ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Επιχείρηση εκφοβισμού αγωνιζόμενων αγροτών

Στο Αστυνομικό Τμήμα καλούνται αγρότες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα, αλλά και εργάτες που τους συμπαραστάθηκαν

Από τις κινητοποιήσεις του περασμένου Φλεβάρη
Από τις κινητοποιήσεις του περασμένου Φλεβάρη
Δεν έχουν τελειωμό η «φάμπρικα» των «αγροτοδικείων» και οι εκφοβισμοί ενάντια στο συνεπές αγροτικό κίνημα, καθώς λίγους μήνες μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων που είχε λάβει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός ξεκινά τη γνωστή του δράση.

Οπως καταγγέλλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, δεκάδες αγρότες και άλλοι συνδικαλιστές που συμμετείχαν σε κινητοποίηση στις 7 Φλεβάρη 2019 αποκλείοντας συμβολικά τον κόμβο του «Πράκτικερ», καλούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας για ανωμοτί καταθέσεις κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα της περιοχής και αναφοράς που είχε συντάξει αρμόδιο αστυνομικό όργανο.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, «ενώ ο υπουργός επιμένει ότι κατάργησε τα "αγροτοδικεία", ο κατασταλτικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση, με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές (έκαναν κρυφά καταγραφή οχημάτων για να προχωρήσουν σε διώξεις).

Με απίστευτη γρηγοράδα προχωρούν τις διώξεις. Ομως δεν δείχνουν την ίδια γρηγοράδα στην επίλυση των προβλημάτων μας, στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Για το δάκο και την αντιμετώπισή του δεν δίνουν λεφτά, επικαλούνται μια σειρά καθυστερήσεις κ.τ.λ. Ενώ για να μας σύρουν στα δικαστήρια τρέχουν αμέσως».

Ο Αγροτικός Σύλλογος τονίζει ακόμη πως «η δικαστική δίωξη, επί της ουσίας, στρέφεται ενάντια στο ίδιο το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα», καθώς και ότι «η ευθύνη για τη συγκεκριμένη, απαράδεκτη και προκλητική δικαστική δίωξη ανήκει στην κυβέρνηση», προειδοποιώντας ταυτόχρονα «την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την νέα, όποια και αν είναι αυτή που θα προκύψει, ότι μάταια και άδικα κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει. (...)

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με πιο μεγάλο πείσμα, ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά, οργανωμένοι στο σύλλογό μας και συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων».

ΚΑΤ
Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του τηλεφωνικού κέντρου

Από την κινητοποίηση της Δευτέρας
Από την κινητοποίηση της Δευτέρας
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα στη διοίκηση του Νοσοκομείου ΚΑΤ εργαζόμενοι με πρωτοβουλία της «Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) και τη συμμετοχή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου και γύρω δήμων, ΟΓΕ Αμαρουσίου και της Λαϊκής Επιτροπής Αμαρουσίου. Αιχμή της κινητοποίησης στάθηκε η απόφαση της διοίκησης να δοθούν τα τηλεφωνικά ραντεβού του νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρεία και το κόστος να μετακυλίεται στον ασθενή, με χρεώσεις τύπου 5ψήφιου και 090!

Εργαζόμενοι και φορείς απαίτησαν να παρθεί πίσω η απόφαση και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο θα στελεχώνεται με μόνιμο προσωπικό και οι κλήσεις για τα ραντεβού των ασθενών να είναι δωρεάν. Η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι δεν διαθέτει χρήματα για τον εκσυγχρονισμό του τηλεφωνικού κέντρου.

Σε ανακοίνωσή της, η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο δρομολογήθηκε το ξεπούλημα, παρατώντας εδώ και χρόνια το τηλεφωνικό κέντρο στη μοίρα του, και προσθέτει πως «αποτελεί μια πάγια επιδίωξη των κυβερνήσεων και των διοικήσεων να παραδώσουν στους ιδιώτες υπηρεσίες της Υγείας με στόχο τη σίγουρη κερδοφορία τους! Το ζήσαμε παλιότερα με την παραχώρηση κλινών σε ασφαλιστικές εταιρείες. Επιδίωξη πλήρως εναρμονισμένη με τον στρατηγικό στόχο της ΕΕ, για Υγεία - εμπόρευμα».

Σημειώνει ακόμη πως «η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που καυχήθηκε για την κατάργηση του 5ευρου για την εξέταση στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία, είναι η ίδια που το επαναφέρει "από το παράθυρο" και μάλιστα κατευθείαν στην τσέπη του ασθενή», κάνοντας πράξη «άλλη μία Οδηγία της ΕΕ για τη μείωση της πρόσβασης των αρρώστων στα νοσοκομεία, στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του νοσοκομείου - επιχείρηση που θα λειτουργεί στη λογική κόστους - οφέλους».

«Εως τώρα, με το φιλότιμο του προσωπικού που προσπαθούσε να απαλύνει την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, κάποιος κόσμος να εξετάζεται στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία σαν υπεράριθμος προκειμένου να μην περιμένει μήνες για να εξυπηρετηθεί. Τώρα ανατίθεται σε μια ιδιωτική εταιρεία να κρατάει πιο σφιχτά τα "λουριά" στις πύλες του νοσοκομείου και με τελικό αποτέλεσμα να παίρνουν οι λίστες αναμονής τεράστιες διαστάσεις.

Η ιδιωτικοποίηση του τηλεφωνικού κέντρου, δηλαδή, έχει άμεσο και σίγουρο κέρδος για το κεφάλαιο και απώτερο στρατηγικό στόχο για το σύστημα Υγείας που ονειρεύονται ΕΕ και κυβερνήσεις», υπογραμμίζει η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Απλήρωτοι επί μήνες οι εργολαβικοί

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει ότι «έδιωξε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία» και μέριμνά του είναι «ούτε μια ώρα απλήρωτης εργασίας», στον «Ευαγγελισμό» 70 εργολαβικοί εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες.

Χτες το πρωί, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), πραγματοποιήθηκαν στάση εργασίας, συγκέντρωση στο Τμήμα Επειγόντων και παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου. Κεντρικό αίτημα να πληρωθούν οι τραπεζοκόμοι, βοηθοί μάγειρες, σεκιούριτι που παραμένουν εδώ και δύο μήνες απλήρωτοι. Και μόνο στο άκουσμα της κινητοποίησης και μπροστά στην πίεση που ασκεί ανελλιπώς το Σωματείο, ο ένας από τους δύο εργολάβους πλήρωσε τους σεκιούριτι για τον Απρίλη. Στη συνέχεια το Σωματείο πραγματοποίησε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας και αναφορά στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), περιμένοντας άμεσα αντιδράσεις.

Ενδεικτική της διαχρονικής «προάσπισης του δημόσιου συστήματος Υγείας» απ' όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις είναι και η κατάσταση στην Τεχνική Υπηρεσία, όπου αντί για 120 εργαζόμενους (ακόμη και με το «απαρχαιωμένο» οργανόγραμμα), 40 μόνιμοι και 30 εργολαβικοί της Υπηρεσίας μετακινούνται διαρκώς από τη μια θέση στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, σε αλλότρια καθήκοντα, χωρίς ανάλογη εκπαίδευση.

«Το υπουργείο Υγείας νίπτει τα χείρας του σε σχέση με τη συνέχιση των εργολαβιών σε πολλά νοσοκομεία κι εκτός αυτού δεν παίρνει μέτρα ώστε να πληρώνονται άμεσα οι εργαζόμενοι. Δεν παίρνει μέτρα ούτε για να αναπληρωθεί έστω και στοιχειωδώς ο αριθμός των εργαζομένων στην Τεχνική Υπηρεσία. Απ' άκρη σ' άκρη του νοσοκομείου ελάχιστοι εργαζόμενοι, σε σχέση με τις ανάγκες, γίνονται "λάστιχο". Ολα αυτά στη "μεταμνημονιακή" ζούγκλα. Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και στο χώρο της Υγείας να εκφραστούν ταξικά ενάντια σε αυτούς που "σκέπασαν" κυριολεκτικά τον χώρο της Υγείας με μνημόνια, πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, ελαστικές εργασιακές σχέσεις», δήλωσε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του ΣΕΝΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

  • Με αφορμή την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, σε βάρος του στελέχους του ΚΚΕ Ηλία Σιώρα, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φραστική επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας εναντίον του Γραμματέα της Ενωσης. Ο συνάδελφος περιέγραψε με σαφή τρόπο την κατάσταση στην Υγεία από το 2010 μέχρι σήμερα (...) Κοινή πεποίθηση είναι ότι η σκιά των τριών μνημονίων είναι βαριά πάνω από τη δημόσια Υγεία και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να την εξωραΐσει. Τέτοιες φραστικές επιθέσεις (...) προσβάλλουν βάναυσα τον τίμιο αγώνα χιλιάδων μαχόμενων υγειονομικών που μοχθούν καθημερινά για τους ασθενείς, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας».
ΣΕΡΡΕΣ
Μεγάλες οι καταστροφές για τους αγρότες από τη χαλαζόπτωση

Τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της Τοπικής Διοίκησης αναδεικνύει η Οργάνωση του ΚΚΕ

Μεγάλο μέρος της αναμενόμενης παραγωγής σε βαμβάκι, καλαμπόκι, ντομάτα και άλλα αγροτικά προϊόντα κατέστρεψε η έντονη βροχόπτωση του Σαββατοκύριακου, που συνοδεύτηκε με χαλάζι σε όλη σχεδόν την περιοχή των Σερρών.

Με ανακοίνωσή της, η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ αναδεικνύει τις ευθύνες κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η πολιτική που υπηρετούν είναι που κάνει καταστροφικά τα όποια «έντονα καιρικά φαινόμενα». Αναδεικνύει τις παρεμβάσεις του Κόμματος στη Βουλή και την Τοπική Διοίκηση, που θέτει διαρκώς το ζήτημα των απαραίτητων αντιπλημμυρικών και άλλων έργων υποδομής, προτάσεις που «δυστυχώς αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται διαχρονικά ως γραφικές από τις διοικήσεις των δήμων της περιοχής μας».

Η Οργάνωση του Κόμματος απαιτεί «να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και οι καταστροφές. Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση. Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% των ζημιών. Να προχωρήσουν άμεσα ο σχεδιασμός, οι διαδικασίες και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας».

Και καλεί το λαό να μη δεχτεί ότι αυτή είναι η ζωή που του αξίζει, «να συγκεντρώσει δυνάμεις για τη λαϊκή αντεπίθεση και ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Ταυτόχρονα, να τιμωρήσει τους υπεύθυνους που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Στις εκλογές της 7ης Ιούλη να δυναμώσει τη φωνή του, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ».

Συνεχίζονται οι εκλογές

Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων στον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων μέχρι και την Κυριακή 16 Ιούνη.

Η κεντρική κάλπη θα βρίσκεται όλες τις μέρες (10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.) στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Ψηφοφορία θα γίνεται και στα παραρτήματα: Στο παράρτημα Δυτικών, στα γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου (Αιμίλιου Βεάκη 36, 2ος όροφος) την Κυριακή 16/6 (10 π.μ. - 1 μ.μ.) και τις καθημερινές μέχρι και το Σάββατο 15/6 (6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.). Στο παράρτημα Βορείων, στα γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας (Νισύρου 20) σήμερα και την Παρασκευή 14/6 (6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.). Στο παράρτημα Πειραιά, στο Εργατικό Κέντρο (Ομηρίδου Σκυλίτση 19, 4ος όροφος) σήμερα και την Παρασκευή 14/6 (6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.). Στο παράρτημα Νοτίων, στο τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Καλλιθέας 6, Αγιος Δημήτριος) την Πέμπτη 13/6 (10 π.μ. - 1 μ.μ.).

Κάλπη θα στηθεί και στα ΚΕΠΑ (Πειραιώς 181, 2ος όροφος) σήμερα και αύριο (9 π.μ. - 11.30 π.μ.), καθώς και στις εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς στα Ειδικά Σχολεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ