ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πρώτο «ραντεβού» στο ΟΑΚΑ

Η πρώτη κόντρα της σεζόν για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό διεξάγεται απόψε στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας

Eurokinissi

Η πρώτη κόντρα της σεζόν για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό διεξάγεται απόψε στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας
Τον πρώτο από τους πολλούς μεταξύ τους αγώνες στην τρέχουσα σεζόν δίνουν απόψε στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός (21.00 - Novasports 2), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Με κοινό απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες, οι «αιώνιοι» επιδιώκουν και οι δύο τη νίκη προκειμένου να διατηρηθούν κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά και για όλους τους λόγους που έχουν καταστήσει το ντέρμπι ένα από τα πιο κλασικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του «Τριφυλλιού» Τσάβι Πασκουάλ, το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είναι πάντα υπεράνω προσώπων και καταστάσεων, αναμέτρηση ξεχωριστή, που αυξάνει τα κίνητρα για νίκη. Ερωτηθείς για τη μέχρι τώρα εικόνα του Παναθηναϊκού, δήλωσε ευχαριστημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας αλλά και ότι υπάρχουν σημεία που χρήζουν βελτίωσης, εστιάζοντας κυρίως στα περιφερειακά σουτ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η βελτίωση αυτή θα επιτευχθεί. Προβλήματα απουσιών δεν αντιμετωπίζει, μετά και την αποθεραπεία του Παπαπέτρου και την ένταξή του στην αποστολή.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, εξήρε τη σημασία του ντέρμπι των «αιωνίων», δηλώνοντας χαρούμενος για την ευκαιρία που του δίνεται να αποτελεί μέρος «ενός από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην Ευρώπη». Ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφού τέτοιες αναμετρήσεις έχουν υψηλές απαιτήσεις και επιβάλλεται η μέγιστη συγκέντρωση. Για τον αμφίβολο Στρέλνιεκς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί, ενημερώνοντας ότι σήμερα το πρωί θα βγει το τελικό συμπέρασμα.

  • Αλλοι σημερινοί αγώνες: Χίμκι - Μπαρτσελόνα (19.00 - Novasports 1), Μπούντουσνοστ - Ζαλγκίρις Κάουνας (20.00 - Novasports 5), Μπασκόνια - Φενερμπαχτσέ (21.30 - Novasports 4).
BINTI - ΠΑΟΚ 1-0
Ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες του

Απομακρύνθηκε ο στόχος της πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ μετά τη νέα ήττα από τη Βίντι

Eurokinissi Sports

Απομακρύνθηκε ο στόχος της πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ μετά τη νέα ήττα από τη Βίντι
Σε μειονεκτική θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στη μάχη για πρόκριση στα νοκ άουτ του Europa League μετά τη χτεσινή του ήττα με 1-0 από τη Βίντι στην Ουγγαρία, για την 4η αγωνιστική του 12ου ομίλου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, μένοντας στους 3 βαθμούς, ενώ υστερεί και στην ισοβαθμία με την ουγγρική ομάδα, καθώς είχε ηττηθεί και στην Τούμπα. Ακολουθεί μάλιστα η πιο δύσκολη αποστολή για την ελληνική ομάδα, καθώς για την 5η αγωνιστική καλείται να μείνει όρθια στο Λονδίνο απέναντι στην πρωτοπόρο Τσέλσι - κατά πολλούς το φαβορί της διοργάνωσης. Η δε Βίντι, με τη δεύτερη νίκη της, έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση.

Στον χτεσινό αγώνα ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση και έδειξε ότι δεν έμαθε από το πάθημα της Τούμπας, αφού παρουσιάστηκε χωρίς πάθος, με νωθρότητα στο παιχνίδι του και σοβαρή αδυναμία να διασπάσει τη συμπαγή ουγγρική άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος και παρότι οι γηπεδούχοι άφησαν την πρωτοβουλία στην ελληνική ομάδα, περισσότερο προσέχοντας τα «νώτα» τους, ο ΠΑΟΚ απείλησε μόνο μία φορά, με τον Κρέσπο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (50') η Βίντι, εκμεταλλευόμενη απανωτά λάθη του ΠΑΟΚ σε κέντρο και άμυνα, έφτασε στο γκολ με σκόρερ τον Μιλάνοφ. Ο «Δικέφαλος» έδειξε να «αφυπνίζεται» στο τελευταίο 20λεπτο και άσκησε πίεση, ωστόσο αποδείχθηκε «φλύαρος», χωρίς αξιόλογες φάσεις για γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ καταγράφηκε στο 90'...

Βίντι: Κόβατσικ, Φιόλα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στοπιρά, Πάτκαϊ, Νεγκό, Χάντζιτς, Μιλάνοφ (58' Νικόλοφ), Σέποβιτς (77' Χόντζιτς), Χιούστι (66' Κόβακς).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ, Λημνιός (60' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63' Ακπομ), Ζαμπά (70' Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

  • Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Τσέλσι νίκησε 1-0 την Μπάτε Μπορίσοφ στη Λευκορωσία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εξασφάλισε την πρωτιά.
  • Η βαθμολογία: Τσέλσι 12, Βίντι 6, ΠΑΟΚ 3, Μπάτε 3.
CHAMPIONS LEAGUE
Δεν έφτανε στην ΑΕΚ η βελτίωση

Η βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις της στον 5ο όμιλο είναι αυτή που έμεινε τελικά στην ΑΕΚ από το ταξίδι της στο Μόναχο και την ήττα από την Μπάγερν με 2-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Η «Ενωση» παραμένει στην τελευταία θέση του ομίλου, χωρίς βαθμό, διατηρεί όμως μαθηματικές ελπίδες για την κατάληψη της 3ης θέσης, που οδηγεί στο Europa League.

Ολα θα κριθούν στους αγώνες που ακολουθούν, με αντιπάλους τον Αγιαξ εντός και την Μπενφίκα εκτός έδρας. Ιδίως η 5η αγωνιστική είναι κομβική, καθώς με νίκη επί των Ολλανδών στο ΟΑΚΑ και ήττα της Μπενφίκα (φαβορί για την 3η θέση αυτή τη στιγμή) από την Μπάγερν στο Μόναχο, η ΑΕΚ θα έχει την τελευταία αγωνιστική την ευκαιρία να τα δώσει «όλα για όλα» στη Λισαβόνα.

Στον αγώνα με την Μπάγερν, η ΑΕΚ στάθηκε καλά στο πρώτο μέρος, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 31' εξαιτίας «τραβηγμένου» πέναλτι που υποδείχθηκε σε ανατροπή του Λεβαντόφσκι από τον Τσόσιτς και το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν. Στην επανάληψη η απόδοση της «Ενωσης» έπεσε αισθητά, ενώ οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή και άσκησαν πιο έντονη πίεση. Στο 71' και πάλι ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ μετά από εκτέλεση κόρνερ και έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία για το 2-0. Το σκορ κράτησε σε αξιοπρεπή επίπεδα για την ελληνική ομάδα ο τερματοφύλακάς της, Μπάρκας, πραγματοποιώντας σπουδαίες επεμβάσεις.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, Μπενφίκα και Αγιαξ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Το αποτέλεσμα ευνοεί την ολλανδική ομάδα, η οποία διατήρησε το βαθμολογικό πλεονέκτημα για την κατάληψη μίας από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο.

  • Η βαθμολογία: Μπάγερν 10, Αγιαξ 8, Μπενφίκα 4, ΑΕΚ 0.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Και επίσημα «εποχή Αναστασιάδη»

Ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο 65χρονος τεχνικός είχε χτες συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, και υπέγραψε συμβόλαιο βάσει του οποίου θα καθοδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέχρι το τέλος των προκριματικών του Euro 2020.

Σειρά αναμένεται να πάρει ο Αγγελος Μπασινάς ως νέος τεχνικός διευθυντής της Εθνικής, στη θέση του Ζήση Βρύζα, που από προχτές αποτελεί παρελθόν από το τιμ. Αντίθετα, σ' αυτό θα προστεθούν ο Λεωνίδας Δημητρακόπουλος, ο Απόστολος Τερζής και ο γιατρός Γιώργος Οικονομίδης.

SUPER LEAGUE
Με ελβετική σφυρίχτρα το ντέρμπι

Ο Ελβετός Αντριεν Γιάκοτετ επελέγη από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο Φάληρο για τη 10η αγωνιστική της Super League. Ο δικηγόρος στο επάγγελμα διαιτητής είναι διεθνής από το 2012 και θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του, Γιαν Κέμπελ και Βίταλ Γιόμπιν. Στο άλλο ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής, μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, διαιτητής θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας.

Τους υπόλοιπους αγώνες θα διευθύνουν: ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας). Ξάνθη - Πανιώνιος: Κομίνης (Θεσπρωτίας). Λεβαδειακός - ΟΦΗ: Γρατσάνης (Τρικάλων). ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός: Τσαμούρης (Πειραιά). Λαμία - Αστέρας Τρίπολης: Βρέσκας (Πιερίας). Απόλλων Σμύρνης - Αρης: Κότσαρης (Δράμας).

ΑΕΚ: Απογοήτευση προκάλεσαν στις τάξεις της «Ενωσης» τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Μάριου Οικονόμου, αφού έδειξαν κάκωση δευτέρου βαθμού στον έσω πλάγιο σύνδεσμο στο αριστερό γόνατο, κάτι που θα αφήσει τον διεθνή αμυντικό εκτός δράσης για περίπου 20 μέρες. Την ίδια στιγμή ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο δεξί του γόνατο, ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και δύσκολα θα είναι έτοιμος την Κυριακή. Αντίθετα, κανονικά εντάχθηκε στο πρόγραμμα προπονήσεων ο Τάσος Μπακασέτας, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Νέα προγράμματα άθλησης

Τα προγράμματα «Αθλητισμός για όλους 2018 - 2019», απευθυνόμενα σε όλες τις ηλικίες, ανακοίνωσε ο δήμος Καισαριανής. Τα προγράμματα υλοποιούνται στο δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο «Νήαρ Ηστ» (αίθουσα γυμναστικής, οδός Οδεμησίου), καθώς και στο Γυμναστήριο «Καισάριον» (στο δημαρχείο Καισαριανής), και εστιάζουν κυρίως στην άθληση για γυναίκες, παιδιά και εφήβους.

Θα υπάρχουν ειδικές τιμές για ανέργους και πολύτεκνους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 213-2010784 και 213-2010733, ή στον 3ο όροφο του δημαρχείου.

UEFA
Μοναδικός υποψήφιος ο Σέφεριν

Πρόεδρος της UEFA μέχρι το 2023 θα παραμείνει ο Αλεξάντερ Σέφεριν. Ο Σλοβένος είναι ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία της Ομοσπονδίας στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2019. Η καταληκτική ημερομηνία για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα ήταν μέχρι τις 7 Νοέμβρη και δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα εκτός από εκείνη του νυν πρόεδρου. Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Φλεβάρη 2019 στη Ρώμη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ