ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από αύριο η μεγάλη εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Να φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους και τη νεολαία το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη

Εξορμήσεις σε εργοστάσια στη Θεσσαλονίκη
Εξορμήσεις σε εργοστάσια στη Θεσσαλονίκη
Με μια μεγάλη εξόρμηση που ξεκινάει από αύριο το πρωί, με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που κυκλοφορεί με το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, ρίχνονται στη μάχη οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το πλατύ άνοιγμα που πραγματοποίησαν μαζί με χιλιάδες οπαδούς, συναγωνιστές υποψήφιους στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με οπαδούς που συγκρότησαν εκατοντάδες εκλογικές επιτροπές στήριξης του Κόμματος, οι Οργανώσεις ανεβάζουν τους ρυθμούς για την κρίσιμη μάχη των εθνικών εκλογών.

Τα πλάνα διακίνησης του «Ριζοσπάστη» είναι αυξημένα, με στόχο να φτάσουμε σε εργαζόμενους που στις πρόσφατες τριπλές κάλπες έκαναν το βήμα και στήριξαν το Κόμμα αλλά και σε όσους δίστασαν, έριξαν με βαριά καρδιά ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ, υποκύπτοντας στα κάλπικα διλήμματα.

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων περιλαμβάνει το Σαββατοκύριακο άνοιγμα στις συνοικίες, σε χώρους νεολαίας και αλλού, ενώ από το πρωί της Δευτέρας οι Οργανώσεις του Κόμματος θα βρεθούν σε χώρους δουλειάς. Παράλληλα «τρέχει» και πρόγραμμα συσκέψεων από όλες τις Οργανώσεις, όπου γίνεται συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιούλη, με την επεξεργασία του σχεδιασμού για να φτάσει πλατιά το κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Με ισχυρό ΚΚΕ «βάζουμε δύσκολα» στην αντιλαϊκή πολιτική

Μαζικές εξορμήσεις πραγματοποιούν ήδη αυτές τις μέρες σε επιχειρήσεις των κλάδων Τροφίμων, Φαρμάκου, Ιματισμού, Μετάλλου, Χημικής Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τύπου - Χάρτου, οι ΚΟ της ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, απευθύνοντας κάλεσμα συμπόρευσης με το Κόμμα στους εργαζόμενους των κλάδων. Ενώ, με εξειδικευμένο υλικό απευθύνονται ιδιαίτερα στους εργαζόμενους που απασχολούνται με «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις.

Στους εργαζόμενους που οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (3μηνες, 6μηνες, 8μηνες κ.λπ.), στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, στους εργολαβικούς που για χρόνια απασχολούνται σε συγκεκριμένα τμήματα επιχειρήσεων αλλά δεν προσλαμβάνονται απευθείας από τις επιχειρήσεις, που τους στερούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στους εποχικούς, που η εργοδοσία δεν τους αφήνει να πάρουν ανάσα στις περιόδους αιχμής της δουλειάς και μετά τους δείχνει την πόρτα της εξόδου από τις επιχειρήσεις. Αλλά και στους «εποχικούς» που για χρόνια εργάζονται με συμβάσεις 11 μηνών, οι οποίες μετά από ένα μήνα διακοπή ανανεώνονται.

Στην ανακοίνωσή της, η ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας σημειώνει ότι αυτή η κατάσταση γενίκευσης της ελαστικής εργασίας που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς εκπορεύεται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις οποίες προσκυνούν όλα τα κόμματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι επιχειρηματίες - εργοδότες, όπως και τα κόμματά τους - ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής - θέλουν να μας πείσουν να αποδεχτούμε αυτή τη ζωή. Μας καλούν να ταυτιστούμε με τις απαιτήσεις και τους στόχους των επιχειρήσεων: "Για να γίνουν πιο κερδοφόρες και ανταγωνιστικές", "για το καλό της οικονομίας", "γιατί έτσι κερδίζουμε και οι εργαζόμενοι και τα αφεντικά". Θέλουν να συνηθίσουμε να ζούμε με μειωμένες απαιτήσεις, να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για τη δουλειά που μας δίνουν με αυτές τις άθλιες συνθήκες. Για όλους αυτούς είναι παρωχημένο να μιλάμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίες, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Ιδιαίτερα στις γυναίκες εργάτριες, η "ευελιξία" στις εργασιακές σχέσεις πλασάρεται ως "τρόπος ζωής", ως "πλεονέκτημα", γιατί έτσι - λένε - συνδυάζονται οι οικογενειακές υποχρεώσεις με τη δουλειά.

Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπουν και οι δυνάμεις της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα, η ηγεσία της ΓΣΕΕ και οι εκπρόσωποί τους σε συνδικαλιστικές οργανώσεις. Εχουν βάλει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους στην αποδοχή και εδραίωση όλων των μορφών "ευέλικτης" εργασίας. Φτάνουν σε σημείο να θεωρούν εργάτες 2ης και 3ης κατηγορίας τους συμβασιούχους, δεν τους γράφουν ούτε στα σωματεία».

Και καλεί τους εργαζόμενους με την ψήφο τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να δυναμώσει ο δικός τους αγώνας, «για να "βάλουμε δύσκολα" στην αντιλαϊκή πολιτική, να περάσουμε στην αντεπίθεση για να ικανοποιηθούν οι δικές μας ανάγκες».

Ο Δ. Κουτσούμπας στο Δίστομο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στο μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής Διστομιτών, που τελεί ο δήμος Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας τη Δευτέρα 10 Ιούνη στις 10.30 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ