ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Μάη 2021
Σελ. /28
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή
  • Ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα
  • Στην Αθήνα, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή!». Με το σύνθημα αυτό το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου.

Το ΚΚΕ οργανώνει ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με την ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να κάνουν τη «νύχτα μέρα», για να φτάσει παντού το κάλεσμα ξεσηκωμού, για να ενημερώσουν πλατιά τους εργαζόμενους, να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά σωματεία, σε όλους τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος για να οργανωθεί η πάλη, να προετοιμαστεί μαχητική, απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που «γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Είναι ώρα μάχης, σημειώνει, «για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα, για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ».

Αναδεικνύοντας το Κόμμα ότι τα νέα μέτρα είναι «προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ», σημειώνει ότι «τα όσα περιγράφονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη απαιτεί μια ζωή κόλαση για τους εργαζόμενους, με ένταση της εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, με μεγέθυνση του απλήρωτου χρόνου εργασίας».

«Η δύναμη κάθε εργαζόμενου είναι στην οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα. Κανένας μόνος του - Καμία μόνη της! Η οργάνωση στα σωματεία, η συμμετοχή στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες τους, η συμμετοχή στους συλλόγους σπουδαστών της μαθητείας και της κατάρτισης, στους φοιτητικούς συλλόγους, είναι τα όπλα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Απέναντι στον πόλεμο, που κήρυξε η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Ολοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, περισσότερη ζωή.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής!», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλο πολιτικό άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και γειτονιές

Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα. Η εκμετάλλευση δεν «διευθετείται», καταργείται!

Αυτές τις μέρες οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αττική διοργανώνουν συσκέψεις - συζητήσεις σε γειτονιές με σύνθημα «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα. Η εκμετάλλευση δεν "διευθετείται", καταργείται». Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στη Δραπετσώνα (πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το δημαρχείο), θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Β' Πειραιά.

Αύριο, Σάββατο 22 Μάη:

-- Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Φρεαττύδας Πειραιά, θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου.

-- Στις 7 μ.μ., στον Ανω Κορυδαλλό (πλατεία 25ης Μαρτίου - Σχιστό Κορυδαλλού), θα μιλήσει ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 23 Μάη:

-- Στις 7 μ.μ., στο Μενίδι (πλατεία Αγίας Τριάδας), θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Παλατιανή (πάρκο Παλατιανής - Καππαδοκίας και Αγ. Ελένης), θα μιλήσει η Αθανασία Ζαρκαδούλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Καματερό (πλατεία Ηρώων, έναντι Αϊ - Γιώργη), θα μιλήσει η Γιώτα Παπαλουκά, μέλος του Τομεακού Γραφείου Δυτικών Συνοικιών.

Τη Δευτέρα 24 Μάη:

-- Στις 7 μ.μ., στον Κόκκινο Μύλο (πλατεία Εργατικών Πολυκατοικιών Αγίας Αννας, πλησίον ΚΑΠΗ), θα μιλήσει ο Γιάννης Καρασούλος, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Ανάκασα (πλατεία Αρη Βελουχιώτη), θα μιλήσει ο Βασίλης Παπαβασιλείου, μέλος του ΤΓ Δυτικών Συνοικιών.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ιλιον, στην πλατεία Ρίμινι, θα μιλήσει ο Παναγιώτης Ρήγας, μέλος της ΤΕ Δυτικών Συνοικιών.

Σε εργαζόμενους βιομηχανιών στα Οινόφυτα έφτασε χτες το κάλεσμα του Κόμματος

Καθημερινές είναι οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς, οι συσκέψεις και οι εκδηλώσεις των ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, για να φτάσει πλατιά το κάλεσμα ξεσηκωμού του ΠΓ της ΚΕ ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, για να έχουν επιτυχία οι πολιτικές συγκεντρώσεις της ερχόμενης βδομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, στην πύλη των εγκαταστάσεων του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ (ΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΒΑΛ), στα Οινόφυτα, βρέθηκε χτες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο από τις ΚΟ Χαλκίδας και Θήβας - Οινοφύτων κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση, και να συμμετάσχουν στις ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΚΚΕ την ερχόμενη βδομάδα στο Σύνταγμα, στη Χαλκίδα, τη Θήβα και αλλού.

«Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε», ήταν το μήνυμα που μετέφερε το κλιμάκιο του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να παλέψουν για την απόσυρση του νομοσχεδίου που καταργεί το 8ωρο, προωθεί τη γενίκευση της απλήρωτης εργασίας, βάζει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στη δράση των συνδικάτων και να διεκδικήσουν δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Το πλατύ πολιτικό άνοιγμα των ΚΟ Στερεάς και Εύβοιας, μπροστά στις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη βδομάδα σε Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα και Αμφισσα βρίσκεται σε εξέλιξη, με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, συσκέψεις, ανακοινώσεις, πανό, αφίσες, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται μαζικές εξορμήσεις με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο - έκτρωμα

Ολοκληρωτική συντριβή του 8ώρου, απελευθέρωση απολύσεων, νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση

Σαρωτικό χτύπημα στο 8ωρο, ξεχείλωμα της απλήρωτης δουλειάς, δουλειά - «λάστιχο» όσο, όποτε και όπως θέλει ο εργοδότης προβλέπουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου - έκτρωμα για τα Εργασιακά, που αυτές τις μέρες είναι στη «διαβούλευση», ενώ αρχές Ιούνη σκοπεύει η κυβέρνηση να το καταθέσει στη Βουλή.

Τα άρθρα του, που το ένα συμπληρώνει το άλλο, στην ουσία έρχονται να νομιμοποιήσουν τη βαρβαρότητα στους χώρους δουλειάς, να καθιερώσουν ως «νόμιμα» όσα μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι χαρακτήριζαν «εργοδοτική ασυδοσία», μια πραγματικότητα που κάνει κουρελόχαρτο κάθε επίκληση της κυβέρνησης σε «πιο εντατικούς ελέγχους», τάχα για να μπει τάξη στην εργασιακή ζούγκλα.

Πιο συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει:

-- Με στόχο την ένταση της εκμετάλλευσης προωθείται η «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου» (άρθρο 58) και η καθιέρωση της 10ωρης εργασίας χωρίς πρόσθετη αμοιβή, με «ατομική συμφωνία» εργαζόμενου - εργοδότη.

-- Επιπλέον, η αύξηση του αριθμού των υπερωριών σε 150 ώρες ετησίως (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους) και μάλιστα με χαμηλότερη αμοιβή (άρθρο 57), όπως και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για δεκάδες κλάδους εργασίας (άρθρο 62), έρχονται να διαλύσουν κάθε έννοια σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου.

-- Συνδυαστικά με τα παραπάνω, για εργαζόμενους μερικής απασχόλησης προβλέπεται ότι «αν παραστεί ανάγκη για πρόσθετη εργασία πέραν της συμφωνημένης, ο εργαζόμενος έχει υποχρέωση να την παράσχει» και ότι «η άρνησή του είναι αντίθετη με την καλή πίστη». Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα στην εργοδοσία να απαιτεί την «πρόσθετη εργασία» για τον μερικώς απασχολούμενο «και κατά ωράριο που δεν είναι συνεχόμενο σε σχέση με το συμφωνημένο ωράριο της ίδιας μέρας», δηλαδή για διακεκομμένα ωράρια. Αυτή η πρόσθετη εργασία θα αμείβεται «με προσαύξηση δώδεκα τοις εκατό (12%)», πολύ φθηνότερα από την αμοιβή των υπερωριών για την πλήρη απασχόληση. Πρόκειται για ένα ακόμα κίνητρο στην εργοδοσία είτε για να αντικαταστήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης με μερικής, είτε αντί να προσλαμβάνει προσωπικό για 8ωρη δουλειά να προσλαμβάνει για 4ωρη, δηλαδή με 300 ευρώ, και όποτε έχει αυξημένες ανάγκες να τους βάζει να δουλεύουν 8ωρο με μερικά ψίχουλα παραπάνω.

Ενώ, για να γίνει καθεστώς η εργασιακή ζούγκλα, το νομοσχέδιο προβλέπει την περαιτέρω ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, και πιο συγκεκριμένα:

-- Συντριπτικό πλήγμα στο απεργιακό δικαίωμα και νομιμοποίηση της απεργοσπασίας μέσα από την «Ελάχιστη Εγγυημένη Υπηρεσία σε κλάδους κοινής ωφέλειας», δηλαδή παροχή του 1/3 των υπηρεσιών σε μέρα απεργίας, όπως και την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργιακής περιφρούρησης.

-- Επιπλέον εμπόδια στη δράση των σωματείων με «ηλεκτρονικές» συνελεύσεις και ψηφοφορίες που διευκολύνουν τους εκβιασμούς σε βάρος εργαζομένων, όπως και της απόλυσης συνδικαλιστών.

-- Στις παραπάνω «διευκολύνσεις» στην εργοδοσία, προστίθεται και η απλοποίηση των διαδικασιών συγκρότησης «ένωσης προσώπων» στο επίπεδο της επιχείρησης, δηλαδή τα γνωστά μορφώματα που αξιοποιεί η εργοδοσία για να παρακάμπτει συνδικαλιστικές οργανώσεις και να κάνει με ευκολία τη δουλειά της, επιβάλλοντας επιχειρησιακές συμβάσεις, των οποίων οι προβλέψεις για μισθούς και δικαιώματα δεν υπερβαίνουν συνήθως τα κατώτερα όρια. Από τη μία, λοιπόν, διευκολύνει οτιδήποτε μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο για το παραπέρα χτύπημα των εργαζομένων, όπως η ίδρυση αυτών των «ενώσεων προσώπων», ή τις διαδικασίες των απολύσεων, και από την άλλη βάζει εμπόδια σε ό,τι μπορεί να αποτελέσει όπλο των εργαζομένων απέναντι στην επιθετικότητα κράτους και εργοδοσίας, όπως το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και την απεργία.

Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα

Οι συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΚΚΕ τις επόμενες μέρες στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στα Γιάννενα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον Βόλο, στην παραλία, την Πέμπτη 27 Μάη στις 20.00, θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λιβαδειά, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λάρισα, την Παρασκευή 28 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Χαλκίδα, στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου, την Παρασκευή 28 Μάη στις 20.00, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη Χίο, σήμερα Παρασκευή θα μιλήσει η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη Λευκάδα, την Τετάρτη 26 Μάη, θα μιλήσει η Ευτυχία Καραβασίλη, Γραμματέας της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Ατσαλένιου, την Τετάρτη 26 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει η Νικολέτα Χριστοδουλοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Στη Σάμο, στο Βαθύ την Τετάρτη 26 Μάη, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο Καρλόβασι θα γίνει συγκέντρωση στις 27 Μάη.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Αλικαρνασσού, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία, την Πέμπτη 27 Μάη στις 20.30, θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην Κοζάνη, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη Θήβα, στην κεντρική πλατεία, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στη Μυτιλήνη, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει η Μαρία Κομνηνάκα.

Στα Τρίκαλα, την Πέμπτη 27 Μάη στις 20.00, θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Κώστας Κωτσαντής, Γραμματέας της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ.

Στην Κέρκυρα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Γιάννης Λασιθιωτάκης, μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Στην Ηγουμενίτσα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Λαέρτης Ρέγγας, Γραμματέας της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

Στη Σύρο, την Πέμπτη 27 Μάη.

Στη Λαμία, στην πλατεία Ελευθερίας, την Παρασκευή 28 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην Ξάνθη, την Παρασκευή 28 Μάη, θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία, την Παρασκευή 28 Μάη στις 20.00, θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Αμφισσα, στην πλατεία Λαού, την Παρασκευή 28 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Πτολεμαΐδα, την Παρασκευή 28 Μάη, θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην Κόρινθο, την Παρασκευή 28 Μάη.

Στη Σπάρτη, την Παρασκευή 28 Μάη.

Στο Ναύπλιο, την Παρασκευή 28 Μάη.

Στην Καβάλα, το Σάββατο 29 Μάη, θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Κιλκίς, το Σάββατο 29 Μάη, με ομιλητή τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Ρόδο, το Σάββατο 29 Μάη, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος.

Στην Ικαρία, την Κυριακή 30 Μάη, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας.

Στο Ρέθυμνο, τη Δευτέρα 31 Μάη.

Πικετοφορίες θα γίνουν την Πέμπτη 27 Μάη:

Στον Πύργο, στην κεντρική πλατεία, στις 20.00, θα μιλήσει ο Χρήστος Γιάνναρος, μέλος της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας του ΚΚΕ.

Στην Αμαλιάδα, στην πλατεία Αγ. Αθανασίου, στις 20.00, θα μιλήσει ο Βησσαρίων Πολύδωρος, Γραμματέας της ΚΟΒ Αμαλιάδας του ΚΚΕ.

Στη Ζάκυνθο, στην παλιά Νομαρχία, στις 20.00, θα μιλήσει ο Τάκης Στρούζας, Γραμματέας της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

Στο Αργοστόλι, στην πλατεία Βαλλιάνου, στις 20.00, θα μιλήσει ο Διονύσης Αλιβιζάτος, Γραμματέας της ΤΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ.

Στο Ληξούρι, στην κεντρική πλατεία, στις 20.00, θα μιλήσει ο Παναγής Σωτήρας, μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ.

Πούλμαν για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από συνοικίες της Αττικής για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη 27 Μάη:

-- Ολυμπιακό Χωριό, στις 5.15 μ.μ., από Κακλαμανάκη 21

-- Μενίδι, στις 5.30 μ.μ., από πλατεία Καράβου

-- Ανω Λιόσια, στις 5.15 μ.μ., από τριγωνική πλατεία (πίσω από το δημαρχείο)

-- Κόκκινος Μύλος, στις 5.30 μ.μ., από τριγωνική πλατεία

-- Ελευσίνα, στις 5.15 μ.μ., από δημοτικό πάρκινγκ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ