ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Μάρτη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Πανεξόρμηση στις 7 - 8 Μάρτη με το ντοκιμαντέρ για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Εγκαινιάζεται η 4μηνη καμπάνια για την αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας

Αφίσα που έχει επιμεληθεί η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την προετοιμασία της πανεξόρμησης
Αφίσα που έχει επιμεληθεί η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την προετοιμασία της πανεξόρμησης
Πυρετωδώς προετοιμάζεται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ η μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 7 - 8 Μάρτη, που η εφημερίδα μας θα κυκλοφορήσει έχοντας ένθετο dvd με το ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος «Ο Δρόμος μας». Σημειώνεται ότι στο ίδιο φύλλο θα υπάρχει πολυσέλιδο αφιέρωμα στην 8η Μάρτη.

Με την πανεξόρμηση αυτή ξεκινάει και η 4μηνη καμπάνια για την αύξηση της διακίνησης του «Ριζοσπάστη». Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ ήδη σχεδιάζουν την πολύμορφη δραστηριότητα που θα αναπτύξουν προκειμένου αυτοί οι μήνες να αξιοποιηθούν για το κέρδισμα νέων αναγνωστών της εφημερίδας, για να μπει ο «Ριζοσπάστης» σε περισσότερους χώρους δουλειάς και λαϊκά σπίτια.

Για την οργάνωση της πανεξόρμησης μιλάει σήμερα στον «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος Πυργελής, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται η συζήτηση στις ΚΟΒ για την προετοιμασία της 4μηνης καμπάνιας για την αύξηση της διακίνησης του "Ριζοσπάστη", την καλύτερη αξιοποίησή του, την αύξηση των σταθερών αναγνωστών του». Οσο για τον πρώτο μεγάλο σταθμό αυτής της προσπάθειας, την εξόρμηση του Σαββατοκύριακου, «κάθε ΚΟ έχει καταμερίσει το πλάνο στις ΚΟΒ, που με τη σειρά τους ήδη το έχουν μοιράσει στα μέλη του Κόμματος για να σχεδιαστούν οι εξορμήσεις σε γειτονιές και χωριά, σε χώρους δουλειάς. Βασικός στόχος είναι το κάθε μέλος του Κόμματος να χρεωθεί φύλλα για προσωπική διακίνηση, να αξιοποιηθεί η πολύτιμη "εφεδρεία" στο πλευρό των Κομματικών Οργανώσεων, αυτή των οπαδών, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να συμμετάσχουν στην πανεξόρμηση, να χρεωθούν φύλλα ώστε να μετρήσουμε εκατοντάδες λαϊκά σπίτια όπου θα μπει ο "Ριζοσπάστης".

Με το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», για τα 100χρονα του ΚΚΕ, θα κυκλοφορήσει ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» 7 - 8 Μάρτη
Με το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», για τα 100χρονα του ΚΚΕ, θα κυκλοφορήσει ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» 7 - 8 Μάρτη
Επίσης, βασικό στόχο αποτελεί η μαζική παρουσία της εφημερίδας σε χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα εκεί που όλο το προηγούμενο διάστημα αναπτύξαμε πλούσια πολιτική δραστηριότητα, συναντηθήκαμε με δεκάδες εργαζόμενους, μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση της πάλης.

Αυτήν την περίοδο οι ΚΟ σχεδιάζουν μια πλούσια πολιτική δραστηριότητα, με περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις με την Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος "Για τις εξελίξεις για το Προσφυγικό και τα μέτρα της κυβέρνησης", δραστηριότητα που θα συνδυαστεί και με την πανεξόρμηση με τον "Ριζοσπάστη", με στόχο να συζητήσουμε με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, τη νεολαία για τις θέσεις του Κόμματος, για τις αιτίες που γεννούν τους πολέμους και την προσφυγιά, για τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά. Για την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στην πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Για να απομονωθούν τόσο ο αντιδραστικός εθνικισμός και η καταστολή όσο και ο επικίνδυνος κοσμοπολιτισμός της θεωρίας των "ανοιχτών συνόρων"».

Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στην Κύπρο

Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα επισκεφθεί την Κύπρο από 5 έως 8 Μάρτη, μετά από πρόσκληση του ΑΚΕΛ. Στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν επίσης οι: Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ, και Νίκος Ρεμπάπης, μέλος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Σήμερα, Πέμπτη 5 Μάρτη:

12.00 Συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού.

16.00 Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), με επικεφαλής τον ΓΓ, Πάμπη Κυρίτση, και επίσκεψη στο μουσείο της ΠΕΟ.

18.30 Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ.

Αύριο, Παρασκευή 6 Μάρτη:

9.00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ν. Αναστασιάδη.

10.30 Συνάντηση με τον πρέσβη της Ελλάδας, κ. Θεοχάρη Λαλάκο.

13.00 Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων.

17.00 Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Νικόλα Παπαδόπουλο.

18.30 Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα.

Σάββατο 7 Μάρτη

10.30 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

12.00 Επίσκεψη στην πύλη Αμμοχώστου.

12.30 Επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής «ΧΑΜΠΗ».

Κυριακή 8 Μάρτη

10.00 Επίσκεψη στην Πράσινη Γραμμή, στη Λευκωσία.

13.00 Χαιρετισμός στη συνεστίαση της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ, στο κέντρο «Ορφέας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ