ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Οταν σηκώνεις κεφάλι, ανασαίνεις πραγματικά»

Εξόρμηση της ΤΕ Ηρακλείου Κρήτης
Εξόρμηση της ΤΕ Ηρακλείου Κρήτης
Με εξορμήσεις, αφισοκολλήσεις, διακίνηση του «Ριζοσπάστη», και κάθε άλλη μορφή επικοινωνίας συνεχίζεται το άνοιγμα των ΚΟ του ΚΚΕ. Παράλληλα οι Οργανώσεις ετοιμάζονται να διακινήσουν τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» που θα κυκλοφορήσει με ένθετη την Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δράση του Κόμματος με το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, τα καθήκοντα και το σχεδιασμό για το αμέσως επόμενο διάστημα. Στο ίδιο πλαίσιο, συνοικίες στολίζονται με πανό που μεταφέρουν μαχητικό μήνυμα στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, το κάλεσμα αγώνα: «Η αισιοδοξία βρίσκεται στη δύναμη του λαού. Οταν σηκώνεις κεφάλι, ανασαίνεις πραγματικά».

Πλατιά εξόρμηση στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Δευτέρας 28/12 κλιμάκια μελών και στελεχών της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση σε κεντρικούς δρόμους των νότιων και δυτικών συνοικιών της πόλης. Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους σε μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις επισήμαναν την ανάγκη να δείξει ο λαός τη δύναμή του, υπενθυμίζοντας ότι και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. «Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας για την υγεία μας, να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση τις επιπτώσεις από τη διαχείριση της πανδημίας, προς όφελος των μεγάλων ομίλων, να τις φορτώσει με νέα βάρη στις πλάτες μας».

Το KKE, τόνισαν, «αναδεικνύει την ανάγκη να οργανωθεί η αλληλεγγύη ώστε να μη μείνει κανένας μόνος του το επόμενο διάστημα μπροστά στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και η εργοδοσία με αφορμή την πανδημία».

Τα μέλη και στελέχη του Κόμματος μοιράστηκαν με τον εργατόκοσμο την πεποίθησή τους πως μέσα από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού μας το 2021 μπορεί να είναι ένα ελπιδοφόρο έτος, γεμάτο λαϊκές κατακτήσεις.

Μέλη της ΚΟΒ ΕΒΕ Καλλιθέας τοιχοκολλούν το κάλεσμά τους
Μέλη της ΚΟΒ ΕΒΕ Καλλιθέας τοιχοκολλούν το κάλεσμά τους
Πολύμορφη δραστηριότητα αναπτύσσει η ΚΟΒ ΕΒΕ Καλλιθέας Αττικής, συζητώντας με αυτοαπασχολούμενους της περιοχής για την κατάσταση στο λιανεμπόριο και την εφαρμογή του «click away». Η Οργάνωση τοιχοκολλεί την ανακοίνωσή της με την οποία αναδεικνύεται ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, αλλά και οι δίκαιες διεκδικήσεις των μικρών εμπόρων και επαγγελματιών της περιοχής για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας και μέτρα στήριξης, αφού χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι οδηγούνται στην υπερχρέωση.

Μπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση, μάλιστα, μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος προσφέρουν το ποσό των 450 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Καλλιθέας του ΚΚΕ. «Οσο ενισχύεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή θα γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων», σημειώνουν.

Γαλάτσι

RIZOSPASTIS

Γαλάτσι
Πανό έξω από την έδρα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

RIZOSPASTIS

Πανό έξω από την έδρα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ
ΤΟ Α' ΑΘΗΝΑΣ - ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προσφορά αλληλεγγύης σε μετανάστες εργάτες

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία προχώρησε η ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου Αττικής του ΚΚΕ, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να τα διαθέσει σε οικογένειες μεταναστών που μένουν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η συγκέντρωση και διανομή έγινε την περασμένη Κυριακή από το χώρο του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας «Καίτη Πανοπούλου», σε μια ένδειξη ταξικής αλληλεγγύης, δυναμώνοντας τους αγωνιστικούς δεσμούς με εργατόκοσμο που ζει κι εργάζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στην Αθήνα. Η Οργάνωση στέλνει και με την κίνηση αυτή μήνυμα διεκδίκησης στους μετανάστες, καλώντας τους σε κοινό αγώνα με τους Ελληνες εργαζόμενους.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σύντροφο Κώστα Πατέρα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

«Εφυγε» χτες από τη ζωή ο σύντροφος Κώστας Πατέρας, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον σ. Κώστα Πατέρα, που πολύ πρόωρα έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 42 ετών, μετά από σκληρή μάχη.

Ο σ. Κώστας, ελληνοβρετανικής καταγωγής, γεννήθηκε στο Λονδίνο, παιδί λαϊκής οικογένειας. Εγγονός Βρετανού κομμουνιστή εργάτη, που είχε πολεμήσει στον Ισπανικό Εμφύλιο μέσα από τις γραμμές των Διεθνών Ταξιαρχών, η αγωνιστική διαδρομή του οποίου επηρέασε βαθύτατα τον σ. Κώστα από τα παιδικά του χρόνια.

Ο σ. Κώστας, μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες για το κομμουνιστικό κίνημα στην Αγγλία, συμμετείχε αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στη "Λευκή Βίβλο" ('94 - '95) και κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Γιουγκοσλαβία ('99). Οργανώθηκε στην ΚΝ Βρετανίας το 1995 και στο ΚΚ Βρετανίας το 1999. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και προχώρησε και σε μεταπτυχιακές σπουδές. Εργάστηκε για λίγα χρόνια στην Αγγλία, συμμετείχε στα εργατικά σωματεία, αναδείχθηκε στο ΔΣ της Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας UNISON, ενώ απολύθηκε δύο φορές για την πρωτοπόρα δράση του. Απέκτησε σημαντική πολιτική πείρα από την αντεργατική πολιτική τόσο των κυβερνήσεων των Συντηρητικών, όσο και του Εργατικού Κόμματος.

Το 2004 ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα και εντάχτηκε άμεσα στο ΚΚΕ. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός, διδάσκοντας το μάθημα της αγγλικής γλώσσας, ανέλαβε στελεχικές θέσεις στις Οργανώσεις των Εκπαιδευτικών και στον τόπο κατοικίας του και διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση "Ο Βύρων". Ο σ. Κώστας Πατέρας από το 2005 επίσης βοήθησε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, αρχικά στο Μεταφραστικό Τμήμα της ΚΕ και στη συνέχεια ως μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο σ. Κώστας ήταν μαχητικός υπερασπιστής της επαναστατικής στρατηγικής του ΚΚΕ, με ιδιαίτερη ανησυχία για την ανασύνταξη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Με συνέπεια και σεμνότητα αντιπάλεψε μέχρι τέλους τις δυσκολίες που συνάντησε.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην σύζυγό του, συντρόφισσα Ειρήνη και σε όλους του οικείους του».

Αγονος ο διαγωνισμός για τον Σκαραμαγκά

Αγονος χαρακτηρίστηκε τελικά χτες το απόγευμα από τη συνέλευση των πιστωτών ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τη σύγκληση της οποίας προσκάλεσε ο ειδικός διαχειριστής των ναυπηγείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μεταπώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έγινε στις 11 Δεκέμβρη. Είχε πλειοδοτήσει καταθέτοντας προσφορά ύψους 15,1 εκατ. η εταιρεία «Pyletech Shipyards», του ομίλου «North Star» του εφοπλιστή Πριόβολου, με έδρα την Ελβετία, η οποία έχει συνάψει συμφωνίες με το μονοπωλιακό μεγαθήριο MSC («Mediterranean Shipping Company») ιταλικών συμφερόντων, που αποτελεί τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο μετά τη «Maersk» και τον γερμανικό όμιλο «Bloohm & Voss» (Β&V) που ειδικεύεται στη ναυπήγηση πολεμικών πλοίων.

Η δεύτερη προσφορά που κατατέθηκε ήταν από τον γνωστό ενδιαφερόμενο έως τώρα, τον όμιλο αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ, ο οποίος κατέθεσε προσφορά ύψους 1 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι η ΟΝΕΧ έχει ήδη παραλάβει τα Ναυπηγεία Σύρου και ολοκληρώνεται η μεταβίβαση σε αυτήν των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ενώ έχει πάρει γι' αυτές τις «επενδύσεις» το «πράσινο φως» της αναπτυξιακής τράπεζας επενδύσεων των ΗΠΑ (DFC).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ