ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τη Δευτέρα η πολιτική κηδεία της Καίτης Φειδάκη

Τη Δευτέρα 20 Μάη αποχαιρετάμε η οικογένεια, οι σύντροφοι και οι φίλοι της την Καίτη Φειδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 64 χρόνων. Η πολιτική της κηδεία θα γίνει στις 3 μ.μ., στην αίθουσα του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Δεκελείας και Ατταλείας 2).

Ανακοινώσεις για την απώλειά της εξέδωσαν η ΚΕ του ΚΚΕ και η «Σύγχρονη Εποχή», εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους της.

Η συντρόφισσα Καίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Εργάστηκε ως εργατοϋπάλληλος του ιδιωτικού τομέα σε εργοστάσια οινοποιίας - ποτοποιίας και από το 1988 στον «Ριζοσπάστη» και στο εκδοτικό του Κόμματος, τη «Σύγχρονη Εποχή».

Συμμετείχε στις αντιδικτατορικές κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, ενώ πήρε μέρος και στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το 1973. Με την πτώση της χούντας και τη νομιμοποίηση του Κόμματος και της ΚΝΕ, οργανώθηκε, στις αρχές του 1975, στην ΚΝΕ και το 1977 στο Κόμμα, στις Οργανώσεις της Ν. Φιλαδέλφειας.

Εκτοτε υπηρέτησε το ΚΚΕ με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια, από πολλές και υπεύθυνες κομματικές δουλειές, ενώ το διάστημα 1989 - 1991 έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη διατήρηση των επαναστατικών του χαρακτηριστικών και για την ανασυγκρότηση των Κομματικών του Οργανώσεων. Το 1994 εκλέχτηκε μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Διετέλεσε μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών, της Διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη» και υπεύθυνη της «Σύγχρονης Εποχής». Εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στο 19ο και το 20ό Συνέδριό του.

Παράδειγμα ανιδιοτελούς και ακούραστης κομμουνίστριας

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τη συντρόφισσα Καίτη Φειδάκη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Η συντρόφισσα Καίτη ήταν παράδειγμα ανιδιοτελούς και ακούραστης κομμουνίστριας που υπηρέτησε το Κόμμα μας έως το τέλος, με αισιοδοξία και αυταπάρνηση από διάφορες στελεχικές θέσεις αναλαμβάνοντας πολλές και υπεύθυνες κομματικές δουλειές.

Θα την θυμόμαστε ιδιαίτερα για το παράδειγμά της και τη μεγάλη κομματική της προσφορά στην περιοχή της, τη Νέα Φιλαδέλφεια, στις Αχτίδες Βορειοδυτικών και Βορείων της ΚΟΑ, στην ΚΟΒ του Ωρωπού όπου ήταν μέλος τα τελευταία χρόνια μέχρι και το θάνατό της.

Τις μεγάλες δυσκολίες στην υγεία της λόγω της ασθένειας τις αντιμετώπιζε με αισιοδοξία, μαχητικότητα, με προσπάθεια να μην λείπει από πουθενά. Κι αυτό έδινε και σε μας δύναμη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον σύντροφό της Αποστόλη Κοσμόπουλο, στις κόρες της Μαρία και Χριστίνα και σε όλους τους οικείους της.

Αγαπημένη μας συντρόφισσα, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Προσφορές στη μνήμη της

-- Και μια μέρα πριν, είπες: «Θα πάω να ψηφίσω την Κυριακή με όποιον τρόπο χρειαστεί!».

Ακούραστη κομμουνίστρια, μαχήτρια που η στάση ζωής διαπερνούσε όλους τους τομείς της ζωής σου, με πράξεις και όχι πολλά και μεγάλα λόγια. Ως πρώτη δόση, προσφέρουμε 1.000 ευρώ στο Κόμμα που σε διαμόρφωσε. Λατρευτή μας, είσαι εδώ κάθε μέρα με το γέλιο και τις «φωνές» σου για να γινόμαστε καλύτεροι!

Η οικογένειά σου Αποστόλης, Μαρία, Χριστίνα, Σέβη

-- Στη μνήμη της ανιδιοτελούς και ακούραστης κομμουνίστριας ΚΑΙΤΗΣ ΦΕΙΔΑΚΗ, που «έφυγε» τόσο πρόωρα από κοντά μας, προσφέρω στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 30 ευρώ.

Καίτη, θα σε θυμάμαι πάντα με το χαμόγελό σου και τη φιλία σου με την αδελφή μου, δραστήρια κομμουνίστρια Κωστούλα που «έφυγε» επίσης πρόωρα, και την προτροπή σας να αγωνιζόμαστε με το Κόμμα μας.

Ευανθία Σεφέρη

Τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιώργο Βλαχούδη

Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Γιώργο Βλαχούδη, που «έφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών και κηδεύτηκε χτες στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, είπαν συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι.

Η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ αποχαιρέτησε με θλίψη και υπερηφάνεια τον σ. Γ. Βλαχούδη. «Ο σ. Γιώργος γεννήθηκε το 1923 στον Χορτιάτη από φτωχή λαϊκή οικογένεια. Από μικρός βγήκε στη βιοπάλη δίπλα στους γονείς του, που δούλευαν ως παρασκευαστές ξυλοκάρβουνου. Οταν οι Γερμανοί απαγόρευσαν την ανθρακοπαραγωγή στον Χορτιάτη, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές στην πόλη.

Στην Κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜικό κίνημα, ως μέλος της ΕΠΟΝ το 1943, και σύντομα τα προσόντα του τον ανέδειξαν σε εμπιστευτικές αποστολές, μιας και έγινε μόνιμος σύνδεσμος με τον ΕΛΑΣ, πραγματοποιώντας δρομολόγια μεταξύ Φιλύρου και Λειβαδιού. Στην Απελευθέρωση ήταν μέλος της Εθνικής Πολιτοφυλακής.

Τα άλλα δύο αδέλφια του ήταν επίσης οργανωμένα στο κίνημα. Ο μεγάλος αδελφός, Χρήστος, έπεσε ηρωικά μαχόμενος με τον ΔΣΕ στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο μικρότερος, Παναγιώτης, φυλακίστηκε στη Γυάρο για τη δράση του.

Την περίοδο της τρομοκρατίας μετά τη Βάρκιζα, δούλεψε στον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ, συνελήφθη δύο φορές, εξορίστηκε στον Αη Στράτη και στη Μακρόνησο, όπου υπέστη πολλά βασανιστήρια.

Μετά την επιστροφή του από την εξορία, εργάστηκε στον νόμιμο μηχανισμό της ΕΔΑ. Συμμετείχε στην ανασυγκρότηση του ΚΚΕ το 1974 μετά τη δικτατορία. Συνέχισε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο μέσα στις γραμμές του ΚΚΕ, ενώ το 1990 υπερασπίστηκε την επαναστατική φυσιογνωμία του Κόμματος ενάντια στη διασπαστική ομάδα που συνέχισε στον Συνασπισμό.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ έχει καταγράψει μαρτυρίες του που αποτελούν παρακαταθήκη για την ιστορία του κινήματος στην περιοχή.

Παρέμεινε πάντα πιστός στις ιδέες και τις αξίες του ηρωικού ΚΚΕ».

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 8.30 μ.μ., στη Λάρισα (πλατεία Ταχυδρομείου), θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσουν η Μαρία Γαβαλά και ο Ρίζος Μαρούδας, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Κόμματος, ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας.

-- Στις 9 π.μ., ο Τάσος Τσιαπλές θα περιοδεύσει στο ΙΚΑ Ν. Σμύρνης, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Λάρισας, Πέτρο Κρίκη.

-- Στο Αγρίνιο, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσουν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ, βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Τίμος Παπανικολάου, υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, η Ηρα Κουρή, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, και ο Βασίλης Κωστάρας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου.

-- Στις 8 μ.μ., στη Θήβα (κεντρική πλατεία), στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος δήμαρχος Θήβας.

-- Στις 8 μ.μ., στην Καλαμάτα, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής. Θα χαιρετίσουν ο Δημήτρης Οικονομάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, ο Αργύρης Σμυρνής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, και ο Θανάσης Κολιζέρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης θα μιλήσουν ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Ιμπραήμ Ιμπράμ Κερατζή, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Κώστας Βογιατζής και η υποψήφια δήμαρχος Αβδήρων Βούλα Μαχαιρίδου.

-- Ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα περιοδεύσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στις 10 π.μ.

-- Ο Μιχάλης Μιχαήλ, Ανθυποπυραγός ε.α., υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα επισκεφτεί τη Φθιώτιδα. Στις 10.30 π.μ. θα περιοδεύσει στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Λαμίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση και θα μιλήσει στους εργαζόμενους. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Σπερχειάδας.

-- Ο Νίκος Εξαρχος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει σε ξενοδοχεία και στα ferry boat στη Λευκάδα. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Νυδρί (καφενείο «του Δαμιανού»).

-- Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, με τον Δημήτρη Βρύσαλη, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου, θα περιοδεύσουν στο ΠΑΓΝΗ, στις 8.30 π.μ.

Αύριο, Σάββατο:

-- Στη Ζάκυνθο, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Μάρκου, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσουν ο Φώτης Κόκλας, υποψήφιος δήμαρχος Ζακύνθου, η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, και η Ηρα Κουρή, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής. Θα χαιρετίσουν ο Θανάσης Χαστάς, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, και η Αντωνία Χόλμπα, υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας.

-- Στις 8.30 μ.μ., στη Χαλκίδα (προβλήτα Αγ. Νικολάου), στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσουν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς, και ο Γιάννης Τζαβάρας, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων.

-- Στις 11 π.μ., στη Φιλιππιάδα (κεντρική πλατεία), θα μιλήσουν ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Γιώργος Μισηρλής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου, και ο Μενέλαος Γείτονας, υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού.

-- Στις 8 μ.μ., στα Καλάβρυτα, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ, βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Θα χαιρετίσει ο Σταμάτης Ανδριόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαβρύτων.

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Βελβεντό (στον Πεζόδρομο) θα μιλήσουν η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και η Ειρήνη Γκαμπράνη, υποψήφια δήμαρχος Βελβεντού.

-- Στις 7.30 μ.μ., στον Τρανόβαλτο Κοζάνης (κεντρική πλατεία), θα μιλήσουν ο Γιάννης Μητσιάκος, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Νίκος Γεωργακόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων. Θα χαιρετίσει η Σοφία Δανατσοπούλου, υποψήφια τοπική σύμβουλος στην κοινότητα Τρανοβάλτου.

-- Ο Νίκος Εξαρχος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, θα μιλήσει στις 8 μ.μ. στην Πρωτόπαππα Ιωαννίνων.

Την Κυριακή 19 Μάη:

-- Στις 7 μ.μ., στον πεζόδρομο της Κοζάνης, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής. Θα χαιρετίσουν ο Θανάσης Χαστάς, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Νώντας Στολτίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης.

-- Στις 11 π.μ., σε συγκέντρωση στις Καμάρες Αιγιαλείας (καφενείο Ατζουλά), θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ, βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, και θα χαιρετίσει η Αγγελική Κουρή, υποψήφια δήμαρχος Αιγιαλείας.

-- Στις 7 μ.μ., στα Τρίκαλα, σε εκδήλωση με θέμα «Η στρατηγική της ΕΕ για τις γυναίκες. Η πρόταση του ΚΚΕ», στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον», θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Καΐκης, υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων.

-- Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στην Κουνινά (καφενείο Κατσιδήμα), θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος και θα χαιρετίσει η Αγγελική Κουρή.

-- Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, θα μιλήσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής. Θα χαιρετίσουν η Μιμίκα Ναλπαντίδου, υποψήφια δήμαρχος Φλώρινας, και ο Βασίλης Καραντζίδης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

-- Στις 11 π.μ., σε σύσκεψη επιστημόνων στη Λαμία, στη Μικρή Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (οδός Λεωνίδου), θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Ο Νίκος Εξαρχος θα μιλήσει στις 12 μ. στην Ελεούσα Ιωαννίνων (μαγαζί «Αριστογεύσεις»). Στις 7 μ.μ., θα μιλήσει στην Αρτα, στο Εργατικό Κέντρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ