ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Απρίλη 2020 - Κυριακή 26 Απρίλη 2020
Σελ. /40
Κάθε μέρα να ξεκινάει με τον «Ριζοσπάστη»!

Διευρύνεται το δίκτυο των συνδρομητών σε πόλεις της επαρχίας

Από τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στην Καισαριανή
Από τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στην Καισαριανή
Κάθε μέρα από το πρωί με τον «Ριζοσπάστη», με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα για να διαδίδεται η ίδια η εφημερίδα και η αρθρογραφία της στους εργαζόμενους, σε λαϊκό κόσμο: Ο στόχος αυτός τίθεται αυτές τις μέρες ακόμα πιο ψηλά στα καθήκοντα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στόχος για τον οποίο τα μέχρι τώρα στοιχεία από την κυκλοφορία της εφημερίδας μας φαίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα να υπηρετηθεί ακόμα καλύτερα. Για να ανοίξει η συζήτηση ακόμα πιο αποφασιστικά μέσα στο λαό, για την ουσία των εξελίξεων, να πάρουν κουράγιο ευρύτερες δυνάμεις από τις ελπιδοφόρες αγωνιστικές διεργασίες που δεν σταμάτησαν αυτές τις μέρες της πανδημίας, να αναδειχτούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για μαζική, μαχητική κλιμάκωση.

Δείχνοντας στην πράξη ότι υπάρχει και η άλλη φωνή, των «από κάτω», που δυναμώνει, για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του, για να μπουν εμπόδια και να δοθεί απάντηση στο ξεσάλωμα της εργοδοσίας, που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει, με το βλέμμα στραμμένο στην καπιταλιστική κρίση που είναι μπροστά.

Ο μέσος όρος της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» είναι στα 16.000 φύλλα από τις αρχές Απρίλη που ξεκίνησαν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, ένας αριθμός που φανερώνει τις δυνατότητες, με μεθοδική δουλειά, εφευρετικότητα, νέα μέτρα με βάση τις δυσκολίες της καραντίνας, να υπάρξει σαφής βελτίωση στη διακίνηση της εφημερίδας μας.

Τώρα, μπροστά στη μέρα πανελλαδικής δράσης στους χώρους δουλειάς, όπως και στην απεργία της Πρωτομαγιάς, ο «Ριζοσπάστης» πρέπει να φτάσει σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, να αξιοποιηθεί για την οργάνωση της πάλης, στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Για να φωτιστούν όλες οι εξελίξεις, που τα αστικά ΜΜΕ αποκρύπτουν, σε όλα τα μέτωπα, όπως αυτές που αφορούν τα Ελληνοτουρκικά, την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στο εσωτερικό της ΕΕ κ.ο.κ.

Απλώνεται κι άλλο το συνδρομητικό δίκτυο

Μαζί με τη διακίνηση του σαββατοκυριακάτικου φύλλου από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, δυναμώνει ακόμα περισσότερο η προσπάθεια να φτάνει πιο πλατιά ο «Ριζοσπάστης» κάθε μέρα στην πόρτα μελών και οπαδών του Κόμματος, διευρύνοντας το δίκτυο συνδρομητών της εφημερίδας μας. Μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, που δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ηδη στην Αττική η συνδρομητική βάση του «Ριζοσπάστη» παρουσιάζει αύξηση, νέοι συνδρομητές προστίθενται καθημερινά, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πληρωμή από το site της «Σύγχρονης Εποχής».

Εδώ και λίγες βδομάδες, το συνδρομητικό δίκτυο έχει αναπτυχθεί σε Χαλκίδα, Τανάγρα και Ψαχνά, καθώς και Καλαμάτα. Πριν από λίγες μέρες φτάσαμε στους συνδρομητές μας στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, όπως και στα Γιάννενα, και το επόμενο διάστημα ο «Ριζοσπάστης» θα φτάσει σε σπίτια συνδρομητών και στη Λαμία.

Εξασφαλίζουμε, λοιπόν, με κάθε τρόπο την καθημερινή προμήθεια και μελέτη της εφημερίδας. Το καθημερινό διάβασμα, η αξιοποίηση της αρθρογραφίας του «Ριζοσπάστη», της διαρκούς ροής του πόρταλ «902.gr» είναι αναντικατάστατα όπλα. Γιατί, ειδικά σε συνθήκες όπως οι σημερινές, αποδεικνύεται στην πράξη η ισχύς του συνθήματος «Οταν η αλήθεια βρίσκεται στα χέρια μας, γίνεται δύναμη στη δράση σε όλες τις συνθήκες».

«Είστε η φωνή μας στις αγωνίες μας, στους αγώνες μας, στον μήνα που δεν βγαίνει, στην κούραση που έχει γίνει μέρος του σώματος»: Τα λόγια αυτά για τον «Ριζοσπάστη» και το πόρταλ «902.gr» που μας έστειλε υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ αποτυπώνουν τον αναντικατάστατο ρόλο της εφημερίδας και του πόρταλ του ΚΚΕ, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για το λαό μας.

  • Πληροφορίες για τη συνδρομή στον «Ριζοσπάστη» στην ιστοσελίδα της «Σύγχρονης Εποχής» (https://sep.gr/eshop/titlos/syndromi-rizospastis/) και στα τηλ. 210.3320.807 - 210.3320.815.
Ο Δ. Κουτσούμπας στον τ/σ «Open»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τ/σ «Open» και τους δημοσιογράφους Α. Παυλόπουλο και Ντ. Κουτροκούη, τη Δευτέρα 27 Απρίλη και ώρα 9 το πρωί.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
Περιοδείες της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με επικεφαλής βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ, οργανώνει η ΚΟ Αττικής, μεταφέροντας το μήνυμα της ΚΕ του Κόμματος για την Πρωτομαγιά, το κάλεσμα πάλης στο λαό να μη χάσει χρόνο, γιατί έχει πληρώσει πολλά, να μην πληρώσει ξανά! Πιο συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 27 Απρίλη, στις 12 μ., στο εργοτάξιο πρώην «Πεταλούδα» (Λ. Κηφισού), με τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 28 Απρίλη, στις 9 π.μ., στο αμαξοστάσιο λεωφορείων Πειραιά, με τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 29 Απρίλη:

-- Στις 7 π.μ., στο εργοτάξιο πρώην «Παπαστράτος» στον Πειραιά, με τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., στην «Πυρκάλ», με τον Χρήστο Κατσώτη.

-- Στις 9 π.μ., στην εταιρεία logistics «Βεϊνόγλου» στην Ελευσίνα, με τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 30 Απρίλη:

-- Στις 9 π.μ., στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 π.μ., στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 π.μ., στο μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στου Ρέντη και στις 10 π.μ., στο εργοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Λεύκα με τον Θανάση Παφίλη.

-- Στις 12 μ., στο εργοτάξιο επέκτασης του «River West» (Λ. Κηφισού), με τον Γιάννη Γκιόκα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ