ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Μάη 2020 - Κυριακή 31 Μάη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
ΦΩΤΟ

Ο Νίκος Αποστόλου, από το Αμπελικό Καρδίτσας, προσφέρει στην ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση, στη μνήμη του συντοπίτη σ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από 15 χρόνια.

***

ΦΩΤΟ

Η Δόμνα Αλμαζίδου από την Κορομηλιά Κιλκίς στη μνήμη του συζύγου της ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΜΑΖΙΔΗ και του σ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Χέρσου - Δοϊράνης, 50 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των συναδέλφων, ονομασμένων αξιωματικών του ΔΣΕ, από την Κυβέρνηση του Βουνού, ΦΟΥΛΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΗΛΙΑΔΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΘΑΝΑΣΗ, ΒΑΡΑΓΓΑ ΝΙΚΟΥ, ΜΠΑΚΟΥΡΑ ΓΙΑΝΝΗ, ΜΠΕΧΤΑΒΑ ΓΙΩΡΓΟΥ (ΛΑΕΡΤΗ), ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ ΛΕΥΤΕΡΗ, προσφέρω για ενίσχυση του ΚΚΕ 120 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης. Το 1952 - 1954 φοιτήσαμε στη σχολή τεθωρακισμένων στην πόλη Μπότεβγκραντ της Βουλγαρίας. Μετά τη φοίτηση υπηρετήσαμε σε μονάδες του Λαϊκού Στρατού.

Ο 10ος στη ζωή Μερτζανίδης Μηνάς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΩΜΑ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, καθώς και της γυναίκας του ΟΛΓΑΣ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ, ΕΠΟΝίτισσας και μαχήτριας του ΔΣΕ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 22 Απρίλη 2020, πάντα πιστής στα ιδανικά του ΚΚΕ, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους προσφέρουν 100 ευρώ στην ΤΕ Καρδίτσας για την ενίσχυση του Κόμματος.

ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΓΙΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΓΙΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, που στις 30 του Μάη συμπληρώνονται 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, η κόρη του Αλέκα Χριστοπούλου προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αρκτικού Διαμερίσματος Πάτρας.

Ο σύντροφος Ανδρέας υπήρξε μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στην Ακροναυπλία και τη Γιούρα και έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωή του στο Κόμμα και τα ιδανικά του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΣΠΥΡΟΥ ΤΟΓΙΑ, προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Καματερού του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του, Τασούλα

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΧΡΕΜΕΛΗ. Γεννήθηκε στο Δίστομο το 1950. Από νεαρή ηλικία, ως σπουδαστής, συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1978. Επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Επαρχίας Λιβαδειάς και δραστήριο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Διστόμου, στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» πλήρης ημερών, στις 23 Μάρτη 2020, η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΠΑΛΛΟΥ - ΚΡΕΜΜΥΔΑ, το γένος Βεσδρεβάνη, από τον Τσαμαντά Θεσπρωτίας, που τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Λάρισα με τις κόρες και τα εγγόνια της.

ΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Αγωνίστρια στη ζωή, αφού ορφάνεψε από μικρή όταν οι Γερμανοί σκότωσαν τον πατέρα της στη Γέρμα, δίνοντας σκληρή μάχη για να επιβιώσει. Υπήρξε μαχήτρια του ΔΣΕ την περίοδο '47 - '49 και συμμετείχε στις μάχες της Μουργκάνας και του Γράμμου. Πολιτική πρόσφυγας στην Τασκένδη, επέστρεψε στην Ελλάδα τα πέτρινα χρόνια της μετεμφυλιακής περιόδου.

Στη μνήμη της η οικογένειά της προσφέρει 100 ευρώ στην Τομεακή Οργάνωση ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης.

***

Στη μνήμη του φίλου ΝΙΚΟΥ ΠΕΡΑΚΗ, γόνου αγωνιστικής οικογένειας στην Κρήτη και όχι μόνο, που έχασε τη ζωή του ύστερα από πολύχρονη ασθένεια, ο Χαράλαμπος Πολυμενάκος προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νέας Μάκρης - Μαραθώνα.

***

ΦΩΤΟ

Στις 11 Μάη 2020 «έφυγε» από τη ζωή ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ από το Τρόισντορφ της Γερμανίας. Γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Κοκκινόγεια της Δράμας, όπου και τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο. Ηρθε στη Γερμανία το 1960 για να σπουδάσει. Παρακολούθησε μαθήματα γερμανικής γλώσσας για ένα χρόνο. Τελικά δεν προχώρησε τις σπουδές του, που ήταν ο βασικός του στόχος, αντί αυτού προσπαθεί να βρει δουλειά. Εδειξε αμέσως ενδιαφέρον να βοηθήσει τους μετανάστες, Ελληνες και άλλων εθνικοτήτων, που είχαν διάφορες δυσκολίες και χρειάζονταν βοήθεια στις υπηρεσίες, στα σχολεία κ.α. Εγινε αμέσως αποκούμπι, διερμηνέας και συνοδός τους.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Μόλις πιάνει δουλειά στο εργοστάσιο εκλέγεται στο συνδικάτο. Με την ίδια του τη στάση μέσα στο εργοστάσιο και έξω απ' αυτό για τα συμφέροντα των εργαζομένων κέρδισε την απεριόριστη εμπιστοσύνη των συναδέλφων του. Το 1963 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας του Siegburg, στην οποία ήταν για πολλές δεκαετίες πρόεδρος. Η δράση και η μαζικότητα της κοινότητας βοήθησαν καθοριστικά στο να ξεπεραστούν διάφορα προβλήματα των Ελλήνων μεταναστών εκείνης της περιόδου. Ηταν επίσης ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας.

Το 1971 οργανώθηκε στο ΚΚΕ, το οποίο και υπηρέτησε ακούραστα από πολλές στελεχικές θέσεις. Ολη του η στάση ως μέλους του Κόμματος έως το τέλος της ζωής του ήταν αταλάντευτη. Ο χαρακτήρας του, η αγνότητα και η βαθιά του αφοσίωση στην υπόθεση της εργατικής τάξης, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, θα μας εμπνέουν στους αγώνες του σήμερα και του αύριο, ώσπου να κερδίσει η ζωή, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του της περιοχής Siegburg προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Γερμανίας, 190 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 25 Μάη συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΗΣ. Στη μνήμη του ο αδελφός του Νίκος προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανατολικών Συνοικιών Ηρακλείου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Ο Μακρονησιώτης κομμουνιστής ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ το 1943 και στη συνέχεια στο ΚΚΕ. Το 1946 συλλαμβάνεται και το 1947 εκτοπίζεται στη Μακρόνησο, στο σύρμα, έως το 1952 και μετά στον Αϊ - Στράτη. Στη διάρκεια της χούντας συλλαμβάνεται ξανά, στις 24 Νοέμβρη του 1967. Η πρωτοβάθμια επιτροπή δημόσιας ασφάλειας στην Αχαΐα τον χαρακτηρίζει «ότι τυγχάνει επικίνδυνος και αμετανόητος κομμουνιστής. Δρα μετά φανατισμού υπέρ ΚΚΕ - ΕΔΑ». Εκτοπίζεται στη Γυάρο και μετά στη Λέρο.

Ηταν Α' Γραμματέας της Επιτροπής Πόλης Πάτρας μετά τη μεταπολίτευση και στέλεχος της ΝΕ Αχαΐας μέχρι το 1992. Το Κόμμα ήταν όλη του η ζωή και μέχρι το τέλος ήταν πάντα παρών στην κομματική ζωή και δράση.

Στη μνήμη του, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων απ' το θάνατό του, η σύζυγός του Ιωάννα και οι κόρες του Γεωργία και Ρόη προσφέρουν 300 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΤΕ Αχαΐας.

***

ΦΩΤΟ 2

Εν μέσω πανδημίας «έφυγαν» από τη ζωή δύο αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, μέλη των ΚΟ Καλαμαριάς του ΚΚΕ, η ΤΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ και η ΠΕΛΑΓΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΒΑΡΕΛΑ. Στη μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Βότση, στο ΚΚΕ.

Μ. Ν.

***

ΦΩΤΟ

Πλήρης ημερών «έφυγε» από τη ζωή, στις 15 Μάρτη 2020, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, ο παλαίμαχος κομμουνιστής, αγωνιστής της ΕΑΜικής Αντίστασης και καπετάνιος του ΔΣΕ ΤΑΣΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ) ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ. Γεννήθηκε στις 8 Σεπτέμβρη 1920 στο Μελισσοχώρι (Κουβανάδες) Καρδίτσας κι από νεαρή ηλικία αφιέρωσε τη ζωή του στα ιδανικά των κοινωνικών αγώνων για τη λευτεριά της εργατικής τάξης, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Μετά τη συνθήκη της Βάρκιζας και τις εκλογές το Μάρτη του 1946 καταδιώχθηκε από το αστικό κράτος για την αντιστασιακή του δράση, κατέφυγε στο βουνό και με τη δημιουργία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας εντάχθηκε στις γραμμές του, αναπτύσσοντας πλούσια δράση από πολλά μετερίζια. Ελαβε μέρος σε πολλές μάχες μέχρι τη μεγάλη σύγκρουση το 1948 - '49 στο Γράμμο και το Βίτσι και πάντα παρέμεινε ακλόνητος και αταλάντευτος σε όσα πίστευε, όπως έκανε και έως το τέλος της ζωής του. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ έφυγε στις σοσιαλιστικές χώρες και για πολλά χρόνια έμεινε στην Τασκένδη. Μέσα στη φωτιά των ταξικών αγώνων παντρεύτηκε την συντρόφισσα Αρετή, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες και στην πορεία των χρόνων εγγόνια και δισέγγονα. Με τον επαναπατρισμό του συνέχισε την αγωνιστική του δράση σε νέα μετερίζια, μεταξύ των οποίων μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ για πολλά χρόνια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα Αρετή προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Τρικάλων του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΦΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, κομμουνιστή δικηγόρου, λογοτέχνη, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που έχει «φύγει» 18 χρόνια τώρα, στις 24/5/2002, αλλά για μας και όσους τον θυμούνται θα είναι πάντα δίπλα μας, στην κόκκινη σημαία μέχρι τη νίκη του λαού, προσφέρουμε ένα συμβολικό ποσό (60 ευρώ) ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Νίκος και Κώστας Κωνσταντινίδης

***

ΦΩΤΟ

Για τον ΝΙΚΟ ΜΟΙΡΑΛΗ. Στη θέση που «έπεσε» ο Νίκος να κρεμάσουν μια γλάστρα με γεράνια που αντέχουν στο κρύο και τη ζέστη, στο ξεροβόρι και τη δίψα κι ανθίζουν χειμώνα - καλοκαίρι όπως κι ο Νίκος. Και τα γεράνια αυτά να κάνουν κόκκινα, κατακόκκινα άνθη για να θυμίζουν με το κόκκινο χρώμα τους τις σταλαγματιές από το αγνό αίμα του που σκόρπισαν στην άσφαλτο. Στην άσβεστη μνήμη του, αντί μνημοσύνου, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 70 ευρώ, αντί για λουλούδια στον νωπό τάφο του.

Γιώργος - Μαρία

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΡΩΝΙΟΥ, που στις 28 Μάη συμπληρώνονται 21 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι χωρίς γυρισμό. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αγώνα για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την ειρήνη και το σοσιαλισμό. Ηταν ένας αγνός, λαϊκός αγωνιστής. Καθώς και στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΒΑΠΠΑ, αδελφού και θείου, πιστού οπαδού του Κόμματός μας μέχρι το θάνατό του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου.

Κούλα Κορωνιού

Κατερίνα - Γιώργος Κορωνιός

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΚΟΥΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 22/5/2020, προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ, στο ΚΚΕ, το κόμμα που εξέφραζε τις ιδέες, το ήθος και τις αξίες του μέχρι τέλους.

ΤΑΚΗΣ ΒΑΠΠΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΒΑΠΠΑΣ
Θοδωρής Κουκής

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗ, που πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Γκύζη προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 10/5/2020 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ. Γεννήθηκε το 1945 στην Ορεινή Ναυπακτία. Παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας. Δούλεψε ως ραδιοτηλεγραφητής στον «Παράκτιο» του ΟΤΕ. Σημάδεψε με τη δράση και τη στάση του όλες τις Οργανώσεις στις οποίες υπήρξε μέλος και στέλεχος. Πρωτοπόρος και πρωτεργάτης στο χώρο δουλειάς, στο σωματείο, στη γειτονιά του, πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη κάθε μικρού και μεγάλου αγώνα. Σεμνός, έντιμος, με αξιοπρέπεια και περηφάνια για την ταξική του καταγωγή, με πίστη στην ικανότητα της εργατικής τάξης να νικήσει, υπηρέτησε αταλάντευτα την υπόθεση του Κόμματος.

Στη μνήμη του σ. Γιώργου Παπαλυμπέρη η ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου προσφέρει στο ΚΚΕ ως οικονομική ενίσχυση το ποσό των 370 ευρώ.

  • Η Κυριακή 10 Μάη ήταν μια πικρή μέρα για όλους όσοι γνωρίσαμε και ζήσαμε από κοντά τον σύντροφο και συνάδελφό μας ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗ. Το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε βαθιά θλίψη.

Διήνυσε αγωνιστικά όλη την εργασιακή διαδρομή στον ΟΤΕ, στον «Παράκτιο», στους ραδιοτηλεγραφητές. Με το ήθος, την αγωνιστικότητα, τη συναδελφικότητα που τον διέκριναν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Δεν έκανε ποτέ πίσω στα δύσκολα, ήταν πάντα πρώτος στους αγώνες σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. Στην «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση» Εργαζομένων ΟΤΕ, στους αγώνες δεκαετίες ολόκληρες, ήταν πάντα παρών, δεν έλειψε ποτέ. Ανυποχώρητος στη μάχη, στο χώρο δουλειάς, στο κίνημα, για την εδραίωση των θέσεων της ΕΣΚ, για την ενίσχυσή της στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων. Παρών στους σημαντικούς αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, παρών στους αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Ποτέ δεν δείλιασε στις επιθέσεις που δέχτηκε η παράταξη από τις «προοδευτικές» δυνάμεις της εποχής, από τα «γκεσέμια» του αυριανισμού...

ΑΛΜΑΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΛΜΑΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Στο χτίσιμο των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στον ΟΤΕ είχε τη δική του συμβολή στην ενίσχυση του κύρους και της απήχησης του Κόμματος. Στην κρίσιμη καμπή της διετίας 1989 - 1991 ο σύντροφος δεν δίστασε, δεν ταλαντεύτηκε, πήρε τη θέση που άρμοζε ως μέλος και στέλεχος της Οργάνωσης και υπερασπίστηκε το Κόμμα με όλες του τις δυνάμεις. Είχε γερή κατάρτιση, βαθιά πίστη στο δίκιο της εργατικής τάξης, στη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία. Μαχητικά απέκρουε τις κάθε λογής επιθέσεις στο Κόμμα και την κοσμοθεωρία μας. Ζύγιζε σε κάθε περίπτωση καλά τα πράγματα με ταξικό κριτήριο, ποτέ δεν «τον πήρε ο άνεμος». Διακρίθηκε για τη συνέπεια στην υλοποίηση των καθηκόντων και τη συντροφικότητα.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 που συνταξιοδοτήθηκε συνέχισε την αγωνιστική του πορεία στην εδαφική Κομματική Οργάνωση της περιοχής κατοικίας του και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ηταν παρών και στη δημιουργία του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, που άνοιξε νέους ορίζοντες αγωνιστικής δράσης, κόντρα στο συμβιβασμό και την υποταγή των υπαρχόντων παλαιών οργανωτικών σχημάτων. Συνέχισε, συνεχίσαμε, με βαθιά πεποίθηση της ορθότητας της επιλογής του, του μόνου δρόμου αξιοπρέπειας και αγώνα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Με βαθιά λύπη και συγκίνηση τον αποχαιρετήσαμε στην πολιτική κηδεία στις 12 Μάη στο Νεκροταφείο του Χολαργού. Ο σύντροφος Γιώργος «έφυγε», όμως θα είναι πάντα κοντά μας στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του ΚΚΕ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Στη μνήμη του συντρόφου, συναδέλφου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗ προσφέρουμε - μέσω των αντίστοιχων Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ - το ποσό των 260 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος, που είναι εκατόν δύο χρόνια στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΣΕΧΡΕΜΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΕΧΡΕΜΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Αμπλάς Θύμιος, Αυλωνίτης Γιάννης, Δάρρας Γιώργος, Κούρτη Ρούλα, Μπούκουρης Ανδριανός, Οικονόμου Γιώργος, Παντελή Αθανασία, Πλατανιάς Δημήτρης, Ρήγα Τασία, Σαββόπουλος Κώστας, Σιτζάνης Νίκος, Στουπής Θρασύβουλος, Τσουκαλάς Παναγιώτης


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ

ΟΛΓΑ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ
ΟΛΓΑ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ

ΝΙΚΟΣ ΜΟΙΡΑΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΙΡΑΛΗΣ

ΠΕΛΑΓΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΕΛΑ
ΠΕΛΑΓΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΕΛΑ

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΠΑΛΛΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΑ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΠΑΛΛΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΑ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΗΣ

ΤΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ
ΤΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ