ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019
Μετά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα κλιμακώνουμε με το κουπόνι στο χέρι!

Στο 26,9% η κάλυψη του πλάνου από το πρώτο «κλείσιμο»

Η κατάταξη των ΚΟ μετά το πρώτο «κλείσιμο»
Η κατάταξη των ΚΟ μετά το πρώτο «κλείσιμο»
Ενθαρρυντικό ήταν το ξεκίνημα της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη, με το πρώτο πανηγυρικό «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 4 Νοέμβρη. Ηταν μια μέρα κατά την οποία πέρασαν από τα κατά τόπους γραφεία του Κόμματος σε όλη τη χώρα χιλιάδες μέλη και οπαδοί, συνεισφέροντας από τις συνδρομές τους, τις προσωπικές εισφορές και τα «κόκκινα μεροκάματα», μέχρι όσα χρήματα συγκέντρωσαν από το άνοιγμα με το κουπόνι τις τελευταίες μέρες.

Η πανελλαδική κάλυψη του πλάνου έφτασε στο 26,9%, με όλες της Οργανώσεις Περιοχής να κινούνται πάνω από το 24% και με πρώτη την Οργάνωση Εξωτερικού, που έφτασε στο εντυπωσιακό 36,79%.

Ενα πρώτο βήμα λοιπόν, που αποτυπώνει τις δυνατότητες ώστε και αυτή η μάχη να στεφθεί με επιτυχία για το Κόμμα μας. Το επόμενο «κλείσιμο» είναι τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη και ήδη οι Οργανώσεις κλιμακώνουν την προσπάθειά τους ώστε να καταγραφεί η θετική συνέχεια.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και βοηθούν στην οικονομική δουλειά, όπως συνεστιάσεις και λαϊκά γλέντια που στήνονται με την εθελοντική δουλειά φίλων και οπαδών, προβολές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλές ακόμα δραστηριότητες.

«Οπλα» στη μάχη αυτή είναι το μαζικό και μαχητικό άνοιγμα, η θαρρετή συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο, η δραστηριοποίηση οπαδών στο πλάι των ΚΟΒ, οι οποίοι μπορούν να φτάσουν το κάλεσμα του Κόμματος ακόμα πιο πλατιά στα λαϊκά στρώματα, και προφανώς η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις. Τα παραδείγματα από το πρώτο «κλείσιμο» άλλωστε επιβεβαιώνουν τα παραπάνω: Οι σύντροφοι από μεγάλους χώρους δουλειάς και κλάδους που «έκοψαν» κουπόνι σε δεκάδες συναδέλφους τους, με πολλούς από αυτούς να μην είναι φίλοι του Κόμματος αλλά να αναγνωρίζουν την ανάγκη να βγει ενισχυμένο. Οι ΚΟΒ που έχουν «χρεώσει» με κουπόνια πολλούς οπαδούς στο πλάι τους, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται σε αυτήν την προσπάθεια. Οι Οργανώσεις που στο πλαίσιο της άμιλλας δεσμεύονται να «κυνηγήσουν» με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τα πλάνα τους, βάζοντας ψηλά τον πήχη της υπερκάλυψης, άλλες για να διατηρήσουν τα περσινά τιμητικά «έπαθλα» και άλλες για να πάρουν τη «ρεβάνς». Μια διαδικασία δηλαδή που ενισχύει την αυταπάρνηση, τη συλλογική προσπάθεια, αλλά και την ατομική ευθύνη που αναλαμβάνει κάθε μέλος του Κόμματος μπροστά στη μάχη.

Η Οικονομική Εξόρμηση είναι ευκαιρία για επικοινωνία με χιλιάδες νέους εργαζόμενους, για να ανέβει η συσπείρωση λαϊκού κόσμου γύρω από το Κόμμα, για να στρατευτούν νέες δυνάμεις με το κάλεσμα της αντεπίθεσης που απευθύνουμε. Ενα κάλεσμα από το οποίο δεν περισσεύει κανείς άνθρωπος του μεροκάματου, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος και νεολαίος. Κάνουμε την ενίσχυση του ΚΚΕ υπόθεση όλων εκείνων που αγωνιούν για τη σημερινή κατάσταση του κινήματος, που θέλουν να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που εκτιμούν το Κόμμα για την προσήλωσή του στο λαϊκό δίκιο. Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ότι η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της μοναδικής πολιτικής δύναμης που αποδεδειγμένα «καταθέτει» όλο της το «είναι» στην πάλη για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κόντρα στην πολιτική εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών ομίλων, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στον καπιταλιστικό μονόδρομο.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαχητικά. Οι επόμενες βδομάδες να σημαδευτούν από ένα πολύ πλατύ άνοιγμα στο λαό, με το κουπόνι στο χέρι!


ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρωτοβουλίες ιστορικού περιεχομένου για την Απελευθέρωση της Αθήνας και τον Δεκέμβρη του 1944

Εκθεση αρχειακού υλικού, ημερίδα και έκδοση λευκώματος περιλαμβάνει η πολύμορφη δραστηριότητα

Δίνοντας συνέχεια σε μια πολύμορφη δραστηριότητα, που αναπτύχθηκε στην Αττική όλη την προηγούμενη πενταετία και αφορούσε τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, και τιμώντας φέτος την επέτειο για τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας και την ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του '44, η Κομματική Οργάνωση Αττικής παίρνει το επόμενο διάστημα τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

Εκθεση αρχειακού υλικού με τίτλο: «Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ»

Εκθεση πρωτότυπου αρχειακού υλικού από το Αρχείο της Κεντρικής Επιτροπής, στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (Αχαρνών 241, Αγιος Νικόλαος). Η έκθεση καλύπτει το διάστημα από την ίδρυση του Κόμματος έως την ίδρυση της «Σύγχρονης Εποχής». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2019, στις 7 μ.μ., με ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ.

Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ.

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αρχειακού υλικού, θα εκτίθενται στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», κατά τις ώρες λειτουργίας του, εκδόσεις από την ίδρυση του εκδοτικού του Κόμματος και μετά.

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «1940-1949: Δεκαετία όξυνσης της ταξικής πάλης»

Η ημερίδα με θέμα «1940-1949: Δεκαετία όξυνσης της ταξικής πάλης» θα γίνει το Σάββατο 23 Νοέμβρη 2019, στις 4.30 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ (Λ. Ηρακλείου 145, Περισσός). Προσέλευση στις 4 μ.μ.

Η θεματολογία της ημερίδας έχει ως εξής:

Κεντρική Ομιλία: Η στρατηγική του ΚΚΕ την περίοδο 1940-1949. - Ελ. Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το εξώφυλλο του λευκώματος που θα κυκλοφορήσει η ΚΟ Αττικής
Το εξώφυλλο του λευκώματος που θα κυκλοφορήσει η ΚΟ Αττικής
Η οργανωτική ανασυγκρότηση και η πορεία του ΚΚΕ την περίοδο 1940-1949. - Θ. Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και οι διεθνείς σύμμαχοί τους την περίοδο 1940-1949. - Χ. Ραζάκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Διδάκτορας Ιστορίας

Η ουτοπία της «Εθνικής Ενότητας» και η δράση του εργατικού κινήματος. - Ν. Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Η σύγκρουση του Δεκέμβρη του 1944 στην Αθήνα και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας. - Αν. Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και Διδάκτορας Ιστορίας

Ο ΕΛΑΣ της Αθήνας και του Πειραιά. - Θ. Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Η συμβολή των γυναικών στους αγώνες της περιόδου. - Φ. Τόλια, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια Διδάκτορας Ιστορίας

Η στάση και η δράση των καλλιτεχνών, - Β. Μόσχος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και Διδάκτορας Ιστορίας

Από τη Βάρκιζα στην ταξική σύγκρουση 1946-1949. - Δ. Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ και της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Κλείσιμο

Λεύκωμα για την Απελευθέρωση και τον Δεκέμβρη του 1944

Εκδοση λευκώματος με τίτλο «1944. Η Απελευθέρωση της Αθήνας και η ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη. Ντοκουμέντα και διδάγματα».

Είναι μια έκδοση τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του ΚΚΕ και του λαού μας, αλλά και εξαγωγής διδαγμάτων. Αποτελεί προϊόν μιας πολύμηνης, συλλογικής και πολυεπίπεδης προσπάθειας μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και φίλων του Κόμματος. Για πρώτη φορά έρχονται στο φως ντοκουμέντα της περιόδου στην οποία αναφέρεται. Για την έκδοσή του, καθοριστική ήταν η συμβολή του Τμήματος Ιστορίας και του Αρχείου της Κεντρικής Επιτροπής. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στη μελέτη της Ιστορίας που συλλογικά έχει επεξεργαστεί το Κόμμα μας με τη νέα έκδοση του τετράτομου Δοκιμίου, που αφορά την περίοδο 1918-1949.


Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο «Σπόρτιγκ» (Ηλία Ζερβού 89, «Αγιος Ελευθέριος») θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο αντάρτικο τραγούδι.

Συμμετέχουν: Στάθης Δρογώσης, Κώστας Θωμαΐδης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Διονύσης Τσακνής, Μανώλης Φάμελλος

Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ