ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ
Ετοιμος για την υπέρβαση

Με «προίκα» το πολύτιμο 1-1 από τον πρώτο αγώνα στην Πορτογαλία, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε στην Τούμπα την Μπενφίκα (22.00 - Cosmote Sports 1), στη ρεβάνς για τα πλέι οφ του Champions League, και έχει την ευκαιρία να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να αξιοποιήσουν την ισοπαλία στη Λισαβόνα και να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν, ξέρουν όμως ότι το έργο τους δεν είναι εύκολο, καθώς η πορτογαλική ομάδα, παρά το αρνητικό γι' αυτήν αποτέλεσμα στην έδρα της, παραμένει μια ομάδα πολύ ισχυρή, έμπειρη και ικανή να «ρεφάρει» εκτός έδρας.

Αυτό τουλάχιστον εκτίμησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, χαρακτηρίζοντας τον αγώνα δύσκολο για την ομάδα του αλλά και για την Μπενφίκα, για την οποία έκρινε ότι έχει μεγαλύτερη πίεση μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Ο Ρουμάνος τεχνικός εξέφρασε την πίστη του ότι η ομάδα του έχει την αυτοπεποίθηση και τη θέληση που απαιτεί ο αγώνας, και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ, ξεκαθάρισε, θα επιδιώξει τη νίκη και όχι να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της Πορτογαλίας, ενώ σε μεγάλο βαθμό θα στηριχθεί και στη δύναμη της έδρας, καθώς φέτος είναι αήττητος μέσα στην Τούμπα, θύμισε ο Λουτσέσκου.

Να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε στον πρώτο αγώνα, με το εκτός έδρας 1-1, καλείται απόψε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στην Μπενφίκα

Eurokinissi Sports

Να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε στον πρώτο αγώνα, με το εκτός έδρας 1-1, καλείται απόψε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στην Μπενφίκα
Στα αμιγώς αγωνιστικά, τα ευχάριστα για τον Λουτσέσκου έχουν να κάνουν με την ένταξη στην αποστολή του Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος απουσίαζε από το πρώτο παιχνίδι λόγω προβλήματος τραυματισμού. Αντίθετα, εκτός έμειναν οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Στέλιος Μαλεζάς.

Από την πλευρά της η Μπενφίκα ήρθε στη Θεσσαλονίκη ψάχνοντας μια καλή εμφάνιση και ηχηρή πρόκριση, μετά και την απώλεια που είχε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, όπου γλίτωσε με ισοπαλία στο ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ. «Πονοκέφαλο» για τον τεχνικό της, Ρουί Βιτόρια, αποτελεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην επιθετική γραμμή της ομάδας, όπου ο Σάλβιο παραμένει αμφίβολος και ο διαφαινόμενος αντικαταστάτης του, Φερέιρα, θεωρείται μέτρια λύση.

  • Για τα πλέι οφ στο μονοπάτι των μη πρωταθλητριών ομάδων, απόψε διεξάγονται επίσης οι επαναληπτικοί αγώνες Σάλτσμπουργκ - Ερυθρός Αστέρας (22.00 Cosmote Sports 2 - 0-0 ο πρώτος αγώνας) και Aϊντχόφεν - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (22.00 Cosmote Sports 3 - η Αϊντχόφεν είχε νικήσει με 3-2 στον πρώτο αγώνα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με την ίδια «συνταγή»

Χωρίς αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στο Φάληρο θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός και στη ρεβάνς της Αγγλίας με την Μπέρνλι για τα πλέι οφ του Europa League. Θυμίζουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει με 3-1 στο Φάληρο και έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα αναχώρησε χτες για την Αγγλία, αφού, όπως και στον προηγούμενο γύρο κόντρα στη Λουκέρνη, αποφασίστηκε να βρεθεί στον τόπο διεξαγωγής του αγώνα δυο μέρες νωρίτερα, για λόγους καλύτερου εγκλιματισμού.

Η 22άδα στην Αγγλία είναι η ίδια που είχε επιλέξει ο τεχνικός της ομάδας, Πέδρο Μαρτίνς, και για τον πρώτο αγώνα, αφού δεν υπήρξαν προβλήματα απουσιών. Αναλυτικά η αποστολή: Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Σκαφίδας, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Γκιγιέρμε, Βρουσάι, Ποντένσε, Γκερέρο, Ανσαριφάρντ, Χασάν. Εκτός έμειναν οι Mασούρα, Νικολάου, Κούτρης, Πάρντο και Ανδρούτσος.

Η δε 11άδα επίσης αναμένεται παρόμοια μ' αυτήν του πρώτου αγώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία θέση «παίζεται» ανάμεσα στους Μεριά και Μιράντα στο κέντρο της άμυνας, ως παρτενέρ του Βούκοβιτς.

ΠΟΛΟ
Πρωτιά και οκτάδα για τους νέους

Την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μινσκ της Λευκορωσίας εξασφάλισε η Εθνική πόλο νέων, μετά τη χτεσινή της νίκη επί του Μαυροβουνίου με 8-6 για την 3η αγωνιστική του ομίλου της στην Α' φάση. Ετσι η ελληνική ομάδα, με το απόλυτο των νικών (3 στα 3), πήρε την πρωτιά στον όμιλο, που τη στέλνει απευθείας στους «8», αποφεύγοντας την πρόσθετη διαδικασία του αγώνα μπαράζ. Στα προημιτελικά η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή της συνάντησης Ιταλία - Τουρκία.

Η Εθνική κρατούσε τα ηνία του αγώνα στο πρώτο μέρος, όταν και πήρε προβάδισμα 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και 4-2 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος οι αμυντικές ολιγωρίες έδωσαν το δικαίωμα στους Μαυροβούνιους να ισοφαρίσουν σε 4-4, στην τελευταία κρίσιμη περίοδο όμως η ελληνική ομάδα με αυτοσυγκέντρωση και καλή άμυνα πήρε εκ νέου διαφορά δύο γκολ, την οποία και διατήρησε μέχρι τέλους.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-1, 2-1, 2-3.

Τα γκολ της Ελλάδας πέτυχαν οι: Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 2.

Εύκολα το 2 στα 2 οι νεάνιδες

Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες η Εθνική πόλο νεανίδων πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλό της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βελιγράδι, επικρατώντας χτες και του Ουζμπεκιστάν με 21-10. Ετσι, ο σημερινός αγώνας με την Αυστραλία αναμένεται καθοριστικός για την ελληνική ομάδα και το στόχο της πρωτιάς στον όμιλο, που οδηγεί απευθείας στην επόμενη φάση. Οι παίκτριες του Κώστα Δήμου ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση, αποκτώντας ένα σημαντικό προβάδισμα (6-0) το οποίο διεύρυναν μέχρι το ημίχρονο (12-5). Ουσιαστικά η Εθνική «καθάρισε» τον αγώνα στην 3η περίοδο, όταν πέτυχε άλλα έξι γκολ και προηγήθηκε 18-8. Πρωταγωνίστρια για την Ελλάδα ήταν η Μυριοκεφαλιτάκη, που πέτυχε 9 γκολ.

SUPER LEAGUE
Σενάρια για Μακέντα στον ΠΑΟ

Κοντά σε συμφωνία με τον Ιταλό επιθετικό Φρεντερίκο Μακέντα έφεραν χτες τον Παναθηναϊκό δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα, σύμφωνα με το οποία ο 27χρονος αποτελεί τη λύση των «πρασίνων» για την κάλυψη στη θέση του επιθετικού - ζήτημα που θεωρείται πρωτεύον για την τεχνική ηγεσία της ομάδας ενόψει του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει (31 Αυγούστου λήγει η μεταγραφική περίοδος) και τα περιθώρια για την ελληνική ομάδα στενεύουν. Μάλιστα, εκτός του Μακέντα, άλλα σενάρια φέρουν το «τριφύλλι» να εξετάζει την περίπτωση του 28χρονου Λασινά Τραορέ, που ανήκει στη Μονακό αλλά αγωνίστηκε πέρυσι με την Αμιάν.

ΑΡΗΣ: Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η επιστροφή του Αρη στη μεγάλη κατηγορία, αφού οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν εκτός έδρας με 3-0 της Λαμίας για την 1η αγωνιστική της Super League, μετά απο καλή εμφάνιση, κυρίως στο β' μέρος. Τα γκολ πέτυχαν οι Ντιγκινί (53'), Γκαρσία (70') και Μπρούνο Γκάμα (78').

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.: Η ήττα στην πρεμιέρα από την ΑΕΛ φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον Απόλλωνα Σμύρνης, φέρνοντας στην επιφάνεια αρκετά προβλήματα που υπήρχαν από την αρχή του σχεδιασμού. Οπως ανακοινώθηκε χτες, λύθηκε η συνεργασία με τους παίκτες Σπύρο Βλάχο, Αλέξανδρο Κούρο και Μιχάλη Καλλέργη, με τον πρώτο μάλιστα να αποτελεί απόκτημα του φετινού καλοκαιριού. Την ίδια ώρα, αμφίβολο φέρεται πως είναι και το μέλλον του τεχνικού της ομάδας Βαλεριέν Ισμαελ.

ΒΟΛΕΪ
Το «παζλ» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανδρών

Με πανηγυρικό τρόπο η Εθνική βόλεϊ ανδρών επέστρεψε μετά από 10 χρόνια σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στη διοργάνωση του 2019 από τον προκριματικό της όμιλο. Η Ελλάδα μέχρι στιγμής στον όμιλο κατέχει το απόλυτο στις νίκες (4 στα 4), ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την λήξη της διαδικασίας. Την ίδια ώρα, εκτός του ελληνικού συγκροτήματος την πρόκριση εξασφάλισαν επίσης από τους δικούς τους ομίλους η Ρουμανία και η Εσθονία. Σημειώνεται ότι η τελική φάση τον επόμενο χρόνο θα διεξαχθεί σε 4 χώρες, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, οι οποίες ως «οικοδέσποινες» έχουν ήδη εξασφαλισμένη θέση. Ενόψει λοιπόν των δύο τελευταίων αγωνιστικών των προκριματικών ομίλων, που θα διεξαχθούν στα μέσα του Γενάρη 2019, απομένουν 9 εισιτήρια προκειμένου να συμπληρωθεί το «παζλ» των συμμετοχών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανδρών. Ως φαβορί για να κατακτήσουν δύο εκ των ανοιχτών θέσεων αυτήν τη στιγμή λογίζονται η Λευκορωσία και η Ουκρανία, που παραμένουν αήττητες στον 5ο και τον 6ο όμιλο αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η Ισπανία, αν και φαβορί, έχει μπει σε περιπέτειες (2η στον 5ο όμιλο), τουλάχιστον για την πρωτιά που δίνει την απευθείας πρόκριση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ