ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Ιούλη 2021
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 21ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοι στη μάχη της πλατιάς διακίνησης!

Με την πείρα των πανεξορμήσεων με τις Θέσεις της ΚΕ, αλλά και αυτής με την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, οι δυνάμεις του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα δίνουν και αυτό το Σαββατοκύριακο τη μάχη της πλατιάς διακίνησης του «Ριζοσπάστη», που κυκλοφορεί με ένθετη την Απόφαση του Συνεδρίου για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία.

Για τη σημασία της επιτυχίας της μάχης αυτής, τις τελευταίες «πινελιές» που μπαίνουν στην οργάνωσή της και την πείρα από την προηγούμενη εξόρμηση, μιλάνε στον «Ριζοσπάστη» στελέχη του Κόμματος.

Ο Φώτης Μακρής, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Α' Αθήνας, τονίζει πως η Οργάνωση «πατάει» στα βήματα της προηγούμενης πανεξόρμησης, οπότε και «η προετοιμασία είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα από την Παρασκευή που έφτασε στα γραφεία των συνοικιακών Οργανώσεών μας ο "Ριζοσπάστης". Βασίστηκε στη δράση της Οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα, που ήρθαμε σε επαφή με αρκετό κόσμο, π.χ. για την προετοιμασία της εκδήλωσης του Κόμματος στο Σύνταγμα τον Μάη, με τις απεργιακές μάχες που δώσαμε ενάντια στον νόμο - έκτρωμα».

Και αυτήν τη φορά, σημειώνει, «ο κύριος στόχος είναι να γίνει ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα, με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να αξιοποιούν κάθε μέσο και κάθε τρόπο για να φτάσουν σε χιλιάδες εργαζόμενους, σε ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, σε χώρους δουλειάς, σε σπίτια εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Η πλατιά διάδοση των Αποφάσεων και η διεξοδική μελέτη τους από χιλιάδες εργαζόμενους θα αποτελέσουν πολύτιμο στήριγμα στη δράση για το επόμενο διάστημα, στην ιδεολογικοπολιτική διαπάλη».

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, τονίζει, «τα Γραφεία των ΚΟΒ συνεδρίασαν και εκπόνησαν τα πλάνα, τα κομματικά μέλη έβαλαν στόχους ατομικούς, η προσπάθεια αποσκοπεί καταρχάς στο να βρεθούμε όλοι επί ποδός, όχι μόνο το Σαββατοκύριακο αλλά όλη τη βδομάδα. Με χαρτί και μολύβι, στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια και τις γειτονιές, με συγκεκριμένη χρέωση. Ποιος σύντροφος, με πόσα φύλλα, σε ποιους ανθρώπους θα δώσει τον "Ριζοσπάστη" με την Απόφαση του Συνεδρίου. Ταυτόχρονα, αξιοποιούμε τον μεγάλο κύκλο οπαδών και φίλων του Κόμματος, όλους αυτούς που χρεώθηκαν κουπόνι στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, επιδιώκοντας να πάρουν οι ίδιοι μερίδιο δουλειάς σ' αυτήν την υπόθεση, να βοηθήσουν να φτάσουμε σε περισσότερο κόσμο, να μπούμε και σε άλλα λαϊκά σπίτια. Σε όλες τις ΚΟΒ μπήκε ξεχωριστό σχέδιο για τον κόσμο που έδωσε τη μάχη της απεργίας για πρώτη φορά, να πάρουν τον "Ριζοσπάστη" και να συζητήσουμε πάνω στις εξελίξεις».

Προσθέτει δε ότι η δυσκολία που οι συνθήκες της πανδημίας διαμορφώνουν αντιμετωπίζεται, καθώς οι Οργανώσεις απέκτησαν πια εμπειρία από τη δουλειά σε συνθήκες περιορισμών και προσαρμόζουν τη δουλειά τους ώστε να δώσουν έστω και ένα φύλλο παραπάνω. «Με προκαθορισμένα ραντεβού, σε ποιον θα πάνε να διακινήσουν τον "Ριζοσπάστη", πήραν τηλέφωνο, κλείνοντας ραντεβού για να περάσουμε από το σπίτι και να συζητήσουμε, σχεδίασαν πλατιές εξορμήσεις σε χώρους εργασιακούς, σε πλατείες, παιδικές χαρές, γενικά όπου μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή με κόσμο», σημειώνει και συνεχίζει: «Αυτή η δουλειά είχε ως αποτέλεσμα αρκετές ΚΟΒ να φτάσουν στα πλάνα που είχαν στις Θέσεις του Συνεδρίου. Ενώ ξεχώρισαν και ΚΟΒ όπως του Κολωνού, του Αγίου Νικολάου, των Αμπελοκήπων, που κατάφεραν να δώσουν περισσότερα φύλλα σε σχέση με τις Θέσεις του Συνεδρίου».

Οπως και στην προηγούμενη πανεξόρμηση, που συνεχίστηκε Δευτέρα και Τρίτη σε χώρους δουλειάς από όλες τις Οργανώσεις της Α' Αθήνας, ενώ «ξεχώρισε η δουλειά στις φαρμακαποθήκες με τους εργαζόμενους που ήμασταν σε επαφή όλο το προηγούμενο διάστημα, με τις κινητοποιήσεις για το ωράριο αλλά και τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο - έκτρωμα, όπου περίμεναν τη Δευτέρα να πάρουν τον "Ριζοσπάστη", έτσι και αυτήν τη φορά θα γίνει ίδια προσπάθεια, με αυξημένο πλάνο σε σχέση με την προηγούμενη πανεξόρμηση, για να φτάσει όσο πιο μακριά μπορούμε η Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, και για την κοινωνική συμμαχία».

Στόχος να μπει ο «Ριζοσπάστης» σε όλα τα μηχανοστάσια

Ο Αγγελος Γαλανόπουλος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεταφορών, αφού σημειώνει την επιτυχία της πανεξόρμησης με την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου, συμπληρώνει πως «το βασικό, το καθοριστικό της επιτυχίας είναι η διαχρονική παρέμβαση και δράση της Οργάνωσης, που σήμερα αποτυπώνεται σε έναν ορισμένο περίγυρο, με φίλους και οπαδούς που με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον περίμεναν την Απόφαση να τη μελετήσουν και κάποιοι να χρεωθούν και να διακινήσουν, όπως συμβαίνει και με την Απόφαση που δημοσιεύεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στην ευθύνη που έχουμε έτσι ώστε να φτάσει η Απόφαση του Συνεδρίου στα χέρια όλων των συναδέλφων που στον έναν ή στον άλλο βαθμό δώσαμε πλάι - πλάι τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος.

Το δεύτερο όπου επικεντρώνουμε είναι το καλό σχέδιο: Ποιος, ποιον και πότε! Και να ενταχθεί φυσικά το σύνολο της Οργάνωσης στην προσπάθεια αυτή, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της περιόδου. Εγκαιρα συγκεντρώσαμε τις δυνάμεις, σχεδιάζουμε ένα καλό πολιτικό άνοιγμα με την Απόφαση, συνεχίζοντας την παράδοση να εξασφαλίζεται ο "Ριζοσπάστης" στα πλοία της ακτοπλοΐας. Εχει σημασία να τονίσουμε ότι λίγα είναι τα μηχανοστάσια όπου δεν μπαίνει η εφημερίδα του Κόμματός μας τα Σαββατοκύριακα. Αυτό το Σαββατοκύριακο επιδίωξη είναι να μπει σε ακόμα περισσότερα, να πάρουν στα χέρια τους την Απόφαση περισσότεροι ναυτεργάτες».

Θεσσαλία: Με αποφασιστικότητα και καλό σχέδιο στη μάχη

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και του Τομεακού Γραφείου Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνει: «Με παρακαταθήκη τη μεγάλη διακίνηση που είχαμε τις προηγούμενες μέρες, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε αυτή να συνεχιστεί και με την Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία. Πιο συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες με συνεδριάσεις και ατομικές συνεργασίες οργανώνουμε, σχεδιάζουμε, καταμερίζουμε τα πλάνα που έχουμε θέσει, ώστε κάθε μέλος του Κόμματος και της ΚΝΕ, καθώς και οι οπαδοί, να φτάσουν σε όλους τους συναδέλφους, φίλους και γνωστούς με την Απόφαση.

Ιδιαίτερο βάρος ρίχνουμε ώστε να φτάσουμε σε εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους με τους οποίους συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες, είναι μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, αφού η Απόφαση αυτή δίνει απαντήσεις για τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ, για τον δρόμο που πρέπει να χαράξει το εργατικό κίνημα και για το κίνημα των σύμμαχων στρωμάτων των αυτοαπασχολούμενων. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε εξορμήσεις σε χωριά που συγκεντρώνουν κόσμο το καλοκαίρι, αλλά και σε χώρους δουλειάς τη Δευτέρα. Σε ορισμένες ΚΟΒ ξεχωρίζει η προσπάθεια να φτάσουμε σε περισσότερα σπίτια λαϊκών οικογενειών και να έρθουμε σε επαφή με νεολαίους που αναζητούν διέξοδο στους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, την οποία μπορούν να βρουν μόνο μέσα στην οργανωμένη πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού».

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί, τη Δευτέρα 19 Ιούλη και ώρα 12.30 το μεσημέρι, με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά - ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ