ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 79-75
Σε... πνεύμα διακοπών

Η πρώην ομάδα του νυν κόουτς του, Ντέιβιντ Μπλατ, Νταρουσάφακα ήταν αυτή που σταμάτησε για τον Ολυμπιακό το νικηφόρο σερί των τελευταίων αγωνιστικών (3 στα 3) επικρατώντας στην έδρα της με 79-75 για τη 15η αγωνιστική της Euroleague. Σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους το τελευταίο διάστημα, οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν την ήττα χάνοντας παράλληλα σπουδαία ευκαιρία για εδραίωση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας στο φινάλε του Α' γύρου (9 νίκες - 6 ήττες ο απολογισμός). Από την πλευρά της, η τουρκική ομάδα με την επιτυχία της έβαλε τέλος σε ένα σερί 12 συνεχόμενων ηττών πετυχαίνοντας μόλις τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός αν και φαβορί κάθε άλλο παρά επιβεβαίωσε το ρόλο του στο παρκέ αφού οι παίκτες του παρουσίασαν μια κακή εικόνα, με έλλειψη συγκέντρωσης, πολλά λάθη, ιδιαίτερα στην αμυντική λειτουργία, και αδυναμία να βρουν λύσεις στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι, με μπροστάρηδες τους Ντάγκλας, Πέινερς, ξεκίνησαν δυναμικά προηγούμενοι με 20-9 στην πρώτη περίοδο, ενώ παρά την αντίδραση του Ολυμπιακού διατήρησαν σημαντικό προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο (42-31). Με την εικόνα των φιλοξενούμενων να μην αλλάζει ούτε στην 3η περίοδο, η Νταρουσάφακα, εκμεταλλευόμενη και τα πολλά λάθη, έφθασε και στο +19 στο 25' (58-39). Ωστόσο, λίγο πριν από το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, με πρωταγωνιστές τους Γκος και Στρέλνιεκς, ο Ολυμπιακός έδειξε σημαντική αντίδραση μειώνοντας τη διαφορά σε πιο ρευστά επίπεδα στο 30' (60-53) ενώ στο 4ο δεκάλεπτο βρίσκοντας λύσεις από τα μακρινά σουτ μείωσε ακόμα περισσότερο 2 λεπτά πριν από το φινάλε (72-69). Παρ' όλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν την πρωτοπορία και να φθάσουν στην τελική νίκη.

Ολυμπιακός: Γουίλιαμς - Γκος 7 (1), Τουπάν 5 (1), Σπανούλης 7, Τίμα, Μιλουτίνοβ 6, Στρέλνιεκς 15 (4), Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 1 (2), Λε Ντέι 12.

Με κακή εμφάνιση και ήττα από την Νταρουσάφακα έκλεισε τον Α' γύρο της Euroleague ο Ολυμπιακός

Eurokinissi Sports

Με κακή εμφάνιση και ήττα από την Νταρουσάφακα έκλεισε τον Α' γύρο της Euroleague ο Ολυμπιακός
Νταρουσάφακα: Μακ Κάλουμ, Οζμιζράκ, Κοσούτ, Κιντ 8 (2), Οζντεμίρογλου, Σαβάς 6, Μπράουν 7 (1), Ντάγκλας 19, Πέινερς 16 (1), Ντίμπλερ 5 (1), Εβανς 8, Ερικ 10.

ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
Στα μισά ψάχνει επανεκκίνηση

Σε δεινή βαθμολογική θέση και εν μέσω αβεβαιότητας η οποία συνοδεύει τις σημαντικές αλλαγές στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε την επανεκκίνηση στην Ευρωλίγκα, υποδεχόμενος στο ΟΑΚΑ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21.00 - Novasports 2) για τη 15η και τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου της διοργάνωσης. Στην πρεμιέρα του νέου τεχνικού του, Ρικ Πιτίνο, που αντικατέστησε τον Τσάβι Πασκουάλ, και απέναντι σε ένα από τα μεγάλα φαβορί (και) της φετινής διοργάνωσης, οι «πράσινοι» καλούνται να αντεπεξέλθουν θετικά στο δύσκολο τεστ παίρνοντας ώθηση για την συνέχεια.

Το ανέβασμα της ψυχολογίας στην ομάδα, προκειμένου να διεκδικεί τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο ο νέος κόουτς των «πρασίνων» στις πρώτες του δηλώσεις, ενόψει του αποψινού αγώνα. Ο Πιτίνο παραδέχτηκε ότι ήταν αδύνατον να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα μέσα στο διάστημα των μόλις δύο ημερών που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία και διευκρίνισε πως τα πλάνα του εστιάστηκαν στο ψυχολογικό κομμάτι. Επιδίωξή του, είπε, είναι να αποκτήσουν ξανά κίνητρο οι παίκτες του και να «βγάλουν» την πραγματική τους αξία στο παρκέ, που για τον ίδιο είναι πολύ ανώτερη σε σχέση με την εικόνα του τελευταίου διαστήματος, ενώ χαρακτήρισε την ΤΣΣΚΑ δυνατή και δύσκολη αντίπαλο. Στα αγωνιστικά, ο Λάνγκφορντ δεν γυμνάστηκε και δύσκολα θα προλάβει να παίξει. Αντιθέτως, ακολούθησε σημαντικό μέρος του προγράμματος ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

  • Αλλοι σημερινοί αγώνες: Φενερμπαχτσέ - Ρεάλ Μαδρίτης (19.30 - Novasports 1), Μπάγερν Μονάχου - Μπούντουσνοστ (21.30 - Novasports 3), Γκραν Κανάρια - Ζαλγκίρις Κάουνας (22.00 - Novasports 1).
ΙΤΑΛΙΑ
Επεισόδια με νεκρό στο Μιλάνο

Σοκ προκάλεσαν στην Ιταλία τα επεισόδια την Τετάρτη στο Μιλάνο μεταξύ οπαδών της Ιντερ και της Νάπολι, με αποτέλεσμα έναν οπαδό νεκρό, πολλούς τραυματίες και υλικές ζημιές στους δρόμους της πόλης, πριν από τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τη 18η αγωνιστική της Serie A.

Σύμφωνα με ιταλικά ρεπορτάζ, 35χρονος οπαδός της Ιντερ υπέστη σοβαρά τραύματα από χτύπημα που δέχτηκε από φορτηγάκι το οποίο οδηγούσαν οπαδοί της Νάπολι, διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο «San Carlo» και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το εν λόγω φορτηγάκι εγκλωβίστηκε από οπαδούς της Ιντερ, έγιναν μάχες σώμα με σώμα με τους Ναπολιτάνους και στην προσπάθειά του να ξεφύγει, ο οδηγός παρέσυρε τον 35χρονο Μιλανέζο. Από τους τραυματίες, σε πιο σοβαρή κατάσταση φέρεται να είναι ένας οπαδός της Νάπολι, που δέχτηκε χτυπήματα με μαχαίρι.

Η ένταση πάντως δεν έλειψε και κατά τη διάρκεια του αγώνα, που στιγματίστηκε από τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της Ιντερ προς τον Σενεγαλέζο παίκτη της Νάπολι, Καλιντού Κουλιμπαλί. Στον απόηχο των γεγονότων, χτες το απόγευμα ήταν έντονη η φημολογία ότι οι αθλητικές αρχές στην Ιταλία και η εγχώρια ποδοσφαιρική ομοσπονδία προσανατολίζονταν προς την απόφαση αναβολής των προσεχών αγώνων για το πρωτάθλημα το διήμερο 29 - 30 Δεκέμβρη.

ΒΟΛΕΪ
«Ποδαρικό» με προκριματικά για τις Εθνικές ομάδες

Εχοντας ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ 2019, η Εθνική ανδρών ξεκίνησε την προετοιμασία για τις δύο τελευταίες υποχρεώσεις της στον 6ο προκριματικό όμιλο, με αντιπάλους τη Σουηδία εντός έδρας (στις 5 Γενάρη) και το Λουξεμβούργο εκτός έδρας (στις 9 Γενάρη. Η ελληνική ομάδα, που μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο, θέλει να διατηρήσει το απόλυτο και να σφραγίσει ιδανικά την επιστροφή της σε τελική φάση διεθνούς διοργάνωσης έπειτα από αρκετά χρόνια.

Πρώτη συγκέντρωση για την Εθνική γυναικών

Για σήμερα Παρασκευή το απόγευμα (17.00) στο γήπεδο του Μαρκοπούλου είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής βόλεϊ γυναικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τις αναμετρήσεις της 5ης και 6ης αγωνιστικής του 3ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με αντιπάλους τη Νορβηγία εκτός έδρας (στις 6 Γενάρη) και το Μαυροβούνιο εντός έδρας (στις 9 Γενάρη). Και το γυναικείο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην τελική φάση, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια.

Κοντά σε Ψάρρα ο ΠΑΟΚ

Η περίπτωση του Σάκη Ψάρρα κερδίζει πόντους για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Σέρτζιο Στάνκου. Το όνομα του Ελληνα τεχνικού βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων για τους Θεσσαλονικείς, παρότι δεν έχει εμπειρία ως πρώτος τεχνικός σε μεγάλη ομάδα.

BASKET LEAGUE
Τεστ «αιωνίων» σε Πάτρα και Πυλαία

Οι δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με αντιπάλους τον Προμηθέα Πάτρας και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Basket League και τελευταίας για το 2018, το διήμερο 29 - 30 Δεκέμβρη. Ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας που δίνουν στην Κρήτη το Ρέθυμνο και ο Ηφαιστος Λήμνου, και οι δύο ανεβασμένοι αγωνιστικά το τελευταία διάστημα. Στον απόηχο της βαριάς ήττας της από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Σημαντική αναμέτρηση στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία είναι αυτή της ουραγού Κύμης με τον Αρη, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ενώ για μια θέση στην πρώτη οκτάδα κοντράρονται Λαύριο και Χολαργός.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 29/12: Περιστέρι - Κολοσσός (15.45 - ΕΡΤ2, παράλληλη μετάδοση), Ρέθυμνο - Ηφαιστος (15.45 - ΕΡΤ2, π/μ), Χολαργός - Λαύριο (15.45 - ΕΡΤ2, π/μ), Κύμη - Αρης (18.00 - ΕΡΤ2), ΑΕΚ - Πανιώνιος (18.00 - Cosmote Sports 4).

Κυριακή 30/12: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (17.00 - ΕΡΤ2), Προμηθέας - Παναθηναϊκός (19.00 - ΕΡΤ2).

  • Ο εξ αναβολής αγώνας μεταξύ Κολοσσού και Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019, ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ.
SUPER LEAGUE
Τα τυπικά για Κρίστιτσιτς στην ΑΕΚ

Λεπτομέρειες απομένουν προκειμένου η ΑΕΚ να εντάξει στο δυναμικό της τον Σέρβο χαφ του Ερυθρού Αστέρα, Νέναντ Κρίστιτσιτς. Ο 28χρονος αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα ώστε να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην «Ενωση» και να ενταχθεί στην ομάδα άμεσα και όχι το καλοκαίρι, όπως ήταν και ο στόχος της ελληνικής ομάδας. Το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Κρίστιτσιτς αναμένεται να έχει διάρκεια για 3,5 χρόνια.

Ολυμπιακός: Αλλαγή δεδομένων υπήρξε στην υπόθεση της μεταγραφής του 24χρονου Αργεντίνου φορ Φράνκο Σολδάνο στον Ολυμπιακό. Μέχρι χτες οι «ερυθρόλευκοι» φέρονταν να βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση του παίκτη, τελικά όμως οι διαπραγματεύσεις με την ομάδα του, Ουνιόν Σάντα Φε, δεν είχαν αίσιο τέλος, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να αποσύρει το ενδιαφέρον της. Οπως υποστηρίζουν στον Πειραιά, αιτία του «ναυαγίου» ήταν οι συνεχόμενες αλλαγές στις οικονομικές απαιτήσεις της διοίκησης του αργεντίνικου συλλόγου.

ΑΕΛ: Η ΑΕΛ απειλείται με αφαίρεση τριών βαθμών για οφειλή προς τον νεαρό Κωνσταντίνο Μακρή, ο οποίος είχε καταθέσει προσφυγή σε βάρος της ομάδας της Λάρισας και δικαιώθηκε από το διαιτητικό δικαστήριο. Από πλευράς των «βυσσινί», πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία, αφού δηλώνουν πως το θέμα θα τακτοποιηθεί άμεσα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ