ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΕΡΝΛΙ
Με τη δύναμη της έδρας

Με κεκτημένη ταχύτητα από τις εμφατικές νίκες επί της Λουκέρνης, ο Ολυμπιακός θέλει απόψε να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, υποδεχόμενος την Μπέρνλι (22.00 Νοvasports 2) στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Με αντίπαλο την ευχάριστη έκπληξη της περσινής Premier League (7η θέση), ο πήχης δυσκολίας ανεβαίνει αισθητά για τους ερυθρολεύκους σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο, εντούτοις στην ομάδα επικρατεί αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο και να δώσει το «παρών» στους ομίλους. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας και να πετύχει νίκη με σκορ που θα του επιτρέψει να ταξιδεύσει «άνετος» στην Αγγλία για τη ρεβάνς. Οσο για την Μπέρνλι, έχει στο υπέρ της το γεγονός ότι είναι σαφώς πιο έτοιμη αγωνιστικά από την ελληνική ομάδα, καθώς το πρωτάθλημα στην Αγγλία έχει ήδη ξεκινήσει.

Την νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ ο Ολυμπιακός έθεσε ως στόχο για το σημερινό παιχνίδι ο προπονητής του, Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος χαρακτήρισε την Μπέρνλι πολύ δύσκολη ομάδα, όπως αποδεικνύει και η περσινή της πορεία σε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα της Ευρώπης, η οποία παίζει έξυπνα και ξέρει να διαχειρίζεται τις επικίνδυνες καταστάσεις, και γι' αυτό χρήζει μεγάλης προσοχής από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Από την άλλη, ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στην απειρία της Μπέρνλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στοιχείο που όπως τόνισε θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, ενώ αναφέρθηκε και στη δυναμική του «Γ. Καραϊσκάκης» ως έδρα. Μιλώντας για τα πλάνα του, ο Μαρτίνς τόνισε πως στόχος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση στη μεταβίβαση της μπάλας αλλά και η εκμετάλλευση των στατικών φάσεων. Ερωτηθείς, τέλος, για το επίπεδο ετοιμότητας των τριών τελευταίων μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας (Μεριά, Γκιγιέρμε και Χασάν), σημείωσε ότι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής.

ΠΑΟΚ
Ανοιξε το δρόμο, θέλει προσοχή

Την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League κρατάει ο ΠΑΟΚ, μετά την πολύτιμη ισοπαλία 1-1 που απέσπασε στη Λισαβόνα με αντίπαλο την Μπενφίκα. Το αποτέλεσμα, ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα την ερχόμενη Τετάρτη 29 Αυγούστου, θεωρείται ευνοϊκό για την ελληνική ομάδα, που στάθηκε όρθια σε μια δύσκολη έδρα, ενώ διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την ψυχολογία στον «Δικέφαλο του Βορρά», που παρέμεινε αήττητος για 5ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό αγώνα.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε σε μέτρια βραδιά και στο ημίχρονο έχανε 1-0, από εύστοχο πέναλτι του Πίτσι (44'). Στην επανάληψη όμως και ιδιαίτερα μετά το 60', ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και έφτασε στην ισοφάριση με σκόρερ τον Ουαρντά (76'), τη «χρυσή» αλλαγή του Λουτσέσκου. Στο υπόλοιπο του αγώνα, με καλή διαχείριση, τύχη και σημαντικές επεμβάσεις του Πασχαλάκη, οι Θεσσαλονικείς κράτησαν το ευνοϊκό γι' αυτούς σκορ.

Στον ΠΑΟΚ ευελπιστούν πλέον για την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στους ομίλους, ωστόσο δεν εφησυχάζουν. Αυτό που τονίζεται είναι ότι η ρεβάνς αποτελεί επικίνδυνο παιχνίδι που χρήζει μεγάλης προσοχής, καθώς η Μπενφίκα έχει αποδείξει ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ο προπονητής του «Δικεφάλου», Ραζβάν Λουτσέσκου, έκανε λόγο για το ξεπέρασμα του πρώτου εμποδίου από την ομάδα του, σπεύδοντας πάντως να προσθέσει ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα. Αντίθετα, είπε, η ομάδα του θα πρέπει να παρουσιαστεί κατάλληλα προετοιμασμένη και στον αγώνα της Τούμπας προκειμένου να πετύχει το στόχο της. Ενόψει και της έναρξης του πρωταθλήματος, όπου ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τον Αστέρα Τρίπολης, ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του κοιτάει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς.

Προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους πήρε ο ΠΑΟΚ έναντι της Μπενφίκα

Eurokinissi Sports

Προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους πήρε ο ΠΑΟΚ έναντι της Μπενφίκα
ΒΟΛΕΪ
Αγκάλιασαν πρόκριση οι γυναίκες

Αγκαλιά με την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ του 2019 βρίσκεται πλέον η Εθνική γυναικών μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη, χτες, με 3-0 σετ επί της Ουκρανίας για την 3η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου. Ετσι η Εθνική με το απόλυτο 3 στα 3 και χωρίς απώλεια σετ διατηρήθηκε στην πρώτη θέση. Πλέον η Εθνική ενόψει της επόμενης αγωνιστικής και πάλι με τον ίδιο αντίπαλο εντός έδρας (το παιχνίδι θα γίνει στον Βόλο) χρειάζεται τη νίκη για να σφραγίσει και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά και την επιστροφή της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από 17 χρόνια. Σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου, Νορβηγία και Μαυροβούνιο, δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Στο χτεσινό παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλό του. Με πρωταγωνίστρια την Ανθή Βασιλαντωνάκη και κυριαρχία σε μπλοκ (11-7) αλλά και σερβίς (7-2 άσοι) η Ελλάδα έφθασε στη νίκη κατακτώντας τα τρία σετ με 25-18, 25-19, 25-19.

Η βαθμολογία: Ελλάδα 9 β. (9-0 σετ), Ουκρανία 6 β. (6-3 σετ), Μαυροβούνιο (2 αγ.) 0 β. (0-6 σετ), Νορβηγία (2 αγ.) 0 β. (0-6 σετ).

SUPER LEAGUE
Eξελίξεις στο ιδιοκτησιακό του ΠΑΟ

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις - «σίριαλ», στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βαδίζει η υπόθεση της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή απόφαση της ΓΣ της ΠΑΕ, που αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 10 του καταστατικού και την εναρμόνισή του με την ισχύουσα νομοθεσία, που επιτρέπει στον οποιοδήποτε μη Ευρωπαίο να κατέχει μετοχές του συλλόγου. Φυσικά η αλλαγή θεωρείται «φωτογραφική» και αφορά τον υποψήφιο αγοραστή της ΠΑΕ, Ταϊλανδό, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, που φέρεται να εκπροσωπεί ομάδα επιχειρηματιών. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διπλή σύγκληση ΓΣ για την ερχόμενη Παρασκευή 24 Αυγούστου, προκειμένου στην πρώτη να κλείσει και τυπικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) που «τρέχει» αυτή τη στιγμή, και στη δεύτερη να προκηρυχθεί νέα ΑΜΚ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον υποψήφιο αγοραστή.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Την απόκτηση του Γιώργου Μανθάτη με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό ανακοίνωσε ο Πανιώνιος, καταρρίπτοντας έτσι τη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι ο παίκτης βρισκόταν κοντά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πάντως τον ήθελε ως ελεύθερο και όχι ως δανεικό.

ΞΑΝΘΗ: Η Ξάνθη ανακοίνωσε χτες τη συμφωνία της με τον 23χρονο Πορτογάλο αμυντικό Ντίνις ντα Κόστα Λίμα Αλμέιντα, ο οποίος ανήκε στη Μονακό.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Στον ΠΑΣ Γιάννινα με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο παραχωρήθηκε από τον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Μυστακίδης. Ο 23χρονος επιθετικός έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2020, ενώ είχε δοθεί δανεικός και κατά την περσινή σεζόν, στον β' γύρο, στον Παναθηναϊκό.

UEFA
Αλλάζει στάση για το VAR

Παρά τον αρχικό σκεπτικισμό της απέναντι στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβοήθησης διαιτητή (Video Assistant Referee - VAR), η UEFA φαίνεται πως μελετά πλέον τη χρήση του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της, και συγκεκριμένα στην κορυφαία, το Champions League. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times» του Λονδίνου, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία προσανατολίζεται προς την εφαρμογή του VAR από τη φετινή σεζόν και συγκεκριμένα από τη φάση των προημιτελικών του Champions League. Μέχρι τώρα η UEFA εμφανιζόταν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας την έλλειψη διαιτητών με εμπειρία στη χρήση video και την έλλειψη υποδομής στα γήπεδα. Ωστόσο, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι υπεύθυνοι της UEFA άλλαξαν γνώμη μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του VAR στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Σημειώνεται πως μέχρι τώρα το VAR έχει εφαρμοστεί σε οκτώ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία), προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Στο «χορό» του VAR αναμένεται να μπει και η Ελλάδα, αφού έχει αποφασιστεί η χρήση στο πρωτάθλημα της Super League, εξαιτίας όμως τεχνικών θεμάτων η έναρξη της εφαρμογής του συστήματος αναμένεται από τα μισά του πρωταθλήματος της νέας σεζόν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ