ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 1 Μάρτη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Στη μνήμη του Κώστα Μαραγκουδάκη από την οικογένειά του

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Με συμπληρωμένα τα 95 του χρόνια, στις 20/2/2020 «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 250 ευρώ στο ΚΚΕ, 250 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 100 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

  • Στη μνήμη του σ. ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ σύντροφοι και φίλοι συγκέντρωσαν το ποσό των 415 ευρώ το οποίο προσφέρουν στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 24 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου.

Οι γονείς του

Η αδερφή του

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος πέρασε χωρίς εσένα κι όμως είσαι ακόμα εδώ, μέσα στους καθημερινούς αγώνες. Σε σκεφτόμαστε, σε αγαπάμε, μας λείπεις... Συνεχίζουμε όπως θα το ήθελες, μέχρι «η Γη να γίνει κόκκινη».

Στη μνήμη του συντρόφου ΗΛΙΑ ΜΠΛΕΤΑ δίνουμε ελάχιστη προσφορά στο Κόμμα μας 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγ. Αναργύρων.

Η κόρη του, η γυναίκα του και η κουνιάδα του

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που χάσαμε τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και αδερφό ΓΙΩΡΓΟ ΞΗΜΕΡΑΚΗ, πιστό οπαδό του Κόμματος έως το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του η σύζυγός, τα παιδιά και τα αδέρφια του προσφέρουν, μέσω της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, 140 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας αδελφή και συντρόφισσα ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΒΟΥΛΑ) ΔΙΑΚΟΥΜΗ. Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Βιομηχανίας, το ποσό των 200 ευρώ.

Οικογένεια Κωνσταντίνου Διακουμή

  • Στη μνήμη της φίλης μου ΣΤΥΑΡΟΥΛΑΣ (ΒΟΥΛΑΣ) ΔΙΑΚΟΥΜΗ προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Βιομηχανίας.

Σταυροπούλου Βιβή

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΦΙΛΙΠΠΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ και ΜΙΛΤΙΑΔΗ (φωτ.) και ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ (φωτ.) προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Θανάσης - Αγγελική

***

ΦΩΤΟ

Στις 20 Φλεβάρη συμπληρώνονται επτά χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο ζωγράφος και ποιητής ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΝΟΣ, μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του η κόρη του Κατερίνα καθώς και ο γαμπρός και η εγγονή του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου.

ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΙΝΑ
ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΙΝΑ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συγχωριανού, γείτονα και φίλου ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΒΑΓΓΕΛΗ του Πολυχρόνη, στελέχους του ΚΚΕ στο χωριό Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς, που απεβίωσε πρόσφατα, προσφέρω 50 ευρώ στο αγαπημένο μας ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χέρσου Δοϊράνης.

Στάθης Φωτιάδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της εξαίρετης και αγαπητής ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ο Θοδωρής Ζυγούρης προσφέρει 50 ευρώ στο Κόμμα.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΒΕΛΑΣ απεβίωσε στις 25 Φλεβάρη 2019 σε ηλικία 90 χρόνων. Ηταν μέλος της ΚΟΒ Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας έως το τέλος της ζωής του.

Από μικρή ηλικία βρέθηκε στους αγώνες του λαού μας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, δεν κιότεψε ούτε μια στιγμή. Κυνηγήθηκε αλλά ούτε μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό του να κάνει πίσω γιατί η έγνοια του για μια ολόκληρη ζωή ήταν το Κόμμα και το κίνημα. Τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την ένταξή του στο ΚΚΕ και με αποφασιστικότητα το υπερασπίστηκε και έδωσε κρίσιμες μάχες όσες φορές έγινε προσπάθεια να χτυπηθεί το Κόμμα, να αλλοιωθούν η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας του, τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του.

Γι' αυτήν του τη δράση τιμήθηκε πριν από 6 χρόνια σε ειδική εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Μαγνησίας, μαζί με άλλους συντρόφους του, τους τελευταίους αυτής της γενιάς που έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα του εργατικού και επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας.

Στη μνήμη του και στον έναν χρόνο που «έφυγε» από κοντά μας προσφέρουμε 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας.

Η συντρόφισσα της ζωής του Δήμητρα

Τα παιδιά του Τριαντάφυλλος και Χρήστος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη όλων των συμμαχητών μου στον ΔΣΕ. Στη μνήμη της ΜΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ, στελεχών του Κόμματος, καθώς και στη μνήμη της συντρόφισσάς μου στη ζωή και στον αγώνα ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, το γένος Παυλίδη, που «έφυγε» πριν από δέκα χρόνια (18/10/2010), καταθέτω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΠΛΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΛΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Γιώργος Οικονόμου, Βόλος

***

ΦΩΤΟ

Στις 25 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 29 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος και αλησμόνητος σύντροφός μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ. Μια πορεία αθόρυβη, αταλάντευτη, αγωνιστική, στον ανηφορικό δρόμο της ζωής του. Ως δάσκαλος, νομικός, συγγραφέας, δημοσιογράφος. Πάντα δίπλα στο λαό μας και τους αγωνιστές της λευτεριάς και της προόδου, για τον σοσιαλισμό, την αξιοπρέπεια και την ευτυχία του ανθρώπου. Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο αγαπημένο του κόμμα, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης.

Τόνια Χαρατσίδου

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του αδερφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΣΣΙΟΥ, της νύφης μου ΑΛΙΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ (φωτ.) και των ανιψιών μου ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΣΙΟΥ (φωτ.) και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΟΥ (φωτ.), προσφέρουμε οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ 500 ευρώ μέσω της ΚΟ Γερμανίας.

Η οικογένεια του Αποστόλη Βάσσιου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου, ΚΟΝΔΥΛΕΝΙΑΣ Δημήτρη ΒΡΥΩΝΗ, γένους ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗ, και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Θανάση ΒΡΥΩΝΗ, προσφέρω για οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ 70 ευρώ και 30 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Γερμανίας.

Θανάσης Βρυώνης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ, που «έφυγε» τόσο νωρίς, προσφέρω στο Κόμμα μας 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ηρακλείου.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
Εύη Βλαντή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΠΛΑΪΤΗ ΜΑΝΩΛΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Στις 15/2/2020 «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΙΑΤΖΑΣ από την Καβάλα. Με καταγωγή από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, ανήκε στη γενιά των Λαμπράκηδων. Μαχητής στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της εποχής του, με αποτέλεσμα ο φάκελός του, σε συνδυασμό με μια δική του έφεση, να τον οδηγήσει για σπουδές αρχικά στην Αυστρία και κατόπιν στη Φλωρεντία. Σπούδασε Γεωλογία - Μεταλλειολογία. Η ιδιότητα του υψηλού στελέχους σε επιχειρήσεις εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρων δεν τον εμπόδισε στην κομματική και συνδικαλιστική ζωή και δράση.

Εντάχθηκε αμέσως στο αντιδικτατορικό - φοιτητικό κίνημα. Στη διάσπαση του 1968 τάχτηκε με το Κόμμα. Στερήθηκε την ελληνική ιθαγένεια αλλά δεν κάμφθηκε ούτε και από τις δυσκολίες της ζωής. Συνδύαζε σεμνότητα, ευγένεια, καλοσύνη και αβρότητα, που είναι τα χαρακτηριστικά ενός γνήσιου αγωνιστή, αλλά συγχρόνως και σημαντικό μέρος της παρακαταθήκης που αφήνει σε όλους μας.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Βιβή και τα παιδιά του Ελένη και Φώτης προσφέρουν 300 ευρώ στην ΤΕ Καβάλας.

  • Επίσης, στη μνήμη του ο φίλος του Νώντας Ράντης προσφέρει κι αυτός 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Για την ΛΙΤΣΑ ΝΤΙΝΗ - ΚΑΡΑΚΑΣΗ. Ενας χρόνος πέρασε από τον άδικο θάνατό σου. Μας λείπεις κάθε στιγμή. Το γέλιο σου, η αισιοδοξία σου, τα ψάχνουμε όλα. Καταθέτουμε στις Οργανώσεις Σερρών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ 200 ευρώ. Σου δίδαξαν ότι η προσφορά δεν εξαργυρώνεται όπως εσύ έλεγες. Δεν σε ξεχνούμε. Σε θυμόμαστε. Αλλωστε, σου χρωστάμε τόσα πολλά.

Οικογένεια Καρακάση

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που φυλακίστηκε στη Μακρόνησο και στο Μούδρο της Λήμνου και του αγαπημένου μου γαμπρού ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ, αγωνιστή του ΕΑΜ από τη Θήβα, με καταδίκη σε θάνατο για τη δράση του, που «έφυγαν» από τη ζωή εδώ και δεκαπέντε και τρία χρόνια, αντίστοιχα, προσφέρω - μέσω ΚΟ του ΟΤΕ - το ποσό των 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του κόμματος που πάνω από έναν αιώνα κρατάει ψηλά τη σημαία της αλήθειας, του δίκιου, της απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
Καλλιόπη Ευθυμίου

***

Στη μνήμη του γείτονα και συναγωνιστή ΠΛΕΣΤΗ ΤΑΣΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα, προσφέρω 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω του ΚΚΕ.

Αγγελική Πασχάλη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συναδέλφου και συναγωνιστή ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΝΤΟΝΙΝΑ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προέδρου επί σειρά ετών του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, πρωτοπόρου στους αγώνες των συνταξιουχικών οργανώσεων, στην περιφέρεια της Θεσσαλίας και πανελλαδικά, για τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων. Συμπορεύτηκε στους αγώνες του ΚΚΕ και πάλεψε από το ταξικό μετερίζι, ως επαγγελματίας έμπορος και ως συνταξιούχος.

Στάθηκε πιστός και αταλάντευτος υποστηρικτής και υπερασπιστής των ιδεών και θέσεων του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Εμπόρων Αθήνας.

Θανάσης Φιλιόπουλος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ και του ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, αξέχαστων συντρόφων, ακούραστων αγωνιστών μέχρι το τέλος της ζωής τους, προσφέρουμε 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μίκρας.

Νικήτας και Στέλιος Χονδρούδης

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΦΩΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ. Γεννήθηκε στις 6/8/1928 στα Χαλιωτάτα Κεφαλονιάς, έδρασε στην Κατοχή, συμμετείχε στο δίκτυο υποστήριξης του ΔΣΕ Κεφαλονιάς και δραστηριοποιήθηκε ως ναυτεργάτης στην ΟΕΝΟ. Ηταν παρών σε όλες τις κομματικές δραστηριότητες και τις περισσότερες λαϊκές κινητοποιήσεις έως το τέλος της ζωής του, ανήσυχος πάντα για τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» και της «Ναυτεργατικής», για την επιτυχία των Οικονομικών Εξορμήσεων, για την ιστορική αποτύπωση των λαϊκών αγώνων, για τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας, για τη φροντίδα σε απόμαχους αγωνιστές. Επικριτικός σε αποφάσεις προηγούμενων δεκαετιών του Διεθνούς Κομουνιστικού Κινήματος και της ΕΣΣΔ, με στόχο βέβαια τη διόρθωση λαθών και ποτέ από τη σκοπιά του αντιπάλου. Ανθρωπος περήφανος και ουσιαστικά μορφωμένος, ενσάρκωνε τις αρετές του κομμουνιστή.

ΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Στη μνήμη του ο ανιψιός του Αγγελος Δευτεραίος προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Σάμης - Πυλάρου Κεφαλονιάς, 70 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».


ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΣΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΣΙΟΣ

ΑΛΙΚΗ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΑΛΙΚΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ

ΜΠΛΕΤΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΛΕΤΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ - ΝΤΙΝΗ
ΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ - ΝΤΙΝΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΞΑΝΘΗ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΞΑΝΘΗ

ΒΟΥΛΑ ΔΙΑΚΟΥΜΗ
ΒΟΥΛΑ ΔΙΑΚΟΥΜΗ

ΣΤΟΥΡΑΪΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΤΟΥΡΑΪΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΒΕΛΑΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΒΕΛΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ

ΚΟΝΔΥΛΕΝΙΑ ΒΡΥΩΝΗ
ΚΟΝΔΥΛΕΝΙΑ ΒΡΥΩΝΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΙΑΤΖΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΙΑΤΖΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΙΝΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΙΝΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ