ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται σήμερα 15 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ. Τα χρόνια περνούν, παραμένει όμως ζωντανή η μνήμη του ανυποχώρητου αγωνιστή, του ανθρώπου που «επέλεξε τη μεριά του ονείρου», του σεμνού κομμουνιστή που τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ και κέρδισε την καθολική εκτίμηση των συναδέλφων του τραπεζοϋπαλλήλων.

Πρωτοπόρος συνδικαλιστής του κλάδου για δεκαετίες ολόκληρες, λάτρης της Ιστορίας, της Τέχνης, της πρωτοποριακής κουλτούρας, πάνω απ' όλα ακούραστος μαχητής για την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς, την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, του σοσιαλισμού.

Μπορεί να «έφυγε» νέος για να κάνει το ταξίδι του στην αγαπημένη του Κεφαλονιά, όμως δεν τον ξεχνάμε. Προχωράμε ακολουθώντας το παράδειγμά του. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 70 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Γ' - Δ' Διαμερίσματος Πειραιά.

Γιαννούλα Πάντου - Μηνάς Αντύπας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης φίλης και αγωνίστριας ΒΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, που «έφυγε» στις 30 Ιούλη, προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης 100 ευρώ.

Α. Γ.

***

Στη μνήμη των συντρόφων και συναγωνιστών ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΡΩΝΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΠΑΝΤΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑΣΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΙΝΙΩΡΗ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΑΛΑΤΣΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ και ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Βριλησσίων 300 ευρώ, με αφορμή τη φετινή Οικονομική Εξόρμηση και σαν απάντηση στο ανήθικο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Κόμμα.

Γιάννης Κανελλόπουλος, Βριλήσσια

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ. ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗ, εργαζόμενου στο Αρχείο του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής.

Σ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΤΟΥ, που τόσο αναπάντεχα «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Τα ξαδέρφια του Γιάννης - Γιώργος - Κάτια

***

ΦΩΤΟ

Την 1η Νοέμβρη έκλεισαν 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σύντροφός μου στη ζωή και τον αγώνα ΕΞΑΡΧΟΣ ΑΛΕΚΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος για 30 χρόνια, μέχρι το θάνατό του, 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων Κυψέλης.

Η σύζυγος Πόπη, τα παιδιά Χρήστος, Ελένη, Κυριακή και Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ γεννήθηκε στο χωριό Πέρα Μεσσηνίας, το 1905. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Στις 2/12/1945 δολοφονήθηκε από ταγματασφαλίτες της περιοχής της Καλαμάτας.

Στη μνήμη του τα παιδιά του προσφέρουν μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Βορείων Αττικής 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του μαχητή του ΕΛΑΣ και Μακρονησιώτη ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΗΤΣΟΥ (Τάσος) ο γιος του Γιώργος προσφέρει 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Βορείων Προαστίων της ΚΟ Αττικής.

***

ΦΩΤΟ

H ΚΟΒ Ωρωπού του ΚΚΕ με βαθύτατη θλίψη αποχαιρέτησε πριν ένα μήνα τον σύντροφο ΣΠΥΡΟ ΣΙΔΕΡΗ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, μετά από μια σκληρή δίχρονη μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο. Οι σύντροφοι της ΚΟΒ προσφέρουν στη μνήμη του 50 ευρώ - ως β' δόση - για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ προσφέρω 100 ευρώ στο ίδρυμα ηλικιωμένων αγωνιστών «Το Σπίτι του Αγωνιστή».

Η σύζυγος Φωτεινή, τα παιδιά Βύρωνας και Νίκος


ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΗΤΣΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

ΜΙΛΤΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΛΤΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ