ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Στις 25 Νοέμβρη στο ΣΕΦ κορυφώνεται ο γιορτασμός

Στη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα

Την Κυριακή 25 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα κορυφωθεί ο γιορτασμός των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Στη μεγάλη αυτή πολιτική - πολιτιστική συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Κόμματος.

Βασικός άξονάς της θα είναι το ποίημα του δικού μας ποιητή, του Γιάννη Ρίτσου, «Στο ΚΚΕ», που άλλωστε οι στίχοι του συνόδευαν και όλη αυτήν την 5χρονη διαδρομή γιορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος: «Τρία κόκκινα γράμματα, σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος».

Στη σκηνή του ΣΕΦ θα ακουστούν τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Απόστολου Καλδάρα, Χρήστου Λεοντή, Μάνου Λοΐζου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου και Μάνου Χατζιδάκι. Τη δική τους ξεχωριστή θέση θα έχουν τα αντάρτικα καθώς και διεθνή επαναστατικά τραγούδια.

Στη σκηνή θα δώσουν το «παρών» ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές του τόπου μας: Ρίτα Αντωνοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Γλυκερία, Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαρία Φαραντούρη.

Θα ακουστούν οι ηθοποιοί Νικολέτα Βλαβιανού, Δημήτρης Καταλειφός, Γιώργος Κιμούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Φίλιππος Σοφιανός.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Δανάη Κατσαμένη.

Πούλμαν για την εκδήλωση

Πούλμαν δρομολογούν οι Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την εκδήλωση στο ΣΕΦ στις 25 Νοέμβρη. Θα αναχωρήσουν από τα εξής σημεία:

  • Από το κέντρο της Αθήνας:

-- Γαλάτσι, 4.45 μ.μ., Παλιό Τέρμα (Βεΐκου και Γαλατσίου)

-- Παγκράτι, 5 μ.μ., λεωφόρος Υμηττού, στο Εμπορικό Κέντρο

-- Γούβα, 5 μ.μ., λεωφ. Υμηττού (έναντι «Opel»)

-- Νέος Κόσμος, 5 μ.μ., Φραντζή και Ηλ. Ηλιού

-- Κουκάκι, 5.15 μ.μ., Συγγρού - κινηματογράφος «Μικρόκοσμος»

  • Από Δυτικά:

-- Ολυμπιακό Χωριό, 4.45 μ.μ., Στέκι Λαϊκής Επιτροπής (Κακλαμανάκη 21)

-- Μενίδι, 4.45 μ.μ., πλατεία Καράβου

-- Ανω Λιόσια, 4.45 μ.μ., Τριγωνική πλατεία (όπισθεν δημαρχείου)

-- Ζεφύρι, 5 μ.μ., στάση Προαστιακού Σιδηρόδρομου

-- Καματερό, 5 μ.μ., στάση Μανάρα

-- Ιλιον, 5 μ.μ., ΟΤΕ Ιλίου

-- Πετρούπολη, 4.45 μ.μ., πλατεία Ηρώ

-- Κόκκινος Μύλος, 5 μ.μ., Τριγωνική πλατεία

-- Αγιοι Ανάργυροι, 5 μ.μ., πλατεία Αγίων Αναργύρων

-- Περιστέρι, 5 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου, πλατεία Δέγλερη, πλατεία Λόφου, ΚΕΠ Ν. Ζωής (Πελοπίδα και Βύρωνος), Αγιος Αντώνιος, Θηβών και Τζων Κέννεντυ, Πελασγίας και Δωδεκανήσου (1ο Λύκειο - Εκατόδεντρα)

-- Χαϊδάρι, 5 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου

-- Αγία Βαρβάρα, 5 μ.μ., πλατεία Αγίας Ελεούσας

-- Αιγάλεω, 5 μ.μ., πλατεία Εσταυρωμένου (επί της Ιεράς Οδού) και Ιερά Οδός (έναντι ΟΤΕ)

  • Από Ανατολικά:

-- Βύρωνα, 5 μ.μ., από πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο)

-- Ηλιούπολη, 5:15 μ.μ., από Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

-- Ζωγράφου, 5:15 μ.μ., από Ούλωφ Πάλμε και Παπάγου

-- Καισαριανή, 5 μ.μ., από πλατεία Παναγιώτη Μακρή

-- Υμηττός, 5:15 μ.μ. από πλατεία Αγίας Φωτεινής

-- Δάφνη, 5:15 μ.μ. από ΤΕΦΑΑ

  • Από Νότια:

-- Αργυρούπολη, 5.15 μ.μ., από Δημαρχείο Λ. Κύπρου

-- Γλυφάδα, 5 μ.μ., από πλατεία Αγ. Τρύφωνα

-- Ελληνικό, 5 μ.μ., από πλατεία Σουρμένων

-- Μπραχάμι, 5 μ.μ. από Αγ. Δημητρίου 163 (πλατεία Ελενας Βενιζέλου)

-- Ν. Σμύρνη, 5 μ.μ. από POLIS PARK Αγ. Φωτεινή

  • Από Βόρεια:

-- Αγιος Στέφανος, 5 μ.μ., στα Νηπιαγωγεία

-- Μεταμόρφωση, 5 μ.μ., από Αγ. Κων/νο

-- Μελίσσια, 5 μ.μ., από Λεωφόρο Δημοκρατίας 75

-- Χαλάνδρι, στις 5 μ.μ., από 25ης Μαρτίου και Παλαιολόγου (Σίδερα Χαλανδρίου - Κατάστημα COCOMAT)

-- Αγία Παρασκευή, στις 5 μ.μ., από την πλατεία Αγίας Παρασκευής

-- Χολαργός, στις 5 μ. μ., από πλατεία Κύπρου

  • Από Πειραιά:

-- Νίκαια, στις 5 μ.μ., Περιβολάκι, πλατεία Κουμπάκη, πλατεία Χαλκηδόνας και Κρατικό Νοσοκομείο

-- Κορυδαλλός, 5 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού («Πλειάδες», λεωφ. Γρ. Λαμπράκη)

-- Πέραμα, 5 μ.μ., γραφεία της ΚΟ (λεωφ. Ειρήνης 73)

-- Κερατσίνι, 5 μ.μ., πλατεία Χαραυγής, πλατεία Λαού, Γρ. Λαμπράκη και Φύσσα (Τσαλδάρη)

  • Από Μεσόγεια - Λαύριο:

-- Λαύριο, 4 μ.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων

-- Καλύβια, 4 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Κορωπί, 4 μ.μ., «Σκλαβενίτης»

-- Παλλήνη, 4 μ.μ., Αγιος Τρύφωνας

-- Γερακας, 4.15 μ.μ., ΕΛΤΑ

-- Αρτέμιδα, 4 μ.μ., «Μέδουσα»

-- Νέα Μάκρη, 4 μ.μ., πλατεία Ν. Μάκρης

-- Κερατέα, 4.15 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Μαρκόπουλο, 4.15 μ.μ., ΚΤΕΛ

-- Ραφήνα, 4.15 μ.μ., ΟΤΕ

-- Παιανία, 4.15 μ.μ., Διασταύρωση Λαγού

Το Ντοκιμαντέρ για τα 100χρονα στους κινηματογράφους

Από τις 29 Νοέμβρη θα προβάλλεται στους κινηματογράφους σε πολλές πόλεις της Ελλάδας το Ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Καρέ - καρέ μέσα σε 100 λεπτά διατρέχει την πλούσια Ιστορία του ΚΚΕ. Σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική. Πάνω από 100 συντελεστές, οι οποίοι δούλεψαν ακούραστα και εθελοντικά.

Για τα γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα αποτελούμενη από τους: Σήφη Στάμου, Παυλίνα Αγαλιανού, με υπεύθυνο τον Κώστα Σταματόπουλο. Ακόμα, για το σενάριο και την έρευνα του Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε ομάδα αποτελούμενη από τους: Θανάση Λεκάτη, Φάνη Παρρή, Αλέξανδρο Βαλσαμή, με υπεύθυνο τον Γιάννη Κλεφτογιάννη.

Τη διεύθυνση Φωτογραφίας έκανε ο Ακης Αποστολίδης. Μουσικά έντυσε το Ντοκιμαντέρ η Σοφία Καμαγιάννη.

Σπικάζ: Δανάη Κατσαμένη, Μίλτος Δημουλής.

Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας.

Στο Ντοκιμαντέρ εμφανίζονται και αφηγούνται on camera οι: Παύλος Ορκόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Αλεξανδρής και Λίλα Καφαντάρη. Σε αφηγήσεις, απαγγελίες λογοτεχνικών κειμένων και ντοκουμέντων δανείζουν επίσης τη φωνή τους οι: Δημήτρης Καταλειφός, Κώστας Καζάκος, Ελένη Γερασιμίδου, Διονύσης Ξενάκης.

Συμμετέχουν ακόμα δεκάδες ηθοποιοί και μουσικοί.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Στο 40,10% η κάλυψη του πλάνου του Κόμματος

Στην τρίτη βδομάδα της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ και η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Δεκέμβρη μπήκε το Κόμμα από προχτές. Με το πανελλαδικό πλάνο των Κομματικών Οργανώσεων να καλύπτεται κατά 40,10%, οι προσπάθειες μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ κλιμακώνονται ώστε να πιαστούν οι στόχοι προς τιμήν της επετείου για τα 100χρονα του Κόμματος.

Μετά το τρίτο κατά σειρά «κλείσιμο» των Οργανώσεων, στην πρώτη θέση ως προς την κάλυψη του πλάνου παραμένει η ΚΟ Εξωτερικού με 51,18%. Στη δεύτερη θέση πέρασε η ΚΟ Κρήτης, με ποσοστό 50,75%, καταγράφοντας μια θεαματική άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο, που ήταν στο 26,98%, και αφήνοντας στην τρίτη θέση την ΚΟ Πελοποννήσου με ποσοστό 46,19%.

Οι υπόλοιπες Κομματικές Οργανώσεις κατατάσσονται ως εξής: Δυτικής Ελλάδας με 45,32%, Αιγαίου με 42,38%, Αττικής με 40,99%, Θεσσαλίας με 40,20%, Κεντρικής Μακεδονίας με 39,85%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 37,25%, Ηπείρου με 33,56%, Δυτικής Μακεδονίας με 32,31% και Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 29,54%. Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 36,02% και η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 36%.

Εκδήλωση προς τιμήν του συντρόφου Γιώργη Μωραΐτη

Η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του συντρόφου Γιώργη Μωραΐτη, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 18 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στη Λαμία, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (Λεωνίδου 9 - 11).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος και θα παρουσιάσει τον τρίτο τόμο του έργου του Γ. Μωραΐτη «Αναμνήσεις ενός αντάρτη», που κυκλοφόρησε λίγο καιρό πριν από το θάνατό του.

Θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ακόμα την προβολή βίντεο, με απόσπασμα από συνέντευξη του Γ. Μωραΐτη για τη δράση του ΔΣΕ στην Εύβοια και αφηγηματικό δρώμενο, με αποσπάσματα από βιβλία του Γ. Μωραΐτη.

Πλήθος κόσμου επισκέπτεται την Εκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Συνεχίζεται η έκθεση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, με τίτλο «Μια κόκκινη γραμμή τον δρόμο μάς δείχνει», στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, στο Θησείο, κοντινότερος σταθμός πρόσβασης το μετρό «Κεραμεικός»).

Ανθρωποι κάθε ηλικίας την έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής. Και οι εντυπώσεις όλων, οι καλύτερες. Από τη δομή και τη διάρθρωση της Εκθεσης, τα πολλά και σπάνια ντοκουμέντα, που πολλά από αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά, τους συντρόφους ξεναγούς, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να παρουσιάσουν την Εκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυνατότητα για ξενάγηση παρέχεται σε κάθε επισκέπτη της Εκθεσης. Για ομαδικές επισκέψεις και οργανωμένες ξεναγήσεις πρέπει να προηγείται επικοινωνία με την Κομματική Οργάνωση Αττικής στο τηλέφωνο 210.5282.607 (Ωρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ. και το Σάββατο 11 π.μ. - 1 μ.μ.).

Η είσοδος στην Εκθεση, που θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Νοέμβρη, είναι ελεύθερη.

Μέρες και ώρες επισκέψεων: Τρίτη - Σάββατο: 10 π.μ. - 8 μ.μ. Κυριακή: 10 π.μ. - 2 μ.μ. Δευτέρα κλειστά.

  • Την Κυριακή 18 Νοέμβρη στις 12.30, την έκθεση προγραμματίζεται να επισκεφθούν παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου από συνοικίες της Αττικής.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ