ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 23 Αυγούστου 2020
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Προσφορά από Μελβούρνη

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Μέλη και φίλοι του Κόμματος από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη συγκέντρωσαν το ποσό των 3.520 δολαρίων, ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Κόμμα, διότι δεν δέχεται να εφαρμόσει τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν. Γελιούνται αν νομίζουν πως μπορούν να φιμώσουν τους κομμουνιστές, με όποιο μέτρο κι αν πάρουν. Ο νόμος αυτός αποτελεί προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων και πρέπει να καταργηθεί.

Μεταξύ άλλων, πρόσφεραν οι: Μακρηγιώργος Θανάσης, ηθοποιός (200 δολ.) στη μνήμη του ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ (φωτ.), Σώρρος Τάκης, χαράκτης (50 δολ.) προς τιμήν των καλλιτεχνών που στηρίζουν το Κόμμα, Σαργιαννίδης Βασίλειος (100 δολ.) προς τιμήν των χιλιάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ που προσφέρουν στον αγώνα για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, Γεωργιάδη Κρυστάλλω (100 δολ.) στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗ (φωτ.), Σαραντόγλου Νίκος (100 δολ.) στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ (φωτ.), Αλειφέρης Παναγιώτης (50 δολ.) στη μνήμη του Μακρονησιώτη θείου του ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΤΣΟΥΝΙΑ, Αντώνης Πάσχος (100 δολ.) στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ (φωτ.), Ακαμάτης Βασίλης (50 δολ.) για τον ακούραστο αγώνα του ΚΚΕ, Σταματόπουλος Δημήτρης (50 δολ.) στη μνήμη όλων των μαχητών του ΔΣΕ, Αγγελος Αργυρόπουλος (120 δολ.) στη μνήμη του πατέρα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.) και στη μνήμη των ανταρτών του ΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ (φωτ.) και ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΤΕ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ από τον Πελεκάνο Κοζάνης, Καλλιωνίδη Κούλα (50 δολ.) στη μνήμη του πατέρα της ΚΛΕΩΝΑ ΚΑΛΛΙΩΝΙΔΗ, Τσακτσίρας Νίκος (100 δολ.) στη μνήμη του πατέρα του ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΚΤΣΙΡΑ, Κοντοβάσης Τομ (20 δολ.) στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΠΟΥ, μέλους του Εργατικού Συνδέσμου «Δημόκριτος», Πούρος Ζήσης (50 δολ.) στη μνήμη του πατέρα του ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥΡΟΥ, Θόδωρος και Νίκος Πουλέντζας (100 δολ.) στη μνήμη του πατέρα τους ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΟΥΛΕΝΤΖΑ, Κυριάκος Κυριακόπουλος (100 δολ.) στη μνήμη του πατέρα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, από Γιαννωτά Ελασσόνας, Παναγιώτης Σταματόπουλος (100 δολ.) στη μνήμη του πατέρα του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Επίσης, ο Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Μελβούρνης πρόσφερε 200 δολάρια στη μνήμη του ΠΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, γιου της Κούλας Ντάνου, αντάρτισσας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΦΩΤΟ 6

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΤΟΣ (φωτ.) γεννήθηκε το 1912 στη Ρεντίνα Καρδίτσας. Το 1936 υπηρετούσε τη θητεία του στη Λάρισα. Ηταν σιτιστής τάγματος. Eκεί γνωρίστηκε με τις αριστερές οργανώσεις. Εκεί ένας λοχαγός από το τάγμα τον στρατολόγησε στο Κόμμα. Τον τίτλο του μέλους του Κόμματος τον κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Το 1946, στις 15/8, τον συνέλαβε ο συμμορίτης Βουρλάκης. Τον βασάνισε για πέντε μέρες και έπειτα τον εκτέλεσε στο βουνό Ζαχαράκη.

Η ΙΟΥΛΙΑ ΤΣΙΡΗ του Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1922. Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ το 1943. Το 1947 βγήκε στον Δημοκρατικό Στρατό. Ηρθε στον Γράμμο, στην Ελεύθερη Ελλάδα, με την ηρωική πορεία του Απρίλη του 1948. Πολέμησε στον Γράμμο και μετά τον ελιγμό, όπου πέρασαν τα τμήματα στο Βίτσι, υπηρετούσε στην 103η Ταξιαρχία. Σκοτώθηκε τον Οκτώβρη του 1948, στο Βίτσι.

Ο ΤΣΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (φωτ.) του Λάμπρου γεννήθηκε στις 27/12/1954, στη φιλόξενη Δημοκρατία του Ουζμπεκιστάν, στην Τασκένδη, στο 12ο συνοικισμό. Εκεί τελείωσε το δεκατάξιο σχολείο και φοίτησε στη Σχολή Ακτινολόγων - Φωτογράφων. Το 1975 επαναπατρίστηκε με τους γονείς του και όσο να αναγνωριστούν τα διπλώματά του δούλευε ως πλασιέ. Σκοτώθηκε στις 12/1/1983 σε τροχαίο στην Κρήτη.

Η ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (φωτ.) γεννήθηκε το 1928. Βγήκε στο βουνό όπου δούλεψε σε συνεργείο ραφτάδων. Μετά τον ελιγμό του Γράμμου, ήταν στις μεταφορές του ΔΣΕ στο Βίτσι. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκε στην Τασκένδη. Αρχικά δούλεψε στη βιομηχανία, στο εργοστάσιο «Τασλ-Μας» και μετά από τρία χρόνια πήρε μετάθεση στη φάμπρικα στη 12η πολιτεία. Εκεί γνωρίστηκε με τον Λάμπρο Τσίρη του Ευαγγέλου και παντρεύτηκαν. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Βαγγέλη και τον Ηλία. Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της το 1975. Κατοικούσε στην Αθήνα και δούλευε ως καθαρίστρια μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Το 2005 αρρώστησε και απεβίωσε στις 5 Σεπτέμβρη.

ΜΟΥΤΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
ΜΟΥΤΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
Η ΜΑΡΙΑ Ανδρέα ΜΟΥΤΟΥ (φωτ.) γεννήθηκε το 1914. Εμεινε χήρα το 1946 και απεβίωσε στις 12 Γενάρη 2011 στο Γηροκομείο Καρδίτσας, μόλις είχε μπει στα 97 της χρόνια. Εζησε μαζί με τη μητέρα της, με την οποία μεγάλωσαν 3 ορφανά παιδιά, διότι τον άντρα της τον είχε σκοτώσει ο συμμορίτης Βουρλάκης.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στις μάχες του Γράμμου και Βίτσι, στη θέση Τριανταφυλλιά Φλώρινας.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου και πέθανε το 2007.

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΙΡΗΣ (φωτ.) πέθανε στις 31 Μάρτη 2015. Υπήρξε μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε πολλές φορές. Μετά την υποχώρηση, έζησε πολιτικός πρόσφυγας. Επαναπατρίστηκε το 1975.

Στη μνήμη των παραπάνω αγωνιστών, καθώς επίσης στη μνήμη του συντρόφου της - συναγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΞΗ (φωτ.), η σύζυγός του Αικατερίνη προσφέρει στην ΤΟ Καρδίτσας το ποσό των 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Τον Αύγουστο του 1949 ο φίλος μου, συμμαθητής μου στην Ιωνίδειο και σύντροφος ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ εκτελέστηκε σε ηλικία 22 ετών γιατί δεν αποκήρυξε το ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρω 500 ευρώ για το Μνημείο της Μακρονήσου, μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων.

Χ. Τ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΛΟΥΚΑ ΚΩΤΣΑΔΑΜ, που «έφυγε» νωρίς, πριν από 5 χρόνια, και σαν απάντηση στην απαίτηση του συστήματος να έχει πλήρη κατάλογο μελών και φίλων του Κόμματος, ο σύντροφος Μιχάλης Βουτσής μέσω ΚΟ Ρόδου προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ, ως δεύτερη δόση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΤΑΚΗ ΨΗΜΜΕΝΟΥ η Μαίρη Κυλάνη προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

«Σκέψου η ζωή να τραβάει το δρόμο της, και συ να λείπεις, να 'ρχονται οι Ανοιξες με πολλά διάπλατα παράθυρα, και συ να λείπεις, να 'ρχονται τα κορίτσια στα παγκάκια του κήπου με χρωματιστά φορέματα, και συ να λείπεις, οι νέοι να κολυμπάνε το μεσημέρι, και συ να λείπεις, ένα ανθισμένο δέντρο να σκύβει στο νερό, πολλές σημαίες ν' ανεμίζουν στα μπαλκόνια, ν' ανεβαίνει μια παρέλαση στην οδό Σταδίου, χιλιάδες κόσμος κρατώντας στα χέρια του κόκκινες σημαίες, κρατώντας επιτέλους τα όνειρά του μέσα στα χέρια του, να λένε δυνατά τη λέξη σύντροφος, και συ να λείπεις, η καρδιά σου, που τόσο αγάπησε τον κόσμο, θα 'χει λιώσει» (Γ. Ρίτσος).

ΤΣΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Αδελφέ μου, «θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει, θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο».

Στις 21 Αυγούστου συμπληρώθηκε ένας μήνας από τον άδικο και πρόωρο χαμό του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ, ενός ανθρώπου με τεράστια αποθέματα ήθους, φιλομάθειας, προσφοράς, αγάπης, αλληλεγγύης. Δεν έλειψε ποτέ από την πρώτη γραμμή των αγώνων για έναν κόσμο αντάξιο των υψηλών ιδανικών με τα οποία πορεύτηκε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας Δημήτρη Κοντοστάθη, η αδελφή του Ελένη και η οικογένειά της προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Μαγνησίας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 27/8 συμπληρώνονται 6 μήνες από την απώλεια του αγαπημένου μας ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, σταθερού οπαδού και υπερασπιστή των κομμουνιστικών αξιών και ιδανικών. Στη μνήμη του και ως απάντηση στο επαίσχυντο πρόστιμο που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στο ΚΚΕ, προσφέρουμε 150 ευρώ, μέσω Τομέων Υγείας και ΟΤΑ - Δημ. Διοίκησης της ΚΟ Αττικής.

Η σύζυγός του Ελένη, τα παιδιά του Τατιάνα - Μανώλης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ και ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ, από τις Πέντε Βρύσες Λαγκαδά, μεταναστών στο Βέλγιο έως τη σύνταξή τους, όπου υπήρξαν πιστοί στα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής τους, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Λαγκαδά.

ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Τα παιδιά τους

***

ΦΩΤΟ

Η ΚΟΒ Εργαζομένων Δήμων Κορυδαλλού - Νίκαιας - Ρέντη εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύντροφο Νικολάκη Παπαγεωργάκη καθώς και στην οικογένειά του για το «φευγιό» της μάνας του, συντρόφισσας ΙΩΑΝΝΑΣ (ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ. Προσφέρουμε στη μνήμη της 80 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

  • Στη μνήμη της συντρόφισσας ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ εισφέρουν το ποσό των 240 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Κορυδαλλού.

***

ΦΩΤΟ

Ο Βασίλης Κοσμάς προσφέρει 50 ευρώ ενίσχυση στο Κόμμα στη μνήμη της συζύγου του ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΟΣΜΑ.

***

ΦΩΤΟ

Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος στο Πόρτο Ράφτη καταθέτουν το «στεφάνι» τους στη μνήμη της ΗΒΗΣ ΜΟΥΛΑ. Πάντα θυμόμαστε το χαμόγελό της, τον σοβαρό της λόγο, την ένθερμη συμμετοχή της στον Πολιτιστικό μας Σύλλογο, στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης, στην Κομματική μας Οργάνωση. Μέσω ΚΟΒ Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ και εκφράζουμε στην οικογένειά της ειλικρινή συλλυπητήρια.

***

ΦΩΤΟ

Την 24η Αυγούστου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΣΙΟΡΜΠΑΤΖΗ (10/8/1928 - 24/8/2019). Οποιος αγωνίζεται, μπορεί να χάσει. Οποιος δεν αγωνίζεται, έχει ήδη χάσει! Αυτό ακολούθησε σε όλη του τη ζωή. Εδωσε παλικαρίσια κάθε μάχη στη ζωή του. Αγώνας μια ζωή! Μαχητής του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του πνοή, στα 91 του χρόνια, παρέμεινε πιστός και αταλάντευτος στις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης. Με το παράδειγμά του, το αγωνιστικό του ήθος και τη σεμνότητα του αταλάντευτου αγωνιστή, με τη συνέπεια λόγων και έργων, μας έδειξε ότι το ΚΚΕ είναι ο ασυμβίβαστος αντίπαλος με τους εκμεταλλευτές της εργατικής τάξης και μπροστάρης του αγώνα για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο, σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό!

ΜΟΥΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΟΥΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
Γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου 1928 στο χωριό Βερτίσκος Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καπνεργάτης στα καπνομάγαζα της Θεσσαλονίκης πολλά χρόνια και συνδέθηκε με την ΕΔΑ, το συνδικαλιστικό κίνημα και το Καπνεργατικό Σωματείο. Συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες καπνεργατικές κινητοποιήσεις της δεκαετίας του '60. Τον συνέλαβαν, δικάστηκε και φυλακίστηκε για τη συνδικαλιστική του δράση στις Νέες Φυλακές της οδού Κασσάνδρου και στις φυλακές Επταπυργίου.

Αλλαξε επάγγελμα κι έγινε ελαιοχρωματιστής. Μετά τη δικτατορία εντάχθηκε και δραστηριοποιήθηκε στο Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο ΚΚΕ. Συμμετείχε στο κίνημα ειρήνης, την ΕΔΥΕΘ, στον συνδυασμό της δημοτικής παράταξης του Παναγιώτη Αφαλή στις Συκιές και στην ΠΕΑΕΑ. Μετά τη συνταξιοδότησή του δραστηριοποιήθηκε στο Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ. Απόμαχος της ζωής, διάβαζε (χωρίς γυαλιά) καθημερινά την εφημερίδα του, τον «Ριζοσπάστη», μέχρι το θάνατό του στα 91 χρόνια του, την 24η Αυγούστου 2019.

Πέρασε ήδη ένας χρόνος που τον χάσαμε και τις υπέροχες θύμησες του αγαπημένου μας πατέρα δεν μπορεί κανείς να μας τις πάρει. Θύμησες ενός ήπιου, ήρεμου ανθρώπου, αλλά ταυτόχρονα πεισματάρη αγωνιστή, με αταλάντευτη πίστη στο μαρξισμό - λενινισμό. Αυτές οι θύμησες θα ζουν μαζί μας, συνέχεια, και στις δύσκολες στιγμές μας, θα ζωγραφίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο... Το καλύτερο που μπορεί να αφήσει ένας άνθρωπος, όπως ο Στέλιος, είναι ένα χαμόγελο στο πρόσωπο εκείνων που τον σκέφτονται...

Στη μνήμη σου, ως έκτακτη συνεισφορά στο ΚΚΕ, απαντώντας στην επιβολή προστίμου, προσφέρουμε 200 ευρώ μέσω της ΚΟ Συκεών Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά σου Δάνος - Νατάσα, Ξενοφών

ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΛΟΥΚΑΣ
ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΛΟΥΚΑΣ
ΤΣΙΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΤΣΙΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ
ΤΑΚΗΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ
ΤΑΚΗΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΟΡΜΠΑΤΖΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΟΡΜΠΑΤΖΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΑ (ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ
ΙΩΑΝΝΑ (ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ
ΗΒΗ ΜΟΥΛΑ
ΗΒΗ ΜΟΥΛΑ
Προσφορά από Σίδνεϊ

Το ποσό των 4.000 δολαρίων συγκεντρώθηκε από συνεισφορές συντρόφων και φίλων της Λέσχης Φίλων ΚΚΕ Σίδνεϊ για να συνεχίσει το ΚΚΕ να υπερασπίζεται τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, όπως το κάνει με συνέπεια για δεκαετίες τώρα. Για να συνεχίσει να παλεύει, προκειμένου να απαλλαγεί ο λαός από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

Προσφορές

-- Ο Σωκράτης Παυλίδης προσφέρει 100 ευρώ για το Μνημείο της Μακρονήσου τιμώντας τους αλύγιστους της ταξικής πάλης.

-- Ο Φίλιππος Ζεμπιλάς προσφέρει 120 ευρώ για το Μνημείο της Μακρονήσου που φιλοτέχνησε το ΚΚΕ τιμώντας την 100χρονη Ιστορία του και τους αλύγιστους της ταξικής πάλης.

-- Ως απάντηση στις επιδιώξεις της αστικής τάξης να φακελώσει τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, οι οποίοι ανιδιοτελώς το ενισχύουν, προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κατασκευών.

Δ. Γ. από Οκλαντ, Νέα Ζηλανδία

-- Η Ειρήνη Καρρά προσφέρει 50 ευρώ για το Μνημείο της Μακρονήσου, μέσω ΚΟΒ Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη, καταδικάζοντας το κατάπτυστο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Κόμμα.

Προσφορά στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Στη μνήμη της ΜΠΑΡΟΥΜΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗΣ που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, συγκεντρώθηκαν ως προσφορά 385 ευρώ για το «Σπίτι του Αγωνιστή».

Η οικογένειά της



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ