ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2018
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΑΚΑΣ
Καταδίκασαν τη φασιστική δράση και το σύστημα που τη γεννά

Απάντηση στην επίθεση φασιστών σε μέλος του ΚΚΕ έδωσε με τη χτεσινή μαζική της συγκέντρωση η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του Κόμματος

Δυναμική απάντηση στη δράση των φασιστοειδών στην περιοχή του Γέρακα δόθηκε χτες με τη μαζική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης που πραγματοποίησε η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ. Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε η άνανδρη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Αγγελος Μπαλτάς, μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοέμβρη.

Θυμίζουμε ότι οι φασίστες επιτέθηκαν στον κομμουνιστή πισώπλατα, χτυπώντας τον με αντικείμενο στο κεφάλι την ώρα που γύρναγε στο σπίτι του από τη δουλειά του. Η επίθεση ήρθε ως συνέχεια μιας σειράς απειλών που είχε δεχτεί ο Α. Μπαλτάς, τόσο στο χώρο εργασίας του όσο και τηλεφωνικά. Το περιστατικό συνδέεται με τη δράση που αναπτύσσουν φασιστοειδή στην περιοχή, με επίκεντρο τα πρόσφατα γεγονότα στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα.

Στη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γέρακα παρευρέθηκε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής, ανέφερε πως το χτύπημα αυτό στο μέλος του ΚΚΕ αποτελεί το αποκορύφωμα μιας σειράς ενεργειών των ναζί εγκληματιών το τελευταίο διάστημα.

«Τι τους ενοχλεί στο ΚΚΕ; Τους ενοχλεί που το Κόμμα αναδεικνύει διαρκώς και παλεύει με όλες του τις δυνάμεις να αναδείξει ότι υπάρχει διέξοδος απ' αυτό το σάπιο σύστημα που ζούμε σήμερα, γιατί οι φασίστες είναι παιδιά της σαπίλας αυτού του συστήματος. Τους ενοχλεί που μιλάμε για μια άλλη κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, γιατί οι φασίστες είναι τα τσιράκια των εκμεταλλευτών των αφεντικών. Τους ενοχλεί που παλεύουμε για μια κοινωνία όπου την εξουσία θα έχει η εργατική τάξη και όχι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες, γιατί οι φασίστες είναι τα μαντρόσκυλά τους. Οι φασίστες ήταν και θα είναι το μακρύ χέρι του καπιταλισμού, είναι γέννημά του και χρησιμοποιούνται ανάλογα κάθε φορά. Είναι το μακρύ του χέρι για να βγάζει την πιο σκοτεινή και βρώμικη δουλειά».

Ο Β. Ρεμπάπης αναφέρθηκε και στις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την αποθράσυνση των φασιστών, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στη μη ολοκλήρωση μετά από τόσα χρόνια της δίκης της εγκληματικής φασιστικής Χρυσής Αυγής. Αλλωστε, πρόσθεσε, η κυβέρνηση έχει ευθύνη και διότι ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ εμπλέκει τη χώρα μας βαθιά σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό. «Μην τολμήσουν να δώσουν άλλο χώρο στους φασίστες, στις λογικές και τις πρακτικές τους», τόνισε ο Β. Ρεμπάπης αναφερόμενος στην ανοχή που δείχνουν στη φασιστική δράση διάφοροι δημοτικοί παράγοντες και μηχανισμοί, καθώς και η δημοτική αρχή Γέρακα.

Καταλήγοντας, ο Β. Ρεμπάπης επισήμανε πως «στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές (...) Τέτοιου είδους πρακτικές, τους κομμουνιστές δεν τους λυγάνε, αντίθετα τους δυναμώνουν και τους ατσαλώνουν». Και κάλεσε την εργατική τάξη και το λαό να τους απομονώσουν και να τους βάλουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Μετά την ομιλία, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Γέρακα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα ξερά σας απ' τους κομμουνιστές» και «Φασίστες, ρουφιάνοι των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών!».

Αρσεις ασυλίας

Την άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Σαχινίδη αποφάσισε χτες η Ολομέλεια της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία. Το φασιστοειδές κατηγορείται ότι έχει προβεί σε ψευδή καταμήνυση εναντίον προσώπων για να τους συκοφαντήσει. Υπέρ της άρσης ψήφισαν και οι 151 παρόντες βουλευτές.

Η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία απέρριψε την εισαγγελική πρόταση για την άρση ασυλίας του υπουργού Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και ψευδούς καταμήνυσης. Η υπόθεση αφορούσε τη μήνυση που είχε καταθέσει ο Π. Καμμένος εναντίον 4 προσώπων για «απάτη επί δικαστηρίω», η οποία αφορούσε την υπόθεση των CDS. Κατά της άρσης ψήφισαν 118 βουλευτές και υπέρ 38. Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας.

Ενοχος ο Σώρρας

Ενοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο Αρτέμης Σώρρας και άλλα έξι άτομα για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ' εξακολούθηση και της διέγερσης. Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Οι άλλοι έξι καταδικάστηκαν σε 18 μήνες και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ με αναστολή.

Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου καθώς η υπόθεση αφορά στην αναφορά που είχε κάνει πρώτος ο Δικηγορικός Σύλλογος στην Εισαγγελία για τη δράση του προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Το Σάββατο 24 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Ροδίνι», η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση για τα 100χρονα του Κόμματος, με ομιλητή τον Δ. Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι σύντροφοι που έχουν «φύγει» από τη ζωή, ενώ θα ακολουθήσει το χρονικό της αγωνιστικής δράσης του Κόμματος μέσα από αντιπροσωπευτικά τραγούδια και κείμενα.

Επίσης:

  • Σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην Πινακοθήκη στη Νεάπολη Λάρισας θα πραγματοποιηθεί πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί τμήμα του έργου του Γ. Ρίτσου «Καπνισμένο τσουκάλι» από πολυμελή ορχήστρα. Διεύθυνση - ενορχήστρωση: Δ. Φωτιάδης. Θα υπάρχουν επίσης έκθεση για τα 100 χρόνια του Κόμματος και έκθεση βιβλίου.
  • Την Κυριακή 25 Νοέμβρη, η ΤΕ Σάμου καλεί στις 11 π.μ. σε εκδήλωση προς τιμήν της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, στον Πλάτανο, στο μνημείο στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα, Πέμπτη:

  • Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση - σύσκεψη με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά», στις 7 μ.μ., στο «ΚΙΕΡΙΟΝ», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 7.30 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Πάνο Καραγιάννη, μέλος του ΤΓ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας, θα περιοδεύσει στο εργοτάξιο του δήμου Ζίτσας, στην Ελεούσα.
  • Στις 10 μ.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σωτήρη Ζώτο, μέλος του ΤΓ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας, θα επισκεφτεί το εργοστάσιο «ΜΙΝΕΡΒΑ».
  • Στη 1 μ.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Τίνα Ζέκα, μέλος της ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στις υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών.

Αύριο, Παρασκευή:

  • Στις 9.30 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νεκτάριο Τριάντη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί την πτηνοτροφική μονάδα «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ».
  • Στις 10 μ.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Πιτσιάβα, Γραμματέα της ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί τη φαρμακοβιομηχανία «HELP».
  • Στις 6 π.μ. κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ολυ Τσουμάνη, μέλος του ΤΓ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας, θα περιοδεύσει στο εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών.
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Το Σάββατο 1η Δεκέμβρη στον Γοργοπόταμο

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) και η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνουν τον γιορτασμό της 76ης επετείου ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου (Νοέμβρης 1942), το Σάββατο 1η Δεκέμβρη, στις 11.30 π.μ., στον Γοργοπόταμο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Γρ. Τουγλίδη, Α' αντιπρόεδρο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, και από εκπρόσωπο του ΚΣ της ΚΝΕ. Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Καταζητούμενος ο τραπεζίτης

Καταζητούμενος από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την προχτεσινή διαφυγή του είναι πια ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, από τους βασικούς κατηγορούμενους σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και της υπόθεσης της «Siemens» που ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι. Ο τραπεζίτης, που έσπασε τον ιμάντα του βραχιολιού γεωεντοπισμού του, είχε συλληφθεί τον Απρίλη του 2015 στο Αμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα που είχε εκδώσει η Ελλάδα μετά την κατάθεση του Αν. Κάντα, ο οποίος τον έχει κατηγορήσει για πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα του «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος. Λίγους μήνες μετά την προφυλάκισή του, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της ποινής, με την επιβολή κατ' οίκον περιορισμού με βραχιολάκι.

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου, μετέβη χτες αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζητώντας απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του «C4Ι». Επίσης κατέθεσε αναφορά με θέμα «ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο». Η αντιπροσωπεία των βουλευτών της ΔΗΣΥ επικαλείται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (1732/2017), με το οποίο στάλθηκαν 18 κατηγορούμενοι στο εδώλιο και το οποίο, όπως αναφέρουν, υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση με την οποία διαπιστώθηκε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ. Οι υπουργοί, στους οποίους αναφέρεται η ΔΗΣΥ, είναι οι Παυλόπουλος (ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας), Πολύδωρας και Μαρκογιαννάκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ