ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Μάρτη 2019 - Κυριακή 10 Μάρτη 2019
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΙΛΛΕΛΕ ΠΕΛΑΓΙΑ
ΦΙΛΛΕΛΕ ΠΕΛΑΓΙΑ
ΦΩΤΟ

Αλλη μια απώλεια προστέθηκε και είναι δύσκολο να το χωνέψουμε. Βάρυνε πάλι η ψυχή μου. Το κακό μαντάτο έφτασε ξημερώματα, στις 6/2/2019. Ο λόγος για την ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΟΜΠΑΝΙΔΟΥ (ψευδώνυμο ΝΙΚΗ), που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες. Ολα ήρθαν τόσο γρήγορα που ακόμα να το συνηθίσω. Τα λέγαμε κάθε βράδυ στο τηλέφωνο εδώ και έξι χρόνια. Ακουσα όλη την ιστορία της και έγραψα πολλά. Ξεκίνησε από το χωριό Καναδά του Εβρου, εντάχτηκε στον ΔΣΕ, τραυματίστηκε και έμεινε τυφλή από το 1949. Για τον αγώνα της τιμήθηκε με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ και με μετάλλιο ανδρείας. Πέρασε από νοσοκομεία της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην πόλη Οράντεα της Ρουμανίας. Μετά από 40 χρόνια ξενιτιάς επέστρεψε το 1989 στην πατρίδα και εγκαταστάθηκε στη Βέροια, όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής της.

Πρόλαβα να γράψω την ιστορία της και να τυπώσω το βιβλίο με τίτλο «Ανθυπολοχαγός Νίκη». Πρόλαβα να ηχογραφήσω όλες τις συνομιλίες μας, για να διαβάζει, να ακούει και να μαθαίνει η νεολαία μας, όπως συχνά μου έλεγε. Πρόλαβα να της σφίξω το χέρι πολλές φορές για τον αγώνα της και την ανεμελιά στα χρόνια του σοσιαλισμού. Πρόλαβα όμως να της κάνω την έκπληξη του βιβλίου με την ιστορία της.

Τα λόγια της και οι αναφορές στους συναγωνιστές ήταν γεμάτα πίστη και σεβασμό. Δεν μετάνιωσε ποτέ για τον αγώνα της. Επρεπε, μου έλεγε, κι έλαμπε το πρόσωπό της. Με λίγες αράδες από το βιβλίο αυτό κλείνω τούτο το αφιέρωμα στην αγαπημένη μου Νίκη: «Δεν μετάνιωσα για τον αγώνα που έκανα. Μας άνοιξε τα μάτια. Ημουν τυχερή. Εζησα τον σοσιαλισμό. Εμεινα τυφλή αλλά τα μάτια μου είναι ανοιχτά στη ζωή... Ολα τα βουνά περπάτησα... από τον Εβρο, Μπέλες, Χορτιάτη, Χαλκιδική και πίσω...». Ολο μου έλεγε: «Συνέχισε να γράφεις και μη σταματάς. Να μάθουν για τα πάθη μας και τον αγώνα μας». Το υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι για την Νίκη και τους αγωνιστές θα συνεχίσω να ρωτάω και να γράφω.

ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη της Νίκης, και αντί για στεφάνι, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Θέρμης, στο ΚΚΕ, το κόμμα που τίμησε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της.

  • Στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΤΣΙΟΜΠΑΝΙΔΟΥ (ΝΙΚΗΣ) η Ουρανία Κεφαλέλη προσφέρει 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», αντί για στεφάνι, για να συνεχίζουμε τους αγώνες μας, για το ΚΚΕ που γιορτάζει τα 100 χρόνια δράσης και ύπαρξής του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ από το Πέτα Αρτας, τιμώντας τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, η σύζυγός του Λαμπρινή και οι εγγονές του Ελένη και Λαμπρινή προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω της ΤΟ ΝΟΠΕ της ΚΝΕ.

***

ΦΩΤΟ

Την 1/3/2019 συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΝΤΟΥΠΗ. Αντί μνημοσύνου, προσφέρουμε στο Κόμμα μας για τις ανάγκες των εκλογών 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίας Παρασκευής.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στις 20 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΝΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα καθώς και τα παιδιά του και η εγγονή του προσφέρουν 90 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΥ, για τον έναν χρόνο απουσίας του, έχοντάς τον στη θύμησή μας, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου - Ιλισίων, για τα 100χρονα του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Μαρία Μαραμπότου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΛΕΤΕΑ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, και προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ μέσω της Βόρειας ΚΟΒ Εκπαιδευτικών.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των ΝΙΚΟΥ και ΖΩΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ η οικογένειά τους προσφέρει στο ΚΚΕ για οικονομική ενίσχυση το ποσό των 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Το Σάββατο 24 Νοέμβρη 2018 «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας μητέρα ΣΤΑΣΑ ΧΑΣΑΠΗ. Ολη της τη ζωή υπήρξε υπόδειγμα αγωνιστικότητας, πίστης στα δίκια του λαού μας, αταλάντευτης στάσης στα ιδανικά του κόμματός της του ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε μέλος μέχρι το τέλος της ζωής της. Τιμώντας τη μνήμη της προσφέρουμε 700 ευρώ στο κόμμα της το ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής.

Τα παιδιά σου Στέλιος, Ματίνα, Δημήτρης

***

ΦΩΤΟ

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 71 χρόνια από το μεγάλο έγκλημα του αστικού κράτους, τη σφαγή στο Α' Τάγμα Σκαπανέων της Μακρονήσου. Ανάμεσα στους πρώτους νεκρούς ήταν και ο ΒΕΡΓΟΣ ΣΙΒΡΗΣ, από το Αιγίνιο Πιερίας, ο οποίος συμμετείχε στην ένοπλη ΕΑΜική Αντίσταση και γι' αυτό εξορίστηκε. Στο βιβλίο «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ» ο συνεξόριστός του Γιώργος Ραφαηλίδης γράφει για τις τραγικές στιγμές της δολοφονίας του.

«Δίπλα μου, ο παλιός μου φίλος ο Βέργος ο Σιβρής. Κουβέντιαζε, είχαμε κέφι, χαρούμενος μου έλεγε πως την προηγούμενη μέρα του δόθηκε για λόγους υγείας απαλλαγή στρατού, δείχνοντας και το απολυτήριό του. Αλλά, λόγω μεγάλης τρικυμίας, δεν έφυγε, περιμένοντας τώρα ώρα την ώρα να καλμάρει η θάλασσα, για να σαλπάρει καΐκι. Ο Βέργος Σιβρής, πλημμυρισμένος από χαρά, μου μιλούσε για τη στιγμή που θα αγκάλιαζε τα παιδιά του κι αράδιαζε χίλια όνειρα για ζωή. Είχαμε πια φτάσει στο θέατρο. Ξαφνικά ακούσαμε ριπές αυτομάτων και την ίδια στιγμή βλέπω τον Βέργο Σιβρή να κυλιέται κάτου, βγάζοντας ένα πνιχτό "οχ". Σαν τρελός σκύβω και τον αγκαλιάζω. Είχε δεχτεί μια σφαίρα στα μυαλά κι έτρεχε αίμα. Ηταν νεκρός. Και το βλέμμα έμενε συγκλονισμένο, σα να ρωτούσε: Γιατί με σκοτώνετε;».

ΜΕΛΕΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Στη μνήμη του και για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος η εγγονή του αδελφού του Αναστασία Σιβρή προσφέρει 50 ευρώ μέσω της Οργάνωσης Εκπαιδευτικών Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής.

***

ΦΩΤΟ

Στις 10 Μάρτη συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του συντρόφου αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ. Ως ελάχιστο φόρο τιμής της μνήμης του, προσφέρουμε 100 ευρώ, μπροστά στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατασκευή και τοποθέτηση μνημείων στη Μακρόνησο και τη Γυάρο.

Η γυναίκα του αδελφού του Σταύρου, Αντωνία, και τα παιδιά τους Μίμης (Δημήτρης) και Παναγιώτα

***

Για το ετήσιο μνημόσυνο της μάνας μου ΤΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Ε. Σ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου και συντρόφου ΚΑΤΤΗ ΜΠΑΜΠΗ προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών στο Κόμμα του που αγάπησε και υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Οικογένεια Γαβριηλίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Γεννήθηκε στα δύσκολα χρόνια της παράνοιας και του μεγαλείου, ψώμωσε στα λιθάρια της Φάλαρης με τα λίγα, πανάκριβα για βοσκούς «γράμματα» κι ωστόσο είχε προσκεφάλι σε όλη τη ζωή του Ρίτσο, Βάρναλη και τους κλασικούς κι ένα βαθύ χαμόγελο της επάρκειας μόνιμο καρφιτσωμένο στα χείλια του. Αυτό το κόμμα που το γέννησαν σπουδαίοι πρόγονοι, έχει τον τρόπο να γεννάει ωραίους απογόνους.

ΓΙΟΥΧΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΙΟΥΧΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Καλέ μας σύντροφε Νίκο, ταξίδι - καλό ή κακό -, το γνώριζες άλλωστε, δεν έχει. Είναι, όμως, μια παντοτινή θέση για σένα στην καρδιά μας κι ένα ποτήρι ανέγγιχτο στην παρέα μας να θυμίζει το χαμόγελό σου.

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου και συντρόφου Νίκου Σταμούλη, από τα Μακρυώτικα Κεφαλονιάς, που χάσαμε πρόσφατα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Βαθέος Σάμου.

Χριστίνα και Σταύρος Κουτράκης

***

ΦΩΤΟ

Στις 15/4/2019 κλείνει ένας χρόνος από τον ξαφνικό και πρόωρο θάνατο του παιδιού μας, ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 70 ευρώ στην ΚΟΒ Περισσού του Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής, για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Η μητέρα του Μάγδα Ραγκαβή, η θεία του Παυλίνα Πρεβελιανάκη και οι ξαδέρφες του Μαρία και Δέσποινα Πρεβελιανάκη

***

ΦΩΤΟ

Στις 23/2/2019 «έφυγε» από τη ζωή, πλήρης ημερών, η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΛΙΟΠΥΡΗ - ΣΕΡΕΤΗ, αγωνίστρια και μέλος του Παραρτήματος Αμαρουσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, σύζυγος του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Φώτη Σερέτη από το Αγρίνιο. Οι αδελφές της Θεοδώρα Κουπούφα, Ευθαλία Λιοπύρη και Ελευθερία Αναστασιάδου, αντί για στεφάνι, προσφέρουν στη μνήμη της 100 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, του κόμματος που αγαπούσε και μέσα από τις γραμμές του αγωνιζόταν, μέσω ΚΟ Αμαρουσίου.

  • Στη μνήμη της ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ΛΙΟΠΥΡΗ - ΣΕΡΕΤΗ οι συναγωνιστές της και φίλοι από το Παράρτημα Αμαρουσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Αμαρουσίου.

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΑΣ. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη και ένιωσε τη σκληρή εκμετάλλευση της εργοδοσίας. Γρήγορα εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πάλεψε προδικτατορικά μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ και από τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, εντάχθηκε στις γραμμές του.

ΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Στη διάρκεια της διάσπασης υπερασπίστηκε με όλες του τις δυνάμεις το Κόμμα ενάντια στον οπορτουνισμό. Ως μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Πετραλώνων συνέβαλε στην ανασύνταξη του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και στη μνήμη της συντρόφισσας ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΦΙΛΛΕΛΕ η οικογένεια Καζάνα προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΪΒΑΝΙΔΗ, που διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της Οργάνωσης Καλλιτεχνών.

Η σύζυγος Ελπίδα και τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδελφού μου ΜΑΡΚΟΥ Ηρ. ΚΟΥΝΟΥΠΑ, που το μνημόσυνό του τελείται την Κυριακή 10 Μάρτη στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου Λαγκάδας Χίου, και στη μνήμη των γονιών μου Ηρακλή και Αννίτσας προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 70 ευρώ.

Γιάννης Κούνουπας, Λαγκάδα Χίου

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος και Γραμματέας της ΚΟΒ Φαναρίου ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΕΤΣΗΣ. Γεννημένος το 1956 στο χωριό Αμμουδιά του δήμου Πάργας υπηρέτησε ανιδιοτελώς το Κόμμα από το 1976. Εντάχθηκε στην οργανωμένη πάλη σε νεαρή ηλικία. Μέσα στα δύσκολα χρόνια, στη δικτατορία, το 1970, σε κακουχίες και φτώχεια, γνωρίστηκε με τα μεγαλειώδη κομμουνιστικά ιδανικά.

Στάθηκε σε όλη του τη ζωή με αγωνιστική σεμνότητα, περήφανος για τα πιστεύω του, περήφανος κομμουνιστής, με στέρεη πεποίθηση ότι ο κόσμος θα αλλάξει, το δίκιο θα νικήσει, η εκμετάλλευση θα καταργηθεί, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός θα νικήσει. Οχι μόνο δεν μετάνιωσε για τον δρόμο που επέλεξε, αλλά σε κάθε ευκαιρία επαναλάμβανε ότι «τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσα ξανά, αν μπορούσε να γίνει». Οσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται και θα τιμούν τη μνήμη του για πάντα. Υπόδειγμα οικογενειάρχη, αγωνιστής, μπροστάρης στους αγώνες, αταλάντευτος και πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΑΣ
Στη μνήμη του οι σύντροφοι και οι φίλοι του από την ΚΟΒ Φαναρίου προσφέρουν 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΜΑΣΜΑΝΙΔΟΥ ΒΕΡΑΣ, που χάθηκε πρόσφατα, τα παιδιά της, τα εγγόνια της και τα ανίψια της προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λουδία, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου της ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΟΥΧΑ, η σύντροφός του Κυριακή, από την Πρώτη Σερρών, προσφέρει στην ΚΟ Πολίχνης 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Η φίλη των παιδικών μου χρόνων, η αδελφή μου, η συντρόφισσα ΕΛΠΙΔΑ ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ - ΛΥΡΑ, «έφυγε» για το χωρίς γυρισμό ταξίδι της, στις 23 Φλεβάρη, αφού πάλεψε για 25 χρόνια με αστείρευτο κουράγιο το πρόβλημα υγείας της. Κι αυτό γιατί αγάπησε τη ζωή όπως οι κομμουνιστές ξέρουν να αγαπούν. Μέχρι το τέλος παρέμεινε με αλύγιστη ανιδιοτέλεια πιστή στο Κόμμα μας και στα ιδανικά του σοσιαλισμού, παραμερίζοντας προσωπικές πικρίες και απογοητεύσεις. Στην ακριβή της μνήμη προσφέρω στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 100 ευρώ.

Για την Ελπίδα μας η Επη Κουλούρη προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

***

ΦΩΤΟ

Στις 12 του Μάρτη 2008 πέθανε, σε ηλικία 88 χρόνων, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ.

Σε νεαρή ηλικία επέλεξε το δρόμο της αντίστασης ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, παλεύοντας από τις γραμμές του ΕΛΑΣ για μια Ελλάδα λεύτερη, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του. Το 1943 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και για 65 ολόκληρα χρόνια, τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος. «Εφυγε» όρθιος και αταλάντευτος, όπως όρθιος και αταλάντευτος στάθηκε σε όλη του τη ζωή. Γνώρισε κυνηγητά, συλλήψεις και βασανιστήρια, εξορίστηκε στη Γυάρο. Δε σταμάτησε να αγωνίζεται για την πρόοδο του λαού ως μέλος της ΕΔΑ. Η χούντα τον εξορίζει και πάλι στη Γυάρο κι από κει στη Λέρο.

ΚΕΪΒΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΕΪΒΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Μετά τη μεταπολίτευση ανέπτυξε πλούσια δράση όπου το Κόμμα τον έταξε, στο Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, στο Παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης, στους Συνταξιούχους. Μπροστά στις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες, με οδηγό το αναπτυγμένο του ταξικό κριτήριο, έμεινε σταθερά προσηλωμένος στη νομοτέλεια της εποχής μας, υπερασπιζόμενος το Κόμμα και την προοπτική της ανθρωπότητας, το σοσιαλισμό.

Παρηγοριά και περηφάνια για την οικογένειά του, τη γυναίκα, την κόρη, τα εγγόνια του, η μεγάλη προσφορά της ζωής του, για να πάψει η αδικία και η εκμετάλλευση, για το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από τις Κομματικές Οργανώσεις Ζωγράφου προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιανίας - Γλυκών Νερών.

***

Στη μνήμη της ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και του ΘΕΟΦΑΝΗ ΦΛΑΜΙΑΤΟΥ προσφέρουμε το ποσό των 120 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σάμης Κεφαλονιάς, προς τιμήν των 100 χρόνων του Κόμματος.

Τα παιδιά και τα εγγόνια τους


ΝΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

ΖΩΗ ΑΘΗΝΑΙΟΥ
ΖΩΗ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΕΤΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΕΤΣΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΟΥΠΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΟΥΠΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ

ΒΕΡΓΟΣ ΣΙΒΡΗΣ
ΒΕΡΓΟΣ ΣΙΒΡΗΣ

ΣΤΑΣΑ ΧΑΣΑΠΗ
ΣΤΑΣΑ ΧΑΣΑΠΗ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΤΤΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΤΤΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΣ

ΒΕΡΑ ΜΑΣΜΑΝΙΔΟΥ
ΒΕΡΑ ΜΑΣΜΑΝΙΔΟΥ

ΑΔΡΟΜΑΧΗ ΛΙΟΠΥΡΗ ΣΕΡΕΤΗ
ΑΔΡΟΜΑΧΗ ΛΙΟΠΥΡΗ ΣΕΡΕΤΗ

ΕΛΠΙΔΑ ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ - ΛΥΡΑ
ΕΛΠΙΔΑ ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ - ΛΥΡΑ

ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΟΜΠΑΝΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΟΜΠΑΝΙΔΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ