Πλημμυρίζουν οι δρόμοι στη Μακρινίτσα

Απροσπέλαστοι γίνονται κάθε φορά που βρέχει οι δυο δρόμοι που υπάρχουν στη Λουμπάρδα της τοπικής Κοινότητας Μακρινίτσας Πηλίου - ένας κεντρικός περίπου 2,5 χλμ. κι ένας μικρότερος 500 μέτρων - που εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής. Μάλιστα, ύστερα από κάθε βροχή, οι κάτοικοι αναγκάζονται, λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής Βόλου, να επισκευάζουν αυτούς τους δρόμους με υλικά που αγοράζουν οι ίδιοι.

Το πρόβλημα στην περιοχή της Λουμπάρδας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από προβλήματα που αφορούν την άθλια κατάσταση που βρίσκεται η οδοποιία, όχι μόνο μέσα στην πόλη του Βόλου, αλλά και στις περιφερειακές αγροτικές περιοχές κι αποδεικνύει την εγκατάλειψη από τη δημοτική αρχή των έργων που αφορούν την καθημερινή κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και την προστασία τους από ακραία καιρικά φαινόμενα και από τις φωτιές.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζητώντας από τη δημοτική αρχή να απαντήσει:

-- Πότε θα προχωρήσει στα αναγκαία έργα για την ασφαλτόστρωση των δρόμων στην περιοχή Λουμπάρδα Μακρινίτσας;

-- Κατά πόσο έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην οδοποιία και στα καλντερίμια για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων, κυρίως στις ορεινές κοινότητες, ύστερα από τις καταστροφές που έχουν υποστεί και τις κατολισθήσεις;

-- Ποιες πρωτοβουλίες πήρε, ώστε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να γίνουν τα κατάλληλα έργα αντιστήριξης για να μην υπάρχουν κατολισθητικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο του Βόλου;

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΠΕΟΥ
Καλοστημένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού η τακτική της χυδαιότητας

«Καλοστημένη επιχείρηση υποβάθμισης της συζήτησης και αποπροσανατολισμού από τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους της πόλης», χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Βόλου τη διαρκή χυδαία και υβριστική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής Μπέου και την πρόκληση προσωπικών αντιπαραθέσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όπως έγινε και στην τελευταία συνεδρίαση, τονίζοντας ότι «αποτελούν, πλέον, σταθερή τακτική της δημοτικής αρχής για να συγκαλύψει την έλλειψη έργου για τις πραγματικές καθημερινές ανάγκες των δημοτών και κυρίως την απόλυτη συμφωνία της με τη στρατηγική που προωθείται στην Τοπική Διοίκηση, δηλαδή την ένταση της φορομπηχτικής πολιτικής, την έλλειψη προσωπικού και υποδομών, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και της δημοτικής περιουσίας».

Αναφερόμενη η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη στάση της δημοτικής αρχής στο θέμα των καταστροφών από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική σημειώνει: «Ακολουθώντας εντελώς ξεδιάντροπα τη γραμμή της κυβέρνησης, που είναι συνέχεια αυτής των προηγούμενων κυβερνήσεων, με θρασύτητα επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες για την έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας και γενικότερα πολιτικής προστασίας, στους ίδιους τους δημότες. Αυτό εξυπηρετούσαν οι πρόσφατες άθλιες προκλητικές δηλώσεις για τις ευθύνες δήθεν των κατοίκων της συνοικίας Αγ. Παρασκευής για την πυκνή πολεοδόμηση. "Νίπτοντας τας χείρας', με μπόλικο κυνισμό η δημοτική αρχή επιχειρεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της για την ανυπαρξία μέτρων και σχεδίων αντιμετώπισης κρίσεων». Σε ό,τι αφορά στη χυδαιότητα και τον οχετό της δημοτικής αρχής απέναντι σε δημοτικούς συμβούλους της δήθεν αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει ότι «έχει στόχο να εξυπηρετήσει έναν ψευδεπίγραφο πολιτικό διπολισμό στην πόλη για να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους, ενόψει των δημοτικών εκλογών που έρχονται, σε δημοτικές παρατάξεις που υπηρετούν την ίδια πολιτική στην Τοπική Διοίκηση».

Καταλήγοντας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Βόλου υπογραμμίζει ότι «και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και με πολύμορφους τρόπους θα συνεχίσει επίμονα να αποκαλύπτει "τους γαμπρούς και τις νύφες" και στην Τοπική Διοίκηση, τους διεκδικητές οφίκιων για τη διαχείριση μιας διαρκώς εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, ενόψει και της εφαρμογής του "Κλεισθένη", που οι μόνοι που μπορούν να την (και να τους) ανατρέψουν είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με οργανωμένο ταξικό αγώνα ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους "μανδαρίνους' της Τοπικής Διοίκησης που τα υπηρετούν».

Οταν τον Ψινάκη τον είχαν σαν «θεό»

Τα αστικά μέσα ενημέρωσης, πριν τις προηγούμενες τοπικές εκλογές, παρουσίαζαν τον Ηλία Ψινάκη, τότε υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα, περίπου ως ιερή αγελάδα που «μακάρι να πάρει τη δημαρχία» για να δείξει ότι «αυτό χρειάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση, η κοινωνία». Ετσι έλεγαν τότε. Γι' αυτό άλλωστε ανατρέξαμε σε πολλά τηλεοπτικά πλάνα από το βράδυ των εκλογών και διαπιστώσαμε ότι ο εκλεγείς από την πρώτη Κυριακή δήμαρχος «παρήλασε» από όλα τα κανάλια, που τον υποδέχονταν με διθυράμβους και ευχές για επιτυχημένη θητεία, την οποία θεωρούσαν και σίγουρη. Τα ολοσέλιδα ρεπορτάζ στις εφημερίδες, τα ατέλειωτα λεπτά τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου, τα κατεβατά στο διαδίκτυο, ήταν σχεδόν όλα μία «αγιογραφία» στον Ψινάκη. «Ο μάνατζερ, ο κοσμικός, ο άνθρωπος με το ζηλευτό life style και την επιστημονική (!) προσέγγιση του στόχου. Οι Φιλιππίνες, η Νέα Υόρκη, η συνάντηση με τον Α. Παπανδρέου, ο θρίαμβος του Μαραθώνα». Και πρόσθεταν: «Ως υποψήφιος κατέρριψε τα προβλεπόμενα κλισέ, δεν έκανε προεκλογικό αγώνα, δεν τύπωσε αφίσες, δεν βγήκε σε προεκλογικά πάνελ. Ο τίτλος του δημάρχου, που πλέον του ανήκει, δεν του αρέσει. Προτιμά το marathon man, άνθρωπος του Μαραθώνα, του τόπου. Που κοιμάται και ξυπνάει με μια μαγευτική θέα της θάλασσας της περιοχής και αμέτρητα σχέδια στο μυαλό για το μέλλον της...».

Μετά την εκλογή του, ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας από τα ΜΜΕ. Τον αποθέωναν όποτε εκστόμιζε κάποια γραφικότητα, όποτε έλεγε κάποια αρλούμπα. Του έστηναν αφιερώματα τότε που πριν πάει στην Κίνα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, και του είπε: «Πάω στην Κίνα... και αν δεν επιστρέψω με επενδύσεις για το δήμο μου, να με ραπίσεις». Αποθέωση όταν γύρισε και έλεγε ότι έκανε συμφωνίες 400.000.000 δολαρίων. Τι επενδύσεις; Με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ενωσης Δημάρχων Dai Yudong - ο οποίος είναι και πρόεδρος της εταιρείας Dragon Tourist Holding Ltd. - για την επένδυση 350.000.000 δολαρίων για την τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής γραμμής του Μαραθώνα, που εκτείνεται σε μία έκταση 15 χιλιομέτρων, αλλά και στη χρηματοδότηση με 50.000.000 ευρώ της κατασκευής του ιστορικού μουσείου του Μαραθώνα. Για όλα αυτά ενημέρωσε αναλυτικά αργότερα τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Κοτζιά, Κουρουμπλή, Κοντονή, τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.

Γραφικός; Σίγουρα... Ομως, δεν είναι αυτή η ουσία. Η φωτογραφία του δίπλα στον Αρχηγό ΓΕΣ να παραλαμβάνει το βραβείο του προβλήθηκε όσο καμία άλλη. Οπως και τότε που ανακοίνωσε ότι ο Μαραθώνας «πτώχευσε», ότι «δεν υπάρχει φράγκο στο ταμείο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι», και πάλι τα ΜΜΕ τον αποθέωναν. Κι ας σήμαινε αυτό ότι ο δήμος και άρα οι δημότες θα καλούνταν να πληρώσουν την ένταξη στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας πολύ ακριβά. Και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κανένα έργο υποδομής για την προστασία του λαού. Κι όμως τον αποθέωναν... Είναι φανερό ότι το «χαρτί» Ψινάκης υπήρξε πολύ χρήσιμο για το σύστημα. Οχι μόνο γιατί σε συνεργασία με άλλους «φερέλπιδες» και δήθεν «άφθαρτους» και «υπερκομματικούς» δημάρχους ανά την Ελλάδα στηρίχθηκε πολύ, αλλά και γιατί επιχειρήθηκε όλο αυτό να αποτελέσει «μαγιά» για ευρύτερες διεργασίες στο πολιτικό σύστημα, πάντα με το μανδύα του «αυτοδιοικητικού». Και βέβαια, να δοκιμαστεί το κατά πόσο μπορεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική μέσα και από την Τοπική Διοίκηση από τέτοια, ιδιαίτερα προβεβλημένα πρόσωπα... Οι εξελίξεις στο δήμο Μαραθώνα και όσα βγαίνουν στην επιφάνεια με την τελευταία φονική καταστροφή, οι ευθύνες «με ουρά» που αποδίδονται στη δημοτική αρχή και που δεν περιορίζονται μόνο στην καθυστερημένη αντίδραση την ώρα της κρίσης, φανερώνουν πόσο επικίνδυνα για το λαό είναι τα σχέδια που στήνουν κάποιοι για να προβάλουν υποψηφιότητες και πρόσωπα ως δήθεν «ανεξάρτητους», «άφθαρτους» και «ακομμάτιστους». Καλό είναι ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του και να κλείσει τ' αυτιά στους κάθε λογής «σπόνσορες» της αντιλαϊκής πολιτικής στους δήμους και τις Περιφέρειες.


Κ. Πασ.

Στις φυλακές Χαλκίδας ο Χρ. Ξηρός

Στις φυλακές Χαλκίδας μετήχθη χτες ο καταδικασμένος σε έξι φορές ισόβια για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλος Ξηρός. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, η μεταγωγή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίες πρόκειται να μετατραπούν σε σωφρονιστικό κατάστημα υποδίκων. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών του Κορυδαλλού έχει μεταχθεί στις φυλακές Βόλου και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Φωτιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

Συναγερμός σήμανε χτες το βράδυ στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε υπόγειο χώρο ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Χαλκοκονδύλη. Οι ένοικοι εγκατέλειψαν έγκαιρα το κτίριο, ωστόσο ένα άτομο μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 12 οχήματα, που κατάφεραν γύρω στις 21.15 να θέσουν τις φλόγες υπό μερικό έλεγχο. Η φωτιά ξεκίνησε από το υπόγειο του ξενοδοχείου και μάλλον οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στη Ρόδο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε χτες ανοιχτά της Ρόδου. Σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 93 χλμ. νότια της Ρόδου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.56 και στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κεφαλονιάς. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χλμ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ