ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Μάρτη 2019
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η συνδικαλιστική μαφία αναζητά προστάτες στους μηχανισμούς καταστολής

Παρεούλα, ΠΑΣΚίτες και ΔΑΚίτες της ΓΣΕΕ με την υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, συζητούν «μέτρα ασφαλείας» για την προστασία των νόθων και των εργοδοτών...
Παρεούλα, ΠΑΣΚίτες και ΔΑΚίτες της ΓΣΕΕ με την υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, συζητούν «μέτρα ασφαλείας» για την προστασία των νόθων και των εργοδοτών...
Την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα ζήτησαν από το αστικό κράτος, για πολλοστή φορά, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, αντιπροσωπεία της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ συναντήθηκε χτες με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου, συζήτησαν «το ζήτημα της λήψης μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να προστατευθούν οι μελλοντικές συνεδριάσεις της ΓΣΕΕ», προφανώς από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για συνέδριο εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες.

Και στου βοδιού το κέρατο να πάτε, μπροστά σας θα βρείτε τους εργαζόμενους!

Σχολιάζοντας τη συνάντηση των εργατοπατέρων με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, το ΠΑΜΕ επισημαίνει:

«Η συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, ξέροντας ότι στα εργοστάσια, στα γραφεία και τις επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να τους δουν ούτε ζωγραφιστούς, πήρε σβάρνα τα υπουργεία και τα γραφεία των κομμάτων που επέβαλαν τα μνημόνια.

Χωρίς ίχνος ντροπής, ο περιφερόμενος θίασος, που δήθεν εκπροσωπεί το εργατικό κίνημα, συναντήθηκε με την υπουργό Παπακώστα "διά να επιβάλει την τάξιν".

Είναι αδίστακτοι!

Επειδή οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη, απευθύνονται στις δυνάμεις καταστολής, σε μπράβους και εταιρείες σεκιούριτι για να τους διαφυλάξουν τις καρέκλες και τους μισθούς των χιλιάδων ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που δήθεν εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζόμενους δεν βρήκαν ούτε μισό σωματείο, ούτε 10 εργαζόμενους να τους στηρίξουν. Ούτε πριν, αλλά ούτε μετά το συνέδριο - φιάσκο της Καλαμάτας δεν βρέθηκε κανείς τους σε έναν χώρο δουλειάς, δεν έκαναν μια μαζική διαδικασία με εργαζόμενους. Κρύβονται στα υπουργεία, στα γραφεία των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και στα πολυτελή τους ξενοδοχεία.

Δεν θα τους περάσει!

Στις συγκεντρώσεις, περιοδείες που πραγματοποιούν τα συνδικάτα στους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν και μας δίνουν το μήνυμα "συνεχίστε!".

Οι σχεδιασμοί τους για συνέδριο "φαστ τρακ", στα κρυφά, για λίγους και εκλεκτούς, ώστε να επιβάλουν την εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα για να περνάει η αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, θα αποτύχουν.

Και στου βοδιού το κέρατο να πάτε, μπροστά σας θα βρείτε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα που παλεύουν για να σπάσει το απόστημα. Για σωματεία εργατών - Οχι των εργοδοτών!».

Ακόμα ψάχνουν εργάτες να τους στηρίξουν

Και όσο η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ αδυνατεί να εμφανιστεί έστω και σε έναν χώρο δουλειάς, για να ζητήσει τη στήριξη των εργαζομένων, άλλο τόσο πληθαίνουν οι δηλώσεις συμπαράστασης από κόμματα των μνημονίων και από εργατοπατέρες με διεθνή καριέρα!

Την περασμένη Τετάρτη, ο «κύριος 8.000 ευρώ», πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της... «προστασίας» που ζητάνε οι εργατοπατέρες από τα κόμματα του κεφαλαίου. Την ώρα που όλος ο τόπος βουίζει για τις εξόφθαλμες νοθείες και την ωμή εργοδοτική παρέμβαση, με πρωταγωνιστικό ρόλο των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, μαζί με τα συνεταιράκια ΔΑΚΕ - Ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ισχυρίστηκε ότι «εδώ δεν κρίνεται η πολιτική των συνδικάτων, κρίνεται αν έχουν το δικαίωμα ή όχι να διενεργούν τις νόμιμες και καταστατικές διαδικασίες τους, ως αντιπροσωπευτικοί δημοκρατικοί θεσμοί»!

Σειρά στην ουρά στήριξης των εγχώριων εργατοπατέρων πήραν τα μακριά χέρια του κεφαλαίου στο διεθνές και ευρωπαϊκό εργατικό κίνημα, οι ξεφωνημένες «Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία» (ITUC) και «Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων» (ETUC) καθώς και οι εργατοπατέρες στον κοινωνικοεταιριστικό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Να τους χαίρονται!


Να αυτοανακηρυχθεί... επίτιμος πρόεδρος της «συνδικαλιστικής επιχειρηματικότητας»

Σχόλιο της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ για τον Δ. Καραγεωργόπουλο

«Το ίδιο το χέρι που έγραφε τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις παραίτησης την προηγουμένη βδομάδα, που θυσιαζόταν δήθεν ως σύγχρονη Ιφιγένεια για το "καλό" της ΓΣΕΕ, είναι το ίδιο χέρι που γράφει νέα κείμενα επανάκαμψης και εμφανίζεται στα ΔΣ της ΓΣΕΕ ως νέος αυτοκράτορας!».

Με τον τρόπο αυτό σχολιάζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ την... «επανάκαμψη» του εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου, υπεύθυνου του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, προέδρου της ΟΙΥΕ και στελέχους της ΠΑΣΚΕ.

Με αφορμή την εμφάνισή του στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ την περασμένη Τετάρτη, αλλά και την ανακοίνωση «σωματείων» - σφραγίδων που του πλέκουν το εγκώμιο, η Πανελλαδική Γραμματεία υπενθυμίζει το «παζλ» των επιχειρήσεων που έχει δημιουργήσει ο εν λόγω «συνδικαλιστής»: Ξεκίνησε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην «Fortuna Gaming ΑΕ», προχώρησε στην ίδρυση εκπαιδευτικής επιχείρησης, «με αντίστοιχες προσλήψεις εργαζομένων άρα και εκμετάλλευση μισθωτής εργασίας», το 2018 «η εταιρεία του μπήκε ως κύριος μέτοχος μέσα στην επιχείρηση "Goodmorning"» και στο τέλος του προηγούμενου έτους «η συγκεκριμένη επιχείρηση εξαγοράστηκε από τη "Lokats Investments LTD", κυπριακών συμφερόντων, με διευθυντή της μέλος του πρωτοβάθμιου σωματείου που ο Καραγεωργόπουλος προεδρεύει!».

Υπενθυμίζοντας τους αστείους ισχυρισμούς του Καραγεωργόπουλου πως επιχειρηματικές του δράσεις εντάσσονταν στην... «κοινωνική οικονομία», η Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η συνδικαλιστική μαφία σηκώνει σκόνη για να κρύψει τις βρωμιές της» και καταγγέλλει πως οι δυνάμεις που τον έφεραν στο ΔΣ της ΓΣΕΕ την περασμένη Τετάρτη, είχαν στόχο «να τινάξουν τη συνεδρίαση στον αέρα και να πάρουν αποφάσεις στα μουλωχτά!».

Οσο για την «ανακοίνωση», με βάση την οποία «τον στηρίζουν τάχα 80 σωματεία της ΟΙΥΕ», η Πανελλαδική Γραμματεία την περιγράφει ως «ένα κείμενο που ο ίδιος έφτιαξε με χαρακτηριστική αντωνυμία το "εγώ" του, τις θυσίες του και την ακούραστη δράση του!».

Θέτει παράλληλα το ερώτημα πόσα από τα σωματεία «είναι υπαρκτά και κυρίως πότε συνεδρίασαν τα όργανά τους, καθώς όλα αυτά γίνονται πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων!». Οπως καταγγέλλει, πρόκειται για σωματεία «φαντάσματα και σφραγίδες», τα οποία «εμφανίζονται κάθε 3 χρόνια για να κάνουν εκλογές και να βγάλουν αντιπροσώπους για την ΟΙΥΕ», ενώ όσο κι αν ψάξει κάποιος «δεν θα βρει στοιχεία λειτουργίας και παρέμβασής τους». Αποτελούν όμως το «μακρύ χέρι του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, με αποκλειστική λειτουργία και αιτία ύπαρξής τους τα προγράμματα απασχόλησης που τους προσφέρουν την ανάλογη οικονομική προμήθεια και τη συνδικαλιστική επιβίωση των αντιπροσώπων τους, από την ΟΙΥΕ έως τη ΓΣΕΕ».

Και επειδή τα υποτιθέμενα σωματεία εκφράζουν τη στήριξή τους στον Καραγεωργόπουλο, με τη φράση «εμείς είμαστε οι "μπράβοι" του» (!), η Γραμματεία του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει πως «η αναφορά στο κείμενο σε μπράβους - σωματεία, με πρόσφατα τα γεγονότα στο "Νοvotel", είναι επικίνδυνη για κάθε εργαζόμενο». Οπως εξηγεί, κανένας εργαζόμενος ανεξάρτητα από τις απόψεις του «δεν χρειάζεται να εμπλέκεται στις βρωμιές και στα μπραβιλίκια, ειδικά όταν έχουν κατατεθεί μηνύσεις, όταν σε πλήθος εικόνων και βίντεο οι μπράβοι βρίσκονται δίπλα στον εργοδότη - συνδικαλιστή, συνομιλεί μαζί τους!».

Στον ίδιο δε τον Καραγεωργόπουλο, τέλος, προτείνει «αφού έχει εύκολο το copy - paste, μαζί με τα σωματεία που έχει νεκραναστήσει, να προσθέσει και τις εργοδοτικές ενώσεις των καζίνο, των τηλεπικοινωνιών και των εργοδοτικών φορέων στην Κύπρο, αυτών δηλαδή που πραγματικά ανήκει! Μετά θα μπορεί δικαιωματικά να αυτοανακηρυχτεί ως επίτιμος πρόεδρος της "συνδικαλιστικής" επιχειρηματικότητας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ