ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Μάη 2001
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΩΣΙΑ
Να μην επιτραπεί η καταστροφή της χώρας

Από τις μαζικές κινητοποιήσεις στη Μόσχα

Associated Press

Από τις μαζικές κινητοποιήσεις στη Μόσχα
ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση ΒΛ. ΜΑΣΙΝ).-

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν με κόκκινες σημαίες την Πρωτομαγιά σε όλη τη Ρωσία και στις άλλες Δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ, όχι μόνο για να τιμήσουν τη Διεθνή Μέρα αλληλεγγύης των εργαζομένων, αλλά και να δείξουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα για την απελευθέρωση της εργασίας από το ζυγό του κεφαλαίου.

Στη Μόσχα έγιναν ταυτόχρονα τρεις πορείες και συγκεντρώσεις. Τη μια διοργάνωσαν το ΚΚΡΟ και η «Εργαζόμενη Ρωσία». Ακολούθησε η πορεία του ΚΕΚΡ, του ΚΚ Ρωσίας-ΚΚΣΕ, του Κόμματος Κομμουνιστών της Ρωσίας. Σ' ένα άλλο σημείο του κέντρου της Μόσχας, κρατώντας γαλάζιες σημαίες, πραγματοποίησαν συγκέντρωση τα επίσημα οπορτουνιστικά συνδικάτα, στην οποία συμμετείχε και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος δήλωσε ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του (κόμμα «δωματίου», όπως το αποκαλούν) είναι έτοιμο να συνενωθεί με τον φιλοπροεδρικό συνασπισμό «Ενότητα - Πατρίδα - Ολη η Ρωσία».

Οι μαζικές κόκκινες φάλαγγες πραγματοποίησαν πορεία από το μνημείο του Β. Ι. Λένιν στην πλατεία Οκτιάμπρ, όπου έγινε και η συγκέντρωση. Στο βήμα ήταν αναρτημένα πανό με τα πορτρέτα του Λένιν, του Στάλιν, του Ζούκοφ. Κύρια συνθήματα, που φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι κρατούσαν επίσης πορτρέτα του Λένιν, του Στάλιν και άλλων επαναστατών, ήταν: «Τα εργοστάσια στους εργάτες, η γη στους αγρότες, η εξουσία στο λαό!», «Οχι στις ληστρικές ιδιωτικοποιήσεις!», «Οχι στον υποδουλωτικό Κώδικα Εργασίας!», «Να φύγει η αστική κυβέρνηση!», «Κάτω οι προδότες και οι κλέφτες!», «Λευτεριά στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, το ΝΑΤΟ στο δικαστήριο!», «Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!» και πολλά άλλα. Ιδιαίτερα εμφανές ήταν το πλακάτ με τα ονόματα ιστορικών ηγετών λαϊκών εξεγέρσεων: «Ράζιν, Πουγκατσόφ, Λένιν, Στάλιν, ήρθε η ώρα σας!». Μετά την ανάκρουση του ύμνου της ΕΣΣΔ, που έγινε επίσημος ύμνος της Ρωσίας, μίλησε στους συγκεντρωμένους ο γραμματέας της Οργάνωσης Μόσχας του ΚΚΡΟ, Αλεξάντρ Κουβάγεφ.

Ο πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ και της Λαϊκοπατριωτικής Ενωσης Ρωσίας, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, από τη μεριά του, απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας και τόνισε: «Το πρώτο στάδιο των "μεταρρυθμίσεων" έληξε με την προδοσία του Γκορμπατσόφ και την καταστροφή της ΕΣΣΔ. Το δεύτερο στάδιο, με την καταλήστευση του λαού. Τώρα άρχισε το τρίτο στάδιο, στο οποίο η "νέα παλιά" εξουσία και οι ξένοι προστάτες της "ήρθαν να πάρουν τη γη, το υπέδαφος και την εργασία μας"». Ετσι χαρακτήρισε ο Ζιουγκάνοφ την επιδίωξη του Πούτιν να εισαγάγει την ατομική ιδιοκτησία στη γη, να ξεπουλήσει τους φυσικούς πόρους και να προωθήσει τη νέα υποδουλωτική νομοθεσία για την εργασία. Εκανε δε έκκληση να συσπειρωθούν όλοι και να μην επιτραπεί η οριστική καταστροφή της χώρας.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Μαζική συμμετοχή , παρά την απαγόρευση

Ιδιαίτερα ευρηματικές οι μαζικές εκδηλώσεις στην Τουρκία

Associated Press

Ιδιαίτερα ευρηματικές οι μαζικές εκδηλώσεις στην Τουρκία
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Παρά τη δεδομένη απαγόρευση των διαδηλώσεων των εργαζομένων -απομεινάρι των χρόνων της χούντας στη νομοθεσία της Τουρκίας - δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι κατέβηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, της Αγκυρας και 44 άλλων μεγάλων πόλεων της γειτονικής χώρας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης.

Πέρα από τα συνθήματα που αφορούσαν την οικονομική κρίση που έχει ως συνέπεια την επιβολή νέας λιτότητας, τον εξευτελισμό των μισθών και των συντάξεων, τις 500.000 απολύσεις φέτος (ως τώρα) και τις παρεμβάσεις του ΔΝΤ («αυτή η χώρα είναι δική μας!»), που ακούστηκαν παντού, μερικά από τα βασικότερα συνθήματα αφορούσαν την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές. Στην Κωνσταντινούπολη ένας από τους διαδηλωτές φώναζε τα ονόματα όσων έχουν χάσει τη ζωή τους στην απεργία πείνας και το πλήθος απαντούσε «δεν είναι νεκροί!».

Στο Ντιάρμπακιρ, όπου απαγορεύτηκε κάθε εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει χιλιάδες κατοίκους που διαδήλωναν και συνέλαβε 11 ανθρώπους. Επεισόδια υπήρξαν και στην Κωνσταντινούπολη, με την αστυνομία να συλλαμβάνει 7 ανθρώπους επειδή κρατούσαν πανό «παράνομων» αριστερών οργανώσεων, ενώ στην πρωτεύουσα Αγκυρα συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών. Το «CNN Turk» μετέδωσε εικόνες από τις συγκρούσεις, με τους αστυνομικούς να κυνηγούν φοιτητές και να τους χτυπούν με ρόπαλα. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή συλλήψεις.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διαδηλώσεις και αστυνομική βία

Από τις συγκρούσεις με την αστυνομία

Associated Press

Από τις συγκρούσεις με την αστυνομία
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

Με οδοφράγματα αλλά και βίαιες συγκρούσεις που έλαβαν χώρα κυρίως στο ανατολικό μέρος της νέας γερμανικής πρωτεύουσας, το Βερολίνο, σημαδεύτηκαν οι χτεσινές πρωτομαγιάτικες εργατικές εκδηλώσεις στη Γερμανία. Εργατικές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της γερμανικής επικράτειας, αλλά σε πλείστες έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας εξαιτίας της μετατροπής από τις αρχές των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων σε «πόλεμο» με έντονες τις «φαιές» παρουσίες των νεοναζιστών!

Κατ' αρχάς, το σκηνικό στο Βερολίνο, και όχι μόνο, μάλλον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απολύτως αναμενόμενο. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την πολιτική των «δύο μέτρων και των δύο σταθμών» που εφάρμοσαν οι γερμανικές αρχές και νομιμοποιήθηκε με τη δικαστική απόφαση για απαγόρευση της συγκέντρωσης και πορείας που είχαν προγραμματίσει συνδικάτα και αριστερές οργανώσεις. Την ίδια στιγμή, το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε να επιτρέψει τη διαδήλωση νεοναζιστών, του «Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος» (NPD)!

Από το ξημέρωμα της 1ης Μάη, χιλιάδες διαδηλωτές άρχισαν να συρρέουν στις ανατολικές συνοικίες Φρίντριχζαϊν και Πρενζλάουερ Μπεργκ στήνοντας οδοφράγματα προκειμένου να αποτρέψουν τη διάλυσή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη καθώς η αστυνομία προκειμένου να διαλύσει τους διαδηλωτές τούς επιτέθηκε με κανόνια νερού αλλά και πλαστικές σφαίρες. Αποτέλεσμα, δεκάδες τραυματίες και από τις δύο πλευρές ενώ περισσότεροι από 40 διαδηλωτές συνελήφθησαν. Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλο σημείο του Ανατολικού Βερολίνου, σε περιοχή κοντά στο πάλαι πότε τείχος του Βερολίνου, όπου ελάμβανε χώρα συγκέντρωση συνδικάτων και οργανώσεων.

Ιδιαίτερα μαζική η διαδήλωση στο Βερολίνο

Associated Press

Ιδιαίτερα μαζική η διαδήλωση στο Βερολίνο
Συνολικά περίπου 9.000 αστυνομικοί βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, ένας αριθμός ρεκόρ ακόμη και για τα γερμανικά χρονικά για συγκεντρώσεις της 1ης Μάη. Εκτός αυτών, ελικόπτερα της αστυνομίας περιπολούσαν από τη νύχτα πάνω από όλο το Βερολίνο, με το «πρόσχημα» να αποτρέψουν «χειρότερα επεισόδια από αυτά που σημάδεψαν τους περσινούς γιορτασμούς, όπου 226 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και άγνωστος αριθμός διαδηλωτών, ενώ πάνω από 400 διαδηλωτές είχαν συλληφθεί.

Ανάλογο το σκηνικό και στη βόρεια πόλη του Αμβούργου, όπου περισσότεροι από 32 συνελήφθησαν αλλά και στην «οικονομική πρωτεύουσα» της Γερμανίας, τη Φρανκφούρτη, όπου δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές τελικά απέτρεψαν τη διαδήλωση του NPD.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Δυναμικό «όχι» ...

...σε «παγκοσμιοποίηση» και αντεργατικές πολιτικές

Πρωτοφανώς μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις στο Σίδνεϊ

Associated Press

Πρωτοφανώς μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις στο Σίδνεϊ
ΚΑΜΠΕΡΑ.-

Πρωτομαγιά στους δρόμους του Σίδνεϊ, της Μελβούρνης, του Μπρισμπέιν και του Περθ έκαναν χτες χιλιάδες Αυστραλοί εργαζόμενοι, φοιτητές και άνεργοι που βγήκαν στους δρόμους αρκετών πόλεων της Αυστραλίας για να διαμαρτυρηθούν για τη διεθνοποίηση του μεγάλου κεφαλαίου, την εκμετάλλευση των εργαζομένων από τις πολυεθνικές, την αύξηση της ανεργίας, τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών αλλά και την καταστροφή που υφίσταται το περιβάλλον από τις πολιτικές κυβερνήσεων και εταιριών... Τέτοιες φωνές διαμαρτυρίας ακούστηκαν χτες στις περισσότερες πόλεις μίας χώρας που είναι από τις ελάχιστες στον κόσμο που δεν έχουν καθιερώσει την απεργία της Πρωτομαγιάς...

Η μεγαλύτερη από τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που έκαναν οι Αυστραλοί εργαζόμενοι ήταν εκείνη στη Μελβούρνη με τη συμμετοχή 8.000 έως 10.000 εργαζομένων, συνδικαλιστών, φοιτητών και νεαρών άνεργων. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις στις 7.00 το πρωί στήνοντας μπλόκα έξω από το Χρηματιστήριο της Μελβούρνης για να διαμαρτυρηθούν συμβολικά για την απληστία του μεγάλου κεφαλαίου. Γύρω στις 11.30 το πρωί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία ολοκληρώθηκε με το κάψιμο ομοιώματος του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ και το γράψιμο συνθημάτων έξω από εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας πρόχειρου φαγητού «Μακ Ντόναλντς». Οι διαδηλωτές αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, της αντιλαϊκής πολιτικής του πρωθυπουργού Χάουαρντ με σλόγκαν: «Ο κόσμος και οι δρόμοι ανήκουν στο λαό»... Εως το απόγευμα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν έξω από τα κτίρια της εταιρίας τηλεπικοινωνιών ΤΕΛΣΤΡΑ, της πολυεθνικής πετρελαϊκής SHELL αλλά και έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος «Φιλελεύθερου Κόμματος».

Αίσθηση προκάλεσε και η κινητοποίηση εκατοντάδων διαδηλωτών έξω από το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ, οι οποίοι μπλόκαραν ορισμένες από τις εισόδους του χρηματιστηριακού μεγάρου διαμαρτυρόμενοι για την - σε συνθήκες σκλαβιάς - απασχόληση των εργαζομένων σε πολλές χώρες του πλανήτη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να εμποδίσουν τα μπλόκα έξω από το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ αλλά και το συμβολικό κλείσιμο κεντρικής λεωφόρου. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν συγκρούσεις αστυνομικών διαδηλωτών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 28 διαδηλωτών και δύο αστυνομικών και την ολιγόωρη σύλληψη περίπου 30 διαδηλωτών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διοργανωτών, η συμμετοχή των διαδηλωτών στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στο Σίδνεϊ ανερχόταν σε περίπου 3000 άτομα.

ΓΑΛΛΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Με κυρίαρχο σύνθημα «όχι στις απολύσεις»

ΠΑΡΙΣΙ.-

Δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι κατέκλυσαν τους δρόμους σχεδόν όλων των πόλεων συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά. Κυρίαρχα ήταν, παντού, τα συνθήματα κατά των απολύσεων, ενώ όσοι εργαζόμενοι έχασαν τη δουλιά τους ή απειλούνται με απόλυση ήταν αυτοί που τέθηκαν επικεφαλής σε όλες τις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις.

Φορώντας μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν «είμαι ένας από τους 4.000 εργαζομένους που απολύθηκαν μέσω μηνύματος στο Internet», οι απολυμένοι της πολυεθνικής επιχείρησης «Marks Spencer» ηγήθηκαν της ογκώδους διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα με τη συμμετοχή όλων των εργατικών συνδικάτων αλλά και άλλων συναδέλφων τους, που είτε απολύθηκαν, όπως οι εργαζόμενοι στην «Danone» είτε έχει σχεδιαστεί η απομάκρυνσή τους. Στο πλευρό των απολυμένων του «Marks Spencer», οι αεροσυνοδοί και το προσωπικό εδάφους της αεροπορικής εταιρίας «ΑΟΜ - Air Liberte», οι οποίοι αναμένουν την ανακοίνωση των απολύσεών τους μετά τη γνωστοποίηση της συνεργαζόμενης ελβετικής [Swissair», ότι σχεδιάζει περικοπές προσωπικού. Σύμφωνα με τους οργανωτές της, η συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη πορεία του Παρισιού ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες 70 πόλεις της Γαλλίας. Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις έγιναν στη Μασσαλία και στη Λίλλη, όπου κυριάρχησε η παρουσία των απολυμένων της «Moulinex - Brandt». Στη διαδήλωση της Λίλλης συμμετείχε και η νεοεκλεγείσα δήμαρχος, και πρώην υπουργός Εργασίας, Μαρτίν Ομπρί (κόρη του Ζακ Ντελόρ), η οποία τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Ανατρέψτε τον καπιταλισμό»!

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Με πολύμορφες εκδηλώσεις και δεκάδες συγκεντρώσεις που όλες είχαν στόχο την «παγκοσμιοποίηση και τον αδηφάγο καπιταλισμό» γιορτάστηκε αγωνιστικά σε όλη την επικράτεια της βρετανικής πρωτεύουσας, η εργατική πρωτομαγιά στη Βρετανία.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες εκατοντάδες ποδηλάτες συνέρρευσαν στο σταθμό του μετρό Λίβερπουλ Στριτ και άρχισαν μία μακριά πορεία που στόχο είχε να διαπεράσει όλη τη βρετανική πρωτεύουσα. Στο σταθμό του Κίνγκ Κρος οι ποδηλάτες διασταυρώθηκαν με τους διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει την περιοχή και κάποιοι πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία κάτω από ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Ανατρέψτε τον καπιταλισμό και αντικαταστήστε τον με κάτι καλύτερο».

Την ίδια στιγμή σε διάφορα σημεία της πόλης γίνονταν προσυγκεντρώσεις για τη μεγάλη προγραμματισμένη συγκέντρωση, ενώ σε αυτή τη συγκέντρωση θα ελάμβαναν μέρος και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, που από το πρωί διαδήλωναν στον πανεπιστημιακό τους χώρο διαμαρτυρόμενοι για την προγραμματιζόμενη επιβολή διδάκτρων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης η αστυνομία και οι διαδηλωτές ήρθαν πραγματικά αντιμέτωποι κυρίως σε ένα σημείο: Την κυριότερη εμπορική οδό, την Οξφορντ Στριτ, την οποία οι διαδηλωτές στα συνθήματά τους την περιέγραφαν ως «την κεντρική αρτηρία του καταναλωτικού καπιταλισμού» και την είχαν ως την «αυλαία της πορείας» τους στην καρδιά του εμπορικού και οικονομικού τμήματος του Λονδίνου, που βρέθηκε ολημερίς στο στόχαστρο των συνθημάτων και των συναισθημάτων των διαδηλωτών.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Υπό πολιορκία, με χιλιάδες συλλήψεις

ΚΑΡΑΤΣΙ.-

Η Πρωτομαγιά στο Πακιστάν επιχειρήθηκε να συνδεθεί με το αίτημα της επαναφοράς της χώρας στη δημοκρατία, σε πείσμα της διαρκούσης ενάμιση χρόνο χούντας του στρατηγού Περβέζ Μουσαράφ, αλλά οι αρχές προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις όσων τόλμησαν να εμφανιστούν στους δρόμους.

Τις προηγούμενες επτά ημέρες δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας προχώρησαν σε 2.000 συλλήψεις ανθρώπων που επρόκειτο να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις, όπως μεταδίδει το «Ρόιτερ». Ο Συνασπισμός για τη Δημοκρατία, που αποτελείται από 16 κόμματα, έλαβε το μήνυμα από τη στρατιωτική - τεχνοκρατική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε κανενός είδους πολιτική δραστηριότητα. «Είπαμε ότι δε θα υπάρξει πολιτική δραστηριότητα και δε θα υπάρξει», είπε ο στρατηγός Μουσαράφ στο Ισλαμαμπάντ. 25.000 άνδρες της αστυνομίας και του στρατού αναπτύχθηκαν μόνο στο Καράτσι...

Ωστόσο, διαδηλωτές εμφανίστηκαν κατά αρκετές εκατοντάδες στο Καράτσι, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προβεί και σε νέες συλλήψεις.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Για το «δικαίωμα στη δουλιά»!

ΣΕΟΥΛ.-

Η συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η έξαρση της ανεργίας που σαρώνει τα τελευταία χρόνια την κοινωνία της Νότιας Κορέας, εξαιτίας των μαζικών απολύσεων στις οποίες προχωρούν οι διοικήσεις βιομηχανικών συγκροτημάτων με βατήρα την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του προέδρου Κιμ Ντάε Γιουνγκ, χρωμάτισαν τις πρωτομαγιάτικες εργατικές εκδηλώσεις στη Σεούλ.

Πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι (οι συντηρητικές εκτιμήσεις αναφέρουν τουλάχιστον 20.000) διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας αφού μαζεύτηκαν έξω από το κεντρικό προάστιο Κουανγκγιαμούν, παρά την απαγόρευση των εκεί συγκεντρώσεων που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση. Στο Κουανγκγιαμούν οι διαδηλωτές απομάκρυναν τους περίπου 900 αστυνόμους που είχαν σταλεί να εμποδίσουν τη συγκέντρωση και στη συνέχεια έκαναν πορεία αποκηρύσσοντας με συνθήματα την οικονομική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους χιλιάδες απολυμένους της αυτοκινητοβιομηχανίας «ΝΤΑΕΒΟΥ».

«Αγώνας για επιβίωση. Δικαίωμα στη μόνιμη εργασία», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι χιλιάδες διαδηλωτές στη Σεούλ, φορώντας στο μέτωπο κόκκινες κορδέλες. Τη σημαντική συμμετοχή των εργαζομένων προκάλεσαν οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις και σε μικρότερες πόλεις της Ν. Κορέας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ