ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Απρίλη 2019 - Κυριακή 7 Απρίλη 2019
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ 3

Στις 17 Απρίλη κλείνουν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΕΣΚΙΝΗΣ (φωτ.) από το χωριό Χιονάδες Διδυμότειχου σε ηλικία 104 χρόνων. Στα χρόνια της Κατοχής οργανώθηκε στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ παίρνοντας ενεργό μέρος στην αντίσταση του λαού ενάντια στους κατακτητές και έγινε μέλος του ΚΚΕ, στο οποίο και έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του. Στα χρόνια που ακολούθησαν, κυνηγήθηκε, όπως χιλιάδες λαϊκοί αγωνιστές, πέρασε στην παρανομία και έφυγε για το Μπούλκες. Το 1946 κατατάχτηκε στον ΔΣΕ, με κύριο χώρο επιχειρήσεων το Γράμμο - Βίτσι.

Τον ίδιο χρόνο κατατάχτηκαν στον ΔΣΕ και τα τρία του αδέρφια, ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΗΣ και ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΕΣΚΙΝΗΣ, τα οποία και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του πατέρα μας, της μητέρας μας ΖΩΗΣ ΚΕΣΚΙΝΗ (φωτ.), που «έφυγε» από τη ζωή το 2005, και του αδερφού μας ΘΑΝΑΣΗ ΚΕΣΚΙΝΗ (φωτ.) που «έφυγε» σε ηλικία 47 χρόνων, μετά από μακρόχρονη ταλαιπωρία της υγείας του, και στη μνήμη των θείων μας και όλων των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους σε μάχες ή «έφυγαν» από τη ζωή μετά από πλούσια δράση στο κίνημα, προσφέρουμε στο αγαπημένο μας ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λειψίας, 150 ευρώ.

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Θανάσης και Σταματία Καραγιάννη

Τα εγγόνια και ανίψια Γιάννης, Σούλα και Αρης, με τις οικογένειές τους

***

ΦΩΤΟ

Στις 8/4/2019 συμπληρώνονται 18 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου μας ΕΠΙΚΑΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ (Τάκη), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ, από νεαρή ηλικία μέχρι το τέλος της ζωής του. Η φυσιογνωμία του θα μας μείνει βαθιά χαραγμένη για την υπόλοιπη ζωή μας.

Τιμώντας τη μνήμη του και ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, η σύζυγος Καλλιόπη, η κόρη Κασσιανή, ο γαμπρός Γιώργος και οι εγγονές Αθανασία και Δήμητρα προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΔΗΜΗΤΡΗ (Τάκη) ΕΠΙΚΑΡΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από το θάνατό του και ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, ο γιος, οι νύφες, ο εγγονός και ο δισέγγονός του Αλέξανδρος προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 40 μέρες από τον ξαφνικό θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΤΡΩΝΗ. Μέχρι την τελευταία του πνοή αταλάντευτα στο πλευρό του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στις 7 Απρίλη 2019, στις 11.30 π.μ., στο εκκλησάκι Αγιος Θωμάς στο Κοιμητήριο Πετρούπολης, τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο.

Η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν στην ΚΟΒ Πετρούπολης 500 ευρώ, στη μνήμη του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, που στις 5 Απρίλη έκλεισαν 9 χρόνια από το θάνατό του, η γυναίκα του Κατερίνα και τα παιδιά του Δώρα και Βασίλης προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Κοζάνης του Κόμματος και 50 ευρώ για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Ο Τάκης Τσιόγκας «έφυγε» σε ηλικία 54 ετών. Ηταν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, διετέλεσε βουλευτής Λάρισας του Κόμματος, ενώ, επί πολλά χρόνια, ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Πιστός κι ακλόνητος στα ιδανικά του ΚΚΕ, αγαπητός στην εργατική τάξη και στο λαό, πάλευε ακούραστα με μεράκι και αυταπάρνηση ενάντια στην καπιταλιστική, ταξική εκμετάλλευση, για τα εργατικά και, γενικότερα, τα λαϊκά δικαιώματα, για τη σοσιαλιστική κοινωνία.

  • Επίσης, στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, ο σ. Τάκης Καρφίτσας προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας.

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗ και της συζύγου του ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ, κατοίκων Αρδασσας Πτολεμαΐδας, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η κόρη του Γεωργία Ποιμενίδου και η εγγονή του Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Στις 15 του Μάρτη, «έφυγε» από κοντά μας, πλήρης ημερών, ο αγωνιστής και πιστός οπαδός του Κόμματος ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ από την Παρδαλίτσα Ιωαννίνων. Εργάτης, οικοδόμος, σ' όλη του τη ζωή υπερασπίστηκε αταλάντευτα τις ιδέες και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του ο γιος του Δημήτρης προσφέρει 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των γονιών μου ΛΥΚΙΔΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΝΙΑΣ και των θείων μου ΚΛΕΡΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΚΛΕΡΙΔΟΥ ΚΟΥΛΑΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Τηλεντζίδου Χρυσούλα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου που πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας, ΗΛΙΑ ΜΠΛΕΤΑ, οι σύντροφοι των ΚΟΒ Αγίων Αναργύρων, συγγενείς και φίλοι προσφέρουν 250 ευρώ ενίσχυση στο Κόμμα που πιστά υπηρέτησε τόσα χρόνια, για τις ανάγκες του μπροστά στις εκλογικές μάχες.

  • Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΜΠΛΕΤΑ, που πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας, η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου, αντί για στεφάνι, προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 70 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κ. Ιλίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΑΛΑΝΑΣΙΟΥ, που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πολίχνης.

Αφροδίτη Μπαλανάσιου

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΘΑ, από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, του αγαπημένου μου αδερφού ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ από το Μαυροβούνι Γυθείου, μαχητή του ΔΣΕ, του συμπεθέρου μου ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ από το Νύφι Λακωνίας, μαχητή του ΔΣΕ, προσφέρω 300 ευρώ στην ΚΟΒ Κέντρου Ηλιούπολης για τη μάχη των δημοτικών εκλογών.

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Μαρία Αναστασάκου - Μανθά

***

ΦΩΤΟ

Στις 17 Μάρτη συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα και γιαγιά μας ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ. Γεννήθηκε στην Αυγή Καστοριάς το 1928. Στις μέρες της Κατοχής οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και μετέπειτα εντάχθηκε στον ΔΣΕ, στην 8η Μεραρχία.

Τον Αύγουστο του 1948 τραυματίστηκε από βλήμα αεροπλάνου στο πόδι στη Μουργκάνα. Με υπεράνθρωπες προσπάθειες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Αργυρόκαστρου στην Αλβανία. Από εκεί έφυγε για θεραπεία στο Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας. Μετά την αποθεραπεία ξαναγύρισε στην Ελλάδα για τις τελευταίες μάχες στο Γράμμο και το Βίτσι. Το 1949 έφυγε για τη Σοβιετική Ενωση μέσω Αλβανίας. Επαναπατρίστηκε το 1985.

Στη μνήμη της η οικογένεια Σαρακατσάνη δίνει 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αλίμου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, η σύζυγος Μάρθα και τα παιδιά του προσφέρουμε στο Κόμμα 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Σιδηροκάστρου.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν πέντε χρόνια από την 1/4/2014 οπότε «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής, ο σύντροφος, παππούς και πατέρας ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΤΣΙΔΑΥΤΗΣ. Η απουσία του μας είναι αισθητή. Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η σύντροφός του Λαμπρινή Ατσιδαύτη, τα παιδιά, τα εγγόνια και δισέγγονα

***

ΦΩΤΟ

Η ΚΟΒ Νοτιοδυτικής Ζακύνθου το Φλεβάρη αποχαιρέτησε τον σύντροφο ΜΠΑΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟ (μπαρμπα - Γιώργος) που «έφυγε» πλήρης ημερών. Ηταν μέλος της ΚΟΒ Ν/Δ Ζακύνθου και καταγόταν από το χωριό Αγιος Λέοντας.

Στα πέτρινα χρόνια της Κατοχής κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ. Συνεπής σύντροφος και αεικίνητος διακινητής του «Ριζοσπάστη» μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Η στάση της αγωνιστικής ζωής του ήταν παράδειγμα για όλους μας.

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Αφησε ως προσωπική εισφορά στο Κόμμα 500 ευρώ, που παραδόθηκαν στην ΤΕ μετά το θάνατό του, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας, σύντροφος ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΤΟ Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ.

Αρης - Αμαλία

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας πατέρας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΜΠΑΪΤΖΗΣ, ο οποίος έμεινε μέχρι το θάνατό του πιστός και αφοσιωμένος στα ιδανικά του κομμουνισμού. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Λυκόβρυσης - Πεύκης, 150 ευρώ.

Τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ (φωτ.), μαθηματικού, γραμματέα της Εθνικής Αλληλεγγύης Αθήνας, ο οποίος πέθανε από βασανιστήρια στο άντρο του Παρθενίου στο ξενοδοχείο «Κρυστάλ». ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΙΡΑ (φωτ.), δικηγόρου, Γραμματέα της Οργάνωσης Παγκρατίου, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 εν ψυχρώ από συνεργάτες των Γερμανών στο δρόμο. ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΤΣΙΡΑ (φωτ.), δικηγόρου, εκπροσώπου του Παλλαϊκού Μετώπου, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ (φωτ.), φοιτητή Χημείας, μέλους του ΕΑΜ Νέων στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος πιάστηκε, στάλθηκε όμηρος στη Γερμανία και πέθανε από βασανιστήρια στο στρατόπεδο Μπρούνοσβικ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ (φωτ.), μέλους του ΕΑΜ Παγκρατίου, ο οποίος πιάστηκε από τους Γερμανούς, αργότερα εξορίστηκε στον Αη Στράτη και το Μακρονήσι και πέθανε το 1982. ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ (φωτ.), χημικού ΑΤΕ, μέλους του ΕΑΜ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από τρομοκράτες. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, αξιωματικού της Σχολής Αξιωματικών του ΕΛΑΣ Ρεντίνας.

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
Η ανιψιά τους Βασ. Δούκα - Κότσιρα προσφέρει 350 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 7 Απρίλη τελείται το 40ήμερο μνημόσυνο της αγαπημένης μας μητέρας ΣΤΑΜΑΤΩΣ ΜΠΟΛΟΣΗ, συζύγου του Βλάση Μπόλοση. Στη μνήμη των δύο αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ τα τέκνα τους προσφέρουν το ποσό των 150 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Παραμυθιάς Θεσπρωτίας.


ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ

ΚΛΕΡΙΔΟΥ ΚΟΥΛΑ
ΚΛΕΡΙΔΟΥ ΚΟΥΛΑ

ΚΛΕΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΛΕΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΝΙΑ
ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΝΙΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΛΥΚΙΔΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΛΥΚΙΔΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΣ

ΕΠΙΚΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τάκης
ΕΠΙΚΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τάκης

ΑΤΣΙΔΑΥΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΑΤΣΙΔΑΥΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΚΕΣΚΙΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΚΕΣΚΙΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΕΣΚΙΝΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΕΣΚΙΝΗΣ

ΖΩΗ ΚΕΣΚΙΝΗ
ΖΩΗ ΚΕΣΚΙΝΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΜΠΑΪΤΖΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΜΠΑΪΤΖΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΛΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΛΑΝΑΣΙΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ

ΜΠΛΕΤΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΛΕΤΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΣΤΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΣΤΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΩ ΜΠΟΛΟΣΗ
ΣΤΑΜΑΤΩ ΜΠΟΛΟΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ