ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Μάρτη 2019
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού

Eurokinissi

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού στην κοινωνία και την Εκπαίδευση (21 Μάρτη), το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη του Ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων το ΠΑΜΕ καταδικάζει το αποτρόπαιο ρατσιστικό έγκλημα στη Ν. Ζηλανδία, καθώς και τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων εναντίον προσφύγων σε Λέρο, Κόνιτσα, Βίλια, σε σχολεία όπου υπάρχουν προσφυγόπουλα, όπως π.χ. σε Μυτιλήνη, Σάμο, Σέρρες κ.α.

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, οι φυλετικές διακρίσεις είναι φαινόμενα που τρέφουν το φασισμό και αξιοποιούνται κατά κόρον από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλισμό για να καλύπτουν τις αιτίες που φορτώνουν στο λαό τη φτώχεια, την ανεργία, την πείνα και την εκμετάλλευση.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να εντείνουν την πάλη μέσα από τα συνδικάτα, κόντρα στις αιτίες που δημιουργούν την ξενοφοβία, το ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις, που είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Να αγωνιστούν για:

  • Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα και μεταφορά στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Για κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών στην Εκπαίδευση όλων των παιδιών, σε όλα τα σχολεία, αδιακρίτως ποιοι και πόσοι μαθητές φοιτούν.
  • Η Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ.
  • Ισότιμα εργατικά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα.

Η Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού είναι για μας η καθημερινή μας δράση στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στη γειτονιά ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν και ενισχύουν το φασισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Ενάντια στην κρατική και εργοδοτική βία στους Ελληνες και ξένους εργάτες».

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των ναζιστών

Συνεχίζονται στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής οι αποκαλυπτικές καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης της εγκληματικής οργάνωσης. Χτες, κατέθεσε ο Αγγελος Ιωάννου, δικηγόρος και επιστημονικός συνεργάτης χρυσαυγιτών βουλευτών ως μάρτυρας υπεράσπισης της χρυσαυγίτισσας βουλευτή Ελ. Ζαρούλια και συζύγου του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου.

Αν και στέλεχος της Κεντρικής Διοίκησης, όπως παρουσίασε τον εαυτό του, δήλωσε ότι δεν υπάρχει διαδικασία για να γίνει κάποιος μέλος της ναζιστικής οργάνωσης, λίγο ως πολύ κατέθεσε ότι ελεύθερα μπαίνουν και βγαίνουν. Αρνήθηκε επίσης την ύπαρξη ορκωμοσιών για να περάσει κάποιος από απλός υποστηρικτής σε μέλος.

Οπως προέκυψε όμως από έγγραφα που έχουν αναγνωστεί στη διαδικασία των εγγράφων στη δίκη και του επιδείχθηκαν, συμμετείχε σε ορκωμοσία με άλλους τον Δεκέμβρη του 2009. Ο ίδιος νωρίτερα τη χαρακτήριζε ...εκδρομή στο πατρικό του ναζιστή βουλευτή Ματθαιόπουλου στην Κατερίνη μαζί με φίλους, για πανσέτες και σουβλάκια!

Επίσης, χαρακτήρισε τον αγκυλωτό σταυρό σημαία του Μεσοπολέμου όταν του επιδείχτηκε φωτογραφία (21/12/2012) με τον Ηλία Κασιδιάρη να κρατάει σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό και ομάδα χρυσαυγιτών να αποτίουν τιμή στη Βέρμαχτ, τον στρατό της ναζιστικής Γερμανίας.

Η φωτογραφία ήταν από βραδιά της όρκισης του - μετέπειτα δολοφονημένου χρυσαυγίτη - Φουντούλη κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012. Ο ναζιστής βουλευτής Κασιδιάρης είχε ισχυριστεί ότι ήταν προϊόν «φωτομοντάζ», όμως στο δικαστήριο (29/5/2018) επιδείχτηκε η γνήσια φωτογραφία που τελικά βρέθηκε στο κινητό του!

Το ρατσιστικό παραλήρημα της Ελ. Ζαρούλια στη Βουλή, που αποκάλεσε τους μετανάστες «υπανθρώπους», το απέδωσε σε απειρία της ίδιας και των συνεργατών της. Οπως είπε επί της ουσίας της ξέφυγε. Σε «ιδιωτικές συζητήσεις μιλάς διαφορετικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γεώργιος Χασιώτης, δικηγόρος και επιστημονικός συνεργάτης χρυσαυγιτών βουλευτών, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γ. Γρέγου. Το στέλεχος της οργάνωσης, αν και δήλωσε άγνοια για τα εσωτερικά της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ότι δεν προκύπτει από την εμπειρία του οποιαδήποτε εμπλοκή σε έκνομη ενέργεια μέλους, υποστηρικτή ή οποιουδήποτε σχετιζόμενου με την οργάνωση...

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Λαγός και ο Μιχαλολιάκος να είχαν οποιαδήποτε σχέση με όλα αυτά... Ο Λαγός κάνει τον νόμιμο πολιτικό του αγώνα», απάντησε χαρακτηριστικά. Επιβεβαίωσε, όμως, ότι υπάρχουν κατηγορίες και σχετικές καταδικαστικές αποφάσεις για τον πρώην βουλευτή Νικήτα Σιώη και για όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του τον Οκτώβρη του 2013, με τον σχολιασμό ότι «όλοι, ο καθένας μας, έχει ένα όπλο, μαχαίρια στο σπίτι του».

Ο γαμπρός του κατηγορούμενου Δήμου (κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση) στην κατάθεσή του μετέφερε τη μαρτυρία του Δήμου ότι δέχτηκε ένα sms το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα να μεταβεί άμεσα στα γραφεία της Νίκαιας (υπέθεσε ότι αφορούσε συσκευασία προϊόντων για διανομή). Τα βρήκε κλειστά, αλλά με κόσμο απ' έξω.

Ο ίδιος δηλώνει ότι έφυγε και δεν μετέβη στο σημείο της δολοφονίας. Στη συνέχεια, ο Δήμου απειλήθηκε από άτομο της Χρυσής Αυγής να πει ότι ήταν στο σημείο της δολοφονίας. Αν και δεν κατέθεσε ποια ήταν η απειλή, ο μάρτυρας δήλωσε ότι ο Δήμου φοβόταν για τον ίδιο και τις κόρες του.

Εξω οι φασίστες από γειτονιές, σχολεία και σχολές!

Συγκέντρωση της ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ αύριο στην Κόνιτσα, για την επίθεση στα ανήλικα προσφυγόπουλα

Με το σύνθημα «Εξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά», η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., στην Κόνιτσα, με αναχώρηση λεωφορείων στις 9 π.μ., μπροστά από τη Νομαρχία. Η Οργάνωση καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν ανήλικοι πρόσφυγες, που φιλοξενούνται από δομή στην Κόνιτσα, από ομάδα φασιστών.

Στην ανακοίνωσή της, η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οπως το συνηθίζουν οι θρασύδειλοι, στο σκοτάδι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ένα τσούρμο φασιστών επιτέθηκε με λοστούς. Επιτέθηκαν σε απροστάτευτα παιδιά την ώρα που έπαιζαν, εκ των οποίων ένα παιδί κατέληξε με κάταγμα στο χέρι. Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες φιλοξενούνται από δομή στην Κόνιτσα και δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επιθέσεις. Αντίστοιχες φασιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στην περιοχή, όπως ο τραμπουκισμός προσφυγόπουλων λίγες μέρες πριν και η επίθεση στον καθηγητή Λαογραφίας κ. Β. Νιτσιάκο.

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η στάση του ΑΤ Κόνιτσας, που έδιωξε τους ανήλικους όταν απευθύνθηκαν εκεί για να καταγγείλουν το γεγονός. Απαιτούμε να πάρει θέση η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές (...) Το έδαφος είναι στρωμένο για τα φασιστοειδή να δρουν ανενόχλητοι, από την πλευρά των τοπικών αρχών, αλλά και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αυτοί είναι που ρίχνουν νερό στο μύλο των φασιστών, που κρατάνε εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες στη χώρα μας, που διατηρούν και ενισχύουν τα στρατόπεδα τύπου Μόρια.

Οσο και να φοράνε τη μάσκα του "προοδευτικού", δεν μπορούν να κρύψουν ότι είναι αυτοί που στηρίζουν με χέρια και με πόδια τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που γεννάνε την προσφυγιά και που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο (...) Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα δίνει αποφασιστική απάντηση στους φασίστες, γκρεμίζοντας τη Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Το δυνατό ταξικό κίνημα θα τους τσακίσει».

Σε Σαλαμίνα και Αλμυρό Μαγνησίας

Την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος Πακιστανού μικροπωλητή καταγγέλλει η ΚΟ Σαλαμίνας του ΚΚΕ και καλεί το λαό του νησιού, συνολικά την εργατική τάξη, να τους δώσει την απάντηση που τους αντιστοιχεί. Να τους απομονώσει από κάθε λαϊκή γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να τους αποδυναμώσει στις επερχόμενες εκλογικές μάχες.

Να τιμωρήσει τις δυνάμεις που σήμερα δίνουν άλλοθι, στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή, όπως η δημοτική αρχή που τους προσκαλεί σε εκδηλώσεις με το πρόσχημα ότι είναι κοινοβουλευτικό κόμμα ή δημοτικών συνδυασμών που έχουν ανάμεσα στους υποψηφίους τους στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, τη δημοτική αρχή Εσερίδη καταγγέλλει η ΚΟΒ Αλμυρού Μαγνησίας του ΚΚΕ για την παρουσία, με δική της πρόσκληση, εκπροσώπου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής - και συγκεκριμένα του υπόδικου βουλευτή της Ηλιόπουλου - στην εκδήλωση για τα προβλήματα του 1ου Γυμνασίου της πόλης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μάρτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟΒ σημειώνει: «Αυτή η ενέργεια της δημοτικής αρχής (που δεν είναι η μοναδική) είναι άκρως επικίνδυνη. Βάζουν τους φασίστες να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας αθωώνοντας στα μάτια των μαθητών και όλου του λαού του Αλμυρού την εγκληματική δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής (...)

Τεράστιες ευθύνες έχει και ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, που δέχτηκε την παρουσία του υπόδικου φασίστα Ηλιόπουλου στην εκδήλωση του σχολείου. Μάλιστα, σε παράσταση διαμαρτυρίας της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο 1ο Γυμνάσιο τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, υπεραμύνθηκε της στάσης του να μη διώξει τον εγκληματία χρυσαυγίτη από την εκδήλωση, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη μόνο στη δημοτική αρχή Εσερίδη.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού υποστήριξε πως καθηγητές του σχολείου είπαν "τουλάχιστον αυτός εκπροσωπεί ψήφους στην περιοχή", θέλοντας να σχολιάσουν (όπως λέει) την αποχώρηση μελών του ΚΚΕ από την εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού. Η ΚΟΒ Αλμυρού καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και όλο το λαό της περιοχής να καταδικάσουν το γεγονός και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ