ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΣΟΕΕ
Στο πλευρό των συλληφθέντων φοιτητικοί σύλλογοι

Από προηγούμενη κινητοποίηση των φοιτητών
Από προηγούμενη κινητοποίηση των φοιτητών
Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσει η δίκη (από αναβολή) των 6 φοιτητών και μιας μαθήτριας που συνελήφθησαν μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίησή τους. Στο πλευρό των συλληφθέντων θα βρίσκονται φοιτητικοί σύλλογοι που καλούν σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων απαιτώντας να αθωωθούν οι συμφοιτητές τους, να παρθούν πίσω οι κατηγορίες, δηλώνοντας παράλληλα πως «ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει!».

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Φλεβάρη ο Φοιτητικός Σύλλογος της ΑΣΟΕΕ και φοιτητές από άλλους συλλόγους της Αθήνας διαδήλωσαν στη ΓΑΔΑ, για να διαμαρτυρηθούν για την ένταση της καταστολής, με την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την παρουσία ένοπλου αστυνομικού στο προαύλιο του ιδρύματος.

Προς το τέλος της κινητοποίησης υπήρξε απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Η αστυνομία μάλιστα προχώρησε σε συλλήψεις, οι περισσότερες στο σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου, κατά την αποχώρηση των νέων από τη διαδήλωση. Αστυνομικοί χτυπούσαν και έβριζαν αγόρια και κορίτσια αδιακρίτως και με κλοτσιές, μπουνιές, σφαλιάρες... Σημειωτέον, τουλάχιστον 3 φοιτητές είχαν χτυπηθεί από τα ΜΑΤ και εμφανίστηκαν στο δικαστήριο με μώλωπες.

Οι φοιτητές, πρέπει να υπογραμμιστεί, έχουν ζητήσει από το δικαστήριο να έρθουν οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί και να γίνει ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού. Μεταξύ των κατηγοριών είναι αντίσταση κατά της αρχής, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, σωματικές βλάβες και απόπειρα σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς, οπλοφορία και οπλοχρησία (κοντάρια με σημαίες) κ.λπ.

Στο προαύλιο των Δικαστηρίων στην Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί τότε φοιτητές για συμπαράσταση ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ΥΜΕΤ και ΜΑΤ δεν άφηναν τον κόσμο να μπει στη δημόσια συνεδρίαση του δικαστηρίου...

Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τις προσπάθειες των φοιτητών να την αντιπαλέψουν μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, δίνοντας απάντηση και στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί, ο Μάριος Τούντας, φοιτητής του ιδρύματος, ένας απ' αυτούς που συνελήφθησαν στο σωρό, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «συνεχίζουμε να ισχυροποιούμε τα δικά μας όπλα, που είναι ο Φοιτητικός Σύλλογος. Θέλουμε να τον κάνουμε αποκούμπι κάθε φοιτητή που παλεύει να τελειώσει τις σπουδές του παρ' όλα τα εμπόδια που αντιμετωπίζει. Φάνηκε ότι είμαστε σε θέση να το κάνουμε αφού ο Σύλλογός μας, μας στάθηκε αλληλέγγυος τόσο κατά τη διάρκεια της κράτησής μας στη ΓΑΔΑ όσο και κατά τη διάρκεια της μεταγωγής μας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για να δικαστούμε με κατασκευασμένες κατηγορίες, όπου εκεί ενώθηκε με πολλούς φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Αθήνα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να ικανοποιήσουμε όλες μας τις ανάγκες, στις σπουδές, στην εργασία, στη ζωή μας».

Επίσης, ανέφερε ότι «η διοίκηση και οι δυνάμεις που θέλουν να κάνουν πράξη τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στη Σχολή επιστράτευσαν ένα νέο οπλοστάσιο, αξιοποιώντας τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και αυτή στο δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, περί κατάργησης του ασύλου, προκειμένου να μπαίνουν ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ασφαλίτες στη Σχολή και να δημιουργούν κλίμα πανικού και τρομοκρατίας στους φοιτητές, ώστε ανενόχλητοι να κάνουν νόμο τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτές οι απαιτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες μας και τη ζωή μας».

Να ανασυρθεί από το αρχείο υπόθεση επίθεσης χρυσαυγιτών

Να ανασυρθεί από το αρχείο η υπόθεση των «γνωστών άγνωστων» δραστών ζητούν οι συνήγοροι των μελών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), που υπέστησαν συντονισμένη τραμπούκικη επίθεση με σιδερόβεργες, πέτρες και μπουκάλια από χρυσαυγίτες έξω από το δουλεμπορικό γραφείο με το μανδύα του σωματείου, «Αγ. Νικόλαος», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, το Μάη του 2018.

Σημειωτέον, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο όταν η Ασφάλεια Πειραιώς, που της ζητήθηκε να ερευνήσει σχετικά έγγραφα που καταδεικνύουν γνωστούς χρυσαυγίτες, π.χ. τον κατηγορούμενο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Ν. Αποστόλου, επέστρεψε την ίδια μέρα την υπόθεση στην Εισαγγελία Πειραιώς με το αιτιολογικό ότι «δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν κάποιους επειδή υπάρχουν πολλοί με αυτά τα ονοματεπώνυμα»!

Οπως δε αναφέρουν οι συνήγοροι, στην Ασφάλεια δεν έκαναν καν το στοιχειώδες, να ψάξουν στο αρχείο τους... Οι ίδιοι οι συνήγοροι μάλιστα αναγκάστηκαν, όπως επισημαίνουν, να κάνουν τη δουλειά της αστυνομίας και να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, από φωτογραφίες αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες. Εκτός από τον πρώην χρυσαυγίτη Αποστόλου, που υπήρξε στρατολόγος του δολοφόνου χρυσαυγίτη Ρουπακιά όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, είναι και ο πρώην χρυσαυγίτης Μεγαλοοικονόμου. Και τα δύο πάλαι ποτέ πρωτοπαλίκαρα της ΧΑ σε Πειραιά και Πέραμα, που συμμετείχαν στην ενέδρα εναντίον των μελών της ΟΡΜΑ, έχουν «μετακομίσει» σήμερα στο νέο κόμμα του υπόδικου Ι. Λαγού.

Θυμίζουμε σχετικά με την υπόθεση ότι σε μια προσπάθεια θυματοποίησης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, 6 μέλη της ΟΡΜΑ συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν να δικαστούν με κατηγορίες για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, καθώς οι ίδιοι υπέστησαν συντονισμένη τραμπούκικη επίθεση!

Τότε ο υπόδικος βουλευτής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Ι. Λαγός, ζήτησε και πέτυχε την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ όλου του κλιμακίου της ΟΡΜΑ. Οι δικηγόροι είχαν υπογραμμίσει ότι προσαχθείς ο χρυσαυγίτης Αποστόλου, «που είχε υποδειχθεί ως ένα από τα άτομα που έφεραν σιδερένιο λοστό και συμμετείχαν ενεργά στην επίθεση, "φυγαδεύεται" από το αστυνομικό τμήμα (σ.σ. Περάματος)». Η δε ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της είχε παρουσιάσει την επίθεση των χρυσαυγιτών ως «σύγκρουση εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος με αντιφασίστες»...

Για την Ιστορία, η υπόθεση ακόμα δεν έχει εκδικαστεί και έχει πάρει μέχρι τώρα τέσσερις αναβολές. Η τελευταία είναι για τις 21/12/2020!

Εισαγγελική έρευνα για τους τσαρλατανισμούς του Βελόπουλου

Εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί για την...πραμάτεια του Κυριάκου Βελόπουλου, για το προϊόν «Βυζαντινόν», που διαφημίζει ότι δήθεν προστατεύει από τον κορονοϊό, κατόπιν αναφοράς του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο Βασ. Πλιώτας διαβίβασε την αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι οι ισχυρισμοί Βελόπουλου για δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό αποβλέπουν στην αύξηση των πωλήσεων, ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αγνοεί επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό.

Κατ' αυτόν τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση όσους τον εμπιστευτούν και κατ' επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία, υπογραμμίζει ο Σύλλογος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ