ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
Σελ. /28
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Οι εργαζόμενοι είμαστε η δύναμη του ΚΚΕ και είναι η δική μας

Στην ανάγκη οι εργάτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ στάθηκε στο χαιρετισμό της στη χτεσινή εκδήλωση η Βασιλική (Βάνια) Ζαχαροπούλου, απολυμένη της εταιρείας «FERRO» και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας, σημειώνοντας:

«Βρίσκομαι σήμερα στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ θέλοντας να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου για να βγει δυνατό το κόμμα της εργατιάς στις επόμενες εκλογές.

Σε κάθε κάλπη πρέπει ο εργαζόμενος να ρίξει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Στις ευρωεκλογές, στην Περιφέρεια, στο δήμο. Για να δυναμώσει η δική μας φωνή, η φωνή του λαού.

Για να παλέψουμε ενάντια στη σαπίλα και τη βρωμιά που αναδεικνύεται καθημερινά τόσο σε πολιτικό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, όπως στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αλλά και εδώ στη Λαμία από το νόθο - διασπαστικό Κέντρο περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας.

Είμαι απολυμένη από τη "FERRO" γιατί έπραξα το αυτονόητο. Θέλησα να πληρωθώ για τη δουλειά μου. Να πάω το μεροκάματο στο σπίτι και στην οικογένειά μου. Χρόνια απλήρωτη εγώ και οι συνάδελφοί μου. Μας λέγανε ότι έχει προβλήματα η εταιρεία, βάλτε πλάτη, όχι απεργία. Μας έδιναν κάτι έναντι.

Δουλεύαμε, δουλεύαμε και στο τέλος βάζαμε και από την τσέπη μας. Μέχρι που το πήραμε απόφαση όλοι οι συνάδελφοι να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Συσπειρωθήκαμε στο Σωματείο Τροφίμων και στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Ολοι μαζί μπροστά στην πύλη, απεργία. Από τα άγρια χαράματα, εκεί 24 ώρες. Δεν έφευγε κανείς. Δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Εγώ εκεί γνώρισα καλύτερα το ΚΚΕ μέσα από τους αγώνες που δώσαμε με την εργοδοσία.

Στη μάχη αυτή είδαμε στην πρώτη γραμμή τους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ. Εκεί νιώσαμε την αλληλεγγύη, τη δύναμη της εργατιάς. Γι' αυτό και νικήσαμε και καταφέραμε να πληρωθούμε τα χρωστούμενα ενός χρόνου. Κόντρα στην τρομοκρατία, στα δικαστήρια...

Εκτός του ΚΚΕ κανείς δεν παλεύει για το δίκιο του λαού. Το είδαμε στην πράξη στη "FERRO".

Γι' αυτό από αυτό το βήμα καλώ τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας, της Λαμίας να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Να μην ακούσουν καμιά άλλη πολιτική δύναμη, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και άλλους παράγοντες σε δήμους και Περιφέρεια. Αυτοί έχουν διαλέξει με ποιον είναι. Καιρός και οι εργαζόμενοι να διαλέξουν.

Αρκετά ψάξαμε πολιτική στέγη μακριά από το σπίτι μας. Το οφείλουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας, στο μόχθο μας, που ενώ ματώνουμε στους χώρους δουλειάς δεν απολαμβάνουμε τους καρπούς της δουλειάς μας.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ. Είμαστε η δύναμή του και είναι η δική μας... Καλή συνέχεια στους αγώνες και στην κάλπη».

ΝΙΚΟΣ ΓΙΟΦΤΣΟΣ
Η πρώτη μας ψήφος να είναι κατακόκκινη

Σε πρώτο πρόσωπο απευθύνθηκε στους συμμαθητές του από το βήμα της χτεσινής εκδήλωσης ο Ν. Γιόφτσος, μαθητής της Γ' Λυκείου και μέλος του 15μελούς Συμβουλίου του 4ου ΓΕΛ Λαμίας, αναφερόμενος στην κατάσταση που ζουν οι μαθητές στο σχολείο και το σπίτι και προσθέτοντας:

«Ολα αυτά τα προβλήματα, η ίδια η καθημερινότητά σου είναι που πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου και όχι το αν ο τάδε υποψήφιος είναι φίλος ή συγγενής σου, αν σου φαίνεται ικανός ή ανίκανος. Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι τα όνειρά μας. Θέλουμε όλοι να μορφωθούμε, να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, να ζήσουμε σε μια ανθρώπινη κοινωνία που θα φροντίζει για τις ανάγκες μας. Μας συμβουλεύουν να παρατήσουμε αυτά τα όνειρα γιατί είναι, λέει, "ουτοπία" και να διαλέξουμε το "λιγότερο κακό".

Ας σκεφτούμε όμως: Αυτό είναι το προοδευτικό, το σύγχρονο και το νέο το 2019; Γιατί άραγε ενώ η τεχνολογία έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο, ενώ παράγεται συνεχώς και περισσότερος πλούτος, όλοι εμείς, το 99% των ανθρώπων, να ζούμε όλο και χειρότερα; Μα, πολύ απλά, γιατί αυτό είναι αναγκαίο για να βγάζει το 1%, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, αμύθητα κέρδη. Γι' αυτό οι δήμοι δεν έχουν λεφτά για τα σχολεία μας, γι' αυτό έχουν ρημάξει τους γονείς μας με τα δημοτικά τέλη, γι' αυτό πρέπει να πληρώσεις για να μορφωθείς, να αθληθείς, ακόμα και για να πας στο νοσοκομείο. Γι' αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ δολοφονούν τους λαούς και δημιουργούν χιλιάδες πρόσφυγες και θαλασσοπνιγμένους. Να λοιπόν η κλωστή που συνδέει τις εξελίξεις σε κάθε επίπεδο, τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό, με την αιτία τους: Το κεφάλαιο επιβάλλει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και οι δήμοι, οι Περιφέρειες, οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ενωση την εφαρμόζουν! Ενιαία είναι η επίθεσή τους, γι' αυτό και ενιαία πρέπει να είναι η απάντησή μας: Ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Το ΚΚΕ το ξέρεις. Δεν είναι σαν όλους αυτούς που σε θυμήθηκαν τώρα, λίγες βδομάδες πριν από τις εκλογές και ξαμολήθηκαν με τις καρτούλες τους και τα φυλλάδιά τους. Οι κομμουνιστές ήταν κάθε μέρα έξω από την πόρτα του σχολείου σου για να συζητήσουν μαζί σου για ό,τι σε προβληματίζει, για να σε καλέσουν στον αγώνα, στις πολιτικές και πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ηταν όμως και μέσα στα σχολεία, στην πράξη αντιπάλεψαν το φασισμό, στην πράξη πρωτοστάτησαν σε όλους τους μαθητικούς αγώνες, συχνά με τίμημα απειλές, αποβολές, ακόμα και συλλήψεις, όπως και στην πόλη μας πριν από δύο χρόνια.

Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια, δεν έκανε κωλοτούμπες όπως οι άλλοι. Δεν τα πήρε από κανέναν επιχειρηματία ούτε έχει στα ψηφοδέλτιά του συμφεροντολόγους που κάθε τόσο αλλάζουν κόμμα ή το παίζουν δήθεν "ανεξάρτητοι".

Για όλους αυτούς τους λόγους η πρώτη μας ψήφος πρέπει να είναι κατακόκκινη. Να μην τους χαρίσουμε τα νιάτα μας. Δυνατό ΚΚΕ και το κεφάλι ψηλά για να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη, να ανοίξουμε με τον αγώνα μας το δρόμο για "έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων"»...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΙΧΑΣ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η μόνη εξέλιξη προς όφελος του λαού

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι η μόνη εξέλιξη προς όφελος του λαού, η μόνη εξέλιξη που δίνει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, που δίνει προοπτική για την καλύτερη οργάνωση της πάλης για την εργατική εξουσία. Και γι' αυτό, το κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ παντού θα πρέπει να φτάσει και παντού», σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του στη χτεσινή εκδήλωση ο Γ. Δελίχας, υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σημείωσε πως «ο λαός της Λαμίας και της Φθιώτιδας θα πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια. Να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», προσθέτοντας πως «οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο Λαμιέων, στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, αναδείχθηκαν ως η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση», αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες που έφεραν φτώχεια και εξαθλίωση, αποκαλύπτοντας τον ρόλο της ΕΕ, τον συμβιβασμό των εκάστοτε δημοτικών αρχών και της πλειονότητας των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τις επιταγές των μνημονίων και τον πλήρη εναγκαλισμό τους με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και μονοπώλια.

Αναφερόμενος εξάλλου αναλυτικά στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο, που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «δείχνει ότι η μόνη μας εξάρτηση είναι ο αγώνας για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών», τόνισε πως «η "Λαϊκή Συσπείρωση" Λαμιέων ήταν αυτή που πρωτοστάτησε ενάντια στη μετατροπή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" αγωνίστηκε στο πλευρό των συμβασιούχων στην καθαριότητα, που ο σημερινός δήμαρχος απέλυσε, φέρνοντας ακόμη και τα ΜΑΤ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και έβαλε στη θέση τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους από εργολάβο.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" ήταν αυτή που διεκδικούσε αντιπλημμυρικά έργα στον Σπερχειό, τα οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν τα θεωρεί επιλέξιμα για χρηματοδότηση, καθώς δεν υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Διεκδικούσε και συνεχίζει να διεκδικεί έργα υποδομής στον αγροτικό τομέα που θα ανακουφίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλήττονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και από τα ντόπια χαράτσια.

Πρωτοστάτησε στην ανάδειξη των προβλημάτων και της εξαθλίωσης που βιώνει ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Στην υπεράσπιση των λαϊκών νοικοκυριών που βρέθηκαν αντιμέτωπα με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, του νερού, με τον πλειστηριασμό του σπιτιού τους.

Διεκδίκησε μείωση δημοτικών τελών για την καθαριότητα, την ύδρευση, τη μείωση των τελών στους μικρομεσαίους επαγγελματίες, την απάλειψη των τελών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το δημοτικό ωδείο, τα εικαστικά εργαστήρια.

Αντιτάχθηκε στο κλείσιμο και τη συγχώνευση σχολικών μονάδων. Πάλεψε για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των ειδικών σχολείων. Ανέδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα των αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κόντρα σε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις που συσκότιζαν το λαό αναδεικνύοντας μόνο τη χωροταξική πλευρά των αλλαγών. Ανέδειξε την πλήρη εναρμόνισή της με τις ανάγκες της αγοράς και της επιχειρηματικότητας.

Μπήκε μπροστά για την προάσπιση της περιουσίας του λαού, όπως των ιαματικών πηγών, της έκτασης και των εγκαταστάσεων της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας.

Διεκδίκησε την ενοποίηση των κοινωνικών δομών και των δομών Πρόνοιας, ώστε να μπορούν να παίξουν το ρόλο τους και όχι να λειτουργούν στη λογική εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων».

Ενώ αναλυτικά αναφέρθηκε και στα «έργα και τις ημέρες» των υπόλοιπων διεκδικητών του δήμου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως αποδέχτηκαν και υπηρέτησαν το καθεστώς των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και της κοινωφελούς εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, της σταθερής και μόνιμης εργασίας, αποδέχτηκαν τις περικοπές στη χρηματοδότηση και τη λογική της ανταποδοτικότητας, απέκρυψαν την ουσία για τις «μεταρρυθμίσεις» του «Κλεισθένη», στήριξαν την ακόμα στενότερη διασύνδεση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΚΟΣ
Κριτήριο για τους αγρότες η νέα ΚΑΠ

Ο Γ. Βάγκος, αγρότης, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, στο χαιρετισμό του ανέφερε πως «οι ευρωεκλογές που έρχονται δεν είναι μια απλή υπόθεση», αλλά «σύγκρουση οργανωμένων συμφερόντων, τραπεζιτών και πολυεθνικών με τον απλό λαό της βιοπάλης».

«Ψηφίζοντας ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, δείχνουμε τη δύναμή μας και τη δυναμική μας», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι με τις πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, «την οικονομική κρίση δεν την πλήρωσαν οι τράπεζες αλλά ο απλός λαός με τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις, τον ιδρώτα του και την ψυχολογική του κατάρρευση. Ούτε τα μεγάλα funds που μέσα σε μια νύχτα άλλαξαν ΑΦΜ και έδρα».

Αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός πως «η ΕΕ έχει καταντήσει τη χώρα μας αποθήκη ψυχών σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όπως στη Μόρια, στη Χίο και εδώ δίπλα στη Ριτσώνα, και ο κ. Τσίπρας κοιτάει μέσα απ' αυτήν τη διαδικασία τη ρευστοποίηση πολιτικού οφέλους».

«Πρέπει να δυναμώσουμε το ΚΚΕ στις εκλογές που έρχονται», σημείωσε, τονίζοντας πως «το μήνυμα πάει στις Βρυξέλλες».

Αναφερόμενος εξάλλου στη στοίχιση όλων των υπόλοιπων - από τον πρωθυπουργό έως τους δημοτικούς συμβούλους - με την πολιτική της ΕΕ, σημείωσε πως το ίδιο γίνεται και με άλλα πρόσωπα, «όπως είναι αυτά που διοικούν τη ΓΣΕΕ. Εδώ ξέρουν οι σύντροφοι και συντρόφισσες το παιχνίδι που έπαιξε στα τελευταία μπλόκα. Ελεγε ότι κλείνουμε τις επιχειρήσεις όταν κάνουμε μπλόκο και δεν μπορούν να δουλέψουν οι εργάτες και στα δικαστήρια ήταν μάρτυρες κατηγορίας, αυτοί και ο ΣΕΒ και η Ενωση Βιομηχάνων απ' τη Λάρισα με πανάκριβους δικηγόρους. Να μην ξεχνάμε ποιους έχουμε απέναντι, αυτούς τους εργατοπατέρες».

Αναφερόμενος στη νέα ΚΑΠ και απευθυνόμενος προς τους αγρότες τόνισε πως «μετά το 2021 οι ενισχύσεις θα είναι στο μισό. Οποιος θέλει να χρεωθεί να προσέξει, ό,τι δικαιώματα έχουν σήμερα τότε θα έχουν το μισό. Οι μεγάλες εταιρείες στην Πολωνία, στη Βουλγαρία και στη Γαλλία θα παίρνουν το ίδιο ανά στρέμμα επιδότηση όσο εμείς, αλλά εμείς έχουμε 30 στρέμματα μέσο όρο καλλιέργεια, δεν έχουμε 15.000 που έχουν αυτές οι εταιρείες. Η Ανθήλη, η Κωπαΐδα και ο Δομοκός θα ανήκουν σε μία ή δύο εταιρείες». «Ερχεται η πλήρης κατάρρευση» για τους αγρότες, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «πρέπει να ενισχύσουμε το ΚΚΕ παντού, δυναμικά, να γίνουμε πρεσβευτές, στο χωριό, στο σπίτι, οπουδήποτε, έτσι ώστε να δυναμώσει και κάποια στιγμή να κυβερνήσουμε».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ
Η επιλογή στην κάλπη να γίνει με βάση το ποιος υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα

«Το ΚΚΕ ξεκάθαρα απευθύνεται με καθαρό μέτωπο και με κρυστάλλινη πολιτική πρόταση καλώντας το λαό η επιλογή στις κάλπες να γίνει με βάση το ποιος εξυπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντά του όχι μόνο στα λόγια αλλά με τη συνολική του στάση στον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης αλλά και της διεκδίκησης. Δηλαδή, λέμε ότι η επιλογή πρέπει να γίνει αντιστρέφοντας τη λογική του "μικρότερου κακού", που όπως και να το κάνουμε παραμένει κακό αν δεν γίνεται ακόμη χειρότερο, όπως αποδείχθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Αυτό ισχύει σε κάθε επιλογή, σε κάθε κάλπη, ισχύει και στις ευρωεκλογές αλλά και στις τοπικές εκλογές», σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Κ. Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναφέρθηκε ακόμη στα πολλά παραδείγματα που αποκαλύπτουν «την ευρύτατη συμπαράταξη όλων των δυνάμεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με εξαίρεση τη "Λαϊκή Συσπείρωση", στην υπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων». Από την εγκατάσταση «των ανεμογεννητριών παντού όπου υπάρχει κέρδος, την ίδια στιγμή που το ρεύμα για τις λαϊκές οικογένειες έχει γίνει είδος πολυτελείας», την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών «σε όλο το Μαλιακό και τον Ευβοϊκό, γιγαντώνοντας τα μονοπώλια του συγκεκριμένου κλάδου αλλά καταστρέφοντας την παράκτια αλιεία και τους φτωχούς ψαράδες», την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων «με εργολαβίες σε μικρά και μεγάλα έργα, στους τομείς της Πολιτικής Προστασίας, σε υπηρεσίες της Περιφέρειας, μέσα από τις διάφορες αναπτυξιακές εταιρείες που χρησιμοποιούν σημαντικό αριθμό κονδυλίων. Οταν παραμένουν υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την εκπόνηση μελετών αναγκαίων έργων για το λαό της Φθιώτιδας και της Στερεάς», μέχρι τη χρηματοδότηση προγραμμάτων «για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ ολιγωρεί για αντίστοιχα μέτρα σε όφελος των μικρομεσαίων αγροτών, π.χ. αποστραγγιστικά στην Ξυνιάδα, αρδευτικά στη Βίστιζα, διευθέτηση του ρου του Σπερχειού, για την αγροτική οδοποιία», αλλά και την πρόσφατη «υποδοχή με τιμές», από την περιφερειακή αρχή, του Αμερικανού πρέσβη στη Φθιώτιδα και Ευρυτανία, που «βρέθηκε στην περιοχή συνδυάζοντας την προσπάθεια να "ξεπλύνει" τα αμερικανοΝΑΤΟικά εγκλήματα στην ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα να προσεγγίσει τις δυνατότητες για επενδύσεις από αμερικανικά κεφάλαια με στόχο φυσικά τη μέγιστη κερδοφορία τους».

«Σε μία περιοχή όπου το κεφάλαιο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της ανάπτυξης σειράς κλάδων και επιχειρήσεων, με επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας και πλούσια κοιτάσματα ορυκτού πλούτου σίγουρα η επιλογή υποψήφιων περιφερειαρχών για τη Στερεά απ' την πλευρά των αστικών κομμάτων αντανακλά και τις προθέσεις του κεφαλαίου να έχουν τους "δικούς" τους ανθρώπους στη διοίκηση της Περιφέρειας», σημείωσε και αναφέρθηκε στους υπόλοιπους υποψηφίους στην Περιφέρεια, λέγοντας ότι «έχουν δώσει διαπιστευτήρια αποτελεσματικής προώθησης των συμφερόντων του κεφαλαίου από διάφορες θέσεις ευθύνης και αυτό θα επιδιώξουν και μέσα από το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι περιφερειάρχης».

«Απέναντι σε όλες αυτές τις δυνάμεις βρίσκονται το ΚΚΕ και οι δυνάμεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με αγωνιστές που σταθερά και αταλάντευτα παλεύουν καθημερινά και όχι μόνο μπροστά στις εκλογικές μάχες», τόνισε, καλώντας τους παρευρισκόμενους «με δύναμη και ορμή όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τις εκλογές να δώσουμε και μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση από καλύτερες θέσεις, ενιαία, τη μάχη της ψήφου».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας να στηρίξουν το ΚΚΕ σε κάθε κάλπη

«Από την πόλη του Αρη Βελουχιώτη στέλνουμε μήνυμα νίκης σε κάθε κάλπη, στις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Διοίκηση, τις Περιφέρειες, τις ευρωεκλογές. Λέμε δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ αρνούμενοι την ΕΕ του κεφαλαίου. Γιατί ο δρόμος της ΕΕ, της κυβέρνησης, δήμων και Περιφερειών είναι ο δύσβατος δρόμος των θυσιών και της χρεοκοπίας του λαού που μόνο προβλήματα και δεινά του έφερε, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α., υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, προσθέτοντας πως το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα το λαό για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, την ώρα που τα αστικά πολιτικά κόμματα του μιλούσαν για «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας».

«Η ζωή απέδειξε ποιος έλεγε την αλήθεια, ποιος πρωταγωνίστησε στους αγώνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων και ποιοι συνειδητά προσπάθησαν να εξαπατήσουν το λαό», τόνισε και αναφέρθηκε αναλυτικά στις αρνητικές συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης που στηρίζει η ΕΕ, για τους λαούς σε όλα τα κράτη - μέλη της, που «είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού», με την ανεργία, τη μερική απασχόληση, το ποσοστό του πληθυσμού που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, όσο και με την αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ σε μια σειρά από τομείς, από αυτούς που αφορούν τη μητρότητα και τη νεολαία, έως το Προσφυγικό και τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Οι ευρωεκλογές δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Μπορούν όμως να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας αύριο το δρόμο της ανατροπής», σημείωσε και πρόσθεσε: «Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει και μπορεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Να αξιοποιήσει τις φυγόκεντρες τάσεις της ΕΕ. Να συνδέσει την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με την πάλη για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, για την κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό με την εργατική - λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας».

Ενώ ξεχωριστό κάλεσμα απηύθυνε στους συναδέλφους του των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, «να στηρίξουν το ΚΚΕ σε κάθε κάλπη. Γιατί το ΚΚΕ ουδέποτε κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, ουδέποτε τον πότισε με ψεύτικα μεγάλα λόγια. Και, κυρίως, γιατί είναι το μόνο κόμμα με ξεκάθαρες θέσεις στα ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο λαό και υπηρετούν το λαό και τον τόπο. Για τα συμφέροντά του, για την ύπαρξή του. Δεν είναι εργαλείο των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, το μοίρασμα της λείας και τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αξιοποιούνται όλο και περισσότερο, εμπλέκοντας τους στρατευμένους και τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού σε μεγαλύτερους κινδύνους, στο πλαίσιο των αποστολών ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης τηρεί τις "συμβατικές υποχρεώσεις" έναντι του ΝΑΤΟ, ζητώντας μάλιστα και περισσότερες αρμοδιότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια θέση έχει και η ΝΔ. Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων. Κανένας αξιωματικός και οπλίτης να μη συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις και αποστολές εκτός συνόρων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ