ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 - Κυριακή 22 Αυγούστου 2021
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Ο ΙΩΣΗΦ ΖΗΤΗΡΙΔΗΣ υπήρξε μέλος του ΕΛΑΣ, πολεμώντας κατά του γερμανικού φασισμού, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στις δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού ενάντια στις δυνάμεις καταστολής της εγχώριας παρασιτικής ηγεμονίας των εκμεταλλευτών. Πολέμησε στον Εμφύλιο κατά της βασιλοχουντικής κυριαρχίας και έπεσε μαχόμενος αφήνοντας ορφανή την 11χρονη κόρη του Ελένη, που στο μεταξύ έχασε τη μητέρα της λίγο μετά τη γέννησή της. Ομως, η πίστη του στις αξίες της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και η θυσία του γι' αυτές τον καθιέρωσαν ως ήρωα στη συνείδηση της κόρης του.

Η ΕΛΕΝΗ ΖΗΤΗΡΙΔΟΥ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ υπήρξε ένα από τα παράπλευρα θύματα του Εμφυλίου, καθώς στα 11 χρόνια της έχασε τον πατέρα της Ιωσήφ στον εμφύλιο πόλεμο. Αν και έμεινε μόνη στη ζωή σε πολύ μικρή και ευαίσθητη ηλικία, αφού είχε χάσει ήδη χρόνια πριν τη μητέρα της Σοφία, ο θάνατος του πατέρα της Ιωσήφ στον δίκαιο αγώνα λειτούργησε σαν εφαλτήριο και της έδωσε έμπνευση και σθένος στην πορεία της ζωής της και της δράσης της. Εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ και υπηρέτησε πιστά τις ιδέες του μέχρι τον θάνατό της στις 11 Αυγούστου 2017. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά και δραστήρια μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πολίχνης - μέλος της ΟΓΕ, εκφράζοντας θέσεις και απόψεις με τον δυναμισμό που την χαρακτήριζε.

ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ ΑΒΕΡΚΙΟΣ
ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ ΑΒΕΡΚΙΟΣ
Στη μνήμη του Ιωσήφ Ζητηρίδη και της Ελένης Ζητηρίδου - Χαραλαμπίδου ο εγγονός και γιος, αντίστοιχα, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης προσφέρει στο ΚΚΕ οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πολίχνης.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από τον πρόωρο και άδικο χαμό της πολυαγαπημένης μας συντρόφισσας ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ - ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ. Στη μνήμη της η οικογένειά της προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ. Θα την έχουμε πάντα στην καρδιά μας. Αθάνατη.

Ο σύζυγός της Δημήτρης Ευαγγέλου, η κόρη της Μαργαρίτα Ευαγγέλου και ο σύντροφός της Παύλος

***

ΦΩΤΟ

Στις 13 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος και φίλος ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σύρου.

Σωκράτης Μυλωνάς, Νικόλας Καΐλης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδερφού τους ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ του Ισαάκ, γεννημένου το 1930 στο χωριό Νότια, της ΠΕ Πέλλας, που απεβίωσε στις 2 Αυγούστου, οι αδελφές του Καλλιόπη Θεοδωρίδου (Φιλιππίδου) και Δώρα Θεοδωρίδου (Χαλιβοπούλου) αντί στεφάνου καταθέτουν στον «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ ως φόρο τιμής για την αγωνιστική του πορεία.

Από παιδί 17 χρόνων μέχρι την τελευταία του πνοή σεμνός μαχητής της ζωής. Μαχητής του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας στη Βραΐλα της πρώην ΣΔ Ρουμανίας, και μετά τον επαναπατρισμό του στην πατρίδα μέχρι την τελευταία του στιγμή πάντα δίπλα στο ΚΚΕ. Υπόδειγμα ανθρώπου με υψηλό ήθος και ανθρωπιστικά ιδανικά.

***

Στη μνήμη του συμμαθητή μου στο 1ο Γυμνάσιο Πειραιά και συντρόφου ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, που εκτελέστηκε στις 29 Αυγούστου 1949 σε ηλικία 22 ετών, του καθηγητή μου των Μαθηματικών ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, που δολοφονήθηκε τον Ιούλη του 1944 από την Ειδική Ασφάλεια, των φίλων και συντρόφων - μελών τη ΚΕ του ΚΚΕ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ και ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ, του φίλου και συναγωνιστή στην ΕΠΟΝ Πειραιά δημοσιογράφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΡΒΟΥ, του ΕΠΟΝίτη και συντρόφου αδελφού μου ΚΩΣΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΗ, της συντρόφισσας ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΥ, των συναδέλφων και συντρόφων ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΟΥΤΣΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 500 ευρώ, ως πρώτη δόση.

ΦΟΙΒΟΣ ΤΣΕΚΕΡΗΣ
ΦΟΙΒΟΣ ΤΣΕΚΕΡΗΣ
Χρήστος Τελειώνης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των παλικαριών του Γερακαρίου Κιλκίς ΠΑΡΘΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗ ΑΝΔΡΕΑ, ΣΕΡΔΕΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΣΕΡΔΕΡΙΔΗ ΚΟΣΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΓΙΑΓΚΟΥ, ΣΥΡΚΙΑΔΗ ΗΛΙΑ, ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΑΒΒΑ, ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΗΛΙΑΔΗ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΣΑΡΝΑΖΙΔΟΥ ΚΙΤΣΑΣ, ΔΙΡΧΑΗΛΙΔΗ ΠΑΥΛΟΥ, ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΕΤΡΟΥ, ΑΚΡΙΤΙΔΗ ΑΚΡΙΤΑ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΑΝΤΩΝΗ, ΦΡΑΓΚΟΖΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΚΥΖΙΡΙΔΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ, ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΚΩΣΤΑ, ΑΚΡΙΤΙΔΗ ΔΗΜΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑΣ, ΚΟΝΤΟΕΙΔΗ ΑΝΕΣΤΗ, ΚΟΤΣΑΛΙΔΗ ΣΠΥΡΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΤΑΣΑΣ, ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΜΥΡΙΔΗ ΚΟΛΙΑ, ΝΑΖΙΡΙΔΗ ΑΛΕΚΟΥ, ΟΡΦΑΝΙΔΗ ΚΩΣΤΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΠΑΥΛΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΣΑΛΟΜΙΔΗ ΓΙΟΡΙΚΑ, ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΜΙΛΤΟΥ και ΣΥΡΚΙΑΔΗ ΓΙΟΥΡΑ, η Παρέσα Κοτσαλίδη προσφέρει 60 ευρώ. Επίσης, στη μνήμη του αγωνιστή ΛΑΖΑΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ (φωτ.) και της γυναίκας του ΜΑΡΩΣ προσφέρει 40 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μάνας μας ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΣΦΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 10 Ιούνη 2020, πιστής στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου.

Τα παιδιά της Μιχάλης και Χαρίκλεια Ελευθερίου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΩΣΤΗ (φωτ.), ΤΑΚΗ ΓΟΥΡΝΑΡΗ (φωτ.) ο σύντροφος Φώτης Κότσης προσφέρει μέσω της ΚΟ Α. Γαλατσίου 410 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των συναγωνιστών και συντρόφων ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΣΩΝΗ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, ΝΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ο σύντροφος Φώτης Κότσης προσφέρει στο Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ 400 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πώς γνώρισα τον ΝΙΚΗΤΑ ΧΟΝΔΡΟΥΔΗ. Μία μέρα με πήρε τηλέφωνο. Συντρόφισσα, διάβασα τα βιβλία σου, θέλω να σε γνωρίσω, να σε επισκεφτώ. Ναι, απάντησα. Ηρθε με τη γυναίκα του Μάγδα. Δεν ήρθε με άδεια χέρια. Ηρθε με «Ριζοσπάστη» και υγειονομικό υλικό, γάζες - επιδέσμους, για τα τραυματισμένα πόδια μου. Με ξαναεπισκέφθηκε το φθινόπωρο του 2020 με τη γυναίκα του και κάναμε συντροφική παρέα. Μιλήσαμε για όλα, χείμαρρος ο Νικήτας. Σεβόταν και εκτιμούσε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Από την πρώτη γνωριμία μας κατάλαβα ότι ο Νικήτας ήταν πιστός αγωνιστής στα ιδανικά του Κόμματός μας, ανθρώπινος, αλληλέγγυος και αισιόδοξος, φιλότιμος και ετοιμόλογος. Οταν μπήκε στο νοσοκομείο τον πήρα τηλέφωνο και ήταν κεφάτος όπως πάντα. Είπαμε πολλά και στο τέλος υποσχέθηκε ότι θα με επισκεφθεί με μεγαλύτερη παρέα. Θα χαρώ πολύ, του απάντησα. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια μας, σε λίγες μέρες έμαθα τα θλιβερά νέα ότι ο Νικήτας «έφυγε» από τη ζωή.

Αντί για λουλούδια προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τις ανάγκες του, μέσω της ΚΟΒ Αν. Ολύμπου. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ελπίδα Μητρολιού - Γαρέφω

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΒΕΡΚΙΟΥ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ η οικογένειά του προσφέρει 30 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων Αθήνας.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των συντρόφων ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (φωτ.), ΑΒΕΡΚΙΟΥ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ, ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΝΤΑ (φωτ.), ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ (φωτ.) και ΦΟΙΒΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ (φωτ.) προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων Αθήνας 20 ευρώ.

ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗ (φωτ.), που εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1949, του πατέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ (φωτ.), που πέθανε τον Μάρτη του 1965 έπειτα από πολλές σκληρές δοκιμασίες, φυλακές και εξορίες, του αδερφού μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που πέθανε τον Νοέμβρη του 2020, του γαμπρού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΝΟΥ, που πέθανε τον Απρίλη του 2013, της νύφης μου ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που πέθανε τον Δεκέμβρη του 2001, και όλων των αγωνιστών του χωριού μου, Μοσχοκαρυάς Φθιώτιδας, προσφέρω ως τρίτη δόση 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Βούλα Καρλαύτη - Κωστοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Ο σ. Γιώργος Παντελής, καθώς και η Ευτυχία και η Ολγα Βαταλίδου από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας προσφέρουν στη μνήμη των ΠΟΠΗΣ ΔΡΙΤΣΑ (φωτ.), συντρόφισσας του Γιώργου Παντελή στη ζωή και στον αγώνα, και ΡΑΛΛΗ ΒΑΤΑΛΙΔΗ, το ποσό των 130 ευρώ, μέσω της ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσα Πόπη Δρίτσα γεννήθηκε στον Αγιο Θωμά Βοιωτίας. Ως κόρη αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τη Γυάρο, μπολιάστηκε από τα πιο νεανικά της χρόνια με τις αγωνιστικές αξίες και ιδεώδη του ΚΚΕ. Συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη από την ίδρυσή της και οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1974, στην Κομματική Οργάνωση του Γκύζη στην Αθήνα. Ανέπτυξε πλούσια δράση στο γυναικείο κίνημα, διατελώντας πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γκύζη, αλλά και όπου αλλού έζησε και εργάστηκε, συμμετέχοντας στις Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ. Από το 1985 έως το 1992 ανέλαβε δουλειά στον μηχανισμό της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας του ΚΚΕ και από το 1993 έως το 2013 στον μηχανισμό της Κεντρικής Επιτροπής, στην έδρα της στον Περισσό, ανταποκρινόμενη με συνέπεια και αφοσίωση. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος, μέσα από την ΚΟΒ Οινοφύτων, έως το τέλος της ζωής της στις 28 Ιούλη 2020.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τη μέρα που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, στις 12 Αυγούστου 2020, η συντρόφισσα ΦΟΥΝΤΑΛΗ ΑΛΙΚΗ από το Κλεισοχώρι Εδεσσας. Με καταγωγή από την Κύπρο, ήταν για χρόνια μέλος του Κόμματος στην ΚΟΒ Εδεσσας. Ηταν σύζυγος του σ. Μιχάλη Φουνταλή, μέλους του Τομεακού Γραφείου Πέλλας του ΚΚΕ και εκλεγμένου για πολλές τετραετίες δημοτικού συμβούλου Εδεσσας με την παράταξη που υποστήριζε το ΚΚΕ.

Στη μνήμη της ο σύντροφός της στη ζωή και τον αγώνα, Φουνταλής Μιχάλης, προσφέρει μέσω της ΚΟΒ Εδεσσας στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1927 στον Τρίλοφο Πιερίας. Η οικογένειά του καταγόταν από την Ορντου Τουρκίας. Μεγάλωσε σε μία φτωχή αγροτική οικογένεια. Από την πρώτη στιγμή ο πατέρας του αγόρασε 16 όπλα από στρατιώτες που οπισθοχώρησαν από το Αλβανικό μέτωπο το 1941 για τις ανάγκες της Αντίστασης κατά των κατακτητών.

Ο σύντροφος Γιάννης περιέθαλψε δύο Εγγλέζους στρατιώτες που ξεκόπηκαν για δύο μήνες στην Ελλάδα. Οργανώθηκε στο αντιστασιακό κίνημα κατά των Γερμανών κατακτητών και συγκεκριμένα στην ΕΠΟΝ. Υπήρξε σύνδεσμος των αντιστασιακών οργανώσεων και αργότερα εντάχθηκε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ.

Μετά την απελευθέρωση συμμετείχε σε θεατρικό θίασο του χωριού καθώς και στην ποδοσφαιρική ομάδα. Ηταν παρών στην εκτέλεση των 13 πατριωτών του Τρίλοφου από τους Γερμανούς ναζιστές τον Ιούλη του 1943. Το 1945 τον συνέλαβε το αστικό κράτος και κακοποιήθηκε από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς. Φυλακίστηκε στο Γυμνάσιο Κατερίνης.

ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
Τον Γενάρη του 1947 εντάχθηκε στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και συμμετείχε σε μάχες που έδωσε στην Κατερίνη, στη Ραψάνη και τη Σφενδάμη, όπου και τραυματίστηκε στο πόδι. Στις 2 Μάη 1948, όντας τραυματίας, πέρασε στην Αλβανία και από κει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ρουμανίας.

Συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Παραρτήματος Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και του ΚΚΕ. Ηταν από τους τελευταίους επιζώντες της ηρωικής γενιάς της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Οι αδελφές Τερζοπούλου, Καίτη, Ελλη και Κάλη, προσφέρουν 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» για τη μνήμη του.

***

ΦΩΤΟ

Πριν από 6 μήνες «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ από τα Αμάραντα Κιλκίς. Γεννήθηκε το 1932 σε φτωχή αγροτική οικογένεια. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως εργάτης οικοδόμος και στη συνέχεια ως αγρότης. Το 1974, σε μια δύσκολη περίοδο, οργανώνεται στο ΚΚΕ για να παλέψει για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το Κόμμα, εκτιμώντας την προσφορά του, τον εμπιστεύτηκε σε μια σειρά από στελεχικές χρεώσεις. Εκλεγόταν μέλος της ΝΕ Κιλκίς επί πολλά χρόνια από το 1974, μέχρι τα μέσα της 10ετίας του 2000, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας μετά το 15ο Συνέδριο του οποίου ήταν και αντιπρόσωπος, καθώς επίσης και Γραμματέας της ΚΟΒ Αμαράντων. Διετέλεσε επίσης κοινοτικός σύμβουλος στην πρώην Κοινότητα Αμαράντων.

Με τη διάσπαση το 1991, έμεινε πιστός στο Κόμμα, έδωσε αταλάντευτα τη μάχη υπεράσπισης του χαρακτήρα και των συμβόλων του. Μαζί με άλλους συντρόφους αναλαμβάνουν και σηκώνουν το μεγάλο βάρος της ανασυγκρότησης της Κομματικής Οργάνωσης στο Κιλκίς και τα καταφέρνουν. Συνέβαλε σε κάθε χρέωση, κύρια χρέωσή του όμως ήταν στο αγροτικό κίνημα.

ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ηταν πρωτοπόρος και δραστήριος αγροτοσυνδικαλιστής για πολλά χρόνια με δράση στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς, ως μέλος του ΔΣ, ιδρυτικό μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Κιλκίς, και με μέγιστη συμβολή στη δημιουργία παραρτημάτων σχεδόν σε κάθε χωριό του κάμπου. Δεν υπήρχε μπλόκο στο οποίο να μην ξημεροβραδιαζόταν προκειμένου να γίνει ζύμωση στις θέσεις του Κόμματος και να συμβάλει στην οργάνωση περισσότερων αγροτών στο κίνημα. Η αναγνωρισιμότητά του φαίνεται μέχρι και σήμερα, που νεότεροι ακόμα αγρότες τον μνημονεύουν. Ηταν γνήσιος λαϊκός ηγέτης.

Η σύζυγός του Ανδρομάχη προσφέρει στη μνήμη του 50 ευρώ στο ΚΚΕ για οικονομική ενίσχυση.


ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΖΗΤΗΡΙΔΟΥ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΖΗΤΗΡΙΔΟΥ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

ΤΑΚΗΣ ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ

ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ

ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ
ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ

ΕΛΠΙΔΑ ΑΣΦΗ
ΕΛΠΙΔΑ ΑΣΦΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΟΝΔΡΟΥΔΗΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΟΝΔΡΟΥΔΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΖΗΤΗΡΙΔΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΖΗΤΗΡΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ