ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Διπλό κακό για τον Προμηθέα

Ηττα στην Τουρκία γνώρισε ο Προμηθέας για το FIBA Champions League

Eurokinissi

Ηττα στην Τουρκία γνώρισε ο Προμηθέας για το FIBA Champions League
Την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση στο επόμενο γύρο του FIBA Champions League έχασε ο Προμηθέας Πάτρας, μετά τη χτεσινή του ήττα στην Τουρκία από την Μπεσίκτας με 96-74 για την 11η αγωνιστική του 4ου ομίλου. Απόψε αγωνίζονται οι άλλοι οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας στη διοργάνωση, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, για τον 3ο και 2ο όμιλο αντίστοιχα.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Προμηθέας «κατέρρευσε» στο δεύτερο ημίχρονο και υπέστη βαριά ήττα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχασε και το πλεονέκτημα σε τυχόν ισοβαθμία, καθώς η Μπεσίκτας με το +22 της νίκης της υπερκάλυψε τη διαφορά των 11 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στην Πάτρα, ενώ πλησίασε και την ελληνική ομάδα στη μία νίκη (7-4 ο Προμηθέας, 6-5 Μπεσίκτας).

Οι Πατρινοί παρέμειναν στη διεκδίκηση της νίκης μόνο για 20 λεπτά, πηγαίνοντας μάλιστα στα αποδυτήρια με προβάδισμα (38-42). Στην επανάληψη όμως η Μπεσίκτας, που «καιγόταν» για τη νίκη, «έτρεξε» ένα σερί 20-3 και έγινε το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Ο Προμηθέας έκανε την ύστατη προσπάθεια να μείνει ζωντανός και μείωσε σε 65-57 στο 29', η τουρκική ομάδα όμως τον «αποτελείωσε» στην 4η περίοδο, με όπλο τα τρίποντα.

Μπεσίκτας: Αλ, Γκεγίκ, Ριτς 13, Βεϊσέλογλου 7, Γιλντιζλί 7, Μπένζινγκ 12, Μπούβα 14, Τσαντεκίν, Γκίμπσον 10, Μουτάφ, Πρέσι 17, Σιπάχι.

Προμηθέας: Γερομιχαλός 6, Κασελάκης 10, Λίποβι 6, Παρκς 11, Σανδραμάνης 3, Μπράουν 5, Ελις, Χολ, Κατσίβελης 10, Μέιερ 6, Σαλούστρος 3, Τσαϊρέλης 9.

ΑΕΚ: Για να μείνει 1η

Μετά το τέλος του νικηφόρου της σερί των 8 αγώνων στο Μπάμπεργκ, η ΑΕΚ ψάχνει απόψε απόψε την επιστροφή στις επιτυχίες με αντίπαλο την Ντιζόν στο ΟΑΚΑ (19.30 - Novasports 2), συνεχίζοντας να δίνει τη μάχη της κατάκτησης της πρωτιάς στον 3ο όμιλο (έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση). Ενισχυμένη με τον Θίοντορ, με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Κολοσσού για το πρωτάθλημα και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, η «Ενωση» καλείται να αποδείξει το ρόλο της ως φαβορί της αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ: Να «κλειδώσει» την πρόκριση

Τη νίκη που θα σημάνει την εξασφάλιση μίας θέσης στην επόμενη φάση ψάχνει στη Γαλλία ο ΠΑΟΚ ενάντια σε μία από τις βασικές του αντιπάλους στον 2ο όμιλο, τη Ναντέρ (21.30 - Novasports 2). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και επιδιώκει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του το τελευταίο διάστημα με μία ακόμα νίκη.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Λύση Μπονατίνι για τον ΠΑΟΚ

Η μετα-Πρίγιοβιτς εποχή ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, με 3 γκολ στην Τρίπολη στον αγώνα με τον Αστέρα, ωστόσο στον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν σταματούν την αναζήτηση φορ - αντικαταστάτη του Σέρβου, που συνεχίζει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Μετά από αρκετά ονόματα που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Μπονατίνι της Γουλβς. Η περίπτωση του 25χρονου Βραζιλιάνου φαντάζει σαφώς πιο εύκολη από εκείνη του Μάρκους Μπεργκ, που επίσης απασχόλησε τους Θεσσαλονικείς. Οπως ακούγεται μάλιστα, ΠΑΟΚ και Γουλβς τα έχουν βρει σε όλα για εξάμηνο δανεισμό του Μπονατίνι, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης συμφώνησε να αγωνιστεί στην ελληνική ομάδα.

ΑΕΚ: Την ικανοποίηση στις τάξεις της ΑΕΚ, μετά την την εξαιρετική εμφάνιση και ευρεία νίκη στα Γιάννενα, μετρίασε η είδηση ότι οι Λιβάγια και Μπακάκης αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από σύσπαση στον τετρακέφαλο, ενώ ο δεύτερος αποκόμισε θλαστικό τραύμα στο πόδι μετά από κόντρα με παίκτη του ΠΑΣ. Την ίδια στιγμή, ατομικό πρόγραμμα συνεχίζει να ακολουθεί ο επίσης τραυματίας Γαλανόπουλος, κάτι που κάνει τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αγωνιά ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αρης: Ασχημα ήταν τα νέα για τον τραυματισμό του Μπρούνο Γκάμα στον Αρη, καθώς οι φόβοι του ιατρικού επιτελείου για ρήξη χιαστού επιβεβαιώθηκαν, με αποτέλεσμα την πολύμηνη απουσία του από την ενεργό δράση (ίσως και 8 μήνες). Τα προβλήματα για τον τεχνικό της ομάδας Σάββα Παντελίδη δεν τελειώνουν εκεί, αφού ο Γιουνές υπέστη υποτροπή στον τραυματισμό του και θα απουσιάσει από τις προσεχείς υποχρεώσεις των «κιτρινόμαυρων».

ΑΕΛ: Παρελθόν και επίσημα αποτελούν από την ΑΕΛ οι Πασχάλης Κάσσος και Αλεξάντρ Κοέφ, καθώς η θεσσαλική ομάδα ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τους δύο παίκτες, μόλις έξι μήνες μετά την απόκτησή τους.

ΕΠΟ
Η αναδιάρθρωση στο προσκήνιο

Το θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν απασχόλησε τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε παρουσία και των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA - UEFA.

Ηταν η πρώτη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας για το νέο έτος, όπως και η πρώτη μετά τη μαφιόζικη επίθεση στον διαιτητή Θ. Τζήλο, την οποία η Επιτροπή καταδίκασε ομόφωνα. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης κάνει λόγο για «κατάπτυστη ενέργεια, που στοχεύει ξεκάθαρα - μέσω χρήσης μεθόδων του υποκόσμου - στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας των διαιτητών και στην επιβολή "νόμου ζούγκλας" στο ποδόσφαιρο».

Σχετικά με την υπόθεση της αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από τη σεζόν 2019 - 2020, βάσει των προτάσεων του υφυπουργού Αθλητισμού στις οποίες έχουν συμφωνήσει οι ΠΑΕ και η ΕΠΟ, η Επιτροπή αποφάσισε τη σύσταση ομάδας εργασίας η οποία θα μελετήσει τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος και στη συνέχεια θα προωθήσει στον υφυπουργό το σχέδιό της.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Απόσυρση της Αναγέννησης Καρδίτσας

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα υποχρέωσαν την Αναγέννηση Καρδίτσας σε αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, στον 4ο όμιλο του οποίου συμμετείχε μέχρι τώρα κατά την τρέχουσα σεζόν. Η απόφαση πάρθηκε μετά την τελευταία ανεπιτυχή προσπάθεια των μελών του ΔΣ να πείσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να επιμηκυνθεί η ενεργή παρουσία της ομάδας στις διοργανώσεις (Γ' Εθνική και Κύπελλο).

Σε επίσημη ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι προσπάθειες που έγιναν από το καλοκαίρι προκειμένου να επιβιώσει η ομάδα στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας δεν απέδωσαν καρπούς. Και σημειώνει: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αναγέννηση αργά ή γρήγορα θα ξαναβρεί το δρόμο της στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και θα επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Από την επόμενη σεζόν η Αναγέννηση θα αγωνίζεται στις τοπικές κατηγορίες της Καρδίτσας. Ο δε προγραμματισμένος για σήμερα εξ αναβολής αγώνας της με τον ΓΣ Αλμυρού ματαιώνεται οριστικά και για την τύχη του θα αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Στην Ελλάδα το πανευρωπαϊκό FINN

Ενας από τους σημαντικότερους αγώνες της χρονιάς, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου FIΝΝ ανδρών, θα διεξαχθεί στην Ελλάδα από 10 έως 18 Μάη στο Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας. Ο συγκεκριμένος αγώνας, πέραν των δέλεαρ της διάκρισης που προσφέρει στους αγωνιζόμενους ειδικά για τη φετινή χρονιά, έχει και μεγαλύτερη σημασία καθώς θα κριθεί η πρόκριση για τέσσερις χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 για την εν λόγω κατηγορία σκαφών. Ας σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα είχε ανατεθεί πριν από 2 χρόνια στη Μαρσάλα της Σικελίας, λόγω όμως καταστροφής των εγκαταστάσεων από τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή δηλώθηκε αδυναμία για πραγματοποίησή του. Μετά από αυτό η ιταλική πλευρά θέλησε να μεταθέσει τους αγώνες στην πόλη Γκαέτα, ωστόσο κινήσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδία, που εκδήλωσε ενδιαφέρον, έφεραν τη διοργάνωση στη χώρα μας. Υποψηφιότητα για τη διοργάνωση μετά την αδυναμία της Μαρσάλα είχαν εκδηλώσει επίσης η Ισπανία (με την Κορούνια) και η Γαλλία (με την Ιέρ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ