ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Δήμαρχοι μπροστάρηδες και στήριγμα των αγώνων του λαού και όχι συνεχιστές της αντιλαϊκής πολιτικής

Στο κατάμεστο παλιό Δημοτικό Σχολείο των Γόννων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/2 η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Τεμπών Λάρισας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Χρήστος Μπίκας, δημοτικός σύμβουλος Τεμπών, o οποίος, αφού έκανε έναν απολογισμό για τη δράση και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο, άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και στη μείζονα αντιπολίτευση (ΝΔ), για τη γενικότερη πολιτική που ακολουθήθηκε, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξε πρώτα απ' όλα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Στη συνέχεια μίλησαν η Μαρία Κωστή, υποψήφια δήμαρχος Τεμπών, και ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ενώ στις ομιλίες τους υπήρχε έντονη συναισθηματική φόρτιση, μια και ο χώρος της εκδήλωσης ήταν το παλιό Δημοτικό Σχολείο Γόννων, όπου και οι δυο ως Γοννιώτες φοίτησαν ως μαθητές.

Η Μαρία Κωστή, αναφερόμενη στο νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη», τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για την προς το αντιδραστικότερο εξέλιξη των παλιών σχεδίων του "Καποδίστρια" και "Καλλικράτη". Σκοπό έχει να απελευθερωθούν κεφάλαια, για τη χρηματοδότηση των αναγκών των μεγαλοεπιχειρηματιών, κόβοντας πόρους από τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, μεγαλώνοντας τη φορολεηλασία των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Αυτό είναι όροι των μνημονίων, πολιτική και στρατηγική της ΕΕ, την οποία αδιαμαρτύρητα εφαρμόζει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις... Αλήθεια, τι δήμαρχο θέλουμε; Δήμαρχο που να συνεχίζει την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής από εκεί που σταματάει η κεντρική κρατική διοίκηση; `Η μια δημοτική αρχή που θα διεκδικεί από την κυβέρνηση τα κονδύλια που έχει περικόψει και οφείλει να επιστρέψει στο λαό; Θέλουμε έναν δήμαρχο μπροστάρη και στήριγμα των διεκδικήσεων και των αγώνων του λαού, που να δίνει τη μάχη μαζί με το λαό της περιοχής για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, ή δήμαρχο που θα συμπλέει με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων;».

Το πάνελ της εκδήλωσης. Αριστερά η Μαρία Κωστή, υποψήφια δήμαρχος Τεμπών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Το πάνελ της εκδήλωσης. Αριστερά η Μαρία Κωστή, υποψήφια δήμαρχος Τεμπών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ο Τάσος Τσιαπλές, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε: «Μπαίνουμε αποφασιστικά στον προεκλογικό αγώνα, καλώντας τους εργατοϋπαλλήλους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους επιστήμονες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να δώσουν μαζικά την ψήφο τους στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και τον δήμο Τεμπών και του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και τη Βουλή, που ήταν πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, για να υπάρχει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών, είτε ο λαός μας τάξει στη διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας και των δήμων, και για να δυναμώσει ο αγώνας για λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα λύσει τα λαϊκά προβλήματα».

ΠΥΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για δημοτική αρχή στο πλάι του λαού και απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Στο κέντρο ο Β. Καλύβας, υποψήφιος δήμαρχος Πύλης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Στο κέντρο ο Β. Καλύβας, υποψήφιος δήμαρχος Πύλης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δυναμική συγκέντρωση, στην οποία παρουσιάστηκαν και τα πρώτα ονόματα υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, οργάνωσε την Κυριακή 10/2 η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Πύλης Τρικάλων.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Βάιος Καλύβας, υποψήφιος δήμαρχος Πύλης, ο Απόστολος Ζάχος, δημοτικός σύμβουλος, και η Βάσω Μπακάση, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας.

Ο Απ. Ζάχος σημείωσε ότι η δημοτική αρχή από τη μία δεν έβγαλε «κιχ» όλα αυτά τα χρόνια για τα παράνομα παρακρατηθέντα χρήματα από τις κυβερνήσεις προς το δήμο, καθώς και για τη συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, και από την άλλη χρησιμοποίησε αυτήν την πολιτική για να δικαιολογήσει τη μη ανταπόκρισή της στις ανάγκες των δημοτών.

Η Β. Μπακάση τόνισε ότι η μάχη των εκλογών πρέπει να έχει γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα, αφού οι δήμοι και οι Περιφέρειες αποτελούν μέρος της κρατικής διοίκησης και συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στην υλοποίηση αλλά και στο σχεδιασμό της ανάπτυξης με βάση τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι του λαού. Αναφερόμενη στους υποψήφιους των άλλων συνδυασμών, είπε: «Οσο και να προσπαθούν να εμφανιστούν ως ανεξάρτητοι, όλοι οι συνδυασμοί απαρτίζονται από στελέχη κομμάτων που πρωταγωνίστησαν στην αντιλαϊκή πολιτική. Για παράδειγμα, στο δήμο Πύλης βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν ή στηρίζουν τον κ. Μαράβα, που είναι στέλεχος της ΝΔ. Επίσης, ο υποψήφιος κ. Χήρας, που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος του λεγόμενου "κεντρώου χώρου", δηλώνει θαυμαστής του κ. Μητσοτάκη και έχει στο ψηφοδέλτιό του βασικά στελέχη της ΝΔ».

Ο Β. Καλύβας υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ο δήμος μας πέραν από το φυσικό κάλλος που διαθέτει έχει και τεράστια αποθέματα πλουτοπαραγωγικών πηγών Ενέργειας, τα οποία θα μπορούσαν έστω και σε αυτό το σάπιο σύστημα να καλυτερεύσουν τη ζωή των δημοτών, όπως είναι για παράδειγμα το φράγμα της Μεσοχώρας. Ενα έργο το οποίο έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και παραμένει ανενεργό, παρόλο που είναι έτοιμο εδώ και πολλά χρόνια. Θα μπορούσε να είχε λύσει αρκετά ζητήματα των πολιτών του δήμου μας, είτε με τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου, εξασφαλίζοντας για το λαό φθηνότερο ρεύμα και κατά συνέπεια λιγότερα δημοτικά τέλη, είτε εξασφαλίζοντας τεράστιες ποσότητες νερού για τις αγροτικές καλλιέργειες, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται οι αγρότες - κυρίως του δήμου μας - να υπερχρεώνονται στη ΔΕΗ και στο ΤΟΕΒ προκειμένου να "αγοράζουν" νερό για τα χωράφια τους. Εμείς λέμε και διατυμπανίζουμε παντού ότι όμορφες πόλεις είναι αυτές όπου οι δημοτικές αρχές είναι στο πλάι των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Οχι αυτές που αλλάζουν στρατόπεδο απλά και μόνο για προσωπικό όφελος, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των δημοτών για δήθεν "ικανούς" και "άξιους" δημάρχους. Που μέλημά τους είναι το δίκιο και όχι το άδικο, που δεν διστάζουν να συγκρουστούν με συμφέροντα προκειμένου να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τα μεγάλα πλεονεκτήματα μιας περιοχής».

Οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση είναι οι: Αρμάγος Ιωάννης, λογιστής, Βαρμπομπίτης Αθανάσιος, επιπλοποιός, Γούσιος Νικόλαος, νοσηλευτής, Ζάχος Αποστόλης, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός, Καλογήρου Φρίντα, αγρότισσα, Καραγιώργος Αθανάσιος, συνταξιούχος, Καραμπέρης Στέφανος, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος, Κούκου Ελένη, νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Πύλης, Κουρκούνη Σωτηρία, άνεργη, Κράβαρης Αθανάσιος, αγρότης, Κράβαρης Θεόδωρος, συνταξιούχος, Λάζος Νικόλαος, γεωπόνος, Μανώλης Χρήστος, οικοδόμος, Μανώλης Κώστας, τραπεζικός υπάλληλος, Μαργαρίτης Δημήτριος, πτυχιούχος μηχανικός αυτοκινήτων, Μαρκούδη - Λάζου Αρετή, γιατρός μικροβιολόγος, Ματρακούκα Φωτεινή, ιδιωτική υπάλληλος, Μόρφα Ελένη, αγρότισσα - κτηνοτρόφος, Μπακούλας Αθανάσιος, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος, Ντόγκας Νικόλαος, συνταξιούχος, Ντούβλης Γεώργιος, πολιτικός μηχανικός, Οικονόμου Αθανάσιος, επαγγελματίας, Οικονόμου Μαριάννα, ιδιωτική υπάλληλος, Παιδοκούκης Κωνσταντίνος, αγρότης, Παπανικολάου Δάφνη, φοιτήτρια στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σπαθής Γεώργιος, επιπλοποιός, Σίτης Στέφανος, συνταξιούχος, Τσιμπίδας Νικόλαος, μουσικός, Τσιωνάρας Ανδρέας, χειριστής μηχανημάτων, Χαντζέλας Γεώργιος, ιδιωτικός υπάλληλος, Χαλκιά Σωτηρία, εκπαιδευτικός.

ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΑΠΛΕΣ
Περιοδείες σε σχολεία της Θεσσαλίας

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, περιόδευσε την Πέμπτη 7/2 στα 15ο και 38ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας. Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς, ο Τ. Τσιαπλές αναφέρθηκε στα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος, τονίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας τρίχρονης Προσχολικής Αγωγής και ενός Ενιαίου Δωδεκάχρονου υποχρεωτικού σχολείου, με σκοπό την ολόπλευρη μόρφωση και καλλιέργεια της προσωπικότητας κάθε νέου πριν από την επαγγελματική επιλογή.

Σημείωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει το αίτημα της άμεσης μονιμοποίησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις των αναπληρωτών και όλων των συμβασιούχων γενικότερα, δηλώνοντας την αντίθεσή της στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το σύστημα προσλήψεων - διορισμών των εκπαιδευτικών.

Τέλος, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να ισχυροποιήσουν με την ψήφο τους, ακόμα κι αν έχουν επιφυλάξεις, τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και τους δήμους, ενισχύοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές, όταν αυτές ορισθούν, καθώς είναι η μόνη ψήφος που πηγαίνει κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές και ισχυροποιεί τον λαό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ